Jídlo

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod fakt » sob 15. led, 2011 19:07

Jian píše:Ja nedam dopustit na olivovy olej. :wink:

Je spoustu dobrejch lubrikantů.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » sob 15. led, 2011 19:35

Jiane muzes napsat co presne delas?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 15. led, 2011 19:38

4 PC - psal to Fakt hned na první stránce. Tak jsem se optal....předtím mi to uniklo.
Alnaturu(DM drogerie) znám,manželka tam pracuje........ :wink: Vůbec produkty Alnatura u nás doma jedou.....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » sob 15. led, 2011 19:56

No ty vegepasticky z DM.., sice malinko dražší, ...lahůdka :-) můžeš pisnout co máš odzkoušeno a je to dobré? dík
Ad polévka, nemáš k tomu nějaká fakta Fakte? :-)
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » sob 15. led, 2011 21:01

NAIA: ja ted chvili zkousim delat tak trochu sam na sebe. Pokud jde o klienty, zamerujeme se hlavne na vedecke ustavy a obcas nejake ty soukrome spolecnosti (vesmes laboratore). V popredi zajmu je momentalne prdevsim medicina (onkologie) a biotechnologie. Ale moje hlavni zamereni v ramci biologie bylo ponekud jine, sam se nekdy divim k cemu jsem se to nakonec dostal - i kdyz ciste na te bunecne/molekularni urovni je leckdy celkem jedno o jake vlastne zvire se jedna. :lol:

Jinak koukam odkud jsi - kdybys nekdy neco potreboval (nebo chtel neco prokonzultovat atd.), byvam casto k zastizeni i nahore na Libave... mam tam neco jako nouzove stanoviste pro pripad, ze potrebuju pryc z mesta - vybavene velkym mnozstvim priserneho az vysoce kvalitniho alkoholu. :P Tak se mi konzultuje nejlip. :wink:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » sob 15. led, 2011 21:04

fakt: a pouzivas je jen pro potreby studene nebo i teple kuchyne? :lol:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » sob 15. led, 2011 22:22

Jian píše:NAIA: ja ted chvili zkousim delat tak trochu sam na sebe. Pokud jde o klienty, zamerujeme se hlavne na vedecke ustavy a obcas nejake ty soukrome spolecnosti (vesmes laboratore). V popredi zajmu je momentalne prdevsim medicina (onkologie) a biotechnologie. Ale moje hlavni zamereni v ramci biologie bylo ponekud jine, sam se nekdy divim k cemu jsem se to nakonec dostal - i kdyz ciste na te bunecne/molekularni urovni je leckdy celkem jedno o jake vlastne zvire se jedna. :lol:

Jinak koukam odkud jsi - kdybys nekdy neco potreboval (nebo chtel neco prokonzultovat atd.), byvam casto k zastizeni i nahore na Libave... mam tam neco jako nouzove stanoviste pro pripad, ze potrebuju pryc z mesta - vybavene velkym mnozstvim priserneho az vysoce kvalitniho alkoholu. :P Tak se mi konzultuje nejlip. :wink:

Diky, ale ja alkohol moc nejsu, ale muzu ti tam nekoho poslat by ti to procistil :D Sak se zastav na trenal kdyz pojedes kolem..

Ptal jsem se proto ze pises celkem zasvecene tak jsem jen chtel vedet co je za tim. At se dari...
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » sob 15. led, 2011 22:29

PC píše:No ty vegepasticky z DM.., sice malinko dražší, ...lahůdka :-) můžeš pisnout co máš odzkoušeno a je to dobré? dík
Ad polévka, nemáš k tomu nějaká fakta Fakte? :-)

Vše co vyslovím je fakt. Ale tady došlo k nedorozumění. Na první stánce popisuju zkušenost svých známých s redukcí hmotnosti. Já jinak polívky jó.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » sob 15. led, 2011 22:31

Jian píše:fakt: a pouzivas je jen pro potreby studene nebo i teple kuchyne? :lol:

V případě lubrikačních vlastností olivového oleje se teplé kuchyni vyhýbám.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 16. led, 2011 9:47

PC píše:No ty vegepasticky z DM.., sice malinko dražší, ...lahůdka :-) můžeš pisnout co máš odzkoušeno a je to dobré? dík

Určitě houbovka,ta je super. Jemná,lehká. Omáčky,těstoviny,polévky....máme odzkoušeno vše ze sortimentu(jak musli,ochucovadla,pesto,omáčky,polévky...mléka atdatd - akorát ty chleby mi moc nejedou a čipsy a sušenky taky nejím) a zatím se nestalo,že by něco nechutnalo :wink:
Jo,dražší to je,ale chuťově a vůbec je to úplně jinde.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 16. led, 2011 10:17

ad 1) psal jsem o konkretnim problemu, ne vyzkumu obecne (zobecneni nebo preneseni tematu do jinch vod je btw. Tvoje oblibena demagogicka klicka). konkretni problem je, ze se. opakuji, "hasi se pozar" (lecba rakoviny a x dalsich nemoci), misto toho aby se mu predchazelo (voda, puda, vzduch, strava a zivotosprava v nejsirsim slova smyslu).

ano, zkusenosti s vyzkumem mam, pracoval jsem mj. v oblasti socialne -patogennich jevu, a s granty to vypadalo tak, ze nam nekdo z ministerstva zavolal s tim ze "mame tu 200k, vymyslete nejaky projekt". jini, kteri zoufale potrebovali kazdou korunu, na o projekty rozumne a bohulibe, nedostali ani korunu.

o lobby potravinarskeho a farmaceutickeho prumyslu, jejich "sponsoringu" universit, studii etc. uz se nebudu opakovat, jsou na to padne dukazy, a zadna konspirace, jsou to obecne znama fakta.

ad 2) well, to jsi vedle jak to jedle, ja vedecke vyzkumy z mojeho oboru i jinych sleduju kazdodenne, kazdopadne si na nich rozhodne neulitavam, zajima me nejen tapani moderni vedy (ano, tapani), ale tradice a predevsim praxe. vysledky zapadni moderni civilizace (a stravy, at zustaneme u tematu) vidim kupr. kazdy rok kdyz prijedu do Ciny - najednou tam jsou alergie, akne, obezita, srdecni choroby a tisic a jedna civilizacni choroba.

ad 3) vidis, v tom s shodneme. v cem se neshodneme je to, kam tecou penize, kdo a proc je tam pumpuje, a kdo na tom vydelava. pacient rohodne ne, a vedec taktez ne. pises, ze zmenou zivotospravy by by se statistiky zlepsily markantne k lepsimu - tak proc tam nezacit, kdyz s veskerou soucasnou lecbou rakoviny to tak neni ani v nejmensim?

ja jsme pritel toho at si kazdy dela co chce a jak chce, ale at si pak nese nasledky. taky se nekdy pekne zbombim, hamburgery miluju, ale nenamlouvam si, ze je to v poho. vim do ceho jdu, pak tezko muzu fnukat ze me po party boli tri dny hlava. zere-li nekdo salam s rohlikem od rana do vecera, huli jak fabrika a chlasta jako Dan, well, az prijde v padesati k dotorovi s tim ze je v prdeli, co cekal, ze.

sekundarni prevenci jsem nikde neodsuzoval, nevkladej mi to do ust, ju? dtto o lecbe rakoviny - psal jsem o tom, ze penize tecou do haseni pozaru, a soudruzi vedouci pozarnici na tom vydelavaji peknej majlant. vysledky? vime.

pripomina mi to projekt, ktery se chystal v USA - a sice ze ve fastfood retezich budou zakaznici k jidlu dostavat i tabletku proti cholesterolu. genialni vsivarna, vlci se nazerou, a koza chcipne az pozdeji, ale podojime panecku poradne a ze vsech vemen.

ad 4) ale samozrejme, vo tom zadna, - ale muzu se sebo neco delat, anebo ne. navic (vzhledem k tomu ze ucim) muzu delat neco nejen se sebou, ale lidmi kolem me. proto cely problem vidim znacne sireji - kupr. problem potravim od vzduchu, vody, a pudy, ale o tom jsme uz take psal, kdybys cetl to co pisu.

v Cine se rika: nebe, zeme, clovek. nebe = osud, geny, whatever, s tim uz moc nenadelam. zeme = zivotni prostredi, od pokoje pres byt, ctvrt, mesto nebo zemi - well, tam uz mame vetsi moznosti. clovek - zivotosprava v nejsirsim slova smyslu.

ad 5) zastavam nazor ze podilet se na te vsivarne smysl nema, byt to spousta lidi cini, a to s presvedcenim ze konaji svetove dobro, ackoliv jen otroci pro kupr. farmaceuticke kolosy. nepsal jsem (jen) o korupci, psal jsem o celem to posasenem mechanismu. jinak k primarni prevenci (videne znacne sireji) - viz bod c. 4

zaver - vkladas mi do ust to co jsme nenapsal, z toho co napisu si obratne vytahnes to co se ti hodi, zbytku se obratem elegantne vyhnes. tato debata je o strave, proto pisu o primarni prevenci - nikde jsem nepsal, ze nekomu vylecim karcinom prsu brokolici. radeji na toho BigMaca nepujdu, neverim ze mi Tvoje nebo cikoliv jina pilulka proti cholesterolu pomuze.
Naposledy upravil pm dne ned 16. led, 2011 10:56, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 16. led, 2011 10:46

Jian píše:Luen: necetl jsi nahodou Zlociny onkologicke mediciny?

Uz moje babicka, pres matku, atd... vsichni kolem v tom zdravotnictvi, o kterem mas nacteno, pracuji ... tedy prima zkusenost. Ja sam pracoval dlouha leta pro politickou garnituru u nas a v zahranici ...

Takze si to umim spojit (nejsou to totiz zadne slozite a abstraktni pocty, tedy zadna teoreticka veda), no a o pohnutkach lidi, je asi zbytecne hovorit, ne?

Chlape napis sem v 50-ti, jak ti pomohl tvuj vedeckej pristup k zivotu a jak kvalitni ho mas :wink: (treba na setkani BU vol. "X" ...)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 16. led, 2011 11:05

Suhlasim s PM,ale aby to nevyznelo ze sa mu pcham do analu,este pred polrokom ked mi hovoril o zmene stravy a bol silne proti pripravkom ,tak som v duchu poslal do prdele :twisted:

..ale,kedze rad testujem veci na sebe,zistil som a zistujem par veci, clovek moze zrat kvanta preparatov ale pokial zerie sracky ktore mu rozhodia PH a acidobazicku rovnovahu,zatazia mu travenie 3 krat do dna tak,ze traviace enzymy ktore su velmi dolezite na cistenie tela,na rozbijanie bielkovinovych zhlukov atd a tie pouziva permanentne len na travenie svinstiev,ze kazda bunka tela je zatoxikovana a zakyslena,ze pecen a oblicky permanentne nestiha cisit sracky a telo v ochrane pred neskolabovanim zacina to svinstvo ukladat do telesneho tuku,niet sa co cudovat ze preparaty proste nestihaju fungovat..

..ina vec je ta ze umele preparaty maju mensiu vyuzitelsnost ako ked su mineraly,vitaminy,fytochemikalia naviazane v prirodnej forme,v ovoci,zelenine,plodoch atd.

..no a zatial mi tak vychadza,podla knihy Dr. Teperweina- Pryc s kyselosti, ze chlapik asi na to "kapl" a pozorujem na sebe,ze ked som vylucil alebo silne obmedzil kyselinotvorne jedla,tak ozaj citim na sebe rychle vysledky co sa tyka zdravia..a obcas ked sa prezeriem sraciek,citim sa presne na picu ako kedysi,otraveny,zakysleny,bez energie,chyta sa ma kazda chripka,zaha ma pali jak svina,presne to o com rozprava ten Dr. Tepperwein..ono najvacsie svinstvo je biela muka,margariny a cukor ktore su vsade dneska,tieto 3 sracky este pred 100 rokmi nikto nekonzumoval,nie sme to geneticky nastaveni a problemy sa nadherne ukazuju..

..po dalsie,cital som studiu jedneho MuDr. o katastrofalnom nedostatku mineralov a stopovych prvkoch v prirodnej organickej forme v dnesnej civilizacii..dneska ludia sa zaklinaju kdejakymi vitaminmi a pritom vitaminy su z jeho pohladu nie tak podstatne ako mineraly v prirodzenej forme a pokial je ich malo,treba dodat vo forme chelatov alebo koloidov..

..dalsii problem je katastrofalny nedostatok nenasytenych mastnych kyselin a prebytok nasytenych..

..no a na tie posrane mineraly a 3omega kyseliny ,by stacilo keby ludia si sypli aspon zo 3 lyzice lanovych semien s lanovym olejom do jogurtu..ich kosti,slachy,tkaniva by sa im velmi podakovali..aspon keby tie prasce urobili to,ale kedze niekto zerie chleba so salamov z pomletych "potkanich penisov" :twisted: a zapije to mrtvym tetrapak mliekom,tak sa necuduje ze je v <>

..ako som spominal minule,prezentujem tu veci ktore som vyskusal a skusam na sebe stale,ziadne teorie...nebolia a nekrvacaju mi dasna,mozem sa po rokoch s prepacim normalne vylozit,nemam po defekacii rozbity anus,ako buzerant po preflamovanej analnej noci, nie som zahlieneny jak stary dedo,nie som tak casto unaveny,ze mi nestacil niekedy ani 10 hodinovy spanok, zlepsuje sa travenie zaludka a sfukuje mi pomaly "kotol" kt. som si vypestoval,proste sa citim kurwa lepsie..

..ako nehovorim,ze si obcas neprezeriem gulasom atd ale potom doma sypem okamzite traviace enzymy,lebo som v prdeli a prestava mi travit a nemam chut sa ani pohnut ani zit,ale viem ze som si to sposobil sam a nestazujem sa..

..dufam ze som vas nenudil priatelia :wink:
Naposledy upravil marcelo dne ned 16. led, 2011 11:14, celkově upraveno 3
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 16. led, 2011 11:09

kdepak, pobavil jako vzdycky, ha ha ha :-D

(ps: neboj amigo, i ja uzivam "doplnky stravy", ale - doplnky, a rad si necham kvalitu doporucit, kdyztak SZ please!)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 16. led, 2011 11:22

pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » ned 16. led, 2011 11:24

marcelo: co je to pls lanový olej a semena? tohle mám problém přeložit do češtiny :oops:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » ned 16. led, 2011 11:28

pm:

1) ja tu reakci ale take myslel ke konkretni zalezitosti, resp. konkretne k lecbe rakoviny, kde to co jsem napsal plati stejne tak.

2) alespon neco :-)

3) souvisi s otazkou kterou jsem polozil uz predtim - aneb jak toho chces dosahnout v situaci, kdy lide radeji voli moznost umrit na rakovinu nez jit na preventivni prohlidku (ted jsem to schvalne zahnal trochu do extremu, ale v podstate to tak je).

AD sekundarni prevence: slo o reakci na "rakovina, ustav ve kterem si pracoval - nezajima, nezajima me teorie, ale rpaxe a vysledky, nezajima me haseni pozaru, ale predchazeni pozaru." ze ktere mi plynulo ze ani sekundarni prevence Te nezajima, jelikoz Te zajima jen predchazeni a nic jineho (v sekundarni prevenci jde mnohem spis o zachyceni nemoci jeste ve stadiu, ktere predchazi tomu co uz je opravdu zle nebo o preventivni odstranovani "podkladu" na kterem se zhoubny nador muze v budoucnu s vysokou pravdepodobnosti objevit... pisu to schvalne co nejvic laicky). Pokud jsi to tak nemyslel, omlouvam se, ale z "agresivniho" zpusobu jakym jsi formuloval onu citovanou vetu mi to tak proste vyplynulo.

Pripoustis-li ze nevylecis karcinom prsu brokolici, co s nim tedy udelas, myslim kdyz uz se objevi?? Tohle by me proste docela zajimalo, jakou mas alternativu k "penize tecou do uplne spatnych kapes a na spatne projekty, lecba rakoviny je byznys a nic jineho" - fajn, napr. radiochemoterapie ma rozhodne k dokonalosti hooodne daleko, rozhodne je pravda i spousta veci co se tyce farmaceutickych kolosu (to vim nejlepe sam a netvrdim rozhodne, ze vsechno je perfektni - jenom ze i tady stejne tak existuji i slusni lide a slusne projekty, ktere potrebuji podporu... bohuzel zatimco na zbrojni prumysl etc. se vynakladaji miliardy, tak v teto sfere je takovy nedostatek penez, ze pokud pracujes na necem o cem jsi skalopevne presvedcen ze muze spouste lidi pomoct, leckdy zvolis"mensi zlo" a vezmes si i ty penize od farmaceutickych firem, at uz si o nich jinak myslis cokoliv.)... znamena to skutecne samo o sobe, ze nema vyznam se i tim "hasenim pozaru" zabyvat a zajimat se o nej?

Ono kritizovat takhle je strasne jednoduche, "bojovat" s celym timhle silenym systemem kazdy den, zazit to na vlastni kuzi a snazit se neco zmenit.. to je o necem jinem, hlavne u doktoru kteri napred skladaji prisahu a pak zjisti ze penize tak nejak obvykle "stoji nad ni".

Ano, jiste jsme se puvodne bavili jen o primarni prevenci, ale Ty sam jsi to pak zacal rozsirovat a to prave tou az "nenavistnou" kritikou - z mnohych Tvych vyroku by clovek lehce mohl usoudit, ze vlastne vubec nema smysl zabyvat se nejakym vyzkumem zamerenym na tuto oblast (lecbu), financovat to atd... i kdybychom uvazovali ve smyslu, ze se ted najednou vsechno ze dne na den zmeni a situace bude stejna jako tech sto let zpatky, presto proste porad nejaci onkologicti pacienti budou.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » ned 16. led, 2011 11:31

Genesis: tipnul bych si "lneny".
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 16. led, 2011 11:34

Ahoj Pajus,

ja pouzivam doplnky,ale uz len aby doplnili esencialne latky alebo napomohli k znizeniu prekyslenosti tela..to robia napr synergicky oboje mineraly aj zelene potraviny typu chlorela,jacmen a spirulina..

..cize kazde rano dodam 1 tabletu chelatovanych mineralov spolu s vitaminom C s pomalym uvolnovanim,ktore este viac spomalym tym ze si ho dam so cherry paradajkou,aby som nic nevymocil a vsetok vyuzil naplno

..dalej kde mozem priseriem lanove semena a lanovy olej, zacali sme pozivat na varenie olivovy olej namiesto slnecnicoveho..

..dalej konzumujem minimalne ryzu a zemiaky ako prilohu, priloha u mna znamena uz iba "zivy" zeleninovy salat z uhoriek,paradajok,papriky,olivy a feta syr,ten syr si dam aby som odrbal mozog,zasa ta zdrava strava az taka chutna nie je :twisted: ..trosku zhresit mozem :lol:

..vecer si davam asi 2 tablety silnych traviach enzymov a 15 chlorela tabliet a potom napr. srvatkovy protein Scitec s pohankouvou kasou a priliatym lanovym olejom...taky moj vlastny kulinarsky shit.. cisty proteinovy drink mi zdviha kufor a ta umela chut ma nevie nejak presvedecit ze je to fajn a prirodne..ale ked to tak zbastlim,stava sa z toho viac zdrava a chutna pozivatina...

Ja zasa az tolko preparatov nekonzumujem Pajus..

P.S. hej a este jedna vec, kazdy den si pridam do pollitra vody trosku sody bikarbony,asi tak stvrtku malej lyzicky na lespie zalkalizovanie PH..

..zatial to testujem..mozno casom zmenim nazor..

Cuzzz Pajus
Naposledy upravil marcelo dne ned 16. led, 2011 11:48, celkově upraveno 3
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 16. led, 2011 11:35

Jian píše:Genesis: tipnul bych si "lneny".

..ano je to u vas Lneny olej :D
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj