raduz píše:EB: jo nebyvam nikdy tam, kde mne souper ceka...
![]()
...takze vies velmi rychlo utekat....
![]()
Dobry aikidoka nebojuje, obcas premiestni centrum..... ....asi behom co najdalej od protivnika.... (ale aspon nikoho nezrani) , teda pokial sa nepodkne.
Empty_Bell píše:raduz píše:EB: jo nebyvam nikdy tam, kde mne souper ceka...
![]()
...takze vies velmi rychlo utekat....
![]()
Dobry aikidoka nebojuje, obcas premiestni centrum..... ....asi behom co najdalej od protivnika.... (ale aspon nikoho nezrani) , teda pokial sa nepodkne.
Každé osobní zkušenost je tu vítána, i Tvoje pojetí![]()
Co se týká E.B. a jeho aikido, je NEPORAZITELNÝ
Senior píše:Nejsem si jistý
jestli styl jako Silat Mubai co se brutality týče lze vůbec nějak srovnávat třeba s Aikidem jak se možná snažil E.B.
Jistě že je brutální, je ale přece vyvinut právě k co nejrychleší eliminaci až konečné likvidaci nepřítele a ne pro nějaký férový boj nebo sebeobranu.
Já nepotřebuji umět tento způsob boje, ale ty videa se mi líbí a brutalita mi připadá naprosto přiměřená k účelu použití.
Tak pravil Senior
Anonymní píše:Kdo cvičil podobné styly,jako silat/kali/escrimu/arnis/WT chápe,že rozdíl od tradičních japonských bu je především v myšlení a přístupu k treninku.Bodnout někomu nůž do oka nebo mu zlomit vaz je uplně normální pokud vám to zachrání život.Meditovat můžete před tím a potom v nebi,ale ne ted!!!
Empty_Bell píše:Jendis píše:Empty_Bell píše:Raptor píše:Zdarec, jak jsem si tak surfoval netem, narazil jsem na zajímavej odkaz --> Silat Mubai International. Vypadá to na islámskej bojovej styl, kterej je podlo tohoto videjka vyloženě prakticky zaměřen ...
Zajímavý je, že je to na Taiwanu a ne někde ve víc arabských zemích. Třeba se to bude někomu líbit
jo praktická projekce brutality do bojového umění.
2EB- Ale bojová umění jsou brutálníPokud jako aikidoka někomu zlomíš ruku,také budeš brutální.....boj všeobecně je brutální
Možná se to někomu nelíbí,nesouhlasí s tím,ale je to tak........
Pokud jako aikidoka někomu zlomím ruku úmyslně, bude to brutální, ale nebude to aikido technika, možná tak technika aikijutsu, či daitoryu.
Zpět na ostatní asijská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků