Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Beh ?

Příspěvekod toddb » úte 14. dub, 2015 12:36

cohen píše:
toddb píše:Cohen: Chtěl bych to rozběhnout na cca 10,5 km/h. Výsledný čas by mě potěšil do 4:30. Vloni jsem měl 4:53.

Hm, 10,5km/h je cca tak rychlo ako minuly rok prva polovica, co? Ok, ale rychlejsie urcite nie, je to zradne. Co usetris v prvej polovici, v druhej ako by si nasiel. Ved vies. ;)

10,5 je maximum, co bych chtěl běžet, rychleji opravdu ne. Vloni jsem se nechal vybláznit prvních 10 km, běžel jsem přes 11 km/h a postupně spadnul na 7,5 km/h - to už bylo doopravdy špatný. Můj cíl je udržet rychlost co nejdéle okolo těch 10 km/h, v sobotu mi to tempo vyhovovalo, a když budu řádně odpočatý, tak věřím, že do 30 kilometru to zvládnu, pak už spoléhám na vůli, ale tuhletu svojí tajnou zbraň chci vytasit co nejpozději a ne jako vloni na 22 km! :D
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 14. dub, 2015 12:37

toddb píše:
cohen píše:
toddb píše:Cohen: Chtěl bych to rozběhnout na cca 10,5 km/h. Výsledný čas by mě potěšil do 4:30. Vloni jsem měl 4:53.

Hm, 10,5km/h je cca tak rychlo ako minuly rok prva polovica, co? Ok, ale rychlejsie urcite nie, je to zradne. Co usetris v prvej polovici, v druhej ako by si nasiel. Ved vies. ;)

10,5 je maximum, co bych chtěl běžet, rychleji opravdu ne. Vloni jsem se nechal vybláznit prvních 10 km, běžel jsem přes 11 km/h a postupně spadnul na 7,5 km/h - to už bylo doopravdy špatný. Můj cíl je udržet rychlost co nejdéle okolo těch 10 km/h, v sobotu mi to tempo vyhovovalo, a když budu řádně odpočatý, tak věřím, že do 30 kilometru to zvládnu, pak už spoléhám na vůli, ale tuhletu svojí tajnou zbraň chci vytasit co nejpozději a ne jako vloni na 22 km! :D

Sounds like a plan! :D :idea:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » úte 14. dub, 2015 16:30

S tím sporttesterem co ted mám, věřím, že se dokážu krotit na začátku a kontrolovat tempo. Nechci se rozbíhat pod 10 km/h, protože už pak nedokážu zrychlit, i kdybych měl síly. Čistě teoreticky bych mohl mít nejlepší čas okolo 4:10-4:12, ale to je jen nejlepší odhad, hlavně ať to ve zdraví doběhnu.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 15. dub, 2015 9:27

ukropcany píše:Osobne by som išiel radšej pomalšie (10 kmh) ako 10,5, pretože na konci určite nebudeš vedieť pridať - keďže určite nebudeš mať na to silu. Ono ja bežne krištáľovú guľu nepoužívam, ale tu to risknem :wink: Tempo 10,5 Ťa ženie na 4 hodiny a keď už teraz vieš, že na to nemáš, tak by som sa na to vykašlal a išiel bezpečnejším tempom. To Ti radí ten, čo radšej ani nejde :lol:

Asi máš pravdu, budu to drzet okolo 10...
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » ned 19. dub, 2015 21:58

Včera jsem vyběhl z Rokytnice nad Jizerou na chatu Dvoračky v Krkonoších, cca 1200 m. n.m. Kopce vražda :D 19.7. je tam dokonce závod, tak se možná přihlásím.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » ned 19. dub, 2015 23:03

toddb píše:Včera jsem vyběhl z Rokytnice nad Jizerou na chatu Dvoračky v Krkonoších, cca 1200 m. n.m. Kopce vražda :D 19.7. je tam dokonce závod, tak se možná přihlásím.

EDIT: Zde je pro zajímavost ten běh. https://flow.polar.com/training/analysis/78481558
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 20. dub, 2015 11:28

To by slo :D Ja mam teraz priemer 140bpm pri lahkom behu po rovinke, nie a nie to zrazit nizsie. Holt, co uz. :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 20. dub, 2015 20:45

ukropcany píše:Pekné, 500m na necelej hodine, to je pekný kopček... :twisted: Ja som bol tiež tradičný výklus na kofolu, ale tepy neviem, robí mi to kraviny... :x

Takový zajímavý zpestření přípravy, líbilo by se vám to, to jsem si jistej. Dneska 17 km maratonským tempem lehce pod 10 km/h, docela to šlo.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 22. dub, 2015 10:28

Ja este tri tyzdne regeneracie, ale s kettlami uz ficim na 80%. Taka pohodka :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 22. dub, 2015 18:40

ukropcany píše:Ja dnes tiež tak regeneračne, tempo 5:28, tep 143. Už mi to pomaličky začína klesať. Čo som bol prekvapený, tak v piatok intervaly 4x1 km tempom 3:52 - 3:58 a celkom v pohode. Som to nečakal po vyše mesačnej pauze...

A kolik jsi běžel km?
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 22. dub, 2015 18:43

toddb píše:
ukropcany píše:Ja dnes tiež tak regeneračne, tempo 5:28, tep 143. Už mi to pomaličky začína klesať. Čo som bol prekvapený, tak v piatok intervaly 4x1 km tempom 3:52 - 3:58 a celkom v pohode. Som to nečakal po vyše mesačnej pauze...

A kolik jsi běžel km? Myslím ten regenerační běh, samozřejmě.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 22. dub, 2015 19:03

toddb: to nevies, ze ucrop si dava regeneracny kofolkovy vyklus 29km? :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 22. dub, 2015 20:57

ukropcany píše:4toddb - regeneračný je typicky hodina, takže v tomto prípade 11 km.

Ten "kofolkový" nie je práve regeneračný, ale musím povedať, že sa naň celý týždeň teším. Hlavne v lete, krásna nedeľa, predbieham pachtiacich cyklistov, dobehnem medzi nich a bez dychčania si vypítam kofolku... No jedna báseň pre moje ego... :lol: 8) Momentálne to behávam tempom okolo 5:40 smerom hore a okolo 5:00 smerom dole, priemer okolo 5:20. Rekord zatiaľ 4:57, ale to mi to nejako super-ultra sadlo, zatiaľ sa nezopakovalo... :(

Já, že bych si to zkusil zaběhnout podobným tempem a porovnal tep.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 22. dub, 2015 22:30

toddb: na to zabudni, ucrop je o 2 kategorie vyssie nez my bezni smrtelnici, len by si sa zbytocne rozbil na kasu a co z toho? a pred maratonom uz vobec nie. leda tak ako tempovy beh. :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 23. dub, 2015 21:05

No, v neděli jsem chtěl ještě běžet závod na 10 km. Ještě nevím.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 23. dub, 2015 21:40

toddb píše:No, v neděli jsem chtěl ještě běžet závod na 10 km. Ještě nevím.

Na to rychlo zabudni, tyzden pred maratonom sa nepreteka, 10 km si daj, ale tak pomaly, ako sa len da.

Ludia su vo vseobecnosti dost haklivi na svoje behanie a "trenovanie". Mam znameho, ktory sa 4 dni pred polmaratonom rozbil tempovym behom na 10km a potom sa stazoval, ze zavod dal za 2:06, pricom mal na 1:50. Ale ked som mu napisal kde urobil chybu, tak sa ofucal, ze az strach. Ze on netrenuje, ale beha pre radost. No cisty ch*j. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 27. dub, 2015 7:19

ukropcany píše:
toddb píše:No, v neděli jsem chtěl ještě běžet závod na 10 km. Ještě nevím.

Odpoveď je - neísť. Ak pôjdeš, oľutuješ... Ja som túto chybu spravil pred posledným maratónom a horko som ľutoval... :evil:

No, četl jsem to pozdě. Závod jsem tedy nešel, ale zaběhl jsem si 8 km tempem okolo 5:30. Průměrný tep jsem měl 150 bpm. Tak, tolik k pokusu a odteď už v klídku odpočívám.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 27. dub, 2015 7:24

ukropcany píše:Ale prosím Ťa, som zdechlina...

Akurát dnes sme sa na hrádzi stretli s cohenom a stretol som kamoša z bežeckého krúžku na "výkluse" tempom 4:30 :lol: Sme sa akurát bavili, že načo to behá, keď max. tempo na 10 km má 4:15. Pomalé behy behá moc rýchlo a potom závody nevládze... Ja behám len pomaly a len rýchlo. Ale nebehám stredne, fakt sa ukazuje, že to nefunguje. Všetci okolo mňa čo behajú stredne behajú +/- rovnako ako ja, ale ja sa zďaleka toľko nenamakám... :lol: A talentom to nebude...

S tímhle absolutně souhlasím, na sobě vidím, jak jsem se přes pomalé běhy zlepšil. prostě to funguje.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » úte 28. dub, 2015 12:57

Díky, jsem zvědav na počasí...
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 29. dub, 2015 8:33

toddb: neboj, vsetko pojde ;) hlavne uz kasli na beh, uz naberaj silu. rovnako aj posilka, MT - ked musis, tak len 50% obvyklej zataze. ked nemusis, zarad len nejaku mobilitu, prechadzku... v nedelu to ocenis ;) :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně