Dong_wu: prosimte muzes tady klukum zvazit savle a mece a postnout (myslim ostre, ne treninkovky)? Diky, myslim, ze to pomuze...

Moderátor: pm
PC píše:
Dong_wu: prosimte muzes tady klukum zvazit savle a mece a postnout (myslim ostre, ne treninkovky)? Diky, myslim, ze to pomuze...
Jendis píše:Trochu jsem to zkrátil....
Takže...dle toho,co jsi napsal,když vrazím meč do pařátku komukoliv,kdo mistrně ovládá boj beze zbraně,tak automaticky ovládá i zbraň???? To je přece nesmysl,ne?
Jendis píše:....já se pídím po informacích.......
Jendis píše:PC píše:
mělo - li to být rejpnutí,tak ne na místě.....Vím,že spousta lidí používá pro nácvik těžší zbraně(viz třeba HG nože,nebo třeba spešl bokeny-název nedám-kluků od kendó)...pro posílení. Proto jsem se,dle mne logicky,optal......
Pokud máš nějakou výhradu k tomu,co píšu......tak mne,prosím,oprav...pouč....nebo tak něco. Nebo ještě lépe...domluvíme se a potkáme na setkání bu.cz....se zbraní....a můžeme si pinknoutTřeba teď,toho 13-tého února........
Sám mám takřka tříkilový kord......takže si toufnu tvrdit,že vím,co je to mávat těžkou zbraní.
PC píše:Jendis píše:PC píše:
mělo - li to být rejpnutí,tak ne na místě.....Vím,že spousta lidí používá pro nácvik těžší zbraně(viz třeba HG nože,nebo třeba spešl bokeny-název nedám-kluků od kendó)...pro posílení. Proto jsem se,dle mne logicky,optal......
Pokud máš nějakou výhradu k tomu,co píšu......tak mne,prosím,oprav...pouč....nebo tak něco. Nebo ještě lépe...domluvíme se a potkáme na setkání bu.cz....se zbraní....a můžeme si pinknoutTřeba teď,toho 13-tého února........
Sám mám takřka tříkilový kord......takže si toufnu tvrdit,že vím,co je to mávat těžkou zbraní.
Rypnuti ano, ale ne do tebe Jendo, spis sem narazel na to, ze tu par jedincu obhajuje neco co neni pravda. Savle neni tezsi nez mec, resp. neni to pravidlo.
13tyho se sejit muzem, ale ja nesermuju, zatim
Miro píše:Choze, samozrejme sa da vsetko, aj skocit rovno na zbrane, konkretne na boj s palicami. Otazka iba je, do akej miery je to zmysluplne, teda co sa chceme naucit, do akej hlbky a preco. Nie je problem naucit niekoho svistat okolo seba palicou, ale to este neznamena, ze je to bojove umenie.
SeaRanger píše:
Tohle zrovna ale, dle meho skromneho nazoru lamy, Miro napsal vicemene spravne. Savle DAO je pomerne tezka primarne urcena k sekani a praci s pomerne velkymi rozmachy i kdyz se s ni samozrejme da i bodnout.
Mec JIAN je delsi a o mnoho lehci zbran ktera je pomerne dost zamerena na bodani a vyuzivani vetsi ovladatelnosti a rychlosti a je oproti Savli brana jako technictejsi zbran s kterou je tezsi se naucit.
Pomerne hezke video: http://www.youtube.com/watch?v=ouycplM5Cqc
Miro píše:Choze, samozrejme sa da vsetko, aj skocit rovno na zbrane, konkretne na boj s palicami. Otazka iba je, do akej miery je to zmysluplne, teda co sa chceme naucit, do akej hlbky a preco. Nie je problem naucit niekoho svistat okolo seba palicou, ale to este neznamena, ze je to bojove umenie. Aj tahat figurkami v sachu sa da naucit za par minut, to ale neznamena, ze dotycny ovlada sach. Mozem sa opytat, ake principy prace s palicou pouzivas pri vyuke? Ake principy pouziva Tvoj ucitel? Ci ake su principy prace s palicou vobec? Aky je rozdiel medzi palicou a inymi zbranami ako napriklad kopijou? Co palica vobec znamena, aky je jej pohyb a preco, aky je jej kontakt so superovou palicou a preco, nechces si o tom podebatovat?
Miro
Miro píše:Choze, samozrejme sa da vsetko, aj skocit rovno na zbrane, konkretne na boj s palicami. Otazka iba je, do akej miery je to zmysluplne, teda co sa chceme naucit, do akej hlbky a preco. Nie je problem naucit niekoho svistat okolo seba palicou, ale to este neznamena, ze je to bojove umenie.
luen píše:Co Miro napsal je blbost a jeste ji hloupe zobecnil na CBU jako takovaA kdyz uz jsme u toho, videl jsi nekdy Mira hybat? To je totiz podstatna zalezitost, aby si clovek mohl udelat obrazek o tom, jak se jeho teorie obratila sama proti nemu. Pokud by to totiz bylo, tak jak Miro pise, nikdy by ho zadnej ucitel nenechal se na zbrane ani podivat
Savle neni rozhodne tezka zbran chlape ... v porovnani se zbranema jako je kwan dao, luk dim bun gwan ...
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=3318 projdi si toto vlakno![]()
A jinak to video je neskutecna sragora ve vztahu k argumentaci, jakou jsi pouzil
Miro píše:Picard,
v pohode, toto je iba internetova diskusia medzi ludmi, ktori patria do uplne odlisnych svetov a ktori debatuju o veciach, ktore je extremne tazko vyjadrit do detailov, navyse komunikuju iba pismom, takze nevidno vsetko to, co by v osobnej debate vyvazovalo argumenty a zjemnovalo komunikaciu. Treba o tom pisat viac? Zdravi
Miro
Miro píše:Argumentujes ako vzdy, ze pisem blbosti, bez toho, aby si konkretne uviedol, ake blbosti pisem a preco. Navyse uz ani sam nevies, co pises a ze si odporujes - "Pokud by to totiz bylo, tak jak Miro pise, nikdy by ho zadnej ucitel nenechal se na zbrane ani podivat" - kedze vsak ma zbrane ucili, je to tak, ako pisem. Makacka na bednu, ze?,
A ked uz sa chcete spolu s PC obuvat do SeaRangera (ktory sa vobec netajil, ze je lama), tak arumentujte nie voci takej trivialnosti ako vaha zbrane, ale argumentujte voci skutocne zasadnej chybe, ktoru tam napisal - lenze o tej chybe si myslim, ze nemas ani sajn. Najdes ju?
Miro
SeaRanger píše: Tohle zrovna ale, dle meho skromneho nazoru lamy, Miro napsal vicemene spravne. Savle DAO je pomerne tezka primarne urcena k sekani a praci s pomerne velkymi rozmachy i kdyz se s ni samozrejme da i bodnout.
Mec JIAN je delsi a o mnoho lehci zbran ktera je pomerne dost zamerena na bodani a vyuzivani vetsi ovladatelnosti a rychlosti a je oproti Savli brana jako technictejsi zbran s kterou je tezsi se naucit.
Pomerne hezke video: http://www.youtube.com/watch?v=ouycplM5Cqc
Miro píše:Dongwu, nie je problem, ale neuci - takze je to jasne, nie?
Miro
Jian píše:Miro: me nektere tvoje prispevky pripadaji i zajimave, obcas bych s necim souhlasil, ale co osobne nemuzu prekousnout je to, ze proste jen teoretizujes. Jakmile se objevi nejaka nabidka na sparring etc. bud si ji nevsimas, nebo se vymluvis, nebo souhlasis a pak o tobe dlouhou dobu nikdo nevi (alespon tak mi to uz minimalne jednou pripadalo, ale mozna ti jen krivdim a u Luena jsi davno byl).
Ja tedy nevim zdaleka tolik veci o Cine, nemam moznosti jako ty, nedokazal bych o mnohych vecech tak zasvecene psat... nicmene na srazu jsem uz byl a kdyz mi to cas dovoli, klidne prijedu zase.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků