instruktor kung-fu/Jeet Kune Do

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Sennin » pon 27. zář, 2004 11:40

:arrow:
Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:09, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 27. zář, 2004 12:02

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:18, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 27. zář, 2004 12:43

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:10, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 27. zář, 2004 13:22

A co je na tom nepochopitelné nebo odvážné. To, že mě kata a dechové cvičení nenaučí bojovat, tak za tím si stojím :wink:

Ano Marku, samozřejmě, kata a dechové cvičení nenaučí nikoho bojovat, stejně jako nikoho nenaučí bojovat samotné boxování do pytle. Tradiční BU je komplexní systém. Jeden z nejslavnějších boxeru Xingyi na sklonku dynastie Čching Guo Yunshen, jistě to jméno znáš, si taky myslel, že po zvládnutí své slavné jediné techniky Ban Bu Bang Quan, tedy nárazového úderu s polovičním krokem a sestavy 5 prvků přepere každého, neboť byl velmi nafoukaný, hlavně na ten poloviční krok, který vymyslel v base, když měl řetěz na noze. Když potom vyzval svého KF bratra Che Yizai z Taiyuanu a dostal na budku, protože na jeho techniku úderu polovičního kroku zareagoval Che technikou z 12 zvířat, které se Guo nechtěl učit, neboť to považoval za zbytečné, pokorně se vrátil k mistrovi a začal se učit CELÝ SYSTÉM.A stal se jedním z nejslavnějších boxerů v Číně Protože BU jsou komplexní systém a nic vytržené z kontextu nenaučí nikoho bojovat. Tihle čínští boxeři nepotřebovali svoje systémy pro srandu nebo pro nějaký zápasy s rukavicema, oni potřebovali přežít, byli to vojáci,ochránci karavan atd. a denně jim šlo vo kejhák. Když někdo tvrdí, že tradiční je nahovno, je to proto,1.že sám tradiční výuku nikdy nepoznal 2.ví moc dobře že kecá a kecá tak pro to,aby vyzdvihnul svoje zásluhy(Bruce). PLAYER Z toho teda plyne,ze ohanet se tradici je hodne smutne.Nekomu muze to a to fungovat,ale dalsim trem uz ne...Proc?Jina stavba tela,jine fyzicke predpoklady,jina memtalita...atd atd.Takze dle meho nazoru,tvrdit,ze neco co ma dane pevne osnovy a uci se TRADICNE jiz X let je naprosto spravene. Marku, myslím,že naprosto nechápeš problematiku. Tradiční systém nevyučuje žádné zamrzlé techniky, tradiční systém BU v Číně vyučuje především metodu, SMYSL A význam. Proto tě žádný účitel neučí že musíš stát zrovna tak a tak, i když máš třeba delší nohy a větší prdel. Čínský mistr vyučuje PRINCIP ne nějaké techniky,změřené úhloměrem(jak to prý dělali v nějaké evropské škole, že měřili úhloměrem sklon těla na starých fotkách Yang Chenfu, to není vtip, taková hloupost skutečně někoho napadla) Čínský mistr tě učí techniky právě s ohledem na tělesné odlišnosti ale HLAVNÉ tě učí PRINCIP, který je naprosto nezávislý na tvojí stavbě těla. Takže je nutné si uvědomit CO TO JE tradiční výuka, než ji začneš kritizovat. Copak může být chlapi něco nového? Co se stalo s lidským tělem, že najednou někdo říká, tradiční je na hovno, teď MODERNÉ se kope, kryje, páčí,bouchá jinak, JAK jinak? Cítíte tu hloupost? Bruce Lee byl dobrý v bojování NE proto,že by něco moderního vymyslel/a kdyžtak to byly hlouposti, jako elektrika do rukou a tak???) On byl dobrý právě protože dodržel tradiční postupy, na dokumentu jsem viděl jak vcičil a byly to tradiční kopy,tradiční údery pronikající vertikální pěst je ve V©ECH tradičních stylech) On neměl moc technik ale cvičil základy kungfu. Prostě je to tak, koukněte se na starý dokumenty.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 27. zář, 2004 13:22

A co je na tom nepochopitelné nebo odvážné. To, že mě kata a dechové cvičení nenaučí bojovat, tak za tím si stojím :wink:

Ano Marku, samozřejmě, kata a dechové cvičení nenaučí nikoho bojovat, stejně jako nikoho nenaučí bojovat samotné boxování do pytle. Tradiční BU je komplexní systém. Jeden z nejslavnějších boxeru Xingyi na sklonku dynastie Čching Guo Yunshen, jistě to jméno znáš, si taky myslel, že po zvládnutí své slavné jediné techniky Ban Bu Bang Quan, tedy nárazového úderu s polovičním krokem a sestavy 5 prvků přepere každého, neboť byl velmi nafoukaný, hlavně na ten poloviční krok, který vymyslel v base, když měl řetěz na noze. Když potom vyzval svého KF bratra Che Yizai z Taiyuanu a dostal na budku, protože na jeho techniku úderu polovičního kroku zareagoval Che technikou z 12 zvířat, které se Guo nechtěl učit, neboť to považoval za zbytečné, pokorně se vrátil k mistrovi a začal se učit CELÝ SYSTÉM.A stal se jedním z nejslavnějších boxerů v Číně Protože BU jsou komplexní systém a nic vytržené z kontextu nenaučí nikoho bojovat. Tihle čínští boxeři nepotřebovali svoje systémy pro srandu nebo pro nějaký zápasy s rukavicema, oni potřebovali přežít, byli to vojáci,ochránci karavan atd. a denně jim šlo vo kejhák. Když někdo tvrdí, že tradiční je nahovno, je to proto,1.že sám tradiční výuku nikdy nepoznal 2.ví moc dobře že kecá a kecá tak pro to,aby vyzdvihnul svoje zásluhy(Bruce). PLAYER Z toho teda plyne,ze ohanet se tradici je hodne smutne.Nekomu muze to a to fungovat,ale dalsim trem uz ne...Proc?Jina stavba tela,jine fyzicke predpoklady,jina memtalita...atd atd.Takze dle meho nazoru,tvrdit,ze neco co ma dane pevne osnovy a uci se TRADICNE jiz X let je naprosto spravene. Marku, myslím,že naprosto nechápeš problematiku. Tradiční systém nevyučuje žádné zamrzlé techniky, tradiční systém BU v Číně vyučuje především metodu, SMYSL A význam. Proto tě žádný účitel neučí že musíš stát zrovna tak a tak, i když máš třeba delší nohy a větší prdel. Čínský mistr vyučuje PRINCIP ne nějaké techniky,změřené úhloměrem(jak to prý dělali v nějaké evropské škole, že měřili úhloměrem sklon těla na starých fotkách Yang Chenfu, to není vtip, taková hloupost skutečně někoho napadla) Čínský mistr tě učí techniky právě s ohledem na tělesné odlišnosti ale HLAVNÉ tě učí PRINCIP, který je naprosto nezávislý na tvojí stavbě těla. Takže je nutné si uvědomit CO TO JE tradiční výuka, než ji začneš kritizovat. Copak může být chlapi něco nového? Co se stalo s lidským tělem, že najednou někdo říká, tradiční je na hovno, teď MODERNÉ se kope, kryje, páčí,bouchá jinak, JAK jinak? Cítíte tu hloupost? Bruce Lee byl dobrý v bojování NE proto,že by něco moderního vymyslel/a kdyžtak to byly hlouposti, jako elektrika do rukou a tak???) On byl dobrý právě protože dodržel tradiční postupy, na dokumentu jsem viděl jak vcičil a byly to tradiční kopy,tradiční údery pronikající vertikální pěst je ve V©ECH tradičních stylech) On neměl moc technik ale cvičil základy kungfu. Prostě je to tak, koukněte se na starý dokumenty. :idea:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Klídek

Příspěvekod Klidek » pon 27. zář, 2004 13:23

pavela píše:Che, sám velký Bruklí mě vyzval na souboj, došly ti argumenty Klídku? Real fight? To jako podepíšeme, že se můžeme vzájemně zabít? Koukáš moc na TV viď? Co si chceš dokázat, že mě přepereš? Rád bych věděl kolik ti je let? Nechtěl by si to svoje hrdinství začít tím, že by si se tady představil? Navíc ti připomínám, že neomaleně mně nazývat broukem a šmoulou jsi začal ty, což mě sice příliš neuráží ale rád bych ti připoměl, že krávy jsem s tebou nepás. Jestli se mermomocí chceš prát, klidně ti budu k dipozici, jakmile se mi podaří navštívit Čechy. Jsem docela zvědavej na to Jetkundo v REAL FIGHT. Mimochodem kolega Dongwu už měl tu čest jednim Jedkundistou, neješ to náhodou ty?

Sam velky Brukli :))))) No hele ja bych hlavne opustil retoriku "preperes" a "prat" jak tady pises. Delas bojovy umeni tak snad pro tebe neni kontakt nic zvlastniho. Proc z toho delat "rvacku" ? Ta se odehrava na ulici nebo v hospode po 7 pivech. Za pouziti rukavic, suspenzoru, gumy do pusy a jednoho cloveka co na to dohlidne nic podepisovat nikdo nemusi. Nepsal jsem nic o zadnym zabijeni :-????!
Na velky predstavovani nemam chut, nehodlam do svejch "roztrzek" michat lidi kolem. Kazdopadne jsem rocnik 75 a nejsem Jedkundistou se kterym mel kolega Dongwu cest. Na JKD principy se ovsem divam asi z devadesati procent stejne jako tady pise SENNIN. Tak ze me tema zajima . Necekej me, ale ve zlutejch teniskach kviilejiiciihoo :)) Osobne tenhle druh lidi povazuju za ty co z principu JKD nestihli v podstate nic a pouze tupe tricet let napodobujou. Dva ruzny lidi, ktery JKD pochopili budou vzdycky vypadat pri boji uplne jinak. V tom je podstata veci jak to vidim ja.
No a k tomu co pises dal:

pavela píše: Chachá, to by ses divil, tady v číně jsou to právě tradiční učitelé(policie vojsko), proto�e jedině tradiční postupy zaručují efektivitu, rádobyrevoluční metody jsou naprd proto�e s lidským tělem se nedá vymyslet nic novýho, prostě pokud se jedná o reálný boj(samozřejmě bez střelných zbraní) tak u� v�echno bylo vymy�leno a nic novýho nevy�pekuluje nikdo, ani Bruce lee.

Jo a proto cinska armada vyvinula Qinna Gedou (Military Sanshou, ze kteryho pak vznikla sportovni vetev) aby se ho mohli ucit specialni jednotky :) . On se proste vyvoj neda zastavit, a porad budou dal vznikat novy "asi" ucinnejsi systemy( i v Cine samotny). Upraveny pro dnesni dobu, pro dnesni telo atd. Tim nepopiram ze tobe muze vyhovovat neco jinyho, ale nektery fakta hovorej jasne.

Zdravim
Klidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » pon 27. zář, 2004 13:29

Aprop jak se ti Playere pralo s Dongwu? To je totiž tradiční čínský boxer jak podle učebnice a pokud vim,nikdy nic "moderního" nedělal. :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 27. zář, 2004 13:37

Klídek, tak to jsi mě sklamal, já myslel, že přijdeš určitě ve žlutejch teplácích s černym pruhem :lol: Chrániče rukavice suspenzory? Naco? to jem v životě na sobě neměl. Ty jsi mluvil o real fight, takže ale rasi bez zabíjení žejo... 8O China military sanda, ano, ale přesně na podkladě tradiční výuky, můžeš změnit leccos, nikoliv však systém. Jinak rád tě uvidím, samozřejmě že se rád poperu :wink: Musim se věnovat manželce :? sorry, už je tu večer, přihlásím se zítra,Čest
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 27. zář, 2004 14:03

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:10, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 27. zář, 2004 17:53

Mně to přijde,že se každej bavíte o tom samém,ale každý jinak 8O
Chápu to tak,že Sennin si prostě ze všeho,s čím se setkal,vybral to,co mu sedí,co dokáže použít v praxi a aplikovat.A vybíral ode všeho trošku....takhle ale chápu právě definici JKD.
Pucmaz je naopak zažraný do Goju-Ryu....protože mu to vyhovuje.Nicméně,stejně si myslím,že i když se učíš celý kompletní systém,stejně máš vybrané techniky,které Ti sedí a zbytek sice znáš a umíš,ale v boji bys je nevyužil.....nebo se pletu???
A jak se ptáš na cvičení čeho.....pokud Sennina učil každou techniku někdo jiný(ale odborník na slovo vzatý),zmenší to nějak jeho schopnosti,znalosti a dovednosti?????Myslím,že ne..... :wink:

Prostě to vidím tak,že každému vyhovuje něco jiného a záleží pouze na něm samotném,co chce a bude cvičit..... :wink: 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 27. zář, 2004 20:52

Pavela:nemam rad o nekom bez neho.Takze se zeptej Dong_wu sam,co si o me mysli,respektive jak moc,nebo jak vubec me techniky byly na nej efektivni.
Reknu k tomu snad jen toto,pokud se mnou nekdo bude sparovat a bude jakkoli "strnuly",myslim,ze mam pomerne dobry odhad na to,jak ho "nachytat".
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 27. zář, 2004 21:46

pavela píše:A co je na tom nepochopitelné nebo odvážné. To, že mě kata a dechové cvičení nenaučí bojovat, tak za tím si stojím :wink:

Ano Marku, samozřejmě, kata a dechové cvičení nenaučí nikoho bojovat, stejně jako nikoho nenaučí bojovat samotné boxování do pytle. Tradiční BU je komplexní systém. Jeden z nejslavnějších boxeru Xingyi na sklonku dynastie Čching Guo Yunshen, jistě to jméno znáš, si taky myslel, že po zvládnutí své slavné jediné techniky Ban Bu Bang Quan, tedy nárazového úderu s polovičním krokem a sestavy 5 prvků přepere každého, neboť byl velmi nafoukaný, hlavně na ten poloviční krok, který vymyslel v base, když měl řetěz na noze. Když potom vyzval svého KF bratra Che Yizai z Taiyuanu a dostal na budku, protože na jeho techniku úderu polovičního kroku zareagoval Che technikou z 12 zvířat, které se Guo nechtěl učit, neboť to považoval za zbytečné, pokorně se vrátil k mistrovi a začal se učit CELÝ SYSTÉM.A stal se jedním z nejslavnějších boxerů v Číně Protože BU jsou komplexní systém a nic vytržené z kontextu nenaučí nikoho bojovat. Tihle čínští boxeři nepotřebovali svoje systémy pro srandu nebo pro nějaký zápasy s rukavicema, oni potřebovali přežít, byli to vojáci,ochránci karavan atd. a denně jim šlo vo kejhák. Když někdo tvrdí, že tradiční je nahovno, je to proto,1.že sám tradiční výuku nikdy nepoznal 2.ví moc dobře že kecá a kecá tak pro to,aby vyzdvihnul svoje zásluhy(Bruce). PLAYER Z toho teda plyne,ze ohanet se tradici je hodne smutne.Nekomu muze to a to fungovat,ale dalsim trem uz ne...Proc?Jina stavba tela,jine fyzicke predpoklady,jina memtalita...atd atd.Takze dle meho nazoru,tvrdit,ze neco co ma dane pevne osnovy a uci se TRADICNE jiz X let je naprosto spravene. Marku, myslím,že naprosto nechápeš problematiku. Tradiční systém nevyučuje žádné zamrzlé techniky, tradiční systém BU v Číně vyučuje především metodu, SMYSL A význam. Proto tě žádný účitel neučí že musíš stát zrovna tak a tak, i když máš třeba delší nohy a větší prdel. Čínský mistr vyučuje PRINCIP ne nějaké techniky,změřené úhloměrem(jak to prý dělali v nějaké evropské škole, že měřili úhloměrem sklon těla na starých fotkách Yang Chenfu, to není vtip, taková hloupost skutečně někoho napadla) Čínský mistr tě učí techniky právě s ohledem na tělesné odlišnosti ale HLAVNÉ tě učí PRINCIP, který je naprosto nezávislý na tvojí stavbě těla. Takže je nutné si uvědomit CO TO JE tradiční výuka, než ji začneš kritizovat. Copak může být chlapi něco nového? Co se stalo s lidským tělem, že najednou někdo říká, tradiční je na hovno, teď MODERNÉ se kope, kryje, páčí,bouchá jinak, JAK jinak? Cítíte tu hloupost? Bruce Lee byl dobrý v bojování NE proto,že by něco moderního vymyslel/a kdyžtak to byly hlouposti, jako elektrika do rukou a tak???) On byl dobrý právě protože dodržel tradiční postupy, na dokumentu jsem viděl jak vcičil a byly to tradiční kopy,tradiční údery pronikající vertikální pěst je ve V©ECH tradičních stylech) On neměl moc technik ale cvičil základy kungfu. Prostě je to tak, koukněte se na starý dokumenty.

Pavela, vyborny popis toho, co je to tzv. "tradicni" b.u., very good.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 27. zář, 2004 22:15

Sennin píše: Nekritizuji to, co děláš ty nebo Pucmaz nebo YiWan nebo Patrik a mnoho dalších - jen obhajuji to, co jsem poznal já sám a hlavně to, co mě vyhovuje.

Už jsem to tu psal ani nevím kolikrát, že je mi jedno, co kdo cvičí a trénuje - mě zajímá jen jedna stránka BU - kterou použiju v praxi a kterou jsem používal ve své profesi. Nad tradičními styly nos neopovrhuji, ale nedělám je a ani nechci!

Vazeny pane Sennine,
rad bych vedel, kde ze jste poznal Jeet Kune Do, u koho presne a jak dlouho jste se mu venoval. Take by nebylo od veci napsat u jakych erudovanych ucitelu ze jste se ucil to tradicni, ze vite ze je cvicit nechcete. Dale bych uvital v jake ze praxi a v jake profesi bojove umeni pouzivate (jestli se nemylim, sedite u monitoru v bezpecnostni agenture ). Dale mne zajima moznost konfrontace s Vami (pokud mozno v Praze).
Jiri
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 28. zář, 2004 5:29

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:17, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » úte 28. zář, 2004 12:15

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:06, celkově upraveno 2
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

zadrec

Příspěvekod Bruce_Jirka » úte 28. zář, 2004 12:19

Ehm možná se budu opakovat ale nevíte o jakémkoli klubu JKD v čr já sem nic moc nenašel a co sem slyšel tak prej jeden je až někde v německu...Docela mě to zajímá protože sem si o tom hodně přečetl.A jinak zatím cvičím karate a tai-chi ale to jeet kune do mě opravdu láká...

Díky moc
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 28. zář, 2004 12:33

Sennin píše:
Vazeny pane Sennine,
rad bych vedel, kde ze jste poznal Jeet Kune Do, u koho presne a jak dlouho jste se mu venoval. Take by nebylo od veci napsat u jakych erudovanych ucitelu ze jste se ucil to tradicni, ze vite ze je cvicit nechcete. Dale bych uvital v jake ze praxi a v jake profesi bojove umeni pouzivate (jestli se nemylim, sedite u monitoru v bezpecnostni agenture ). Dale mne zajima moznost konfrontace s Vami (pokud mozno v Praze).
Jiri

Vážený pane anonymní Jiri,

o tom, co a kde a kdy jsem cvičil se neustále opakuji, stále dokolečka jednotlivcům popisuji svou minulost - proč bych se měl neustále opakovat?
To, že cvičit tradiční styly nechci je snad moje soukromá věc a mám pro to svoje důvody - taktéž jsem je zde vysvětloval.
Mýlíte se - nesedím u monitoru v bezpečnostní agentuře (foto u článku bylo pouze ilustrativní a seděle tam dívka :lol: ).
BU jsem používal, když jsem dělal 1. vyhazovače, 2. osobního ochránce, 3. detektivní a pátrací činnost, 4. v informačních službách. V bezpečnostním průmyslu pracuji již přes dvanáct let a plně profesionálně. Stačí Vám to???
Nevím, o jakou konfrontaci Vám jde - chcete mě snad napadnout, zmlátit??? Nebo si chcete nezávazně popovídat??? Jako dva lidi, kteří se zajímají o bojová umění???[/quote]

vazeny pane Sennine,
pan Pucmaz mal pravdu, nejste schopen odpovedet na zadny dotaz ktery Vam nekdo polozi nicim jinym nez vatou a odkazy na nejake jine fora. K nasemu setkani - chci konfrontaci s Vami. Normalni porovnaci boj - ja, ktery cvicim takzvany tradicni styl s Vami, ktery cvici (?) to revolucni, bezkonkurencne lepsi Jeet Kune Do. Navrhuji to udelat velice transparentne v nejake neutralni skole bojovych umeni (nejlepe v Praze) za ucasti dalsich svedku. Mam zajem osobne poznat to co prezentujete zde, jestli mate tak velke schopnosti jako hubu.
Jiri
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 28. zář, 2004 14:06

nabizim k dispozici nasi skolu - dostatek prostoru, v centru Prahy (Korunni 109)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 28. zář, 2004 15:20

No vida a proc to neslo takhle krasne uz na zacatku? Musi se pohrozit soubojem? :lol: :lol:

Me by spis ale zajimalo jak dlouho sennin ta bojova umeni delal. Ja mam za sebou taky pet let dzuda a potom skoro sest sotokanu a prave proto o sobe nemuzu tvrdit, ze jsem tyto pochopil, nebo ze je snad ovladam. A to je asi mezi nami ten nejvetsi rozdil... :P
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 28. zář, 2004 15:48

Jiri: Me by docela zajimalo,jakym zpusobem si predstavujete tu konfrontaci napr. prave se Senninem?Nejaka pravidla?Paklize ano,nejednalo by se o plnohodnotnou demonstraci Senninova pristupou k boji na ulici,o tom sem presvedcen,nebo se pletu,Sennine?
Pokud by se jednalo o boj bez pravidel,bylo by to podle me dost nebezpecne.K zamysleni se nad tim me dohani prave nabidka k plnokaontaktnimu "spsrringu",nejen ve vasich pripadech,ale i v mem.
Dohodnout totiz "bitku" v plnem slova smyslu je podle me za hranice nasich moznosti,musela by to zorganizovat podle me nejaka agentura,ktera by se postrala i o to,aby v pripade ujmy na zdravi nebyl dotycny utocnik jakkoli zakonem "penalizovan".Jinymi slovy,vytvorit vhodnou legislativu,ktera nehrozi v pripade bitky v nejake telocvicne za pritomnosti par "cumilu",kteri sice prokazi,ze se dotycni souperi dohodli,ze jdou do toho na "vlastni triko",ale nedej boze,kdyby nekdo rekneme "nestastnou nahodou" prisel o zivot.Napada vas nekoho,jak by se tato krajni moznost resila pote? 8O :?
Pak je tu mozonost treti,ze se dotycni dohodnout na jistem miste jen mezi sebou,beze svedku a tam si to "odbijou".Ovsem i v tomto pripade nejde vyloucit naslednou potencialni problematicnost se zakonem.Ba mozna by se dalo rici,ze by to bylo horsi,nez v pripade druhem :roll:
Tak ted babo rad :cry:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...