wing chun praha

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Jian » sob 02. říj, 2010 18:22

pm: OK, take SZ
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 02. říj, 2010 20:01

Jendis píše:
player píše:Koukam, ze vse pri starem.

Proč???

Rozebirat to nebudu, uz jsem tu ztratil zbytecne hodne casu.
Preju Jianovi pevne nervy.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » sob 02. říj, 2010 20:06

player: dekuji
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » sob 02. říj, 2010 21:14

Player: Rozumím a asi oba víme proč 8)
Jian: Nebudu ti posílat SZ, stav se nebo napiš a vysvětlím ti spoustu "zákulisních" věcí o tomhle serveru :wink:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DaveStone » sob 02. říj, 2010 21:30

Prolétl jsem ten velký počat příspěvků, co se tu nahromadily, protože číst je detailně by bylo na celý večer. Souhlasím naprosto s Jianem, v některých příspěvcích i s Daltem a graverem. A Player to vystihl taky stručně a dobře.
Obdivuju Jiana, že vydržel tak dlouho argumentovat.

Pokud se vrátím k původnímu tématu: student má méně času a méně peněz a chtěl by dělat wing cheun... Je mu doporučeno, aby se nevymlouval, několikrát zopakováno heslo: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody" a také je mu doporučena brigáda a aby nežebral peníze od rodičů.

Když si zavzpomínám na svá studentská léta (gympl 40 km daleko od bydliště a cesta do něj 2 hodiny ráno a 2 hodiny odpoledne... Tehdy jsem podobný problém neřešil, neměl jsem v té době zájem o BU/BS. Opravdu si nedovedu představit jak bude podle vás student střední školy, který nemá řidičák, nebylo mu ještě 18 let shánět brigádu takovou, aby mohl pracovat v čase, kdy nemá školu a nemá tréning BU/BS. To jako přijde do nějaké firmy a řekne: "Chlapi na fóru mě poradili, že si mám vydělat na svoje tréninky na nějaké brigádě. Tréninky mám v ... a školu mám v .... a potřebuju tedy pracovat v tomto a tomto čase... "

Neumím si představit, že by mě s tímto přístupem někdy vzali na nějakou brigádu. A že jsem na několika jako student byl.
- Za prvé řada "brigád" se dnes nedá dělat, pokud člověku nebylo 18 let.
- Za druhé v době krize se brigáda hledá velmi těžko.U nás ve městě se i moji rodiče třesou, aby je nepropustili. Známá šla nedávno na mateřskou a za 14 dní její místo zrušili - docela klika - to jí vyšlo. I já jsem svoje brigády o prázdninách sehnal většinou přes svou rodinu. A ty co nebyly přes rodinu, tak stály za prd - práce jako za feudalismu a peněz, že bych si těch 6 000 za půl roku ani snad nevydělal.
- Za třetí, pokud do firmy přijde student, kterýmu není 18 a začne si klást podmínky, kdy může a nemůže do práce, tak takového studenta nejspíše nikde nevezmou a místo toho raději vezmou člověka, který si takové podmínky neklade - třeba toho, kdo je momentálně nezaměstnaný a může pracovat 8-12 hodin denně. A ne studenta, který může v pondělí 2 hodiny, v úterý 3 hodiny, ve středu vůbec, ve čtvrtek zase 2 hodiny atd.

Pokud je to student VŠ, záleží jaký studuje obor. Kamarád, co studoval na doktora, přestal úplně chodit do posilovny i do juda, kolik měl učení. A ležel pořád v knížkách, aby tu školu udělal. Jiný kamarád zase (jako VŠ student nějakého "volnějšího oboru", kde měl školu 10 hodin týdně), dělal na brigádě v jednom obchodě a ještě měl spousty zájmů a koníčků...

Ještě bych pochopil takovou radu, aby si někdo našel brigádu přes prázdniny, kdy nemá školu, dělá třeba celé 2-3 měsíce a všechny vydělané peníze investuje do tréninků. Ale radit někomu ať dělá během školního roku brigádu, chodí 3-5x týdně na tréninky mi přijde dost mimo realitu. Den má jen 24 hodin. Výjimku bych viděl např. v tom, když má např, otec takového studenta doma soukromou firmu. Student pak může dělat kdy mu to vyhovuje a nemusí do práce nikam dojíždět. Tak to měl bývalý spolužák. Stačilo sejít 3 patra po schodech a mohl prodávat u otce v obchodě elektroniku kdy měl zrovna čas. Ale ne každý má rodiče, kteří mu nechají vydělat ve svojí firmě.
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jian » sob 02. říj, 2010 21:45

Sennin + DaveStone: dekuji samozrejme i vam, snad uz se tu ted prestanou ozyvat alespon vykriky typu "Lenže nezobral ich nikto, takže argumentovať vieš kultúrne, ale vo výsledku na nič... "
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » sob 02. říj, 2010 21:56

Vážně nechápu, o čem se tady pořád bavíte.

Něco chci :

a) mám vše potřebné, tak si to splním

b) nemám vše potřebné, tak se pokusím udělat vše pro mě možné, abych vše potřebné měl a mohl získat, co chci.

Pokud mám více věcí v jeden čas, co chci a potřeby, které na ně využívám se mi nějakým způsobem kříží, tak si musím zvolit prioritu a za tou jít. Plnit věci postupně, když to nejde paralelně. Určit si priority.

Vážně nechápu, co tady pořád všichni řešíte. :roll:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » sob 02. říj, 2010 23:00

DaveStone píše:Prolétl jsem ten velký počat příspěvků, co se tu nahromadily, protože číst je detailně by bylo na celý večer. Souhlasím naprosto s Jianem, v některých příspěvcích i s Daltem a graverem. A Player to vystihl taky stručně a dobře.
Obdivuju Jiana, že vydržel tak dlouho argumentovat.

Pokud se vrátím k původnímu tématu: student má méně času a méně peněz a chtěl by dělat wing cheun... Je mu doporučeno, aby se nevymlouval, několikrát zopakováno heslo: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody" a také je mu doporučena brigáda a aby nežebral peníze od rodičů.

Když si zavzpomínám na svá studentská léta (gympl 40 km daleko od bydliště a cesta do něj 2 hodiny ráno a 2 hodiny odpoledne... Tehdy jsem podobný problém neřešil, neměl jsem v té době zájem o BU/BS. Opravdu si nedovedu představit jak bude podle vás student střední školy, který nemá řidičák, nebylo mu ještě 18 let shánět brigádu takovou, aby mohl pracovat v čase, kdy nemá školu a nemá tréning BU/BS. To jako přijde do nějaké firmy a řekne: "Chlapi na fóru mě poradili, že si mám vydělat na svoje tréninky na nějaké brigádě. Tréninky mám v ... a školu mám v .... a potřebuju tedy pracovat v tomto a tomto čase... "

Neumím si představit, že by mě s tímto přístupem někdy vzali na nějakou brigádu. A že jsem na několika jako student byl.
- Za prvé řada "brigád" se dnes nedá dělat, pokud člověku nebylo 18 let.
- Za druhé v době krize se brigáda hledá velmi těžko.U nás ve městě se i moji rodiče třesou, aby je nepropustili. Známá šla nedávno na mateřskou a za 14 dní její místo zrušili - docela klika - to jí vyšlo. I já jsem svoje brigády o prázdninách sehnal většinou přes svou rodinu. A ty co nebyly přes rodinu, tak stály za prd - práce jako za feudalismu a peněz, že bych si těch 6 000 za půl roku ani snad nevydělal.
- Za třetí, pokud do firmy přijde student, kterýmu není 18 a začne si klást podmínky, kdy může a nemůže do práce, tak takového studenta nejspíše nikde nevezmou a místo toho raději vezmou člověka, který si takové podmínky neklade - třeba toho, kdo je momentálně nezaměstnaný a může pracovat 8-12 hodin denně. A ne studenta, který může v pondělí 2 hodiny, v úterý 3 hodiny, ve středu vůbec, ve čtvrtek zase 2 hodiny atd.

Pokud je to student VŠ, záleží jaký studuje obor. Kamarád, co studoval na doktora, přestal úplně chodit do posilovny i do juda, kolik měl učení. A ležel pořád v knížkách, aby tu školu udělal. Jiný kamarád zase (jako VŠ student nějakého "volnějšího oboru", kde měl školu 10 hodin týdně), dělal na brigádě v jednom obchodě a ještě měl spousty zájmů a koníčků...

Ještě bych pochopil takovou radu, aby si někdo našel brigádu přes prázdniny, kdy nemá školu, dělá třeba celé 2-3 měsíce a všechny vydělané peníze investuje do tréninků. Ale radit někomu ať dělá během školního roku brigádu, chodí 3-5x týdně na tréninky mi přijde dost mimo realitu. Den má jen 24 hodin. Výjimku bych viděl např. v tom, když má např, otec takového studenta doma soukromou firmu. Student pak může dělat kdy mu to vyhovuje a nemusí do práce nikam dojíždět. Tak to měl bývalý spolužák. Stačilo sejít 3 patra po schodech a mohl prodávat u otce v obchodě elektroniku kdy měl zrovna čas. Ale ne každý má rodiče, kteří mu nechají vydělat ve svojí firmě.

Ano, cize zopakujem po treti krat to iste,clovek co nema cas,nema peniaze,je skolopovinny,ma viacero zaujmov nema vobec co rozmyslat o BU a BS.. cvicenie BU a BS je vysada,je vysadou tych ktory bud na to maju cas a financie alebo hardcore zanietencov ktori tomu obetuju vsetko..ten zvysok bude latanie-platanie bez nejakej vacsej efektivity..

..tu proste neplati rovnica o "rovnosti ludi"..ona v podstate plati aj tak len na papieri.. mas zazemie tak cvicis,nemas zazemie mozes si lizat patu :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 02. říj, 2010 23:38

4marcelo: Maro, je to zbytecne. Kdo chtel uz davno pochopil a kdo nechce, toho argumentace nezajima.

4druidek: Jeste je tady jedna moznost. Cvicit doma, byt si trenerem, ucit se z vlastni fantazie a cas od casu se nechat inspirovat treba tady:

http://www.youtube.com/results?search_q ... +chun&aq=f

Zajimave, ze vetsina z te mensiny v tomto vlakne, ma obdobny pristup, cili model :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 03. říj, 2010 6:00

Jůůůů......To je príma....Sennin chce zase vysvětlovat,jaký jsou tady zm*di a jak je BU.cz prohnilé,Player se raději nechce vyjadřovat(i když jsou původní příspěvky Druidka smazané,takže ví tužku,o čem to vlastně je)......

No..ale abysme se nehádali,tož to zkusme obrátit :idea:

Jiane,zkus tedy napsat,co bys druidkovi na jeho původní dotaz poradil Ty . Zatím píšeš jen o tom,co je špatně na radách od kluků a ode mne. Co bys tedy poradil Ty osobně?

4 Dave Stone - add brigády.....hele,u nás třeba můžou děcka dojít na Městské Služby a domluvit se,že budou pomáhat čistit výtvory sprejerů(sice to dělaj i lidi jako veřejně prospěšné práce -je toho ale tolik,že berou i študáky) - a co jsem slyšel,tak mohou chodit,jak jim to vyhovuje. Třeba to tak dělají i jinde ?!

Vždyť je to tak prosté.....určíme si osobní priority,kolik čemu chceme věnovat a podle toho se zařídíme. Někomu nevadí,že je celej den mimo a chodí se domů jen vyspat.....v pořádku,když mu to vyhovuje.
Jinej obětuje spánek......zase ok,pokud mu to vyhovuje. Další nechce obětovat nic - ale dobře,je to jeho volba.....atdatdatd. To je prostě to hledání způsobů(nebo důvodů). :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » ned 03. říj, 2010 6:58

Ja se obavam, ze tahle debata se stejne uz nejakou dobu vede kvuli necemu trochu jinemu - napr. kvuli nesmyslnym reakcim na me starsi prispevky, plnym prekrucovani, vytrhavani veci z kontextu etc. Ac nemam problem s pripustenim toho, ze cas od casu i schvalne provokuju - ukazkovym prikladem budiz narazky na nadprumernou inteligenci, ktere obcas pravda pisu umyslne proste proto, ze vzdy na nekoho zacnou pusobit jako rudy hadr na byka - tak toho co jsem uvedl vyse si vsimlo vic lidi, tudiz na tom asi neco malo bude. A ja zase nemam v umyslu si nechat libit uplne vsechno a ridim se radeji Jendisovou radou "a máš-li pocit,že do Tebe někdo vandruje,tož mu to vpal zpět,ne?!"

Take pravda nevim co mi chce pripadne sdelit Sennin, ale prispivam sem uz nekolik let - myslim, ze snad slusne a nikdy bych si netroufnul radit napr. nekomu neco o zatezovem treningu ci snad se s nim o tom dokonce hadat - a nemohl jsem si zkratka nevsimnout toho, ze proti nekterym jedincum by se tu proste tak nejak "nemelo" cokoliv napsat, pripadne jim snad v necem zkouset oponovat. To je tu totiz jakesi tabu a beda tomu kdo se odvazi ho porusit - hned se na nej sesype X dalsich lidi bez ohledu na to zda ma/nema pravdu a zacnou mu okamzite predhazovat veci, ktere s puvodnim predmetem sporu ale vubec nesouviseji. V pripade potreby samozrejme nemam problem s dolozenim konkretnich prikladu.

ukropcany: lide kteri se mnou minimalne v necem konkretnim (!) souhlasili - nebot to co jsem psal pochopili (!) - tu byli uz predtim (!).
Zda jsou vsichni "podobneho razeni" nehodlam posuzovat, nakonec znalec lidi jsi tu ty.
Jinak kdyz to ted hodne prezenu... obcas mi tak trochu pripada, ze prave ty bys tu diky svym nepopiratelnym zkusenostem a uspechum v BS teoreticky mohl byt podporovan i v tvrzeni typu ze Zeme je plocha a putuje vesmirem na krunyri obri zelvy - proste uz jen z principu toho, ze clovek co se te snazi vyargumentovat se BS nevenuje, tak co si vubec troufa na nekoho jako ty reagovat... prosim, prosim, nechytat za slovicka. :wink:

PS. pokud ja ti pripadam arogantni, tak z mnohych tvych prispevku arogance primo tryska jako z planovane Emaar Fountain a v diskusi obcas provokujes stejne tak rad (viz prispevek 01 říjen 2010 16:25:02), nicmene dle meho nazoru jsi v zivote mimo diskusni forum opravdu hodne dokazal (nemysleno ironicky a nemysleno rozhodne jen ve vztahu k BS), tudiz mas na ni nepopiratelne pravo - nu a s prihlednutim k tomu, ze tu prekvapive nejsi jediny kdo v zivote mimo diskusni forum hodne dokazal... jsme si po teto strance veci kvit. :wink: :D

S prihlednutim k odstavci c. 1 bych navhoval mozna lock, nebo proste jen ukonceni teto vymeny nazoru. Jedine k cemu povede totiz bude to, ze budou rozebirany veci o kterych jsem se puvodne vazne nebavil.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 03. říj, 2010 7:10

Jian píše:Ja se obavam, ze tahle debata se stejne uz nejakou dobu vede kvuli necemu trochu jinemu -

Nevím,jak kdo,ale já jsem si nějak nevšiml,že by se téma až tak moc odchýlilo od dotazu na cvičení,motivaci a mohu(chci)/nemohu(nechci).

Právě proto se Tě tedy ptám,co bys Druidkovi poradil Ty???
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » ned 03. říj, 2010 8:24

Jendis: SZ, tady to rozepisovat nehodlam...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 03. říj, 2010 9:40

Jian- mna napr. tvoje nadradene "povysovanie sa" sa nadpriemernou inteligenciou nechalo chladnym..su to len slova,z toho sa jeden nenaje a nenapije..

..bola ti polozena otazka od Jendisa..jednoducha a zretelna otazka..co by si doporucil Druidkovi..zatial len robis zbytocne chytreho ale bez obsahu a odvolavas sa na SZ..

..staci napisat zopar viet,uz si tu popisal neskutocne elaboraty,myslim ze toto bude pre teba malina :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod coffee_monk » ned 03. říj, 2010 11:52

Téma zní "wing chun praha"
Jestli někdo přijde na tohle fórum, aby získal nějaké info spojené s názvem threadu, tak to co tu najde se mi nechce ani pojmenovávat.
Všechno jenom proto, že patnáctiletý kluk se trochu blbě zeptal. Vzhledem k jeho věku nic překvapivého...
coffee_monk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wushupetr » ned 03. říj, 2010 11:58

coffee_monk píše:Téma zní "wing chun praha"
Jestli někdo přijde na tohle fórum, aby získal nějaké info spojené s názvem threadu, tak to co tu najde se mi nechce ani pojmenovávat.
Všechno jenom proto, že patnáctiletý kluk se trochu blbě zeptal. Vzhledem k jeho věku nic překvapivého...

A tvuj prispevek k prvotnimu tematu je kde teda? :roll:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » ned 03. říj, 2010 13:12

BizonCZ píše:Vážně nechápu, o čem se tady pořád bavíte.

Něco chci :

a) mám vše potřebné, tak si to splním

b) nemám vše potřebné, tak se pokusím udělat vše pro mě možné, abych vše potřebné měl a mohl získat, co chci.

Pokud mám více věcí v jeden čas, co chci a potřeby, které na ně využívám se mi nějakým způsobem kříží, tak si musím zvolit prioritu a za tou jít. Plnit věci postupně, když to nejde paralelně. Určit si priority.

Vážně nechápu, co tady pořád všichni řešíte. :roll:

a stimhle zase souhlasim beze zbytku - to je proste fakt... :)
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 03. říj, 2010 14:34

Jendis píše:Player se raději nechce vyjadřovat(i když jsou původní příspěvky Druidka smazané,takže ví tužku,o čem to vlastně je)......

Ze se Player ozval az ted vubec neznamena, ze to tu necte od zacatku :idea:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 03. říj, 2010 16:01

Potom už ale tuplem nechápu......no nic :?
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rockyjoe » pon 07. bře, 2011 20:30

Ahoj all.
Yesterday I had the pleasure?to train in a wing seminar.
So I want to tell you all,my experience about one of these commercial schools of wing!
The first thing that I think,is that I trained with an high degree.So we trained a little,and he trains in a manner that he doesn't follow correctly the exercise that the Master indicated,so he was with me always in a position of advantages.He had to show me that he was better(maybe to justify for how much money he asks for private lessons :))) ).when we trained some chi sao exercise,he always went to the double of my quickness.and a couple of times he hits me even if all the time I go slow and I don t hit him even when I can.because it s training,not fighting.but he has to show he is always winner.So only two times I react at the same quickness as him.I don t hit,I only touch his face,but he follows to fight as a crazy bull,as it were a struggle for life :))))) He can't loose!One time I put him face to the wall and touch him to the back,and he follows.And I say to relax.He suggest me do not run,and I answer "but you are running all the time,you go straight ahed and you don t stop even if I touch".Really in this conditions someone has to be hurt.what kind of stupid training is this?So he felt like offended and he changed partner,only because he doesn t accept the reality he was running to demonstrate superiority,or maybe he launches kicks or knees when in the exercise only is required hands,and of course he is allowed to cheat to save his face;instead,for low graduated people,unfortunely,is forbidden to use kicks and knees(really he was not so strong,but only bad guy,but he did not know nothing about wing chun,that he supposedly studies).Maybe because you are high degree,you think I have to accept to be hit,for your stupid ego?so the only thing I learn is to hit low graduated people,in a transversal revenge,ah ah ah!Stronger with weak people is the motto!!The interesting thing is that this wolves become sheeps,when the Master trains with them,because they are afraid,beacuse the Master is the guest star and he is allowed to hit all the people there!!
These guys give up with the Master,because they are afraid to be punished,and even if they win,they would delete the reverence towards these Masters, on wich some wing chun club is based,and they'd delete,in a sense,the source of their great gains as wing chun teachers.So,in order to mantain the credibility of their status,they let the Master always win .

I met another guy,less graduated.
This guy trained with me in chi sao.I din t ever hit him.I only touched slightly.he tried to explain,smiling histerically, me that I used too much force,only beacuse he could not manage the fact I walked on him(someone says that wing chun is closing the distance too).I never used this superiority to hurt him.But he insisted that I made all wrong but that he was unable to hit,for some strange reason he couldn't explain.So he called a high graduated people to show me the uneffectiveness of my muscles based-bong sao.Suddenly the high graduated launches me some punch(maybe 3)beginning from my bong sao position,and I defended all without hurting anyone whitout counterattacking.

this "low graduated" pretended to touch my skin and adapt his position by rotating,and removing the body from the incoming force,thinking of using my force against me.But I walked on him and he pretended to dodge each step of mines,so he was always out of position,unbalanced.but wing chun was not based on offence more than mere defence?
Other things happened but this is enough I think.

So in conclusion:I have maden a photo of the situation.I didn t say the names of the people,and which lineage.
I want to see if there is some intelligent people who understands the situation,and goes away,instead of giving money for the absolute nothing(or for certificates)!
rockyjoe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...