sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod siegfried » úte 09. srp, 2011 15:18

Radzuslav píše:Upřímně chlapi, jak byste se bránili jako 55 kg, 170 cm sportovně založená dívka, která nedělá žádný BU ani BS?


Pistoli.
siegfried
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 114
Registrován: úte 02. bře, 2010 0:00
Bydliště: Praha

 

Příspěvekod Makoto » úte 09. srp, 2011 15:27

Gino píše: Spíš mě zaujalo to "proto vsichni tito instruktori (maji-li to v hlave jeste v poradku) radi, aby obrana odpovidala utoku"... já vždy žil v tom, že obrana musí být aktivnější/agresivnější, než útok, aby útok vůbec odrazila. Nejsem zase takovej borec, abych si mohl dovolit při sebeobraně (někde před barem) začít s útočníkem jen zlehka a postupně, pokud bude třeba, zvyšovat tempo a agresi. To bych nemusel dopadnout dobře. Jak jsi tohle myslel, Jardo?

Cus Tome, nejde o to, aby jsi "začal s útočníkem jen zlehka a postupně, pokud bude třeba, zvyšovat tempo a agresi" Jde o to, ze...predstav si situaci, kdy jsi na podnikovem vecirku a jeden kolega ti uz docela dlouho nadbiha (jo a jsi zenska). Obcas se stavi na v kanclu na kafe, kecate a ty, jako normalni zenska se s nim bavis. Nic vic, nic min. Jenze na tom vecirku malicko prebere a vyciha si okamzik, kdy jdes na WC. Sleduje te a zamkne dvere, takze jste tam sami. No a pritlaci te ke zdi a zacne te svlikat...ne zrovna nejjemneji, protoze se branis. Pokud pouzijes techniky, ktere jsi se naucil v jednom nejmenovanem oddile v Praze, pak mu s nejvetsi pravdepodobnosti zlomis vaz (doslova). A ted zvaz vsechny dalsi dusledky. Mel bych asi take poznamenat, ze se to skutecne stalo (me byvale pritelkyni), az na ten zlomeny vaz, a ji se podarilo ho chytnout za prsty, zapacit, kopnout a zdrhnout. Melo to pak nejakou dohru, kdy jsem se do toho zapojil aj ja...ale to tu nebudu rozvadet. Dulezite je, ze nemusela hned pouzit "lethal force", jak je ted tak cool zminovat pri vyuce technik, protoze nezpanikarila a pockala si na spravny okamzik. A o tom hovorim. Bavime se vsak o oblasti zenske sebeobrany, kde ten prubeh je jiny, nez v pripade dvou mlaticich se chlapu.
Aj tak si myslim, ze obecne ta odpoved na utok je casto velice neprimerena. Ja vim, ja vim, podruhe uz nemusim mit druhou sanci, ale....ja nevim jak vy, ale ja bych mel ASI problem zit s tim, ze jsem nekoho v NORMALNI rvacce, kde jde spise o pomerovani udu, nez o zivot, poslal na druhy breh. Jak jsem uz psal jinde - tohle si clovek musi srovnat sam pro sebe a dle toho jednat. Proto mam mimochodem v podpisu ten citat od Wally Jaye - "Nejde o to, jak moc muzete zranit cloveka, ale jak malo sily dokazete pouzit a presto jej plne kontrolovat." Proto se mi jujutsu libi. Hovoril jsem o tom s Avim, protoze jsem zivot nevzal (a dej bohu snad ani nevezmu), chtel jsem vedet, jak se s tim pak vyrovnat, az se me na to nekdy nekdo zepta....odpovedel mi, ze si to budu pamatovat az do smrti...a at uz byly duvody jakekoliv, nikdy to nezapomenu. A priznam se, ze o takovehle vzpominky nestojim. Proto i jeho Kapap je postaveny na gradaci nasili. Coz mi pripomnelo Petera Richtera, cloveka, ktery udelal na Slovensku pro jujutsu velky kus prace. Protoze se dobre zna s Matejem, meli jsme sanci si s nim zacvicit (ackoliv uz neuci) a on vzdycky rikal "Ako silno bijes, tak sa aj branim". To presne vyjadruje cely koncept (nejen) naseho jujutsu. Tak asi tak ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Makoto » úte 09. srp, 2011 15:32

Jendis píše:Problém je v tom, že ty holky se při výuce bojej i třeba jen zakousnout. Přitom kousání je jedna z nejůčinnějších zbraní ( i u chlapů, mimochodem). Ony si hned vybaví to, že jim do pusy vteče krev atdatd. Prostě blok. Jsou stavěné jinak (psychicky), než chlap. Chlap se zase nezakousne, protože mu to přijde moc slabošské, ženské. Ale je to blbost. Pokud se bojuje "o život", použiješ prostě všechno, na nějaké FP se nehraje.

K tomu kousani...funguje to pouze jednou jako prekvapujici technika. Pak uz tim manika pouze naserete. Vim z vlastni zkusenosti, kdy se pri sparringu mazeme...ted uz vim, jake to je, kdyz me nekdo kousne a vim, ze me tim jen neskutecne vytoci...u me to tedy funguje jako accelerator nasili...a vsiml jsem si, ze nejsem jediny...aspon u nas v oddile ne ;-)

V pripade zenskych je to pradaoxne nemusime ucit...pokud se nam je podari dotlacit na hranu, pak kousou potvory o106. Z posledniho kurzu Matejovi skoro prokousli kuzu na predlokti a ja mel na rameni perfektni vzorek zubu...

Jinak souhlas s tim, co napsal Jendis. Neni to o "Taiji" sebeobrane, ale o PRIMERENE sebeobrane.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Makoto » úte 09. srp, 2011 15:50

Jendis píše:Kolegyni mé manželky bil manžel. V afektu ho nakonec bodla nožem do stehna, když jsem s ní mluvil, tak jen řekla, že chtěla, aby přestal, ale nechtěla mu ublížit. A z toho, co jsem se dozvěděl, jí řezal a týral jak nějaké zvíře. Přeze všechno ho prostě zabít nechtěla a i v afektu směřovala obranu tak, aby jej jen zastavila.
Maníkovi jsem trošku "domluvil", zavolal na PČR (to bylo na dýl, nepodala to ona, nechtěli se mnou mluvit a řešit to, až když jsem řekl, že mám celý hovor na diktafonu i se jmény dotyčných (VŽDY chtějte vědět, s kým mluvíte) a že se obrátím na inspekci potom se začalo něco dít ) a dnes už má klid.

Tomuhle se rika"efekt sopky" (jo ja vim, zase ta otravna teorie ;-) a znamena to, ze to zena / sikanovane dite v sobe dusi a pak vybuchne. Ve vysledku pak ma ten druhy naprilad 28 bodnych ran (realny pripad)....proste jednani v afektu diky tomu, ze se to dlouho neresilo. Proto je potreba osveta, prevence a fyzicka obrana az kdyz vse ostatni zklame. Je potreba vysvetlovat lidem, ze spise musi zlepsit svou verbalni sebeobranu (kdy konflikt zacina) a fyzicka je skutecne pouze jako zalozni plan, nikoliv primarni reseni vsech konfliktu (a proto treba modelovky, kdy nejde o to mu dat granat, ale najit takticke reseni, jak se z toho dostat i bez granatu).

Prochazim si ted stara videa z osmdesatych let, kdy karatisti/judisti/takewondisti/byvali SEAL/Spetsnaz..., ale i kungfisti ucili "sebeobranu"...a vsude...bez vyjimky, je verbalni cast preskocena a resi se az "kdyz te chytne do kravaty, tak..." A porovnam-li to s dnesni sebeobranou, pak je tam kvalitativni rozdil....nejen v oblasti teorie, ktera konflikt popisuje, ale i v oblasti reseni, kdy uz to je o prejiti na druhou stranu chodniku, "back off!", apod. Uz to neni tak cool, jako ty super zabijacky techniky, ale odpovida to vice tomu, co NORMALNI clovek, ktery se bojovkam nikdy nevenoval, potrebuje k tomu, aby se naucil branit.

Jeste me napadlo, malicko OT...zajimave je, ze se malo lidi pozastavuje nad tim, kdyz clovek z bojových sportu uci sebeobranu. A presto tu mame hafo sportovnich klubu nebo tradicnich klubu BU, ktere to delaji. Ale asi by se dost lidi pozastavovalo nad tim, kdyby ulicni rvac ucil sportovni variantu, ze? Nezna poradne pravidla, minimum zkusenosti se sportovnim prostredim, atd. Je to vsak OT...to me napadlo, jak jsem psal tento prispevek.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Jendis » úte 09. srp, 2011 15:56

Makoto píše:K tomu kousani...funguje to pouze jednou jako prekvapujici technika. Pak uz tim manika pouze naserete.


Jednou to stačí. Já třeba nemám problém se rovnou zakousnout rovnou do krku. Už ne. A věř mi, že když se Ti vší silou zahryznu třeba jen do ruky, budeš se v první řadě snažit vyprostit a co vím, bolí i to hodně i přes adrenalinovou vlnu. Vykousnout kus masa......když si ještě "přežvejkneš",hehe......když Tě drží třeba o 20 Kg těžší a o hlavu větší nabuzený hovado......pak jen, v šoku, pronese :" tys mi ukous kus ruky"....ty se s krvavou držkou držkou usměješ a beze slova ho kopneš do pupku......

Jo, já vím, je to nefér, nečestné a nesportovní, ale co byste dělali vy, když nesevřete ruce v pěst......jste, v podstatě, mrzák a nějakej bulík si chce na vás vyhonit?????? A nechce se vám tahat nůž, nebo bouchačka ????
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Makoto » úte 09. srp, 2011 16:08

Radzuslav píše:Dovolím si reagovat.
Nakousl to už Makoto, ženský prostě nemaj koule. Jejich myšlenkové pochody, intuitivní chování, instinkt, první reakce jsou prostě jiné než naše (mužské). Pokud máte omezený čas na trénink konfliktních situací, musíte se naučit vycházet ze znalosti ženských reakcí a pokud se snažíte je předělat na mužského, nebude to fungovat. To je celý problém, když sebeobranu pro ženy učí muži, ne že by to nešlo, ale chvíli to trvá než přijdete na to, proč co funguje nám, ženy nedokáží a jak využít jejich způsobu chování v sebeobraně.
Upřímně chlapi, jak byste se bránili jako 55 kg, 170 cm sportovně založená dívka, která nedělá žádný BU ani BS?

To uz se tu rozebiralo x-krat. Cilem takoveho kurzu je, aby prave "koule" ziskaly...o nic jineho nejde. A jak to udelat si dovolim nechat pro sebe, bo se tu uz vyskytlo dost chytraku, kteri nasosali info, postavili kurz a nemeli kousek cti, aby rekli, na zaklade ceho/koho to maji tak postavene (+ nanestesti tam je pak docela dost taktickych a metodickych chyb). I my jsme stravili cca 3 roky teoretickou pripravou,nez jsme kurz spustili. Neexistuje zkratka...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod siegfried » úte 09. srp, 2011 16:09

Makoto: ad ten pripad na firemnim vecirku a tisice podobnych, tam s tebou samozrejme souhlasim. Ja tak nejak celou dobu mluvim o extremu (podchody, parky, cizi silenej ozralej nasilnik apod.), a prirozene predpokladam, ze clovek v min napjatych situacich tomu svoje reseni prizpusobi. Utek/domluva apod. jsou samozrejme vzdycky lepsi, a uz vubec nechapu lidi, co jdou do konfliktu, ackoliv nemusej (nechaj se vyprovokovat, nesnesou kdyz si z nich nekdo dela srandu a podobny malicherny duvody).
siegfried
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 114
Registrován: úte 02. bře, 2010 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Makoto » úte 09. srp, 2011 16:13

Jendis píše:
Makoto píše:K tomu kousani...funguje to pouze jednou jako prekvapujici technika. Pak uz tim manika pouze naserete.


Jednou to stačí. Já třeba nemám problém se rovnou zakousnout rovnou do krku. Už ne. A věř mi, že když se Ti vší silou zahryznu třeba jen do ruky, budeš se v první řadě snažit vyprostit a co vím, bolí i to hodně i přes adrenalinovou vlnu. Vykousnout kus masa......když si ještě "přežvejkneš",hehe......když Tě drží třeba o 20 Kg těžší a o hlavu větší nabuzený hovado......pak jen, v šoku, pronese :" tys mi ukous kus ruky"....ty se s krvavou držkou držkou usměješ a beze slova ho kopneš do pupku......

Jo, já vím, je to nefér, nečestné a nesportovní, ale co byste dělali vy, když nesevřete ruce v pěst......jste, v podstatě, mrzák a nějakej bulík si chce na vás vyhonit?????? A nechce se vám tahat nůž, nebo bouchačka ????

Asi ano...jak to tak ctu, asi jsme doted blbe kousali ;-) Je tezke ukousnout kus ziveho masa? Mas s tim zkusenost? Zkousel jsem kousat do syroveho veproveho a nejak se mi nepodarilo kus vykousnout...svine mela tuhou kuzi ;-)

Ruce, nohy, apod....to nam moc nefungovalo (respektive to fungovalo skutecne jako akcelerator nasili)...ale krk, tvar....to je jine kafe, uznavam.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Makoto » úte 09. srp, 2011 16:19

siegfried píše:Makoto: ad ten pripad na firemnim vecirku a tisice podobnych, tam s tebou samozrejme souhlasim. Ja tak nejak celou dobu mluvim o extremu (podchody, parky, cizi silenej ozralej nasilnik apod.), a prirozene predpokladam, ze clovek v min napjatych situacich tomu svoje reseni prizpusobi. Utek/domluva apod. jsou samozrejme vzdycky lepsi, a uz vubec nechapu lidi, co jdou do konfliktu, ackoliv nemusej (nechaj se vyprovokovat, nesnesou kdyz si z nich nekdo dela srandu a podobny malicherny duvody).

Aha...tak tady je zakopanej pes - ja jsem psal, ze prvni level naseho kurzu je o utocich proti osobe zname. Proto ta primerenost utoku. Nicmene prepady ze zalohy nekde v pruchodu...a) prakticky neni obrana, pokud je proveden spravne (psal uz o tom Jendis), b)statisticky jde o male procento pripadu....a my jsme museli volit mezi statistickym poctem utoku a zvladnutim obrany proti vsem utokum v ramci pevne stanovenych poctu lekci. Druhy level uz bude jiny kafe ;-) Ale o tom, az se to rozjede...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Jendis » úte 09. srp, 2011 16:36

Makoto píše:Asi ano...jak to tak ctu, asi jsme doted blbe kousali ;-) Je tezke ukousnout kus ziveho masa? Mas s tim zkusenost? Zkousel jsem kousat do syroveho veproveho a nejak se mi nepodarilo kus vykousnout...svine mela tuhou kuzi ;-)

Ruce, nohy, apod....to nam moc nefungovalo (respektive to fungovalo skutecne jako akcelerator nasili)...ale krk, tvar....to je jine kafe, uznavam.


je to těžké...musíš "přežvejknout"....to ale není takovej problém, když už jsi zahryznutej. Svalovina jde obecně hodně těžko, kór "syrová". Musíš jen kůži (bolí to jak kráva), nebo měkká místa (tvář, krk, místo mezi palce a ukazovákem atdatd). Všimni si, jak to rvou zvířata - zahryznou se a trhaj hlavou (a jsou zapřená prackama).
Hlavně Ti musí jezdit zuby, stačí kousek, ale účel to splní. Když jen zatneš a trháš, nadřeš se a kolikrát ani neukousneš.

EDIT -

Makoto píše: A jak to udelat si dovolim nechat pro sebe, bo se tu uz vyskytlo dost chytraku, kteri nasosali info, postavili kurz a nemeli kousek cti, aby rekli, na zaklade ceho/koho to maji tak postavene (+ nanestesti tam je pak docela dost taktickych a metodickych chyb).



Jo,todle chápu. A klidně uveď i kdo, pokud víš. Takovejchhle přisírků je třeba se vyvarovat.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod luen » úte 09. srp, 2011 16:49

Makoto píše:K tomu kousani...funguje to pouze jednou jako prekvapujici technika. Pak uz tim manika pouze naserete. Vim z vlastni zkusenosti, kdy se pri sparringu mazeme...ted uz vim, jake to je, kdyz me nekdo kousne a vim, ze me tim jen neskutecne vytoci...u me to tedy funguje jako accelerator nasili...a vsiml jsem si, ze nejsem jediny...aspon u nas v oddile ne ;-)


Mam to stejne, kousani, tahani za vlasy, skrabani, pichani do oci ... souper mi pak prijde trefne jako devka.

Makoto píše:V pripade zenskych je to pradaoxne nemusime ucit...pokud se nam je podari dotlacit na hranu, pak kousou potvory o106. Z posledniho kurzu Matejovi skoro prokousli kuzu na predlokti a ja mel na rameni perfektni vzorek zubu...


Kudla uz jsem se leknul, ze nejake dcerenka prokousla kozu na predkozce :lol: :wink:

Jeno, zalezi na chrupu kazdeho soudruha, ja bych si to treba dovolit nemohl, parchant bude mit jizvu a ja jsem za 15 tacu u zubaka s inline-m (implantat). Selmy, ktere odtrhavaji cerstve maso, maji jine zoubky - spicaky :twisted:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Jendis » úte 09. srp, 2011 17:08

luen píše: Selmy, ktere odtrhavaji cerstve maso, maji jine zoubky - spicaky :twisted:


Já mám zuby zupr..... :wink: :twisted: 8)
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Dalt » úte 09. srp, 2011 18:36

luen, Jendis: taky jsem vzdycky zavidel lidem co zubama votviraj lahvace...jednou jsem to bohuzel taky zkusil... :cry:
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Uživatelský avatar
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: stř 25. říj, 2006 23:00
Bydliště: Litomyšl

Příspěvekod Jendis » úte 09. srp, 2011 18:46

Jestli je na mně něco dobrýho, tak zuby. Zbytek stojí za vyliž kartáč...... :?
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod NAIA » úte 09. srp, 2011 19:24

Makoto píše:Jeste me napadlo, malicko OT...zajimave je, ze se malo lidi pozastavuje nad tim, kdyz clovek z bojových sportu uci sebeobranu. A presto tu mame hafo sportovnich klubu nebo tradicnich klubu BU, ktere to delaji. Ale asi by se dost lidi pozastavovalo nad tim, kdyby ulicni rvac ucil sportovni variantu, ze? Nezna poradne pravidla, minimum zkusenosti se sportovnim prostredim, atd. Je to vsak OT...to me napadlo, jak jsem psal tento prispevek.


Jardo zase neber to ze je nekdo znamy jako sportovec/trener bojoveho sportu neznamena ze nemuze mit jine zkusenosti. Podle me moc soudis lidi bez dukladnejsich informaci. Caso kdyz si potom s clovekem popovidas tak zjistis ze toho zna mnohem vic nez jen ta nalepka sportovce.

Vezmi si to tak, kdybych to mel brat doslova tak vy take vychazize z TBU, mate stupne v tradicnim umeni. Stavite modelovky na zkusenostech z Matejova policejniho vycviku.... a vidis funguje to i na civil i na zenske.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Gino » úte 09. srp, 2011 19:58

Jardo, díky za vysvětlení, to je pro mě srozumitelné.
Jinak já taky nikoho nezabil a doufám, že nezabiju (!), ale taky vím, že v tu chvíli nad tím moc nepřemýšlím a nemusím těm lidem ani skákat po hlavách. Kolikrát stačí, když po ráně spadně špatně na zem... jakoby se to občas nestalo (naposledy snad nějaký 18letý kluk takhle někoho zabil před diskotékou).
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 09. srp, 2011 20:38

Makoto píše:Jeste me napadlo, malicko OT...zajimave je, ze se malo lidi pozastavuje nad tim, kdyz clovek z bojových sportu uci sebeobranu. A presto tu mame hafo sportovnich klubu nebo tradicnich klubu BU, ktere to delaji. Ale asi by se dost lidi pozastavovalo nad tim, kdyby ulicni rvac ucil sportovni variantu, ze? Nezna poradne pravidla, minimum zkusenosti se sportovnim prostredim, atd. Je to vsak OT...to me napadlo, jak jsem psal tento prispevek.


Ahoj Jardo, ja se moc omlouvam, ale mohl by jsi mi rict, kdo tedy muze vyucovat sebeobranu? Dle Vas policista ne, vojak ne, sportovec ne, tradicnak ne. Prosim, rekni, kdo ma takovou kompetentnost, protoze na zaklade toho, co jsi napsal by se meli vsechny kluby sebeobrany zavrit, protoze ve vsech je bud vojak, policajt, sportovec nebo tradicnak. I ta Vase. Diky za odpoved.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 281
Registrován: čtv 29. pro, 2005 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Makoto » úte 09. srp, 2011 21:04

NAIA, BizonCZ: Beru zpet, co jsem napsal, mate pravdu.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Jendis » čtv 29. zář, 2011 8:45

Tak jsem si byl právě pokecat s jedním ředitelem ZŠ, kam mne pozvala jedna učitelka.
Odmítnul mne, což mi nevadí, každý může dle sebe, ale......argumenty, že děti vědí, že maj nosit píšťalky, že PČR a MP jim tam dělají osvětu....na dotaz, zda se jedná o lidi, kteří se problematice věnují.....odpověď zněla :" jsou to přece policisté, ti to vědí nejlépe "......když jsem položil pár doplňujících dotazů, řekl jsem mu, že už ani nemám zájem tam něco dělat.
Koukal na mne jak tele na nové vrata.

Je to stejné....jako třeba když si Sennin ( nic proti Tobě, Marku, ale víš prd, pokud se na to nezaměřuješ) na webu napíše něco o tom, že jde o tzv. "módní vlnu", že sebeobrana je jen jedna. Leda prdlačky.

S chlapcema na tréninku určitě neřešíš sexuální obtěžování atdatd. To není o módní vlně a nestojí to jen na testosteronových tanečcích...nebo jen na přepadech. Možná, že kdybys začal používat tu věc na krku ( hlavu), tak, jak máš, došlo by Ti, že každýmu to musíš ušít na míru a dle situace, která může nastat. Nemám nic proti tomu, aby baby cvičily společně s chlapama a natvrdo, o tom žádná....většinou je napadne chlap, takže na to musí bejt připravené. Ale ta omáčka okolo, ta je ouplně jiná....přeber si to sám :wink:

Pokud budeš chtít reagovat, tak předem - řešíte nějak prekonflitní fázi ??? Řeč těla ??? Nonverbální signály ??? Pokud ano, jak ???? (klidně SZ ).

Na ublíženou reakci nebudu reagovat ....a to mluvím JEN A POUZE O ZÁKLADECH !!!!!

Raději znovu zopakuji, když dojde na "lámání chleba", je jasné, že tam je to šumák, zda jde o chlapa, nebo babu......tam nemám problém. Aby si někdo nemyslel, že zbytečně rejpu, nebo tak něco.......toho jsem dalek. Ale pokud to prezentuješ takto, jistě se věnuješ i těmto věcem :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Sennin » čtv 29. zář, 2011 11:30

Jendisi, nemusím psát SZ, je to jednoduché: Ano, nerozlišuji ženskou nebo mužskou sebeobranu. Mám bohaté zkušenosti se ženskejma ve všech směrech :wink: a jediný, co jim radím v oblasti sebeobrany, jelikož mají jinou tělesnou konstituci (většinou), mají jiné myšlení a jiné reakce je: utíkat a řvát, co jen můžou a když ne, tak jít po očích, krku a napálit borce do koulí - mít snahu chlapa destruktivně zasáhnout, rvát mu vlasy, tkáně, vyrvat oči - a zde je u nich velký psychický problém. Mají v genech zakódované ochranitelské pudy, mateřství, neubližovat...Neradím jim pepřák, paralyzér, ale radši boxera, klíče, pevné věci, co maj v kabelkách - a zde je v drtivé většině další problém, protože ženský mají v kabelkách děsnej bordel a než něco najde, tak je pozdě a po kapsách nic nosit nebudou :wink: Takže já v této oblasti spíše sázím na prevenci, na prevenci, na prevenci a to vše založené na odstrašujících příkladech. Ale na tohle jsou jiní odborníci a tak to přenechám jim, mě to připadá jako ztráta času (pro mě!). To je tak asi vše.
(Mohl bych to pořádně rozepsat, napsat elaborát, proložit ho příklady ze života od žen, které jsem poznal a znám. Jenže ty případy jsou podobné jako vejce vejci)
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Uživatelský avatar
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 786
Registrován: úte 03. čer, 2003 23:00
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron