plasomrak píše:neviem preco, ale ked vidim to zapasenie na zemi, napr. v tom klipe brazilskeho ju jutsu, tak to rozhodne nie je vec na ulicu. skoro v kazdom zabere mal jeden z akterov nechranene genitalie.
ukropcany píše:Skuknem ešte aj tie ostatné videá, ale po pravde sa mi to veľmi nepáči. To čo ukazovali na tých lapách (keďže len toto si trúfam ako tak posúdiť) a v sparingu je hrôza... viem si preto predstaviť, že rovnaké zásadné nedostatky sú aj v ostatných zložkách tréningu (grappling, palica, ...). Dojem na neznalého to možno spraví, ale kvalitu to nevidelo... menej je niekedy viac... jasné, že nie pri výplate...
DMC píše:Pro me jsou clanky a videa od Thortona docela osvezujici, protoze prezentuji "Occamovu britvu", kterou soucasny prepleveleny svet BU potrebuje jako sul.
V tom videu (ani v jinem materialu od MT) neni ani reci o tom, ze by clovek mel preskocit uvodni fazi nacviku technik a statickych drilu. ("...first you have to understand how all the pieces move - pawn moves this way, rook moves this way..."). Co tam ale receno je, ze trenink by se mel postupne (a pomerne zahy) byt vic a vic "alive". Zkratka, ze misto technik, ktere by "fungovat mely" by mel clovek trenovat ty, co "funguji".
Spousta lidi to pochopi tak, ze aliveness=sparring(bez pripravy), coz je blbost. Jedna se spis o podobnou metodiku treninku, jakou pouzivaji boxeri, zapasnici, bjj atd.
ukropcany píše:Kľudne môže byť, že to trénujú, ale na týchto videách bol agresívny vždy iba obranca a z lovca sa stal lovený. Jasné, že to je ideálny scénar, ale v poslednom čase sa furt stretávam s ľudmi, ktorých (na tréningu) nie a nie uloviť...DMC píše:ukropcany - vidis, a to je presne ten bod, kde to filosofie "aliveness" utina u korene. "Neco se ti nepozdava - vyzkousej to a uvidis". Silne pochybuju ze u SBG netrenujou proti agresivnimu protivnikovi (sparring) - to by bylo uplne proti cele myslence SBG.
Jendis píše:stefano píše:noi ja mam dojem,ze jedine DMC a JENDIS vedia o com Matt hovori......![]()
A co si o tom myslíš Ty????
Jendis píše:Jo,mluvilo se tu o "Chico" Kingovi...... teda,je to řízek![]()
http://www.openmat.dk/video/sbg/rodney_dvdteaser.wmv
diablik píše:for Thaiman: vidim ze si spravny zanietenec a ze to zeries ako sa patripozri,z boxerskeho hladiska ti chlapici maju ruky fakt nic moc,a mozu sa volat SBG,MMA,CHUTEBOXE,LOS HOMOSEXUALIS,mne je to jedno jak....bud to zabuchaju spravne ,alebo nie....kedze si slepy,tak este raz: Rodney ma ruky super,bez debatky....to vsak neznamena,ze ich musi mat automaticky kazdy jeho ziak...on ma ruky preto super lebo dlhe roky boxoval,nie preto ze si vymyslel svoj boxclinch system....keby nemal tolko odboxovane ,tak by buchal ako dotycni chlapici,tot vsjo ...zajdi si niekedy zasparovat so skutocnymi boxermi,do riadneho boxclubu a myslim ,ze poopravis svoj nazor ohladom ruk a ako ma vyzerat spravne odboxovana technika...vsetko dobre
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků