kettlebells

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: kettlebells

Příspěvekod Val » sob 12. črc, 2014 16:21

uz ne z internetu :) chodim cvicit ke kvalifikovanemu trenerovi, ktery ostatne jezdi i na tve seminare. uznavam, ze je to komplexnejsi cvik nez se na prvni pohled zda a jeste se mam zrejme co ucit. kdyz ma clovek problemy se zadama tak staci skutecne malo aby se kazda chyba rychle projevila
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » ned 13. črc, 2014 11:44

Val: Hm, to znie dost zvlastne :D Ale ako sa hovori - kazdy je svojho stastia strojcom. Su pripady, kedy ludia dvihaju radsej viac zlou technikou - a potom to tak dopadne. Pricom spravnu techniku poznaju, ale vedome ju neaplikuju, aby nemuseli ist par kil dolu. Jeden kamos chcel, aby som ho naucil swingovat. Tak ma najprv zaujimala jeho technika deadliftu, ukazal... a povedal som rovno, ze to nepojde. Nevedel prepnut spravne chrbat, mal ho okruhly ako kopec. Keby som ho nechal swingovat, tak si ho uplne odrovna do dvoch tyzdnov. Ale zobral to sportovo, napokon, robi triatlon a vie, ze ma problem s chrbtom a aj ho riesi. No lifter z neho nebude - pre jeho vlastne dobro. :idea:

Otazka je, kde si urobil chybu. Je viacero moznost. Zla technika, privysoka vaha, pripadne az pripad pre doktora.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 13. črc, 2014 15:09

Přes net věštění z křišťálové koule - naživo otázka minuty... anebo více. Napadá mě 100+1 důvod.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Val » ned 13. črc, 2014 20:41

ja si prisel spis jen tak postezovat nez pro rady :) clovek tady jen cte jak se porad zlepsujete, tak alespon nejaka zmena
cohen> taky jsem zacinal na deadliftech, protahovani a ja nevim co jeste, nez jsem byl pripusten na swing. uz mi prislo, ze mi jdou swingy docela dobre, zada jsem po nich nemel ztuhla tak jak kdyz jsem to delal podle videa. no povede se...
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » pon 14. črc, 2014 10:08

Val: jasne, dobre sa postazovat je forma psychohygieny, to obcas v prijatelnej miere treba tiez :D A k tym zlepseniam, co ti poviem... bol by som rad, keby som sa mohol zlepsoval rychlejsie :mrgreen: Ale kedze mam za sebou z predkettlebellovho obdobia rozne skusenosti s pretrenovanim, uz si len uzivam pomaly, zato isty progres. V piatok som si v ramci medium treningu supol 140 swingov s dvojpudom za 6 minut, bola to zabava :twisted:

Apropos, sledoval som si najma vybusnost a celkovu koncentraciu, musim uznat, ze keby som bol cerstvy, bol by swing cistejsi a vybusnejsi odhadom tak o 15%.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 25. črc, 2014 8:45

Čest, síla, loajalita: Kettlebell SFG očima Pavla Konvaliny z KB5 Gymu Brno

Obrázek

http://www.kb5.cz/2014/07/cest-sila-loa ... gymu-brno/
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 31. črc, 2014 11:41

Pánové, tohle mi fakt udělalo radost, nemohu jinak než se pochlubit!

Po 18ti týdnech Pavlova experimentálního programu na jednoruční kettlebell Military Press jsem při váze 66,6 kg (hell!) pressnul na levou i pravou 36 kg, a následně 32 kg (3x na levou, 4x na pravou).
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 31. črc, 2014 11:47

pm píše:Pánové, tohle mi fakt udělalo radost, nemohu jinak než se pochlubit!

Po 18ti týdnech Pavlova experimentálního programu na jednoruční kettlebell Military Press jsem při váze 66,6 kg (hell!) pressnul na levou i pravou 36 kg, a následně 32 kg (3x na levou, 4x na pravou).

Slusneee! :) Nemal si uz ale pressnutu 36ku z nejakeho seminara s Pavlom?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 31. črc, 2014 12:19

36 jsem na pravou pressnul už před 2 roky, ale na levou ani omylem. Teď už o mám symetrikos :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 12. srp, 2014 7:40

PM: vcera som mal mat tazky trening a ist 60 opakovani, ale odkedy idem 5 opakovani v rebriku, tak mam problem sa zmestit do hodiny + to hnusne teplo... Tak som namiesto 28 capol 32 a nabehol na novy cyklus. Dvojpud rulez! :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 12. srp, 2014 8:42

Urcite doporucuji dojet s 28. Mam primo od Pavla nekolik testovacich programu na Military Press, vsechny maji neco spolecneho - relativne vysoky objem s relativne nizkou vahou (napr. program na pressnuti 36 ma duraz na 20, 24, na 28 si clovek sahne jen trochu).

Doporucuji dat deload, tj. vrati se v zebrikach trochu zpet, a pak znovu nabrat tempo. Das to, stoji to za to, dvoupud nech jeste chvili odpocivat, prijde na nej cas.

Az si ROP splnis s 28, dej vedet, poslu ti program od Pavla :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 12. srp, 2014 10:57

Ved ja viem, ze by som to mal dokoncit, ale je tam mnoho ale :) Ako som uz pisal, chcem uz konecne natrenovat na maraton (marec 2015) a popri behu robit nejaky udrziavaci prehabilitacny kb program. Osobne by som to asi smeroval do nejakeho modifikovaneho S&S s 32kg.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 12. srp, 2014 11:18

S&S je dobrý nápad, jen bych

- splnil ROP s 28 :-)
- S&S nemodifikoval - a jak budeš přidávat ne běžeckých tréninzích, uber S&S na 3x týdně a pak 2x
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 12. srp, 2014 11:42

pm píše:S&S je dobrý nápad, jen bych

- splnil ROP s 28 :-)
- S&S nemodifikoval - a jak budeš přidávat ne běžeckých tréninzích, uber S&S na 3x týdně a pak 2x

Pokusim sa :D ...ale aj tak si zajtra vyskusam snatch s dvojpudom :twisted: 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 13. srp, 2014 12:12

Pozvánka!

Cvičení s kettlebell na Moravě: Slavnostní otevření KB5 Gymů Brno a Kuřim

Obrázek

http://www.kb5.cz/2014/08/cviceni-s-ket ... o-a-kurim/
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 14. srp, 2014 9:21

Mno, PM tu par rokov dozadu pisal, ze by som s mojou vahou mal snatchovat s 32kg, tak som vcera konecne zacal 8) Pred prvym snatchom som mal dost obavy, ale boli neopodstatnene - mam natrenovane. :D

Rozdiel oproti 28 je samozrejme vo vahe, 4 kila navyse boli citit, ale nemal som ziadny zasadny problem udrzat rovnovahu, nelietalo mi to, gula sla presne tam, kam som ju nasmeroval. Urcite si v dlhsom casovom horizonte vyskusam aj tazsie vahy, ked veci pojdu ako maju.

Dalsi rozdiel je v dopade gule na predlaktie pri cleane aj snatchi, 28 dopadala blizsie k laktu, 32 blizsie k dlani. Holt, rozdielne znacky, ine madla. Povrchova uprava detto, hladsia 32 mi vyhovuje viac. Aj preto, ze hladky povrch lepsie reaguje na namagneziovanu dlan.

Zaroven som si aj zapressoval, bol som prijemne prekvapeny, aj ked zaverecne tri opakovania v poslednom rebriku boli vyzivne. Ked som naposledy - asi 2 roky dozadu - pressoval 32, vytlacil som ju 1x v serii, resp. maximalne 5 opakovani po jednom presse v treningu. V pondelnajsom treningu 18. Slusny progres. :)

Na zhyby som si prihodil 2.5kg, takze teraz zhybujem na lezeckej liste so zavazim 8.75 pri momentalnej vahe 85-7. Prsty dostavaju zabrat. Ako jeden z problemov, ktory budem musiet vyriesit, je vhodne zakomponovanie zhybov do S&S - nechcem stratit tazko vybudovanu silu v prstoch. Nikdy neviete, kedy vas kamosi zavolaju na skaly. ;)

Zatial tolko ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 14. srp, 2014 9:47

Gut! :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 18. srp, 2014 19:53

gusep: daj report, ako pokracujes s Simple and Sinister. zacal som robit aj tgu s 32 v utorky pred behanim a ono to nie je ziadna sranda, normalna makacka! rozmyslam, ze ked zacnem SyS, tak pojdem tgu postupne z 3 na 5 opakovani, inac umrem. :evil: PM, co ty na taku moznost? ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 18. srp, 2014 19:59

Co ja na to? Zacit na nizsi vaze, a drzet se SaS protokolu doslova a dopismene :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » úte 19. srp, 2014 9:55

cohen: ja stale pracujem na 32ke, momentalne davam 4+4 s 32 a 1+1 s 24, na 5+5 (32) sa posuniem az ked toto budem schopny dat aspon 5 dni po sebe - zatial som musel po 3 dnoch vzdy zliezt na nieco ako 3+3 (32) a 2+2 (24). Ale citim ze tento tyzden to padne :) Swingy si momentalne ani nestopujem (viem ze nabuchat to tam za 5 minut nieje problem), idem cisto pocitovo, pauzy tak aby kazda seria bola v co najlepsej forme.

Podobne ak PM odporucam zacat na 5+5 s 24(28) a postupne tam "primiesavat" tu 32ku. Obzvlast ked chces byt cerstvy este na bezecky trening, telo si na to musi zvyknut.
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně