Tradiční Taiji videa

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: Odlétají?

Příspěvekod PC » sob 14. bře, 2009 10:24

brtnik píše:Takže možná spíš poznámka/otázka. Stále někomu vadí jakési odlétávání, kterému nerozumí a argumentuje tím, že on neodlétne. A to prosím potkal jinačí mistry :o .

Nene tys vubec nepochopil o cem je rec. Me to vubec nevadi, jen by se tady laikum, melo napsat co a jak, neblabolit o tajemnych vnitrnich silach a vydavat to za vrcholnou demonstraci teto sili v praxi. Coz svadi dasli lidi na scesti. Prosim precti si to cele jeste jednou. Diky.

A mylis se potkal jsem lidi, kde jsem odletaval, nechtel jsem a presto sem sel a navic to vypadalo uplne jinak :wink:
Dale, ja nemam vubec zadny problem jit komukoliv "na ruku" kdyz me uci a poslusne sebou flaknout o zem. :-)
:wink:

PC
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » sob 14. bře, 2009 10:48

Nefakt píše:
Riverman píše:Umite si nekdo predstavit staryho thaibox dedka, jak od neho odlitavaji mladi boxeri pote, co na ne poklada sve rukavice?

Po tech desitkach let treninku a poznani vsech principu je to prece pochopitelny, ne?

:)

Já si spíš neumim představit 70 letýho Thajbox dědka v Boji s nějakym 70 letym Kung Fu dědkem... :lol:

Třeba takovej Chen Xiao Wang proti nějakýmu stejně starýmu Thai Box dědkovi....Je to jasný... :!:

Tady 65 letý Chen Xiao Wang,dejte sem prosim někdo 65 letýho Thai Box dědu ať taky vidíme jak sehýbe abysme mohli porovnat...

http://www.youtube.com/watch?v=MraDDIgQ ... re=related

Me vubec neslo o to, kdo by vyhral a uz vubec to neni jasny. Me spis slo o to, jak smesne by to vypadalo a ze v jinych stylech nastesti tohle nesmyslny odskakovani zatim nema vybudovanou tradici :-). Bohuzel ovce rady delaji co se po nich chce a jeste jsou za to vdecne.
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod skiorh » sob 14. bře, 2009 11:20

brtnik píše:Ahoj,

Já, možná ve své naivitě, věřím, že zkušený TaiJi mistr by dokázal využít hybnosti i takového ThaiBox protivníka a eliminovat jeho pokusy. O tom snad využití TaiJi je (jak mi někde napsal tuším Pavela - jde mimo jiné o přepólování). A nechytejte mne za slovíčka, nepřesnosti a neúplnost nějaké "pravdy".

Věřím, že souboj by vypadal jinak v případě, když by proti sobě stáli dva TaiJisté nebo TaiJista a vyznavač jiného stylu.

Michal

Jenom jeste k tomuhle. Jestli jsi narazel na muj prispevek - tak ja jsem to presne takhle myslel. A sice, ze si dokazu predstavit, ze kdyby ten napr. thaiboxer zautocil a jeho utok byl uspesne eliminovan - pravdepodobne by odletel jak svestka a ten zakon zachovani hybnosti by tam byl videt :)

Jak jiz nekdo psal, ono to dost odlisne vypada, kdyz clovek sam odskoci nebo je odskocen.
Zase na druhou stranu myslim, ze specialnim pripadem jsou paky - protoze jsou vetsinou dosti bolestive, clovek radsi sam odskoci nez aby si nechal vykloubit ruku (=uspesna eliminace)- tohle ale nemyslim byl pripad ten videii ktere jsem komentoval.
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marcelo » sob 14. bře, 2009 11:31

Nefakt píše:
Riverman píše:Umite si nekdo predstavit staryho thaibox dedka, jak od neho odlitavaji mladi boxeri pote, co na ne poklada sve rukavice?

Po tech desitkach let treninku a poznani vsech principu je to prece pochopitelny, ne?

Já si spíš neumim představit 70 letýho Thajbox dědka v Boji s nějakym 70 letym Kung Fu dědkem... :lol:

Třeba takovej Chen Xiao Wang proti nějakýmu stejně starýmu Thai Box dědkovi....Je to jasný... :!:

Tady 65 letý Chen Xiao Wang,dejte sem prosim někdo 65 letýho Thai Box dědu ať taky vidíme jak sehýbe abysme mohli porovnat...

hele Nefakt popr. littleass..ja mam celkom Muay Thai u prdele az na par veci kt. z neho cerpam,ale ja osobne si neviem predstavit ani pochopit Mrdky tvojho typu ,ktore argumentami o sile toho alebo ineho BU su stari dedovia kt. sa vedia hybat alebo vraj sa vo svojom pokrocilom veku pobit, eliminovat deda thaiboxera..tieto argumenty su smiesne, stoja na vode a su trapne..v 7 alebo 8 dekade zivota ma clovek uplne ine starosti,ako sa pobit s rovesnikom ineho stylu..ono TBU su na ustupe, v defenzive,normalni ludia od nic skor alebo neskor utecu kedze ocakavu pomer -vykon/cena/uspesnost a tym padom tam ostavaju romantici a hipici a za to si mozu TBU a ich ucitelia sami :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mnich » sob 14. bře, 2009 14:16

Nefakt píše:

Tady 65 letý Chen Xiao Wang,dejte sem prosim někdo 65 letýho Thai Box dědu ať taky vidíme jak sehýbe abysme mohli porovnat...////Promin ale dva 70leti chlapy se spolu proste prat nebudou.David Brousil mne vypravel ze v Thaisku potkal staryho chlapika kterej v klincich z tema mladejma docela vymetal./jestli mu bylo 70 to teda nevim/.Pochopte uz konecne jednu vec ze dobre Kung Fu se ziskava treningem ne ctenim poucek.Krom toho nekterym lidem bych ty poucky zakazal cist.I kdyz si myslim ze prubirske kameny rodiny Jang je dobra kniha.Ale aby ji clovek skutecne pochopil musi mit neco odcvicino a to pod skutecnim sifu.S pozdravem ata

mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jamamba » sob 14. bře, 2009 15:01

Panove,

to nemyslite vazne ne? Ani ten stary Sifu to nebere vazne jako vy, vzdyd on sam to dela jako vtip! Podivejte se na to poradne!!!!!
Vzdyt ten jeho spring partner je jak Meda Gumidek!
Lukas Slavicek
WING CHUN - student Ivana Rzounka Sifu
&
HUNG SING CHOI LEI FAT - student Fatsaan Hung Sing Choi Lei Fat Gwon - Bun Sifu, Leung sifu, Yeung sifu
&
FATSAN BAK MEI - student Lin Hon Kit sifu
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » sob 14. bře, 2009 15:07

Musim sdelit jeden zazitek: Na jedny predvadecce v Guangzhou tenhle rok jsem videl cvicence nejakyho vnitrniho stylu, nepamatuji si nazev,ale je to nejaka jihocinska raritka, plus minus autobus podobny jako Tai Ji. Dva tam nabehli a zacli se sestavou a jeden s klikama. Nase prvni reakce byla, co to je za blbost. Jenze kdyz uz nam to prislo dost, zacali jsem to pocitat, dosli jsme k cislu 250 a to predtim nevim mozna 100. Jele do konce cviceni sestav jeho kolegu, kdyz videl, ze se blizi ke konci, pridal!
Tomu rikam vnitrni kung fu!
Lukas Slavicek
WING CHUN - student Ivana Rzounka Sifu
&
HUNG SING CHOI LEI FAT - student Fatsaan Hung Sing Choi Lei Fat Gwon - Bun Sifu, Leung sifu, Yeung sifu
&
FATSAN BAK MEI - student Lin Hon Kit sifu
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

real internal stuff

Příspěvekod MartinCZ » sob 14. bře, 2009 16:55

Martin Bouška
Xing Yi Quan, Liang Bagua-> Zhang Wei Dong, Gao Ji Wu
Dayan qigong -> Wang Tai Li
www.ccviceni.cz
MartinCZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

tradicni taiji videa

Příspěvekod kolar » sob 14. bře, 2009 17:19

Zdravim vsechny,

kdyz sleduju vsechna ta "letaci videa taiji mistru jako je Mistr Huang Sheng-Shyan a dalsi, obdivuju techniku s jakou jeho instruktori odletavaji od mistra. Musi to zabrat notnou cast treninku naucit se takto efektne odletet. Bezet pozadu nekolik metru a udelat dva kotouly pozadu - potom ce se na vas mistr jen podiva to je opravdu dobra technika ustupu...

Nekolik pratel v Nemecku u Mistra Huang Sheng-Shyan cvicilo a rikali, ze ukazky s nim predvadelo jen nekolik opravdu pokrocilich instruktoru ostatni nesmeli. No asi nemeli dost natrenovane ty ustupy.

Jinak Pavle (PC) dival jsem se na stranky Yvana a posledni tyden v breznu je mozne prijit na free lekce do parku s jeho novozelandskym pritelem takze si to muzes zkusit nazivo. Pokud budes mit cas dej vedet rad bych to videl :-)

Radek Kolar
kolar
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: real internal stuff

Příspěvekod Nefakt » ned 15. bře, 2009 1:40

MartinCZ píše:Pro Nefakta:
Thaiboxing 70 let
http://www.youtube.com/watch?v=ugKro7Aa3RI

Box 60 let, v ringu
http://www.youtube.com/watch?v=Y1uFgjeW ... re=related

No tak toho boxera by Chen Xiao Wang zabil a tomu Thai Boxerovi neni sedmdesat,sam tomu neveris :wink:
Nefakt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MartinCZ » ned 15. bře, 2009 2:18

:D Nevim, možná je to fake, jako hodně věcí kolem čínského wu shu. :) http://www.masterkelbowko.com/masterk/masterk.htm
Co jsem v Thajsku cvičil trochu thaibox, tak třeba v Muay Thai Stadium Ransit se pohybuje hodně starých šampiónů. Když něco předváděli, bylo vidět, že opravdu cvičili. Problém je, že hodně z nich po třicítce začne nasávat, protože jim kariéra skončila. Je tam ale stále hodně borců, jako v boxu, co jim to chodí i po 50, samozřejmě neřádí jako 20letý.
U tui shou v Číně jsem nikdy zatím takhle nelétal. :) Potkal jsem tu pár masterů, ale vždycky to bylo spíš stržení, vychýlení, nebo mě dostali nějakou technikou ze Shuai Jiaa. Ano byl jsem překvapen , co dokážou s mým 100 kilovým tělem, ale nikdy to nebylo jako na videu. Vždy v rámci fyzikálních zákonů. :D
Martin Bouška
Xing Yi Quan, Liang Bagua-> Zhang Wei Dong, Gao Ji Wu
Dayan qigong -> Wang Tai Li
www.ccviceni.cz
MartinCZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod MartinCZ » ned 15. bře, 2009 2:18

dvojál
Naposledy upravil MartinCZ dne ned 15. bře, 2009 15:16, celkově upraveno 1
MartinCZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Nefakt » ned 15. bře, 2009 2:42

Co to je??? :? Cte Mistrovi Bibli?? 8O A pak zas on jemu??
http://www.youtube.com/watch?v=pZqUn8CRFAU&NR=1
Nefakt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » ned 15. bře, 2009 9:37

..ked uz sme pri tych cinskych dedoch kt. su uplne poprdeli aj v 6-7 dekade zivota..kedysi tu Pavela hodil nejaku cinsku show, nieco ako Leitai s pravidlami kde ti dedovia-vraj velke mena v kungfu,mali pod "pyzamami" chranice od holeni az po "kyrys" a to co predvadzali bolo na urovni zaciatocnika na prvej sutazi valetudo..tie nadherne techniky zrazu fuc,aky taky lowkick,odstrcenia,obcas nieco ako koshi guruma a bum na zem,shitny boxing smerom do hrude,kedze udery na hlavu boli zakazane atd...clovek ma len 2 ruky,2 nohy,hybe sa podla tej istej biomichaniky a povacsinou pri realnom boji a zapase mu funguju len techniky zalozene na gross motor skills...zvysok su sracky a rozpravky na dobru noc pre Nefakta :lol: :twisted: :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » pon 16. bře, 2009 14:44

brtnik píše:To mi ovšem není na překážku být trpělivý. Když mi sufei řekne, že ještě nejsem připravený na Tui Shou, no tak si holt ještě nějaký ten rok počkám. Už jsem dost starý a nemám dost času, abych si mohl dovolit spěchat.
Tak se holt nenaučím rychle prát.
A nebo můžu zvolit doplňkový styl, kde se dřívě cvičí bojové aplikace :)
K TaiJi asi něco z vnitřních stylů, takže třeba Xingyiquan neno Bagua Zhang. Já si zvolil Baguu. No spíš jsem začal s Baguou a rozšířil ji o TaiJi. Skvěle se to doplňuje. Jen se nějak čas od času mění moje priority mezi těmito styly :D

Ahoj,

rád bych znal tvůj názor na to jak se oba styly doplňují.

Můj názor je takový, že každý styl by měl mít-má kompletní metodiku, která by měla naučit pracovat s tělem vlastním, protivníkovým nebo třeba boxovat. To, že se to z mnohých stylů vytratilo a odešlo od původního záměru je věc jiná.

Bagua je z pohledu metodiky velice propracovaný a bohatý styl a třeba bys v ní našel obdobnou věc, kterou jsi našel v Taiji. Zkus zapřemýšlet o způsobu cvičení, protože s každou metodou, sestavou nebo drilem se dá pracovat různým způsobem především v závislosti na záměru daného cvičení. Stejný dril se dá použít k procvičení a vyjádření bojového aspektu a stejný dril se dá použít k meditaci nebo čemukoliv jinému.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » pon 16. bře, 2009 14:52

sun píše:
PC píše:takze znovu tentokrat uz jen jedna otazka :-):

Proc ty lidi odlitavaj zcela nerealne od mistra, na ktereho de facto nijak neutoci?

Diky PC

1. Obecné poučky jsou pro poučení. Pak už jen záleží na člověku jestli se chce poučit nebo ne. Jestli je schopen vyprázdnit svůj šálek čaje... :-)

2. Vnitřní JING se projevuje velmi rychle a pro pozorovatele a mnohdy i účastníka nepochopitelně - To že tobě se to jeví nereálné, znamená pouze, že tomu zřejmě nerozumíš a možná i to, že cvičíš něco jiného než taijiquan, i když to tak nazýváš. (pokud si jen děláš srandu, tak pak promiň, ale z těch příspěvku to není jasné)

3. Aby se to člověk naučil, musí se podrobit specielnímu tréninku u učitele, který to umí. Kdo to neumí, ten bude pořád cvičit tzv "aplikace" nebo "přetahování" nebo "bojování".

Takže jinak řečeno, odlítávaj od něj, protože prostě jeho síla má takovou povahu - přesně odpovídá charakteristice vnitřního JING. Těžko se k tomu dá říct více.

Zdarec,
některé věci mě zaujali, takže bych se Tě rád zeptal na dvě věci, které vyplývají z této diskuze a tvého příspěvku.
Umíš nějakým způsobem popsat vnitřní JING?

Máš osobní zkušenost s tím odlétáváním nebo jsi udělal se svým mistrem obdobnou zkušenost? Mistr Chu má dobré jméno, tak by mě to zajímalo.

Předem zmiňuji, že to není žert a děkuji za odpověď.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 16. bře, 2009 16:23

Nefakt píše:Co to je??? :? Cte Mistrovi Bibli?? 8O A pak zas on jemu??
http://www.youtube.com/watch?v=pZqUn8CRFAU&NR=1

můžu se zeptat to uvadíš tohle video jako něco směšného??
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » pon 16. bře, 2009 17:21

JRup píše:Zdarec,
některé věci mě zaujali, takže bych se Tě rád zeptal na dvě věci, které vyplývají z této diskuze a tvého příspěvku.
Umíš nějakým způsobem popsat vnitřní JING?

Máš osobní zkušenost s tím odlétáváním nebo jsi udělal se svým mistrem obdobnou zkušenost? Mistr Chu má dobré jméno, tak by mě to zajímalo.

Předem zmiňuji, že to není žert a děkuji za odpověď.

Raději nechám odpovědět mistra, ten o tom, narozdíl od mne, něco vi:
http://www.taijizlin.cz/texty/jing.htm

Asi před třemi nebo čtyřmi roky, jsme cvičili nějaký dril a já se zeptal mistra, kamže mám soustředit tu sílu? Odpověď byla: "Co bys chtěl soustředit, když ještě žádnou sílu nemáš" :-). Takže tohle je má osobní zkušenost s mým jing. :-)

Pokud se týká zkušenosti s jingem druhého člověka, tak jsem tlačil s profesorem Fang Ning, u kterého se náš mistr taky učil a který dosáhl podobné úrovně jako zde zmiňovaný mistr Ma Yuehliang, taky je ho možné najít na youtube. A bylo to přinejmenším zajímavé. Ne každý odlítává a už vůbec ne stejným způsobem. Pro ukázky si mistr samozřejmě vybírá ty, u kterých se to projevuje tak, aby něco bylo vidět. Se mnou by toho moc nevytrhl :-) Já se snažil s ním aspoň držet kontakt, ale to se mi nepodařilo ani na setinu vteřiny. Každopádně jsem to zkusil asi padesátkrát za sebou, takže padesátkrát okamžitě zas poděkoval a pak šel na řadu někdo jiný. :-). Každopádně s jeho žáky, to bylo stejné jako všude jinde, někdo byl lepší někdo ne, ale dalo s němi cvičit. S ním mi to nešlo :-), tak snad příště.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 16. bře, 2009 20:26

ukropcany píše:Jak to tu čítam, je mi stále smutnejšie a smutnejšie... neviete dať bodku do nosa, ale riešite energie, zakorenenia, hody 8O a neviem čo... :? :( :cry:

:lol: :lol: a co si cakal Ukrope..o "pichacke" toho tiez vela narozpravaju sexualny zufalci a poloimpotenti :lol: :wink:,ti ktori vedia ,tak praktikuju a nekecaju o tom :twisted:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » pon 16. bře, 2009 23:00

marcelo píše:
ukropcany píše:Jak to tu čítam, je mi stále smutnejšie a smutnejšie... neviete dať bodku do nosa, ale riešite energie, zakorenenia, hody 8O a neviem čo... :? :( :cry:

:lol: :lol: a co si cakal Ukrope..o "pichacke" toho tiez vela narozpravaju sexualny zufalci a poloimpotenti :lol: :wink:,ti ktori vedia ,tak praktikuju a nekecaju o tom :twisted:

Pravdu díš, mých ubohých 263 příspěvků proti ukecanému 4506.

Pro ukroba: když se ti to v některém foru nelíbí, tak tam nelez. Mně nevadíš, ale mám obavy, aby to s tebou neseklo..., pak by tu bylo ještě víc smutno .-)
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...