kettlebells

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod defendu » úte 06. dub, 2010 17:47

NOKT píše:2luen: No jsem docela větroplach co se stylů týče a od Aikida přes Karate, thaibox jsem skončil u Juda a "parodování" MMA. Díky tomu jsem měl možnost se setkat s různými názory na stejné otázky. Problém v ptání trenéra je v tom, že to co se líbí jednomu, tak se nelíbí druhýmu kvůly něčemu a v nejlepším případě si protiřečí :)
Nebo člověk dostane naprosto jinou odpověď než na co se ptal :D Taky se mi stalo :D

Nejdřív by jsi si měl ujasnit co chceš vlastně dělat a co od toho čekáš...pokud tě trenér MT připravuje k zápasu,tak ti bude určitě radit jiný posilovací cviky než učitel dejme tomu tradičního karate,kterému nejde o žádné zápasy,ale "jen" o to,aby tvoje karate bylo lepší....o rozdílech mezi posilováním ve strikerský stylech (MT,karate) a zápasnických stylech (judo) snad ani nemá smysl diskutovat.Takže se nediv,že jsi dostal rozdílné informace...to je stejný jakoby jsi se divil,že hokejisti posilujou jinak pro svůj sport než např. fotbalisti...
Takže si nejdřív ujasni co chceš vůbec cvičením získat a co vůbec chceš cvičit...pak se ptej :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » úte 06. dub, 2010 18:09

2defendu: jo to mi je jasný, že na stand up a zem se trénuje jinýma metodama. Ale pro příklad. Jednou se mě na Judu ptali co jsme dělali v MMA třeba v rámci rozcvičky, tak jsem jim začal ukazovat nějaký cviky a u jednoho mě stopli a řekli mi, že konkrétně tohle není vůbec dobrý na tzv. "judistický kolena". Pro trenéra MMA to bylo normální za mou dobu působení jsem si na nějakou bolest kloubů nestěžoval ikdyž mám 2x operovaný koleno, ale trenérce Juda se to na druhou stranu nelíbilo.

Nevím jak se cvik jmenuje oficiálně. Říkali jsme tomu čtverce. Ruce a nohy do krajních rohů tatami. Kleknou (nebo se spíš rozplácnout) na lokty a kolena, lehce se zvednout jak na nohách tak loktech a opisovat kruhy nebo jen držet po určitou dobu.

Ale popravdě na mích tréninkách juda nevidím moc rozdíl oproti tréninkům karate, třeba :) Ale asi to bude tím, že jsem starej mezi mladým masem a na fyzičku moc se moc nehraje :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 27. dub, 2010 8:55

http://www.youtube.com/watch?v=1u0RVFpRNKU

nejen kettlebells, typkovi je 63 a dela divy (ty bottom up pressy se dvema dvacet ctyrkama apod., to je mazec)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » úte 27. dub, 2010 9:27

pm píše:http://www.youtube.com/watch?v=1u0RVFpRNKU

nejen kettlebells, typkovi je 63 a dela divy (ty bottom up pressy se dvema dvacet ctyrkama apod., to je mazec)

8O nooo cely je to dost mazec,..... mi prijde :)
moc pekne
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 11. srp, 2010 12:35

Zdar vsem, ted jsem byl v Insportline obchode na Strakonicke v Praze a budou tam VinBells (levnejsi obdoba kettlebells) i nadale prodavat. Jen jich v posledni dobe prodali tolik, ze vyrobce nestiha dodavat. Takze chcete-li, pak jsou k dostani. Sam jich par mam a v pohode. Jediny rozdil od tech "core kettlebells" je v tom, ze s nimi nemuzete prastit o zem, protoze jsou z vinylu naplnenem cementem nebo necim podobnym, takze by mohly prasknout. Ale cvici se s nimi dobre a cena je radove nizsi. Doporucuju. Maji je od hmotnosti od 4kg do cca 24kg, vzdy po dvou kilech narust.

http://www.insportline.cz/?vyhledat=Vin+Bell
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 11. srp, 2010 13:33

caj, veskery reference co jsem o nich cetl rikaji jedno - praskaj. nechtel bych aby mi pri swingu, snatchi nebo pressu prdla v prubehu pohybu nebo nad hlavou. osobne nedoporucuju.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 11. srp, 2010 21:33

Mám takový dotaz na místní znalce tohoto náčiní.

Jaká je metoda rozvoje svalový síly s ketlama?
Konkrétně počet opakování, serie, počet serií, váhy v % maxima?Cyklování atd.
Popřípadě vaše vlastní silový výkony.
Zajímá mě to pro porovnání.

Dík.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 12. srp, 2010 10:18

RUNAR píše:Mám takový dotaz na místní znalce tohoto náčiní.

Dík.

konkretni program zalezi na potrebach, promenych je x; i kdyz naprosta vetsina i zkusenych cvicencu bude profitovat z obecneho kb programu, je lepsi usit program na miru. obecne lze o cviceni s kb rici:

- integrovane, ne izolovane cviky
- pohybovy pristup k veci, ne svalovy
- progresivni system cviku
- cviky na rozvoj maximalni, vybusne, vytrvalostni sily, hubnuti (plus hypertrofie, ma-li clovek zajem)
- cviky zahrnujici 5 zakladnich oblasti/pohybovych vzorcu (tah, tlak, spodni tlak, spodni tak, jadro) - ve vsech je samozrejme presah, plus se cvici comba
- uni/bilateralni drily
- (rehabilitacni) cviky rozvijejici mobilitu/flexibilitu, ruzne typy dychani, VO2 max...
- ruzne modely periodizace pro ruzne cvicence

zavisi na cvicencove moznostech (kolik casu tomu chce venovat) a potrebach (proc). jinak s nima bude cvicit typek z bu/bs, jinak powerlifter/vzperac, jinak hasic/policajt/vojak, jinak babovka co chce zhubnout, jinak typek co chce nabrat svaly, jinak typek co si chce dat do kupy zada/kolena/ramena, jinak typek nebo holka co se chtej nejak smysluplneji hejbat...

alespon to je to jak to mam vyskladane ja, v teorii i praxi. sleduj www.kb5.cz , obsah stranek uz je pripraveny, zatim neni online, cekame na to az prijdou zeleza ze zahranici, pak bude na strankach hafo info, rozjedou se kurzy, etc. etc.

jinak - kb jsou super, nejlepsi kus zeleza co jsem mel kdy v ruce, ALE nejedna se o zadnou zazracnou metodu, vselek, Asterixuv elixir, whatever.

silovy vykony, well, standardnim meritkem je vypresovani pulky vlastni vahy jednoruc (military press) a 100 snatchu za 5 minut s 24 kg, splneno.

nebudu sem postovat pripraveny materialy, ma to svuj cas, jak rikam, sledujte kb5.cz, doufam ze cca. do vanoc jedem

prozatim doporucuju hafo materialu na

http://www.dragondoor.com/articler/mode2/Kettlebells

(i kdyz dle meho gusta je tam moc kb-are-miracle stories, je tam hafo zajimavyho infa a prikladu ruznych programu pro ruzne populace)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 12. srp, 2010 10:46

pm píše:caj, veskery reference co jsem o nich cetl rikaji jedno - praskaj. nechtel bych aby mi pri swingu, snatchi nebo pressu prdla v prubehu pohybu nebo nad hlavou. osobne nedoporucuju.

Cvicim s nima cca 3x tydne uz nekolik mesicu a zatim zadna nepraskla...asi proto, ze s nimi nemlatim o zem ;-)
Nejsem jejich dealer, nemam z toho ani kacku a presto si myslim, ze pomer cena / uzitek je zde suprovy. Ale nikomu samozrejme nenutim. Me je fakt jedno, kdo s cim, za kolik a jak cvici ;-) Moje osobni zkusenost je, ze jsou dobre. A pokud se s nimi odpovidajicim zpusobem zachazi (to znamena, ze s nimi ne.ebnu o zem), pak neprasknou. To jsem tu napsal a zbytek si vyreste sami :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 12. srp, 2010 11:15

Cau PM,
co to bude za web na ty KBelly? To bude tvoje zalezitost? Muzes e k tomu trochu rozepsat? Bylo by to pro me zajimave kdyby tu neco takoveho nekdo rozjel.
dik
M.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 12. srp, 2010 13:18

Makoto: uvazovali jsme i o dovozu vinylovejch, ale jak rikam, veskery reference nebyly dobry.kazdopadne dej jim za usi a poreferuj jak drzi!

NAIA: yes sir, moje zalezitost, strucne info viz vyse, v planu jsou serialy 5 progresivnich kurzu, od uplne fundamentalnich a pripravnych cviku (1.) pres ty nejdulezitejsi (2., 3.) az po pokrocile, pro hard core fanousky kb a ty kdo budou mit ambice cviceni s kb ucit (4., 5.). delam na tom uz drahnou dobu, a ted to uzralo, nechtel jsem to poustet ven dokud jsme si nebyl 100% jisty ze to bude 100% - nemyslim jen kb samotne, ale predevsim system a metodiku vyuky, nacviku, principy jednotlivych programu etc. etc., viz vyse. behem dvou tri mesicu vice info, krome kb a kurzu mozna i knizka a DVD :-)

kazdopadne dulezita poznamka: osobne jsem zastancem konceptu: "cvicit nejdrive s vlastni vahou - pak se zelezem", proto pripadnym zajemcum (a uz jich je pomerne dost, jak z rad bezne populace, tak specialni) doporucuji naucit se spravne klik, drep, "prkno" (plank, my tomu v cbu rikame "zelezna deska"), shyb (dlani k sobe, dlanemi od sebe), single leg deadlift bez zavazi a jinou latinu, pak se clovek nauci mnohe, mnohem rychleji a spravneji; bud jak bud, 1. kurz bude zahrnovat i cviceni s vlastni vahou, kazdej nasledujici predpoklada zvladnuti cviku z predchoziho, jeden stavi na druhem (progresivita). zadny huraaaa, snatche a bent pressy, jedeem

zatim tedy jen tolik, az bude cas, prestanu byt tajemnej jak hrad v Karpatech :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 12. srp, 2010 19:56

PM: Parada dejte se do toho, ať se to co nejdříve rozběhne. Mám ještě dva dotazy.

Kde všude budete kurzy dělat, popřípadě kde fungujete teď.

Budete dělat i třeba kruhy, olympijskou činku, sandbag atd??
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 12. srp, 2010 20:20

doufam ze do konce roku vse bude ready

jinak:

- kurzy budou predevsi v Praze (anzto tu mame plny set kb,a budem jich tu mit brzy jeste o hodne vice, aby kazdy ucastnik mel svoji kb na zapujceni a naucil se spravne techniku na nizsich vahach), kazdopadne neni problem nahazet nejaka zeleza do auta a udelat seminar kdekoliv jinde. moje predstava neni zadna masovka, zadnejch x desitek lidi na kurzu, chci aby to k necemu bylo, a lidi z kazdeho kurzu (btw. dvoudennich) odchazeli s cistou technikou a jasnou ideou jak s kb dle dane urovne cvicit - podminkou ucasti na kurzu dalsim bude mj. i uplynuti urcite casove periody (samozrejme se predpoklada, ze stravene cvicenim s kbs)

- kruhy by sly, ale zatim ne; horizontalni a vertikalni (pri)tahy budou samozrejme nutnou soucasti kb5 programu
- sandbag ano, pracuje se na tom, ale kb jsou ted top priorita
- olympijska cinka urcite ne - kb je prave z velke casti jeji nahradou - bilateralni cviceni s velkou cinkou jsou neskutecne technicky narocne discipliny, s kb se snatch a clean and jerk nauci kazdy, s kb si doma nebo kdekoliv jinde zacvici kazdy, velkou cinku a podlahu si domu hned tak nekdo neporidi (well, ja ji ve skole mam, ale ja jsem magor co cpe vsechny prachy do telocvicny). unilateralni drily s jednou kb jsou navic jednoznacne funkcnejsi (viz jak behame, chodime, kopeme, delame udery etc.) na webu budou btw. prehledne shrnuty nevyhody velke cinky, jednorucek i kettlebells, aby byly jasne +/- (kb maji jednoznacne nejvice +)
- navic pripravuju jeste kurzy cviceni s vlastni vahou

vse v zasade jeden vzor, akorat rezistence se lisi - jestli to je telo, kb nebo sandbag, to je sumak, jde o to, aby se rozvijely pozadovane typy sily (max, vybusna, vytrvalostni... ) a motoricke vzorce/retezce (tlak, tah... viz vyse), tj. komplexni a funkcni trenink, zadnej honibiceps

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 12. srp, 2010 22:17

pm píše:
RUNAR píše:Mám takový dotaz na místní znalce tohoto náčiní.

Dík.

konkretni program zalezi na potrebach, promenych je x; i kdyz naprosta vetsina i zkusenych cvicencu bude profitovat z obecneho kb programu, je lepsi usit program na miru. obecne lze o cviceni s kb rici:

- integrovane, ne izolovane cviky
- pohybovy pristup k veci, ne svalovy
- progresivni system cviku
- cviky na rozvoj maximalni, vybusne, vytrvalostni sily, hubnuti (plus hypertrofie, ma-li clovek zajem)
- cviky zahrnujici 5 zakladnich oblasti/pohybovych vzorcu (tah, tlak, spodni tlak, spodni tak, jadro) - ve vsech je samozrejme presah, plus se cvici comba
- uni/bilateralni drily
- (rehabilitacni) cviky rozvijejici mobilitu/flexibilitu, ruzne typy dychani, VO2 max...
- ruzne modely periodizace pro ruzne cvicence

Já snad píšu Španělsky....vždyť se ptám KONKRÉTNĚ, a ne obecně.
Takže:
- konkrétně jaký se cvičí počty opakování a počty serií pro rozvoj maximální síly?
- jaký se konkrétně používá cyklování?
- jak dlouho a jak často cvičíš s kettlebells, jak dlouho a u koho si se to učil?

Tím nijak netvrdím že je to něco strašně složitýho, co se musí každej učit 10 let, 10 hodin denně s trenérem. Někdo šikovnej se to naučí za krátkou dobu, to je klíďo možný.

pm píše:olympijska cinka urcite ne - kb je prave z velke casti jeji nahradou -

Velkou nakládačku kettly právě nanahradí ani omylem, jednoruč držený železa maj ale jiný přednosti.

P.S:Pohybový a ne svalový přístup, heh?, každej pohyb i lehký úsměv dělaj svaly.

P.S2:nejsem žádnej odpůrce kettlů, tohle posilování dobře cvičený má svoje místo a svoje přednosti.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 13. srp, 2010 8:36

Runare, jednu debatu na tema silovyho treninku uz jsme vedli, ani ses nenamahal cist (zcela ocividne ani muj prispevek vyse), nerozumeli jsme si ani za mak - to se stava, no problem :-)

- v puvodnim prispevku ses psal na "rozvoj svalove sily", ne maximalni, proto viz ma odpoved (jaky typ sily? max, vybusna, vytrvalostni, startovni... ? na tom zalezi opakovani, serie, cas straveny v napeti, odpocinek mezi seriemi, mikro a dalsi cykly etc.); az v druhem si napsal max. sily
- cyklovani (periodizace) opet viz ma odpoved (aneb, mam napsat 3 stranky jen o periodizaci? rozvoje jake sily ci vice typu sily? pro jakeho klienta? muze zenu? stareho mladeho? zacatecnika pokrocileho? z jakeho oboru? kolik casu na cviceni s kb ma? tj x promenych, o kterych jsem psal)
- jak dlouho cvicim s kb a kde jsem se to naucil viz jine forum, kde jsme se bavili a kde uz jsem na to odpovidal
- velka cinka viz moje odpoved vyse (kde pisu mj. o +/- jednotlivych zelez i proc jsou kb pro bezneho clovek lepsi), jen tak naokraj, zamijalo by me jestli se na foru najde nekdo, kdo olympijske discipliny s velkou cinkou umi a cvici
- svalovy vs. pohybovy pristup - terminus technicus ju (svalovy pristup, pohybovy, joint by joint, etc. - viz treba Gray Cook, Mike Boyle, Alwyn Cosgrove a dalsi profici, co uci NHL, americky fotbalisty, olympijsky sportovce, MMA fightery apod.), to ze to nevis, za to ja nemohu, odkaz Ti neposlu, nemam zapotrebi, aby me nefer osocoval, ze cerpam sve znalosti a dovednosti z Wikipedie, ze

konkretni dotaz by znel treba: jake cviky s kb ma cvicit mladej kluk, 25 let, zacatecnik, cvicenec bojovych umeni, se zajmem o rozvoj maximalni sily, a jaky model periodizace muze pouzit?

ale - suma sumarum, necht ti odpovi nekdo jiny, kdo s kb mava ju, ja uz jsme se snazil v jine diskuzi, tezko se naleva caj nekomu, kdo uz ma salek plny. mam hodne dobrej pu erh, a lidi mi za nej nejen dekujou, ale i dobre plati :-D at se dari!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 13. srp, 2010 9:51

PM- cau Pajus, to je super ze to zacinas tak rozbiehat, rozmyslam tuho ze sa tiez zucastnim tvojich KB seminarov, sa mi paci ze si to zobral tak do ruk;)

Runnar- servus, tusim nieco ako kettlebeli pouzivali v starom okinawa Karate ,takze myslim ze prinosne to bude. Ja cvicim aj s cinkou, aj stroje si dam, viem ze stroje sa nerataju medzi funkcne posilnovanie, ale ja ich mam rad obcas,plus cvicim zopar cvikov s kettlou. Kazde ma niecim obohacuje:)
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 13. srp, 2010 10:32

v cinskem gungfu (Hap ga, Hung ga, bilem jerabovi, shui jiao), okinawa te, vsude mozne - mam uz solidni kolekci fotek a odkazu, kde vsude se s necim jak kb cvicilo, ruzne tvary, velikosti etc.

jinak ja taky zvedam velkou cinku (predevsim mrtvoly), a predevsim cvicim s vlastni vahou, ale stejne zastavam nazor, ze kb naplnuje all-in-one ideu ze vsech nastroju nejvice, a je zdaleko nejvhodnejsi nastroj z hlediska funkcniho treninku. kazdopadne vse ma svoje +/-, zadny nastroj neni samospasny, a idealni je to cyklovat, o tom zadna pochybnost, amigo :-) vse prehledne shrnou pripravovane webovky (cinka, jednorucky, vlastni vaha, sandbag, kb etc., plusy a minusy, zastupitelnost/nahraditelnost atd.)

nejdulezitejsim rysem kb jsou imho unilateralni balisticke drily, tj. neco co s velkou cinkou nejde, s jednoruckami ano ale s problemy a omezenimy (kb lita diky jinak umistenemu tezisit a tvaru pri nadhozech, svihach a trzich uplne jinak), s vlastni vahou horko tezko

na Slovac zdravi a na setkani se tesi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » sob 14. srp, 2010 16:18

Můj dotaz bude silně OT, ale nechtělo se mi zakládat kvůli jednomu dotazu celý threat(d?), ale myslím, že se to sem hodí nejlépe.

Jedná se tyhle stránky http://www.sport-fitness-advisor.com/plyometric.html
Je to defakto jedna z prvních věcí co jsem o plyometrii našel, dost mě to zajímá a zajímalo by mě jestli s těmito stránkami má někdo zkušenost? Nerad bych si do tréninkovýho programu natahal kraviny, co mi jen ublíží. Dík :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 14. srp, 2010 18:09

pm píše: nemam zapotrebi, aby me nefer osocoval, ze cerpam sve znalosti a dovednosti z Wikipedie, ze

Hm, jako první si mi napsal tohle:

Na to jsem odepsal otázku, jestli ti udělala v metodách jasno wikipedie.
Když mi tohle napíše někdo kdo nikdy v gymu nerval těžký železa po 5-12 opakováních a seká tu teoretický moudra jak to funguje a nefunguje pak je to napováženou.Tak neferově nepřekrucuj.

Dále, metafora s plným šálkem na mě nesedí, trénuju dlouho cross stylem a jsem zastánce různých metod posilování, každá má svoje přednosti a svoje místo.

Ale konec těhle věcí co nikoho asi nezajímaj a kazí zajímavej topik.

Na kettly jsem se neptal protože bych nevěděl jak se rozvíjí max.síla ale protože mě zajímá co sem kdo napíše za moudro jak cvičí se strašně těžkým kettlem, jednoruční nevyvážený cviky 1-3 opakování jako lifteři. :D

1)Můj názor je že tenhle nástroj se namá necvičit jak powerlifing.

2)Kettly vůbec nanahradí velkou nakládací činku, jak píšeš, to ani omylem stejně jako velká olympijská činka nanahradí kettly.

Tak sem aspoň napiš ať to lidi nemusí dohledávat jak dlouho a s kým si cvičil kettlebells.Připomínám že zastávám názor že spoustu věcí se šikula může naučit rychle.

Ne čem se určitě vpohodě shodneme je že kettly jsou dost přínosnej a zajímavej aparát.

Měj se fajn.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 14. srp, 2010 18:51

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... ht=#120134

- jinak prispevek s Wiki odkazy jsem nenapsaljako prvni, ale x-ty prispevek v diskuzi, a odkazy byly pro Tebe, kterej psal o powerliftingu vs. bodybuildingu vs. ... x tradovanych nesmyslu. zkus si diskuzi prosim proit jeste jednou

- nikde jsem nepsal, ze jsam v gymu nikdy nerval tezky zeleza, tak mi to nedavej do ust, cvicil jsem pred lety mj. asi rok s vicemistrem CR v kulturistice, i kdyz jinak a z jinych duvodu, takze dalsi prekrouceni, tezky mrtvoly s velkou cinkou nebo shyby se zelezem cvicim doted

- plny salek na Tebe sedne, ani ses nenamahal nic z toho, o cem nevis nebo mas davno zastarale nazory a na co jsme poukazal dohledat a prostudovat - v tichosti se to radeji prejde, ze

- s kb se samozrejme cvici cviky na max silu - to ze kb nejsou velka cinka znaci, ze asi jine a jinak, ze (btw., delaji se napr. az cca. do 52 kg kb, da se s nima cvicit x zpusoby, ktere narocnost cviku ztizi, samozrejme dulezity je vyber cviku); samozrejme je-li nekdo powerlifter, necht cvici primarne s velkou cinkou, beha-li nekdo maraton, at primarne beha etc.; kbs hazeni micem na kos nenahradi, ale pomohou

- kb samozrejme jsou do jiste miry nahradou olympijske cinky - ne "ani nahodou" jak pises. psal jsme o tom v souvislosti s olympijskymi disciplinami, ne powerliftingem, ale to by si musel pozorne cist; +/- jsme zminoval take. kb nerovna se jednorucka, kb nerovna se velka cinka na powerlifting, kb nerovna se velka cinka na olympijske trhy, vsechnny nastroje maji svoje plusy a minusy

- http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... ht=#120134 kdyz uz se Ti nechce hledat a cist

- v poslednim bode se shodneme :-D, jinak, nadale me please ignoruj, ju, kazdy stejne pomeleme dal tu svoji, nevidim diskusi prinosnou, akorat me to unavuje

tez zdravim a at se dari, tesim se v jinych diskuzich na jine tema!
Naposledy upravil pm dne sob 14. srp, 2010 19:36, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně