Masta:ja nevim,ja ho videl jen v tom valetudu.Jestli uz zmidlil stovku lidi i pri rvacce na ulici stylem "valeni se po zemi",pak teda skutecne klobouk dolu.Na druhou stranu se to da brat tak,ze bud je velmistr,nebo ze se setkal s lidma,kteri se holt na tu zem nechaji strhnout.Rad bych videl jeho konfrontaci napr. s Boztepem.
PS:o cem je to videjko,abych nestahoval 13MB zbytecne,please?
Jendis:no ja sem tim "vnucenim" myslel spis to,ze rad pouzivam finty a pod(kvuli falesne reakci protivnika).Nemyslel sem tim ani tak to,ze by bylo v nucovani v mem pripade to,ze si soupere nenecham prijit k telu.Ale i tak se to samozrejme da brat,mas pravdu.Dulezite je si vsak uvedomit,ze toho vyuziva v ramci sportu odehravajici se v ringu,kde pady na zem nejsou nicim extra nebezpecnym,oproti ulici,kde to muze byt jeden sutr vedle druheho,obrubnik apod.Takze zde je samozrejme pro nej smysluplnejsi strhnout soupere na zem a tam si ho kousek po kousku krasne zpracovat do jeho techniky,coz se mu skutecne dari na vybornou,z toho co jsem videl.
Otazka ale tedy je,jak sem poznamenal Mastovi,zdali i takovymto zpusobem je ochoten bojovat prave na ulici,kde zem neni zrovna dvkrat mekka.
Ukropcany:a neni snad cilem kazdeho bojovnika smerovat k dokonalosti,tj. k idealu?
Co se KO ve stoje tyce,pak to je i neni problem.Jak se to veme.Kdyz budem hovorit o stylu bez jakychkoli chranicu,pak by to byt problem nemel.S rukavicema uz to je samozrejme o neco tezsi,protoze je preci jenom kapanek rozdil dostal velkou bambuli na oko a neco jineho je dostat na oko(napriklad) "ostrym,tvrdym" kloubem.Ale o tom snad nema cenu diskutovat.
V ramci treninku sem nikdy nikoho "dolu" nedal,tedy ne tak,ze by byl v bezvedomi.Nikdy to nebyl muj cil.Nerikam to poprve,ale me ublizovani lidem poteseni nedela,narozdil od jinych,byt v ramci sportu.Proto nemam "rad" fullkontaktni sparing,prijde mi to zbytecne,kdyz to jde i bez toho.Vyjadril bych se k tomu jeste vic,ale nerad bych se opetovne dotknul fullkontaktniich zapsniku.Jde o jejich mentalitu samozrejme.Proste kazdej at si to dela jak uzna za "vhodne".
Daj:to jmeno mi nic nerika.
Relax:nezapomnel sis vzit leky?