Moderátor: Picard
Boxerista píše:Ako je to s karate klubmi v Čechách a na Slovensku. Veľa klubov nesie názov že tradične karate, ale čo pod tým rozumieť ? Tradične karate by malo obsahovať práve tie prvky pre ktoré vzniklo čiže boj. Je to teda realita trénujú tam ozaj efektívne kata alebo len tie kata čo s účinnosťou v reálnom boji nemá nič spoločne. V súčasnej dobe karate preslávil Machida, ktorý v MMA ukázal ako dokáže byt účinne, ale kde sa dá tak karate natrénovať ?
Boxerista píše:Hmm, pochopil som čo si napísal. A vo vsetkom aj možem súhlasiť ale predsa mám mienku, že karate je účinne bojové umenie len postupným plynutím času si vytvorilo zlu povesť hlavne keď laik sleduje cvičenie kata respektíve kumite. Myslím že keby sa zmenil koncept spôsobu cvičenie podobne ako v kickboxu čiže lapy, vrece, panák a kumite v MMA rukaviciach vo full contacte tak by si mohlo opäť návrat svoju povesť.
Keď som sa rozpráva so starými karatistami že tie ich katy by som sa nenaucil keďže ja potrebujem vedieť čo ktorý pohyb v boji znamená tak mi povedali že nie je kata ako kata a že bunkai kata je to čo asi ja hľadám.
Tolko môj názor k doskusii
Dokonce se mi podařilo použít kryt z "tradičního" karate...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků