pali, ukropcany: pravidla nejsou idealni, buhzel jako v rade jinych full disciplinach trend smeruje k "divacke atraktivnosti"
ukropcany: sanda v CR se kolem gf komunity netoci, pokud vim tak nacviku ruznych forem sanda se venuj v CR asi tak 3 gf skoly, min. ze 2 z nich do sanda zapasu poradanych CSFu nikdo nikdy nenastoupil. koukni na
http://www.wu-shu.cz/cws/csfu.htm - kolik lidi z toho seznamu ma co spolecneho s gf? 90% komunity s denim v tzv. "ceske wushu scene" nema a nechce mit nic spolecneho, ale to uz se to resilo, a resit to dal nema smysl.
...GF komunity... tam ľuďom chýba určitá dávka agresivity
mas pravdu, ale myslim si ze problem je komplexnejsi, mj. je to o image ktere gf v obecnem podvedomi ma - na zaklade tohoto image prichazi do skoly urcity typ lidi, no a to material na nacvik sanda neni. ten kdo by chtel cvicit na sanda na to casto nema (koule, zdravi... ), ten kdo na to ma na to kasle (zensky, party, prace, lenost, jine aktivity, nepravidelna dochazka) atd. atd.
takze muzeme plakat, nebo s tim neco delat, kazdopadne vic nez dlouha cesta pred nami co do nacviku, pravidel a podobne, a co se tyce zmen v ofiko wushu/gf scene, to by se musel stat zazrak.