Anonymní píše:GuanYou píše:Tak tyhle fámy jsem už taky slyšel. Ale mohu říct, že pana Christiana trochu znám a jeho cvičení oproti cvičení Hladíka a jeho žáků je nesrovnatelně lepší. Ono to mělo být spíše naopak co mi říkal zase někdo jinný. Já nevím ale ta druhá varianta se mi zdá více logická. . .
Zdar a silu,
neni to "fama", je to holy fakt (a neni to "naopak"). K dispozici jsou/mam spousty videozaznamu a fotografii Christiana ze kterych JASNE vyplyva , ze je/byl Hladikovym zakem. Mimo to u mne pred nekolika lety cvicilo devce (Lenka S.), ktera pro Christiana jeste s par jinymi kamarady VYMYSLELA sestavy, ktere pak Christian u sebe ve skole vyucoval - jestli u toho zustal nebo program aktualizoval a obmenil to nevim. Kazdopadne tak to proste bylo...(obdobi 1990 - 1994).
Cest
yw
kopi píše:
obdobi 1990 - 1994![]()
tak to by me hrozne zajimalo jak ktomuto mohlo dojit jelikoz jsem sam v techto letech se ucil tento styl pod vedenim Filipa Krause to se asi christian ucil u hladika jako superman kdyz to mohl naucit dalsi. ty videa a fotky bych teda chtel videt
Mimo to u mne pred nekolika lety cvicilo devce (Lenka S.), ktera pro Christiana jeste s par jinymi kamarady VYMYSLELA sestavy, ktere pak Christian u sebe ve skole vyucoval - jestli u toho zustal nebo program aktualizoval a obmenil to nevim. Kazdopadne tak to proste bylo...(obdobi 1990 - 1994).
Pepelun píše:Zdar lidi,sem narazil na tento webik a celkem good;)co se Viet vo daoa tyce,tak sem videl jen na budoshow.Komentovat nebudu.Ja cvicim Vietnam dzucu te,ktere "pochytavam";) od sveho ucitele,ktereho do tohoto "stylu" zasvetil domorody vietnamec,kdyz zde byl na dlouhodobe navsteve,tedy v CR.Kdyby mel nekdo zajem rozvest diskusi,pripadne se dozvedet o "rakosnickem":) stylu vice,staci me kontaktovati(player1@seznam.cz).
Zdarek.
neprihlasenyYiWan píše:kopi píše:
obdobi 1990 - 1994![]()
tak to by me hrozne zajimalo jak ktomuto mohlo dojit jelikoz jsem sam v techto letech se ucil tento styl pod vedenim Filipa Krause to se asi christian ucil u hladika jako superman kdyz to mohl naucit dalsi. ty videa a fotky bych teda chtel videt
Zdar,
tak jeste jednou a cti pozorne :Mimo to u mne pred nekolika lety cvicilo devce (Lenka S.), ktera pro Christiana jeste s par jinymi kamarady VYMYSLELA sestavy, ktere pak Christian u sebe ve skole vyucoval - jestli u toho zustal nebo program aktualizoval a obmenil to nevim. Kazdopadne tak to proste bylo...(obdobi 1990 - 1994).
Co se tyce fotografii a videa, tak Legerova 34, Praha 2, od po-ctvr, 16-21hod. Predem se ohlas na 608 888 849 abych to vzal s sebou na trenink. Mimo to te jiste rad uspokoji i PM, ktery ma ten samy material co ja ( a myslim , ze nejenom to:-)))).
cest
yiwan
wushi píše:...otázka:má ten Christian svoje veci, teda školu, niekde na webe? istý čas som chodil cvičiť s Vietnamcami, ktorí na Slovensku pracovali, bol to štýl veľmi podobný muay-thai, tak neviem...zostavy som videl len nejaké krátke, ale boli v nich zaujímavé pohyby...istý čas sa vraj viet-vo-dao cvičilo aj v Bratislave pod záštitou nejakej kresťanskej organizácie...
pavela píše:Wushi tady vzpomenul moje jmeno, tak se taky vyjadrim.
S Christianem jsem sice necvicil, to se SiFu Hladik asi v nejakem opileckem deliriu spletl, nicmene jsem se s nim docela dobre znal v dobe kdy odesel od Hladika a zalozil svoji skolu. Nevim do jake miry se svoje umeni naucil ve Vietnamu (v te dobe mi ikal, ze se stale uci,kdykoliv navstivi Vietnam) a do jake miry vymyslel sam, nicmene je jiste, ze to co uci se JISTE nenaucil od Hladika(u ktereho PROKAZATELNE cvicil a tehdy to ani nepopiral), protoze to co cvicil, a ja jsem ho videl cvicit, bylo o mnoho lepsi, nez cvicil Hladik. Osobne si myslim, ze precijen neco umi, a kungfu cvicil, protoze zaklady bezpochyby ma. Jina vec je, ze je predevsim byznysmen, ktereho kungfu precijen moc nezajima(alespon tehdy) Myslim,ze hodne balastu kolem toho nadelali jeho zaci, Filip Kraus je notoricky vyzyvatel k boji, vyzval kdysi dokonce i Du Fukuna a myslim ze i Zhaihuu, myslim, ze tak by se zak skoly hlasici se k odkazu Shaolinskych, tedy buddhistickych mnichu nemel chovat. (muj nazor/nicmene je to jeho vec at si vyziva koho chce...) Jedine s cim naprosto nemuzu souhlasit je jeho podani Qigong,tak jak jsem ho tehdy videl, ktere je nesmyslne,odporujici veskerym pravidlum qigiong a troufam si rici zdravi skodlive. Ohledne jeho sestav a aplikovani boje to bylo docela zajimave.
raduz píše:Cvicil som kedysi s jednym vietnamcom z trznice,bolo to velmi podobné cinskemu Wu shu.
Kto su Ti borci Matejka a Kraus?Odkial ste chlapci? Ze Vam to v rukaviciach ide.
Takze preco neskusite MMA? Myslim ze tam so o vietnamskom style este nepocul. A rad by som sa v rigu , alebo na zinenke nieco priucil
raduz píše:Veru, "anonymni" daj nejake www. nech si spravime obraz!!!
btw: nezacina sa Tvoj nick nahodou na P?![]()
![]()
A len tak mimochodom - netvrdim ze vietnamske karate je zle, len je o nom malo pocut ( teda aspon v mojom pripade)
Ale rad si rozsirim obzory.
Zpět na ostatní asijská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků