Moderátor: pm
DaveStone píše:Prolétl jsem ten velký počat příspěvků, co se tu nahromadily, protože číst je detailně by bylo na celý večer. Souhlasím naprosto s Jianem, v některých příspěvcích i s Daltem a graverem. A Player to vystihl taky stručně a dobře.
Obdivuju Jiana, že vydržel tak dlouho argumentovat.
Pokud se vrátím k původnímu tématu: student má méně času a méně peněz a chtěl by dělat wing cheun... Je mu doporučeno, aby se nevymlouval, několikrát zopakováno heslo: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody" a také je mu doporučena brigáda a aby nežebral peníze od rodičů.
Když si zavzpomínám na svá studentská léta (gympl 40 km daleko od bydliště a cesta do něj 2 hodiny ráno a 2 hodiny odpoledne... Tehdy jsem podobný problém neřešil, neměl jsem v té době zájem o BU/BS. Opravdu si nedovedu představit jak bude podle vás student střední školy, který nemá řidičák, nebylo mu ještě 18 let shánět brigádu takovou, aby mohl pracovat v čase, kdy nemá školu a nemá tréning BU/BS. To jako přijde do nějaké firmy a řekne: "Chlapi na fóru mě poradili, že si mám vydělat na svoje tréninky na nějaké brigádě. Tréninky mám v ... a školu mám v .... a potřebuju tedy pracovat v tomto a tomto čase... "
Neumím si představit, že by mě s tímto přístupem někdy vzali na nějakou brigádu. A že jsem na několika jako student byl.
- Za prvé řada "brigád" se dnes nedá dělat, pokud člověku nebylo 18 let.
- Za druhé v době krize se brigáda hledá velmi těžko.U nás ve městě se i moji rodiče třesou, aby je nepropustili. Známá šla nedávno na mateřskou a za 14 dní její místo zrušili - docela klika - to jí vyšlo. I já jsem svoje brigády o prázdninách sehnal většinou přes svou rodinu. A ty co nebyly přes rodinu, tak stály za prd - práce jako za feudalismu a peněz, že bych si těch 6 000 za půl roku ani snad nevydělal.
- Za třetí, pokud do firmy přijde student, kterýmu není 18 a začne si klást podmínky, kdy může a nemůže do práce, tak takového studenta nejspíše nikde nevezmou a místo toho raději vezmou člověka, který si takové podmínky neklade - třeba toho, kdo je momentálně nezaměstnaný a může pracovat 8-12 hodin denně. A ne studenta, který může v pondělí 2 hodiny, v úterý 3 hodiny, ve středu vůbec, ve čtvrtek zase 2 hodiny atd.
Pokud je to student VŠ, záleží jaký studuje obor. Kamarád, co studoval na doktora, přestal úplně chodit do posilovny i do juda, kolik měl učení. A ležel pořád v knížkách, aby tu školu udělal. Jiný kamarád zase (jako VŠ student nějakého "volnějšího oboru", kde měl školu 10 hodin týdně), dělal na brigádě v jednom obchodě a ještě měl spousty zájmů a koníčků...
Ještě bych pochopil takovou radu, aby si někdo našel brigádu přes prázdniny, kdy nemá školu, dělá třeba celé 2-3 měsíce a všechny vydělané peníze investuje do tréninků. Ale radit někomu ať dělá během školního roku brigádu, chodí 3-5x týdně na tréninky mi přijde dost mimo realitu. Den má jen 24 hodin. Výjimku bych viděl např. v tom, když má např, otec takového studenta doma soukromou firmu. Student pak může dělat kdy mu to vyhovuje a nemusí do práce nikam dojíždět. Tak to měl bývalý spolužák. Stačilo sejít 3 patra po schodech a mohl prodávat u otce v obchodě elektroniku kdy měl zrovna čas. Ale ne každý má rodiče, kteří mu nechají vydělat ve svojí firmě.
Jian píše:Ja se obavam, ze tahle debata se stejne uz nejakou dobu vede kvuli necemu trochu jinemu -
coffee_monk píše:Téma zní "wing chun praha"
Jestli někdo přijde na tohle fórum, aby získal nějaké info spojené s názvem threadu, tak to co tu najde se mi nechce ani pojmenovávat.
Všechno jenom proto, že patnáctiletý kluk se trochu blbě zeptal. Vzhledem k jeho věku nic překvapivého...
BizonCZ píše:Vážně nechápu, o čem se tady pořád bavíte.
Něco chci :
a) mám vše potřebné, tak si to splním
b) nemám vše potřebné, tak se pokusím udělat vše pro mě možné, abych vše potřebné měl a mohl získat, co chci.
Pokud mám více věcí v jeden čas, co chci a potřeby, které na ně využívám se mi nějakým způsobem kříží, tak si musím zvolit prioritu a za tou jít. Plnit věci postupně, když to nejde paralelně. Určit si priority.
Vážně nechápu, co tady pořád všichni řešíte.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků