Cena cvičení a změny rozsahu hodin

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Cena cvičení a změny rozsahu hodin

Příspěvekod DaveStone » ned 07. srp, 2016 19:21

Mám dotaz z jiného soudku než boj samotný. Týká se zvyšování cen kurzovného a snižování rozsahu hodin. V roce 2011 nebo 2012 jsem začal cvičit taiji (nebojové, jakožto zdravotní cvičení). Kurz byl jednou týdně po hodině a půl, platilo se 320 Kč za 4 takovéto lekce (6 hodin). Tehdy to vycházelo na 53 Kč/h, což mi přišlo jako trochu vyšší, ale stále v pohodě cena (na město, kde je průměrný plat 20 000 nebo prostě mnohem nižší než v Praze, Brně apod). Po dvou letech se najednou začalo cvičit jednou za 14 dní a 2 hodiny místo hodiny a půl. Zdražilo se to, takže hodina stála 65 Kč. Pak chodilo méně lidí a instruktor to zrušil u nás ve městě úplně, že se mu nevyplatí jezdit 50 km a kdo prý chce, tak ať přijede cvičit za ním. Tak jsme pak začali jezdit tam, cena už byla 100 Kč/h a teď posledně zase zdražil a stojí to už 115 Kč/h. Po 4 letech mi to přijde docela neadekvátní inflaci a vůbec všemu. I kurzy v Brně jsou levnější a tam jsou úplně jiné platy. Dále rotoucí cena jde ruku v ruce se snižující se četností tréninků. Ze cvičení hodinu a půl týdně to směřuje ke cvičení 6 hodin denně (o víkendu) jednou za měsíc až dva. Celé mi to přijde jen jako snaha instruktora za co nejmíň úsilí získat co nejvíc peněz. Co si o tom myslíte? Jako mě nejde ani tak o ty peníze, jako o to, aby kvalita odpovídala ceně a to myslím se snižujícím se počtem tréninků nejde moc dohromady. Instruktor to pořád mění a neřekne proč.
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 144
Registrován: sob 08. zář, 2007 23:00
Bydliště: Vyškov

 

Re: Cena cvičení a změny rozsahu hodin

Příspěvekod jarmuk » sob 13. srp, 2016 11:43

Nevidíš jeho náklady, dělám v obchodě a spousta zboží se za poslední 4 roky zdražila třeba i o 20%.
Nechci ho obhajovat, prostě to tím může být. Nebo začni cvičit jinde. popřípadě, po 4 letech si asi v klídku zacvičíš sestavu sám. na tušou si najdi parťáka a ušetříš.
jarmuk
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 03. čer, 2014 16:46

Re: Cena cvičení a změny rozsahu hodin

Příspěvekod pm » sob 13. srp, 2016 12:32

Stojí to za to? Stojí to za to.
Nestojí to za to? Nestojí to za to.
Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Re: Cena cvičení a změny rozsahu hodin

Příspěvekod DaveStone » pon 12. zář, 2016 13:31

ukropcany:
Ano, to je přesné, pokud se instruktor / trenér chová především tržně a dělá ze své výuky "(s)prostý prodej služeb", pak ano. Potom jde cena nahoru z jednoho i z druhého (protikladného) důvodu. Jenže mně jakožto cvičenci vadí to, že v malé tělocvičně je 15 lidí, narážíme do sebe, učitel nemá tolik času se věnovat každému z nás a opravovat chyby, čili utrpí kvalita výuky a ještě za to mám víc platit. Dřív jsem měl tendenci shánět další lidi a cvičení vychvalovat (zcela upřímně, protože jsem byl spokojen), ale teď když vidím, že s dalšími 2 lidmi navíc do sebe budem při cvičení jenom narážet, tak už ani nikoho nesháním.

Na druhé straně znám oddíly, kde se zaplatí měsíční kurzovné a za jedny peníze je možno cvičit ve všech městech v okruhu 20 km, kde instruktor vyučuje. Nebo oddíl, kde se platí 500 měsíčně a druhý člen rodiny (manželka, dítě) má cvičení zdarma, jelikož instruktor chápe, že 1 000 Kč měsíčně už by rodinný rozpočet hodně zatížilo.
Nebo oddíly, kde lidi, kteří začínali se cvičením před X lety za nižší ceny, platí pořád nižší ceny a nováčci už ceny současné. Evidentně nic z toho se zde neuplatňuje.


pm:
Vypadá to jednoduše (stojí / nestojí za to), ale já si spíš říkám, zda ještě mám důvěru v takovéhoto učitele. A mám pocit, že důvěru ztrácím... (z výše uvedeného...) i když cvičení samotné mi přijde dobré. A tady tyhle cvičení nejsou stolní tenis nebo florbal (tam se dá chodit i když jeden ze spoluhráčů třeba není zrovna můj typ), tady je vztah učitel-žák dost důležitý.
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 144
Registrován: sob 08. zář, 2007 23:00
Bydliště: Vyškov

Re: Cena cvičení a změny rozsahu hodin

Příspěvekod jarmuk » stř 14. zář, 2016 19:27

učit se u mistra you chce už nějaké zkušenosti.
POKUD UŽ NEDŮVĚŘUJEŠ TOMU CO TĚ UČÍ, JE ČAS SE ZAMYSLET, ZDA JEŠTĚ POKRAČOVAT.
Je tu taky možnost, že Ti vyhovuje kolektiv, tak choď dál a zkus najít někoho komu dál věříš.
jarmuk
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 03. čer, 2014 16:46


Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků

cron