JRup píše:Zdarec,
některé věci mě zaujali, takže bych se Tě rád zeptal na dvě věci, které vyplývají z této diskuze a tvého příspěvku.
Umíš nějakým způsobem popsat vnitřní JING?
Máš osobní zkušenost s tím odlétáváním nebo jsi udělal se svým mistrem obdobnou zkušenost? Mistr Chu má dobré jméno, tak by mě to zajímalo.
Předem zmiňuji, že to není žert a děkuji za odpověď.
Raději nechám odpovědět mistra, ten o tom, narozdíl od mne, něco vi:
http://www.taijizlin.cz/texty/jing.htm
Asi před třemi nebo čtyřmi roky, jsme cvičili nějaký dril a já se zeptal mistra, kamže mám soustředit tu sílu? Odpověď byla: "Co bys chtěl soustředit, když ještě žádnou sílu nemáš"

. Takže tohle je má osobní zkušenost s mým jing.
Pokud se týká zkušenosti s jingem druhého člověka, tak jsem tlačil s profesorem Fang Ning, u kterého se náš mistr taky učil a který dosáhl podobné úrovně jako zde zmiňovaný mistr Ma Yuehliang, taky je ho možné najít na youtube. A bylo to přinejmenším zajímavé. Ne každý odlítává a už vůbec ne stejným způsobem. Pro ukázky si mistr samozřejmě vybírá ty, u kterých se to projevuje tak, aby něco bylo vidět. Se mnou by toho moc nevytrhl

Já se snažil s ním aspoň držet kontakt, ale to se mi nepodařilo ani na setinu vteřiny. Každopádně jsem to zkusil asi padesátkrát za sebou, takže padesátkrát okamžitě zas poděkoval a pak šel na řadu někdo jiný.

. Každopádně s jeho žáky, to bylo stejné jako všude jinde, někdo byl lepší někdo ne, ale dalo s němi cvičit. S ním mi to nešlo

, tak snad příště.