Moderátor: pm
Anonymní píše: Co teď řeknu je jen můj osobní názor. Jestli chces dělat bojové umění a nevadí ti, že ti nebude fungovat v boji, dělej hungar nebo tai-chi.
Sennin píše:ÁÁÁCH JO...A JSME ZASE U NEKONEČNÉ DISKUZE :!: :!: :!:
Každý Ti teď, Dane, bude reklamovat tu SVOJI "NEJ..." ©KOLU (STYL)... Za chvíli budeš mít v hlavě takovej "chalupářskej a českej guláš" (omlouvám se Maďarům za jejich národní pochoutku :wink: ), že nakonec skončíš u nějakého "blba", kterej se prohlásil za "mistra" (pozor - zde píšu s malým "m") a kterej z Tebe bude tahat prachy a na oplátku Ti cpát do hlavy bludy.
Pro ostatní: Myslím, že Dan svou otázkou chtěl oslovit ty zkušené ze zmíněných stylů, kteří by mu fundovaně, zasvěceně a hlavně bez urážení jiných škol či stylů poradili a vysvětlili TY ROZDÍLY!!!
Sakra, už se vzpamatujte a založte si nějaký web typu "KTERÁ ©KOLA JE LEP©Í, KTERÉ BU JE POU®ITELNĚJ©Í V BOJI APOD." - tam se můžete dohadovat, urážet se, pomlouvat a špinit... už mě nebaví číst 15 stránek urážek mezi dvěma "diskutéry", kteří navíc ve většině případů ani neví o co GO a plácají nesmysly.
Dan píše:Vubec nechci davat zaminku k nekonecnym debatam o tom, co je lepsi, rad bych se jen zeptal, v cem je ROZDIL mezi hung ga a ving tsun... a cim se lisi ving tsun ve skole ladislava hodace od wt jedlicky a drdly... za vecne a strizlive odpovedi diky, rad bych nekam zacal chodit (sebeobrannne a zdravotne-kondicni duvody) - a nemam jasno.)
Anonymní píše:joj, musim se smát, když slyším neustále kydy typu EWTO se mi zdá méně v pohodě než AVSE. EWTO je multilevel atd. Trénink u EWTO stojí 35Kč na hodinu, zdá se vám to moc? Všimněte si, že ve svých předchozích příspěvcích jsem nehodnotil zádnou školu, narozdíl od WT_MARTINA, který vstoupil do této debaty hodně emotivně. Zřejmě ho EWTO dráždí jak býka červený prapor. Předkládal jsem Danovi jen osobní zkušenosti a zkušenosti mých přátel. Dokonce jsem následně své názory vysvětlil. Divím se, že se stále najdou lidé, kteří mají potřebu za každou cenu prosazovat svojí školu aniž by jich na to někdo ptal. Bavime se tu o stylech ne o školách..
Anonymní píše:... Jestli chces dělat bojové umění a nevadí ti, že ti nebude fungovat v boji, dělej hungar nebo tai-chi. Zlepšíš si fyzičku, kordinaci a asi i tu sebeobranou složku to zčásti splní...
Anonymní píše: ...Znám 4 lidi, kteří cvičili hungar několik let a vsichni na to vzpominaji jako na ztraceny cas, doplneny ziskaním spatných návyků. Mozná se hungar od těch dob zmenilo a to co jsem napsal neplati. Vlastni zkusenost s cvičením hungaru posledních letech nemám...
Diffidens píše:®e by až tak? Zajímala by mě reakce povolanějších. Opravdu výše zmíněné styly nefungují v boji? To se mi nechce věřit, zvlášť u prvního z nich, když přihlédnu k jeho historii a třeba k jménu Lam Saiwing. Vycházíš z vlastních zkušeností, nebo ne?
Dave píše:... Mel jsem pak tu cest s par lidmi od PM a myslim, ze take v pohode. Bylo videt¨, ze asi tvrde trenuji a uzitelnosti HG v boji mi prisla take v klidu ( normalni sparing - nejakej hak, lowkick, jab - proste normalni veci se kteryma se muzes setkat ).
...
Anonymní píše:joj, musim se smát, když slyším neustále kydy typu EWTO se mi zdá méně v pohodě než AVSE. EWTO je multilevel atd. Trénink u EWTO stojí 35Kč na hodinu, zdá se vám to moc? Všimněte si, že ve svých předchozích příspěvcích jsem nehodnotil zádnou školu, narozdíl od WT_MARTINA, který vstoupil do této debaty hodně emotivně. Zřejmě ho EWTO dráždí jak býka červený prapor. Předkládal jsem Danovi jen osobní zkušenosti a zkušenosti mých přátel. Dokonce jsem následně své názory vysvětlil. Divím se, že se stále najdou lidé, kteří mají potřebu za každou cenu prosazovat svojí školu aniž by jich na to někdo ptal. Bavime se tu o stylech ne o školách..
Anonymní píše:pro WT-Martina: zkoušky stojí +-600Kč v této částce je i seminář se Sifu a cvičí se celý den. Na zkoušky chodí člověk podle toho jak zvládne dané techniky atd. maximálně však čtyřikrát za rok. Za oblečení zaplatíš: 250 tricko, 700 kalhoty, pokud Martine cviciš ve vlastních teplácích a tričku zaplatíš za ně v obchodě asi podobnou částku. Chrániče jsou za 250Kč. Je mi to jedno kam bude Dan chodit cvičit (jména u WT uváděl sám ve svém příspěvku), řekl jsem mu jen svůj názor. Reakce PM je kupříkladu naúrovni, přitom cvičí hungar, takže by se mohl cítit dotčeně. Vidíš, že to jde bavit, se na úrovni. Doufám, že jsem uvedenými částkami vnesl trochu světla do tvých představ o multilevelu. To že si EWTO dělá vybavení samo a pak ho prodává cvičencům na druhou stranů částečně umožňuje trenérům věnovat se cvičení profesionálně a žákům se to pak vrátí v podobě kvalitnějších tréninků. Má to svou logiku. Pokud někdo trénuje šest krát v týdnu dvakrát denně je to znát. pochpitelně při takovém nasazení by nestihl chodut do práce. Málo věci se dá dělat napůl a dobře. Připadá mi to jako bys vyčítal karatistům, že nutí žáky kupovat si kimona, pásky, chrániče nebo kick boxery. I v atletice, hokeji, fotbale, gymnastice si lidi musí kupovat vybavení aby daný sport mohli dělat. Můžeš sice hrát hokej v helmě na motorku a koštetem, ale nebude to jaksi ono.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků