STŘELBA

bojová umění a válka, vycvik bodyguardů, speciální jednotky, combat shooting...

Příspěvekod Lada » úte 03. úno, 2009 1:56

2Rony

Ano já takových potkal také hodně, ale dost z nich měla zbraň jen na střelnici a někdy tam byly jen párkrát za rok, někteří ani tu zbraň neměli, zbraň nenosí u těchto nějak nevidím důvod projít celým kurzem aegis, když by s toho měli stejně prd bo to za chvíli zapoměli. Co se týče bezpečné manipulace tak to bych klidně zpřísnil a přeskušoval... proti tomu nic nemám je to základ a také chci domů přijít ze střelnice živý...

ona rozborka jak se tomu říká by měla být spíš zkouškou z bezpečné manipulace, samo o sobě je rozborka vlastně blbost (různé zbraně, různé rozborky) má jít hlavně o to jak zkoušený zbraň uchytí, manipuuje a skontroluje...to že se to hold někde bere jen tak a nelpí se na tom více je problém jinde a určitě by i tohle šlo vylepšit, ale vždy to pak bude hlavně záležet na člověku jak si to pobere v hlavě a jak se bude chovat zodpovědně...i spousta zmiňovaných profesionálů se ze zbraní chová hrozně a lidí mající zbroják dluho a předčí je kdejakej nováček s mokrými papíry, ale to není pravidlem jen se obávám, že tomuhle nějaký kurz nepomůže jen důslednější informování uchazatelů s vylíčením všech následků (smrt, zrnanění, následky pro všechny zůčastněné a jejich rodiny nejen finanční, ale i psychické atd..) proč se mají učit dodržovat všechny bezpečnostní zásady aby následky byly max. ponaučením a né fatálními do konce života místo nucením uchazeče šrocení spousty nesmyslných otázek, které si pak stejně zachvíli nepamatuje a kdykoli si je může nalézt v zákoně. A poté důsledné dodržování i na střelnicích s vyhazováním lidí co se tam chovají jak hňupy atp...
Co se týče náhodného výstřelu tak ten si dají a dávají s větší pravděpodobností ti ostřílení držitelé ti co to mají v profesi nevyjímaje, než ten čerstvý držitel, tedy ti co by už měli všechny ty kurzy za sebou a mívají to tak říkajíce v "ruce". (Já tedy nikoho ani sebe i s čerstvými papíry neohrožoval a dával jsem si kuva bacha při jakékoli manipulaci, což se u tech ostřílených kolikrát říct nedá)

Mě by nějaký podobný kurz i když s trocha upravenou osnovou než ten základní nedělal problém a na některých přípravných kurzech na ZP se už o tenhle přístup snaží, jen by se muselo rozlišovat pro koho to je, tedy základ manipulace nikoli, ale ten zbytek by se dost lišil zvlášť pro sk C, E, D a krom bezpečnosti pro B a A by byl zbytečný.
Na další i něco z prvního už je potřeba aby měl člověk svou zbraň a ostatní věci potřebné ke skrytému nošení.

Já totiž nechápu co by mělo být špatné na tom se učit od jiných lidí a sám to pilovat co za mě nikdo neudělá, to jen kdo jel do zahraničí a má nějaký papír ten jediný to dokáže, nebo bez kurzu aegis nikdo nic jiný nic neumí :roll: když to vezmu podle sebe tak jsem se učil a učím a piluji to stejné co je na kurzech aegis a ještě dlouho, tedy vlastně do doby co budumít zp. a budu schopen, dělat budu... spoustu vecí co a jak mě řekli ti co už střílí delší dobu, absolvovali příapdě nějaký ten kurz, chodí na závody v obrané střelbě a s tím proč se to má dělat tak či onak, na co si dát pozor, jak postupovat a když pak něco dělám špatně tak mě na to upozorní jak na střelnici tak na závodech, ale pilovat, dávat si pozor na to či ono, vybrat si postoj, zkoušet to atd atd musím sám a když to nebude ideálí tak zas dostanu "pojeb" od těch zkušenějších i od těch co třeba začínají, ale učí se to stejné a já na sebe při řešení situací nevidím, narozdíl od nich a dostanu ho rád a pak na závodech jsem v háji, když se nebudu snažit...proto v tom vidím rozdíl oproti BU/BS kde je podle mě nutné daleko více práce s trenérem, sparingy atd..než u střelby kde musím především většinu práce odvést sám.

Jinak sám za sebe můžu doporučit závody LOS apod... kde člově pozná spoustu mezer aby veděl kde musí zapracovat a co nového by bylo třeba trénovat, vyzkouší si jednání pod tlakem, zkusí řešení spousty situací, zvykne si dodržovat maximální bezpečnost, porada zkušenějších kolegů není problém...
Hlavně to neodkládat a nebát se tam zajet :wink:


Poslední OT
Já nikde nepsal, že kurz smyku atd.. je na h...právě naopak!, jen jsem zdůrazňoval že je potřeba chovat se na silnici tak aby jsem minimalizoval možnost, že smyk dostanu a to vidím jak základ :idea: snad si nemyslíš že každému co jezdí jako debil, je mu jedno jaké počasí, jezdí jako prase tam kde pořádně nevidí, nepředvídá a na ostatní na silnici zvysoka kašle pak zachrání prdel nějaká škola smyku, no oni si to třeba myslí a teřba i občas jo ale já bych je ze silnice nejradši vymazal, jaksi jich ale dnes a deně potkávám dost. Rozhodně se necítím jako bourák jen se snažím jezdit ohleduplně a tak abych smyk nedostal, předvídat atp, mino jiné na motorce mi stejně nic nepomůže a když se neco stane mám velkou pravděpodobnost letenky na krchov a v autech v dnešní době už systémy jako ESP dokáží dost zachránit prdel před smykem a upozornit řidiče že je něco špatně.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

 

Příspěvekod Makoto » úte 03. úno, 2009 10:16

Koukam, tady ma kazdej berettu a glocka a ja nevim co. To jsem tu jedinej s krasnou ceskou pracickou CZ vz.75? :-) Je tezsi, ale nedam na ni dopustit :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Lada » úte 03. úno, 2009 13:02

já mám taky českou kovovou prácičku :wink: ale cz to není
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Jendis » úte 03. úno, 2009 13:19

já taky...... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Panda » úte 03. úno, 2009 15:12

Táta má dvě české prácičky a taky na ně nedá dopustit :wink: i když všichni jeho kamarádi na střelnici už mají glocka :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod marcelo » úte 03. úno, 2009 15:57

..aj ja som mal kedysi krasnu striebornu CZ 75 B,ale zbavil som sa jej..uz by som nikdy nesiel do znacky CZ :wink: ..vela penazi za malo muziky, ked to porovname s konkurenciou :( ,napr. Glock,K100 atd.
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod Makoto » úte 03. úno, 2009 16:19

marcelo píše:..aj ja som mal kedysi krasnu striebornu CZ 75 B,ale zbavil som sa jej..uz by som nikdy nesiel do znacky CZ :wink: ..vela penazi za malo muziky, ked to porovname s konkurenciou :( ,napr. Glock,K100 atd.

Ja nejsem narocny. Chtel jsem zbran na sebeobranu a mam jednak spolehlivou strelnou zbran (zatim se ani jednou nezasekla) a druhak uz jsem s ni mlatil utocniky pri modelovkach a zatim dobry :-)
Me prijdou ty plastove veci takove...proste kovova je kovova ;-) Ale strelnym zbranim nerozumim, neberte me zas tak prilis vazne. Jsem rozhodnuty absolvovat v dubnu kurz obranne strelby u Martina Hradeckeho, abych s tim lidi jen nemlatil, ale pokusil se i strilet v situacich jinych nez na strelnici ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Rony » úte 03. úno, 2009 22:18

2Lada:

rozepsal ses hezky - tomu nemůžu konkurovat :oops: , ale dá se s tím i souhlasit :) Samozřejmě, že všechno nevisí na Aegis, ale jsou dobří a tu metodiku maji pěkně zpracovanou. Pokud se účastníš LOS, tak proč ne a určitě je to taky dobrá věc. Důležité je, že se člověk stýká s lidmi, kteří s tou zbraní něco dělaj a vědí co. Možná, že máš to štěstí a pohybuješ se mezi takovými a ty ostatní se tam nevyskytují a nebo jen v malém procentu, ale jinak je těch "borců" dost.
Chtěl jsem jen ukázat na to, že někdo si uvědomuje co ta zbraň obnáší a k tomu tak i přistupuje a někdo holt ne a to je blbě.

Máš pravdu, že většina těch náhodných výstřelů je od těch rádoby "zkušenějších", ale to je dáno tím, že to s sebou tahají do služby nebo jen tak a manipulují s ní fakticky denně. Občas se někdo nechá strhout k blbostem nebo prostě jen udělá chujovinu, protože podlehl duchu profesionality. Proto jsem říkal, že by ty praktické testy z odborné manipulace a bezpečného zacházení se měly opakovat v pravidelných intervalech. Ono taky ten kdo má pistol doma v trezoru a vytahuje jí opravdu jen svátečně nebo je zrovna čerstvým držitelem ZP, tak se k té zbrani chová s určitým respektem a mnohdy téměř nábožně. A tam je smutný to, že ty lidi povětšinou v žádosti o vydání zbrojáku uváděli, že to mají na svoji obranu. Spousta takových by nebyla tu zbraň schopna ani vytáhnout, natož použít. Ale je fakt, že tyhle lidi jsou nejopatrnější.

Co se týká těch "kursů", tak nevím z jakého důvodu a proč z toho vylučuješ Béčkaře. Můžeš to rozepsat?

Podle mně je to s BU/BS velice podobné, ale záleží na sytému s kterým to můžem srovnávat. BU/BS by měla v původní podobě fungovat k ochraně zdraví, života a majetku a to je shodné jako střelba (pokud se budem bavit o nějaké obranné nebo combat). Od počátku vývoje lidstva se v tlupách armádách lidi cvičili tak, aby mohli jít co nejdřív do boje a to co se naučili, použít ke zničení protivníka. Tedy ne žádný celoživotní trénink. Ukázali jim pár pohybů a ty trénovali do zblbnutí a pak se šlo válčit. A záleželo na jedinci jak a co při výcviku pochytil a samořejmě jaké měl štěstí - opět velmi výrazná shoda se střelbou. Ano, jsou systémy, kde je třeba přítomnost trenéra téměř celoživotně, ale jsou i systémy kde záleží hlavně na jedinci jak moc a kolik toho odmaká a trenér ho pak už jen koriguje - opět shoda se střelbou. A přesně jak jsi napsal: ty na sebe při řešení situací nevidíš, takže potřebuješ někoho, kdo ti řekne co a jak zlepšit. Takže si nemyslím, že by v BU/BS byla nějaká větší práce s trenérem než ve střelbě. Prostě do BU/BSto podle mého patří.

Taky něco OT: magoři na silnicích - i střelba je dobrá :wink:
Ne každý má ESP a ani to není občas samospasitelné :idea:

4all: začínal jsem s Astrou. Byla taková malá, ale šikovná. Pak S&W 3", služebně CZ 75B a pak už to jelo. Dnes už jen Glock 19. Doplňky, servis, kvalita a hlavně - hmotnost.
Rony
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 79
Registrován: pát 26. říj, 2007 23:00

Příspěvekod Lada » úte 03. úno, 2009 22:45

marcelo píše:..aj ja som mal kedysi krasnu striebornu CZ 75 B,ale zbavil som sa jej..uz by som nikdy nesiel do znacky CZ :wink: ..vela penazi za malo muziky, ked to porovname s konkurenciou :( ,napr. Glock,K100 atd.


jj ty ceny jsou otřesné a také bych si ji nekoupil, nehledě na to že kvalita nic moc a kolikrát co kus to originál... já mám taky českou ale cenově nekde jinde než CZ a poměr cena/výkon pro mé účely ucházející a dostačující....ale ono není potřeba kupovat nové zbraně v oběhu je dost jetých kvalitních za daleko příjemnější ceny a to se týká všech "obecně známých zbraní v oběhu"
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod bojovnik123 » úte 03. úno, 2009 22:48

marcelo píše:..aj ja som mal kedysi krasnu striebornu CZ 75 B,ale zbavil som sa jej..uz by som nikdy nesiel do znacky CZ :wink: ..vela penazi za malo muziky, ked to porovname s konkurenciou :( ,napr. Glock,K100 atd.


Ony vseobecne pistole CZ nejsou spatny. Jsou spolehlivy, maji u nas supr servis - to se nda srovnavat s Glockem - tam je lepsi ho odvest do Rakouska na ten servis. jako nejspolehlivejsi CZ jsem braval vz. 50/70 to byla proste klasika, sice raze jen tak tak, ale slo to. Na vojne jsem mel, jako ostane vsichni VZP, vz. 52 v razi 7,62 Tokarev - tak to byla sila, a tu jsem si pak koupil za pouhych 1500 do civilu!!! Naboju mam spoustu, o tohle se nestaram.
K 100 - proste dobrej pokus, nic vic.
Ale jak prisel Glock - tak to byla proste pro strelce bomba! Neznam nikoho, koho by ta zbran neokouzlila. Uz jenom hmotnosti - plny zasobnik a JENOM 800g??? Kdo to tehdy, v devadesatych letech videl??? A ta spolehlivost!!! Divite se, ze je v soucasne dobe jednou z nejpouzivanejsich sluzebnich pistoli? Krome samozrejme spolehlivych Berret M9/92FS???
Samozrejme, CZ 75B, v lehkem ramu, tak to je super zbran, ale stale v ohledu na spolehlivost a na pocty vystrelenych ran daleko zaostava za rakouskym Glockem.
Nebudu srovnavat pistole vs. revolver. To ani nejde, pac je to jinej mechanismus, jiny styl. Ale jen tak mezi nami devcaty: Pokud budu pozadovat spolehlivost, proste 100%, tak sazim na revolver a na znacku! Mam Ruger, ale i Colt a SW jsou spolehlivy.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 84
Registrován: ned 18. led, 2009 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Lada » úte 03. úno, 2009 23:47

2Rony

Já si ty lidi víceméně asi našel, respektive díky netu jsem se dostal na různé srazy kde jsem poznal lidi se stejným koníčkem a dost těch kteří se v obrané střelbě pohybují dlouho a jelikož mě střelba z pozačáry moc nebere, určitá skupinka se kterou jsem jezdil střílet tu combatovku se na čas rozpadla, kde tedy byly taky zkušenější už po nějakém tom kurzu tak jsem začal pořádát vlastní srazy orientované na combat a obranou střelbu aby bylo kde trénovat jelikož je jasné, že na normální střelnici od stavu to nelze a k tomuhle se pochopitelně dostali i ti zkušení co poradili a pokukázali na chyby a nenej osobně ale i na základě videí přes net... jiní se pak nabídli přes net, že není problém se sejít na střelnici a tam tohle probrat a vyzkoušet. Pak mě jeden konečně dokopal na LOS a za to jsem jedině rád. Ti ostatní zůstávají naštěstí jinde :) jsem rád že je potkám tak max na normální střelnici a občas radši odejdu bo je mi život milý...
Věřím, že ageis apod.. to má dobře zpracované a po tom co jsem si udělal zbroják jsem také chtěl na nějaký zajít, jenže jsou trocha bokem, peněz na škole nebylo nazbyt a nikoho jiného jsem neukecal. Ještě mám v plánu na nějaký zajet a porozhlédnout se jen bych už zase uvítal pokročilejší na které je ovšem třeba u ageis ty základní což je pochopitelné. No uvidíme

Proti tomu opakování bezpečnosti a manipulaci rozhodně nejsem

K těm Béčkařům
Pro sportovní střelbu se mi zdají ty kurzy až na to co se týká bezpečné manipulace což jsem psal opravdu zbytečné.
Nevidím totiž důvod proč by se měl zájemce o sportovní střelbu učit postoje pro obranou střelu, zásady ohledně skrytého nošení, tasení, teorie NO, KN, reálné použití zbraně, střelecké polohy, taktické využití krytu, přenášení, střelba za pohybu, taktiku, řešení modelovek, krizových situací, obrana vlastní zbraně, techniky proti zbraním atd... defakto to co se týká obrané střelby a různých specificky zaměřených kurzů...
Mám k tomu prostý důvod a to ten, že různých druhů sportovní střelby je strašné množství a u spousty z nich se střílí úplně jinak, z úplně jiných zbraní, z jiných pozic, jinými způsoby, dle jiných pravidel... na tohle se pak člověk musí pokuď se chce nějakému druhu, případně závodu věnovat přispůsobit a v tomhle mu nepomůže žádný takový kurz a bude zbytečný.

s tím přirovnáním k BU/BS jsem myslel spíš z hlediska že u zbraní právě není potřeba tolik času dohledu toho trenéra a řekněme méně technik atd...zvláště u civila, zbytek je už na jedinci a také na jeho finančních a časových možnostech.

PS: ESP není samospasitelní, ale většinou nazačí včas že je povrch špatný, nebo že jede jak hovado...normálně myslící jedinec to pochopí a jízdu přispůsobí blbovi samo nepomůže nic
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Jendis » stř 04. úno, 2009 9:29

add Glock......tak mne tato zbraň neokouzlila......hodně blbě mi sedí v ruce(zkoušel jsem více modelů).....nevím proč,ale nemohl jsem si zvyknout.
Berreta je na mne moc velká(pažba-mám krátké prsty)......ČZ 75/85 mám rád....přesné,kvalitní zbraně.....

Ale revolvery,to je srdcovka...... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod marcelo » stř 04. úno, 2009 10:15

Jendis píše:add Glock......tak mne tato zbraň neokouzlila......hodně blbě mi sedí v ruce(zkoušel jsem více modelů).....nevím proč,ale nemohl jsem si zvyknout.
Berreta je na mne moc velká(pažba-mám krátké prsty)......ČZ 75/85 mám rád....přesné,kvalitní zbraně.....

Ale revolvery,to je srdcovka...... :wink:


..Jendooo....neseeeer :!: :lol: :wink:..mal som aj Taurus v razi 357 mag. ale boli to sialene pecky a nezvladal som ju,tak som ju detto predal..pre moje mrnave ruky tak akurat 9mm luger a .45 ACP je max :oops: :lol:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1121
Registrován: úte 26. úno, 2008 0:00

Příspěvekod TongPo » stř 04. úno, 2009 14:05

Když jsme u těch pistolí a revolverů - já to vidím asi takhle: ČZ 50 - dobrá, spolehlivá a pro nošení velikostně dobrá zbraň. Bohužel ráže 7.65 Browning je pro sebeobranné použití poněkud slabá, řekněme použitelná s výhradami? :? ČZ 70 - modernější nástupce ČZ 50, který se ale "proslavil" méně kvalitním materiálem (praskal rám). ČZ 52 je kopito, sice má vysoký výkon, ale to by se využilo jen v případě, pokud by naše legislativa umožňovala pro sebeobranu použít munici s vyšším zastavovacím účinkem (hydrashock, poloplášť...). Takhle dělá náboj "Tokarev" jen čistý průstřel, bez výrazného předání své energie. Jinak ČZ 52 se vyráběla ve dvou variantách - fosvátované a černěné, obě tyto varianty se objevily v prodeji. Ty fosfátovky byly kvalitní a normálně se používaly ve službě v armádě, ale ty černěnky byly vyráběný jako "uloženky" pro případ mobilizace a měli méně kvalitní materiál rámu - uzamykací válečky ho při střelbě regulérně vymačkávaly. Každopádně všechny výše uvedené "Čízy" mají na dnešní poměry malou kapacitu zásobníku. ČZ 82 (9 mm Makarov) a ČZ 83 (7,65 nebo 9 mm Browning) - spolehlivé, přesné a pro nošení velikostně vhodné zbraně s dostatečnou nábojovou kapacitou a zajímavou pořizovací cenou. (Tedy pro ty, co toho moc nenastřílí, protože cena munice je o něco vyšší, než u nejrozšířenější 9 mm Luger.) V ráži 7.65 nebrat, ale náboje 9 mm Browning a 9 mm Makarov jsou odborníky považovány za spodní hranici použitelnosti pro sebeobranné účely. ČZ 75 / 85 - kvalitní, přesné a spolehlivé zbraně, s výjimkou některých modelů s výstražníkem nahoře, tam byly funkční problémy s municí, která měla tupější kuželové střely. Ve velikostních verzích compact jsou "75-ky" dobře nositelné. Experimenty typu ČZ 100 nebudu komentovat... :roll: Co se týče zahraničních pistolí - Glock je osvědčená klasika. Spolehlivej, nenáročnej na údržbu, s pořád stejným chodem spouště (narozdíl od SA/DA), lehkej, se zaoblenýma hranama, nikde z něj nic nevyčuhuje, prostě ideální zbraň na nošení. Asi proto je dnes ve světě tolik rozšířen... Samozřejmě pro nošení to chce velikost compact. Beretta 92 - kvalitní a spolehlivá zbraň, ale dost velká na nošení a poněkud kopito - díky své velikosti mají problém s kvalitním úchopem nejen lidé s menší rukou, ale i se střední... Určitě existuje více vhodných pistolí pro sebeobranu / nošení, ale né všechno je zlato, co se třpytí... Například tolik opěvovaný SIG-Sauer P226 a jeho kompaktnější klony jsou sice přesností, spolehlivostí a dílenským zpracováním špičkové zbraně, ale díky ose hlavně vysoko nad rukojetí jsou obtížně kontrolovatelné při rychlé střelbě... Co se týče revolverů - v dnešní době kvalitních spolehlivých pistolí mají jedinou výhodu - v případě selhání náboje stačí jen znovu zmáčknout spoušť a odpálíte náboj v následující komoře bubínku. Jinak ve vztahu k pistolím už samé mínusy - při velmi malé nábojové kapacitě jsou větší, takže horší skryté nošení a při rychlé střelbě pouze spoušťové napínání... Revolveráři argumentují tím, že na běžnou sebeobrannou situaci kapacita bubínku určitě stačí. V tom mají pravdu. Ale co když budu mít tu smůlu, že to nebude "běžná" sebeobranná situace? Vždycky je lepší mít 10 nábojů navíc "zbytečně", než aby jeden jediný chyběl... Ale ona volba zbraně není jen suchá kalkulace technických údajů - závisí i na tom, co komu padne. :wink: Například mně osobně při stělbě nikdy nesedly ty podivné bachraté zbraně s bubínkem, zakončené rukojetí od deštníku... :twisted: No a jinýmu zase nesedí pistole, ale revolver, no... :) Takže za sebe na závěr poslední slovo: GLOCK 8)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
Uživatelský avatar
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 705
Registrován: pát 18. led, 2008 0:00

Příspěvekod Jendis » stř 04. úno, 2009 14:21

TongPo píše:Co se týče revolverů - v dnešní době kvalitních spolehlivých pistolí mají jedinou výhodu - v případě selhání náboje stačí jen znovu zmáčknout spoušť a odpálíte náboj v následující komoře bubínku. Jinak ve vztahu k pistolím už samé mínusy -


v podstatě souhlas,ale k tomuto.....revolver má -oproti pistoli-ještě tu výhodu,že i necvičený(v kontextu bojové střelby) člověk může zbraň vytáhnout a hned střílet. Kdežto pistoli musí nejdříve natáhnout-a to je ve stresu někdy docela problém.

Můžeme polemizovat o tom,že když si někdo pořídí SZ pro sebeobranu,měl by s ní i cvičit.....ale spoustě lidí dává již koupě SZ falešný pocit bezpečí.....
Když se mě někdo ptá,co si koupit,vždy se ho obratem zeptám,zda hodlá projít nějakým kurzem,nebo si jen chce koupit zbraň.....a podle toho potom odpovím.
Možnost okamžité možnosti výstřelu považuji za OBROVSKOU VÝHODU pro sebeobranu......(ano,znám i lidi,kteří chodí s nataženou pistolí.....ale..... :roll: )
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod TongPo » stř 04. úno, 2009 15:42

Jendis píše:
TongPo píše:Co se týče revolverů - v dnešní době kvalitních spolehlivých pistolí mají jedinou výhodu - v případě selhání náboje stačí jen znovu zmáčknout spoušť a odpálíte náboj v následující komoře bubínku. Jinak ve vztahu k pistolím už samé mínusy -


v podstatě souhlas,ale k tomuto.....revolver má -oproti pistoli-ještě tu výhodu,že i necvičený(v kontextu bojové střelby) člověk může zbraň vytáhnout a hned střílet. Kdežto pistoli musí nejdříve natáhnout-a to je ve stresu někdy docela problém.

Můžeme polemizovat o tom,že když si někdo pořídí SZ pro sebeobranu,měl by s ní i cvičit.....ale spoustě lidí dává již koupě SZ falešný pocit bezpečí.....
Když se mě někdo ptá,co si koupit,vždy se ho obratem zeptám,zda hodlá projít nějakým kurzem,nebo si jen chce koupit zbraň.....a podle toho potom odpovím.
Možnost okamžité možnosti výstřelu považuji za OBROVSKOU VÝHODU pro sebeobranu......(ano,znám i lidi,kteří chodí s nataženou pistolí.....ale..... :roll: )

Záleží na tom, čemu říkáš "chodit s nataženou pistolí"... Jestli někdo nosí prázdnou nábojovou komoru - to je jeho volba. Ale prázdná nábojová komora znamená manipulaci navíc = další možnost, kde může vzniknout ve stresu problém (a nejen vlivem stresu). Moderní pistole jsou přece konstruovány pro nošení s nábojem v komoře, samozřejmě s vypuštěným bicím ústrojím, které se v případě SA/DA natahuje při prvním výstřelu přes spoušť... Proč myslíš, že by jinak u pistolí tyhle systémy SA/DA nebo DAO vznikly?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
Uživatelský avatar
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 705
Registrován: pát 18. led, 2008 0:00

Příspěvekod jeikob » stř 04. úno, 2009 15:52

asi si pořídím toto :twisted:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Samopal_PP©-41_©pagin
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1450
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod Lada » stř 04. úno, 2009 16:48

Já bych ještě doplnil nějakou tu další určitou výhodu nebo možnosti použití revolveru kromě spolehlivosti
- možnost použití "nesmrtící" munice (kombinace při dobrém nastavení :lol: )
- možnost použití brokových nábojů, které ve většině pistoí taky nešlapou, jen snad Libra garantuje možnost jejich použití v jedné číze
- možnost střílení z kapsy bundy kdy se pistole po prvním-třetím výstřelu sekne
- jistá blbuvzdornost kdy se u revolveru nemá moc co stát, naproti tomu u pistole nechtěně vyhozený zásobník, nedocvaknutí zásobníku do zbraně, zapomenutí zásobníku když člověk vyběhne kvůli poplachu z domu, přepnutí si pojistky bez všimnutí když ji člověk nepoužívá atp... sice stupidní blbiny leč se stávají


Co se týče nošení náboje v komoře, také nevidím důvod přoč to nedělat v dnešní době moderních a spolehlivých pistolí na tohle určených...já momentálně v komoře nenosím, ale je to moje volba časem to třeba změním a důvody proč nosit v komoře jsou relevantní a podložené. Vzhledem k tomu že nenosím tak hold musím cvičit věci navíc včetně krizového nabytí jednou rukou a to levou i pravou (u mé zbraně to jde aspoň velmi dobře vzhledem k mířidlům).

Když už se tu nakousla ta spolehlivost seknutí náboje ve výhozím okénku, selhání náboje atp.. u pistole tak jsem zjistil že není lepšího tréninku než zbraň co tohle dělá. Před jistou dobou mě pistole brala jen určité náboje, polopláště už vůbec či s komolým kuželem se taky moc nechytali hold byla moc mlsná a spasovaná :? pochopitelně jsem střílel náboji co fungovali a já měl dobrý zdroj, ale od jisté doby začali dělat chyby i tyhle (asi se změnila výrobní tolerance k horšímu) a tehdy jsem se hezky naučil řešit závady, nedovření závěru, seknutí nábojnice při výhozu atd... po tom co jsem si takovéhle problémy trpěl nedělalo mi problém okamžitě vyřešit seklou nábojnici, nepřebití atd... stalo se mi to i při přebíhání do krytu s palbou na cíl a ostatní co koukali si ani nevšimly že jsem měl závadu.
Dá se to trénovat i se sušilkama, to jen že mě to tak napadlo když se už tu probíral trénink a ono se to může stát i u dobré zbraně třeba vlivem okolností a momentálně blbého úchopu.
Teď už mi samo zbraň neblbne a papá hezky všechno, chtělo to prohloubit komoru a zvětšit vůle v závěru.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Lada » stř 04. úno, 2009 16:54

jeikob píše:asi si pořídím toto :twisted:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Samopal_PP©-41_©pagin


Z něho jsem ve full autu střílel před vánoci :) a střelba pohodová... u tohodle jsem měl aspoň pocit že střílím oproti nemecké MP 40

Jinak není problém koupit u nás za nějakých 5400,- když si splašíš vyjímku na "A"
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Jendis » stř 04. úno, 2009 17:12

TongPo píše:Proč myslíš, že by jinak u pistolí tyhle systémy SA/DA nebo DAO vznikly?


no jo.....sorry.....jsem přemejšlel prd*lí,bo čím...... :oops:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

PředchozíDalší

Zpět na armádní a combat systémy...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků

cron