... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Genesis » stř 25. úno, 2009 10:19

Tady jde prostě o to, že když se něco nazývá a je prezentovaný jako BU, tak by to tak mělo taky fungovat. Myslim, že ve chvíli, kdy někdo řekne: Cvičim Bujinkan a je to takový semiBU. Tak nikdo neřekne ani popel, ale ve chvíli, kdy se tu objeví prezentace, že je to plnohodnotný BU, tak se lidi ozvou, že je to kec.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rainbird » stř 25. úno, 2009 10:20

akusan píše:Mluvíte tady o Bujinkanu jak je n eučinný,atd.Pořád nechápu jak to můžete vědět..
-Od kamarádů,z videí,z doslechu?

Golom píše:To že pokud se chci připravit na reálný boj, budu přitom chodit ještě na nějaký BS ve stylu MMA, MT je přirozené a to určitě nepopírám. Mnoho, ne li všichni učitelé u nás ti potvrdí že při trénincích Bujinkanu je třeba ještě "osobní" trénink a jiné další aktivity, pokud se chceš připrvit na opravdový střet.
Rainbird
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Golom » stř 25. úno, 2009 10:27

Podle mne ano, ale v kombinaci. Pokud budu kontinuálně navíc chodit na MMA nebo třeba box, tak svojí efektivitu určitě zvýším. Proč se bránit možnosti být lepší - neupírám právo na existenci klecí a ringů - mají své silné (velice silné) stránky. Ale stejně tak neupírám právo BU, která pro vás vypadají jako tanečky.
Jednoduše řečeno: pokud si chci vyzkoušet jaké to je, bránit se proti pistoli, tak Bujinkan mi dá určitý základ, s kterým se ale (alespoň v mém podání) určitě neubráním. Ale pokud budu pravidelně k tomuto chodit na střelby, trénovat modelovky, zajdu si zabouchat do pytle, udělám si pár kliků, vyzkouším si ring, třeba musado atd... moje šance se nesrovnatelně zvýší. Já jsem nikdy nepopíral užitečnost fullkontaktů, BS - pokud se budu chtít opravdu bránit a umět se poprat, tak je zařadím do svého tréninku. Ale stejně tak nepopírám užitečnost principů vyučovaných v BU... což tu podle mne zcela neprávem děláte.
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Golom » stř 25. úno, 2009 10:29

třeba se i dobereme k určitému kompromisu... :lol: :wink: :D
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod akusan » stř 25. úno, 2009 10:37

Myllys : Musím se smát ,hodnotíš něco v čem nemáš zkušenosti.Proto tvuj názor neberu..
Až budu chtít vědět něco o MMA tak se tě zeptám,ale nepiš o něčem o čem nic nevíš...

Golom:Ve většině věcí s tebou souhlasím.Jen poznámka,že k Bujinkanu musíš dělat něco jinýho,aby tě to připravilo na střet-prosím tě,kteří učitelé tohle říkají -to by mě zajímalo?

A protože tohle je vlákno o Bujinkanu.Věci typu obstál by Bujinkan proti boxu,MMA,Thaiboxu,atd.. si rozebírejte prosím Vás v jiným vláknu-mysliím,že ghekon ho už založil.(stejně hodnotíte jen z teoretických zkušeností jako jsou videa,atd)Takže si zůstante u svého .....

Jinak zoopakuju -Bujinkan se zkládá z devíti škol.šest jich je Budo a tři Ninpo.Každá škola má svá specifika.Používají se zde páky,udery,kopy,přehozy,atd..vyučuje se boj i se zbraněmi,jako je nůž,hanbo,bo,ken,atd..To je asi to nejzákladnější(a k tomu hodně stroze:-))
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rainbird » stř 25. úno, 2009 10:41

Golom píše:Podle mne ano, ale v kombinaci. Pokud budu kontinuálně navíc chodit na MMA nebo třeba box, tak svojí efektivitu určitě zvýším. Proč se bránit možnosti být lepší - neupírám právo na existenci klecí a ringů - mají své silné (velice silné) stránky. Ale stejně tak neupírám právo BU, která pro vás vypadají jako tanečky.
Jednoduše řečeno: pokud si chci vyzkoušet jaké to je, bránit se proti pistoli, tak Bujinkan mi dá určitý základ, s kterým se ale (alespoň v mém podání) určitě neubráním. Ale pokud budu pravidelně k tomuto chodit na střelby, trénovat modelovky, zajdu si zabouchat do pytle, udělám si pár kliků, vyzkouším si ring, třeba musado atd... moje šance se nesrovnatelně zvýší. Já jsem nikdy nepopíral užitečnost fullkontaktů, BS - pokud se budu chtít opravdu bránit a umět se poprat, tak je zařadím do svého tréninku. Ale stejně tak nepopírám užitečnost principů vyučovaných v BU... což tu podle mne zcela neprávem děláte.

udělej to... akorát to musado doporučuju vynechat... pak skus něco napsat o bujinkanu.. něco co by bylo kompromisem mezi bojovým sportem/uměním a skupinovou terapií

Golom píše:třeba se i dobereme k určitému kompromisu... Smějící Mrkající Velmi šťastný
Naposledy upravil Rainbird dne stř 25. úno, 2009 11:17, celkově upraveno 1
Rainbird
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Golom » stř 25. úno, 2009 10:53

akusan:
Ve většině věcí s tebou souhlasím.Jen poznámka,že k Bujinkanu musíš dělat něco jinýho,aby tě to připravilo na střet-prosím tě,kteří učitelé tohle říkají -to by mě zajímalo?

Rád ti to řeknu. Ale rozhodně ne do diskuze... pokud by tě to zajímalo napiš v soukromých zprávách. Ostaně stačí se podívat do posledního čísla časopisu Shidoshi...

Rainbird:
něco co by bylo kompromisem mezi bojovým sportem/uměním a skupinovou terapií

Ty máš pocit že ten tvůj BS je nepřemožitelný a bezchybný? Budiž, ale podívej se, jestli někde jen okem zavadíš o to že bych urážel nebo zesměšňoval něco čemu nerozumím, nebo to nedělám...
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Myllys » stř 25. úno, 2009 11:01

Golom píše:A to co z tebe s prominutím "vypadlo" Myllysi to už ale vůbec nechápu... plakat nad tím že ti bereme žáky, že odvádíme spoustu lidí od pravého BS.

Nejde o to, co je pravy BS, BU, ale kde se clovek nauci ubranit. Jsou kluby ve kterych ano a jsou kluby ve kterych ne. Bujinkanem se nikdo neubrani, kdyz se to bude psat na kazdych letacich atd, tak s timhle BU nemam problem...

Ovsem taky by Te asi stvalo, kdybys hral tenis a byly by kluby, kde se hraje ping pong a tvrdili, ze to cloveka dobre pripravi na zapas v tenise. A lidi misto na tenis chodili na ping pong... Az budou BU typu bujinkan, aikido a dalsi na svych webovkach, videich a letakach psat, ze se tim clovek neuci ubranit, ale spis urcitou ja nevim....duchovni a historickou vec a techniky ktere zabiraji na spolupracujiciho kolegu nebo totalni nulu, tak mi to nebude vadit...

Ale to je jedno, jsem tady prisel podporit ghekona, protoze mi psal, ze tu nekoho vyzval, myslim, ze uz pise dost rozumne, takze snad tady stanovisko zdraveho rozumu (spolu treba s ukropcanym) uhaji do budoucna. Jestli se nekdy bude materializovat nejaka vyzva, tak se urcite svedomite pripravime, do te doby to jde mimo me....
Myllys
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » stř 25. úno, 2009 11:04

akusan píše:Myllys : Musím se smát ,hodnotíš něco v čem nemáš zkušenosti.Proto tvuj názor neberu..
Až budu chtít vědět něco o MMA tak se tě zeptám,ale nepiš o něčem o čem nic nevíš...

Golom:Ve většině věcí s tebou souhlasím.Jen poznámka,že k Bujinkanu musíš dělat něco jinýho,aby tě to připravilo na střet-prosím tě,kteří učitelé tohle říkají -to by mě zajímalo?

A protože tohle je vlákno o Bujinkanu.Věci typu obstál by Bujinkan proti boxu,MMA,Thaiboxu,atd.. si rozebírejte prosím Vás v jiným vláknu-mysliím,že ghekon ho už založil.(stejně hodnotíte jen z teoretických zkušeností jako jsou videa,atd)Takže si zůstante u svého .....

Jinak zoopakuju -Bujinkan se zkládá z devíti škol.šest jich je Budo a tři Ninpo.Každá škola má svá specifika.Používají se zde páky,udery,kopy,přehozy,atd..vyučuje se boj i se zbraněmi,jako je nůž,hanbo,bo,ken,atd..To je asi to nejzákladnější(a k tomu hodně stroze:-))

Nemusim skocit z okna, abych mohl rict ze ten kdo se to prave chysta udelat je kreten. A nejde jen o videa, ja nedavno mluvil s nekym kdo dela bujinkan cca 2-3 roky a chce prestoupit na mma no a dostali jsme se k ruznym technikam a on mi popsal par pak, ktere tam pouzivaji - Musim se priznat ze jsem se dobre bavil, vykloubovani ramen tlacenim kolen, ruzne lamani patere a podobne vecy ( 99% na souperi lezicim na brise ) a jsem si jisty, ze z tech asi peti pak ktere mi popsal by ani jedna nefungovala, jak v realu, tak v zapase. Uz kdysi Graciove ukazali jake submissions funguji a jake ne, a to ze to nekdo stale nechce pochopit je smutne... A drobny dotaz na akusana - Kdyz je bujinkan plnohodnotny bojovy system, ktery obsahu hody, paky, skrceni, udery, kopy, proste vse na co se da pomyslet, proc po neuspechu Scotta Morrise v ufc ( bylo to jedno z prvnich ufc, smelo se tam VSE, udery do rozkroky, na ohryzek, tahani za vlasy, takze zadne vykecavani ) kdy byl knokoutovany nijak elitnim kickboxerem Patem Smithem - http://www.youtube.com/watch?v=1zchj8kR8As uz zadny ninja nenastoupil do zadneho zapasu v kleci?? Asi si nepotrebuji nic dokazovat, ze? Ne, je to jednoduche, pochopili ze jejich "umeni" stoji v realnem boji za dve veci... A tak se vratili zpatky k proklamovanemu "streetfightingu"
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » stř 25. úno, 2009 11:41

"uz zadny ninja nenastoupil do zadneho zapasu v kleci??"-tak to byl opravdu ninja jak vyšitej:-)
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rainbird » stř 25. úno, 2009 11:48

2Golum: pokud jde o ten pocit zesměšňování...(... a taky jen tak tobě na vysvětlenou, co byla moje spoušt k zapojení do diskuze)

cvičil jsem něco podobného, co bylo prezentováno spíše jako "cesta"
Stejně jako tu ty prezentuješ Bujinkan.
Před tím, než jsem to začal obhajovat na netu (a dělal bych to možná stejně jako ty.. pač to snad ani jinak nejde) obešel jsem ty školy BS a nějaké ty ostatní aktivity atd... zkrátka to o čem mluvíš jako "zvyšování efektivity"
Takže osobně už vím, kam ten "cesta styl" zařadit

Můj dohad je, že o tom mluvíš, ale na thaibox (čiště pro příklad) aspoň 2 měsíce si nikdy nechodil, je tak?
Rainbird
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Genesis » stř 25. úno, 2009 11:50

akusan píše:"uz zadny ninja nenastoupil do zadneho zapasu v kleci??"-tak to byl opravdu ninja jak vyšitej:-)

Je docela sranda to tu pozorovat. Ale docela mě udivuje, že jsi nereagoval zrovna na to že, že až se Bujinkan nebude nazývat plnohodnotným BU, že lidi budou v klidu 8) k tomu jako jeho zastánce vážně nemáš co říct?

Tohle vlákno je krásná ukázka toho, jak jsou lidi nepoučitelný a kolikrát nevidí nic jinýho než to svoje. A nejlíp se to pozná v otázkách na aplikace do reality, buď člověk jasně odpoví a není se dál o čem bavit, nebo začne mluvit o principech, spoustě možností, nepotřebě si něco dokazovat a pak je taky jasno, o co jde :twisted:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 25. úno, 2009 12:16

Genesis: Presne...
akusan: Promin, omlouvam se, nebyl to ninja ale adept americkeho ninjutsu. Lepsi? :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » stř 25. úno, 2009 12:18

Genesis: Co ti mám na to odepsat.Bujinkan je plnohodnotným BU..
Vy pořád srovnáváte ring -taky můžu napsat,že jste naivní ,když si myslíte,že ring vás připravý na realitu,kdy už to pochopíte,že to tak není?:-)
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod akusan » stř 25. úno, 2009 12:19

ghekon: Lepší,díky:-)
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Genesis » stř 25. úno, 2009 12:25

akusan píše:Genesis: Co ti mám na to odepsat.Bujinkan je plnohodnotným BU..
Vy pořád srovnáváte ring -taky můžu napsat,že jste naivní ,když si myslíte,že ring vás připravý na realitu,kdy už to pochopíte,že to tak není?:-)

Nikdo tu netvrdí, že ho ring/klec připraví na realitu, ale že bude rozhodně připravenější než člověk, co to nezná. Pochop že vzhledem ke sparingu a zápasům co praktikanti BS maj za sebou jsou zvyklí dostat ránu a ne jednu, ale to v nich nevyvolá strach a schoulení se do klubíčka (typický u začátečníků, začnou dostávat a otočí se zády a klekaj si) ale místo toho je to akorát nabudí a tu ránu vrátí, prostě bojujou. Jak se tohle naučí člověk v Bujinkanu? Jak zjistí, ja bude reagovat na ránu pěstí do nosu, až mu vytrysknou slzy, když ji nikdy nedostal? Já už vim, jak na ni reaguju, jdu dál dopředu, ale co ty? Zkusil sis to někdy na tréninku? To je to, o čem se tu pořád mluví. Praktikanti BS to, co dělaj maj aspoň v určitý míře vyzkoušený a zažitý a jsou zvyklý pracovat pod tlakem.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Golom » stř 25. úno, 2009 12:44

Já osobně mám pocit že tu diskuze pro mne skončila. A nemyslím to ve zlém. Jen tak, že jsou tu určité důkazy a já je vidím jako silnější a někdo jako slabší, popřípadě žádné. Nikdo z nás nechce být přesvědčen o tom že nemá pravdu. Každý si myslí že ví lépe než ten druhý. Co jsem chtěl napsat, jsem už napsal. Opakovat to je zbytečné...

Rainbird
Můj dohad je, že o tom mluvíš, ale na thaibox (čiště pro příklad) aspoň 2 měsíce si nikdy nechodil, je tak?

Máš pravdu, a i po debatě tady tu potřebu nemám. Raději se budu konfliktu vyhýbat, než se na něj plánovitě připravovat, popř. ho vyhledávat... (čímž neříkám že tak činíš - i když zápas je vlastně také konflikt) Zkrátka mě to baví, mám z toho dobrý pocit, doma si zacvičím, pokud potkám kamarády, kteří dělají BU nebo BS tak si o tom popovídáme, popř. se i trochu oboucháme. Ale to jak to dopadne, má vypovídací hodnotu 0. "Vím" že to takhle budu dělat do konce života a taky vím že můj sport mi nezničí klouby, nenatrhne vnitřní orgán a neskončím třeba na vozejku.

A to je konečná...
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » stř 25. úno, 2009 13:03

Tak to je fajn ze jsme si to vyjasnili, filozoficko-historicko-tanecnim BU trikrat zdar a trhani slezin a jater zvlaste :wink:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 25. úno, 2009 20:19

Výkonem toho americkýho ninji jsem hluboce zklamám... :( Očekával jsem, že zmizí v obláčku kouře, pak se nečekaně zjeví za tím primitivním kickboxerem, zaútočí na jeho tlakové body a ve finále mu vyrve páteř z těla... :P No co se dá dělat, asi ztratil kontrolu nad svým hara... :twisted:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 25. úno, 2009 20:34

TongPo píše:

Výkonem toho americkýho ninji jsem hluboce zklamám... :( Očekával jsem, že zmizí v obláčku kouře, pak se nečekaně zjeví za tím primitivním kickboxerem, zaútočí na jeho tlakové body a ve finále mu vyrve páteř z těla... :P No co se dá dělat, asi ztratil kontrolu nad svým hara... :twisted:

Ja ocekaval, ze kdyz se na neho tak rozbehl tak ho obehne, vysplha ven z klece a utece mu :lol: :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně