Gracie (bjj) vs. Delica (kung-fu)

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod raduz » čtv 14. črc, 2005 10:01

Gino: asi sa nezhodneme :lol: , kolko ludi tolko chuti.-
To mimochodom neznamena, ze len Ty mas pravdu a ostatni sa v "rozmyslani neposuvaju dalej" :wink:

A cim si Ty overujes ucinost svojho BU? buchanim do mecha, mavanim do vzduchu, alebo riadenym sparringom? :lol: :lol: :lol:

Aha to moze len "boj" (ten "naozajstny") a to chces ako zrealizovat 8O 8O :idea:
Tomuto sa najviac priblizuje plnokontaktny sparring (MMA), kde su naozaj len "nutne " pravidla.

Mozno ze Tebe staci farba Tvojho opaska na kimone......... :wink:

PS: velmi dobre viem ze boj v ringu a boj (napr. o zivot) je rozdielny, ale to uz zachadzas do extremov.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 14. črc, 2005 10:51

Jendis: jo to máš pravdu, bude hůř... brr :-)

Raduz: podívej jsi už druhý člověk, který na tomto foru mou zmínku o "dostat se dál" pochopil jako povyšování mé nad jiné - to je blbost, to jsem nenapsal nikde a psát to ani nehodlám. Proč jsou tu někteří tak strašně háklivý na své "postavení", "sílu", "zkušenost" a já nevím co ještě? Nikdy jsem netvrdil, že JÁ jsem někde dál, to ne. Nemaluju si čerta na zeď že jsem buh vi jak drsnej zabiják, ani náhodou. Ze zkušeností spíš vím, že mám co dohánět. A je toho sakra dost.

Co se týče nácviku... a reality. V realitě už jsem pár problémů měl a věz, že jsem i hodně dostal (a právě až to mě posunulo dál, hih, kakra - nebrat jako povyšování nad ostatní). Jinak je to formou (já tomu říkám) nekompromisních zápasů. Nejde o to se zmrzačit, ale na modřiny, trochu krve, škrábance a bolest nikdo nehledí. Používá se vše, údery, kopy (ne na 100%, ale 20% je málo), škrábání, štípání, tlaky na oční bulvy (přiměřené) útoky na genitálie... snažíme se neomezovat a pokud je to nutné, tak nejméně jak to jde. (btw: jsi z Prahy??) A co se týče následné reality - tak tam uplatňuji jediné - věřím. Přeber si to jak chceš. Vážně nepociťuju touhu ani povinnost ti něco vysvětlovat .-)

Pěkný den všem
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 14. črc, 2005 11:09

. Nejde o to se zmrzačit, ale na modřiny, trochu krve, škrábance a bolest nikdo nehledí. Používá se vše, údery, kopy (ne na 100%, ale 20% je málo), škrábání, štípání, tlaky na oční bulvy (přiměřené) útoky na genitálie... snažíme se neomezovat a pokud je to nutné, tak nejméně jak to jde. ......suhlasim vcelku s tebou,ale pokial manik nema bomby v nohach a rukach,tak s tym pichanim do oci vela nenarobi,spinave techniky si myslim vyuzije clovek pri grapplingu,alebo telo na telo,ked mu to ovsem vyjde....ale pokial natrafi na manika kt. ho da k zemi 1-2 udermi,tak si na spinave techniky nikto ani nespomenie,lebo lezi na zemi....na ulici ide vsetko hrozne rychlo....ja osobne som nevidel ani jeden vpich do oci,raz som bol trafeny pastou do krku,to som rozchodil dost tazko,par krat som videl ,ako boli ludia kopnuty do rozkroku a neodrovnalo ich to tak,ako by si clovek myslel....ale co som videl a bolo to certovsky ucinne,to boli klasicke pastovky do tvare,kopy do tvare,kolienka do tela a do tvare....proste klasika v roznych fullcontact sportoch....tymito technikami islo omnoho viac ludi k zemi,ako spinavymi technikami....to je moj nazor a skusenost,nikomu ju nevnucujem...cuz
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 14. črc, 2005 11:27

GINO: AAAAA, zase sme pri realite..... :(

Asi sme sa nepochopili. Problem bol preco adepti wu shu (kung fu) nenastupuju do Full kontaktnych sutazi MMA, aspon to tu ktosi nadskrtol.

Ja som reagoval na to, a no to ze poukazuju na urcite obmedzenia v klietke(ringu) pre nich, co mi pripada ako obycajne vyhovaranie....
A vobec som u Teba nevidel nijake vyvysovanie Teba, alebo Tvojho stylu 8O . To si teraz nadskrtol sam.....
Reagoval som iba na poznamku, ze preco sa niektrori v mysleni neposuvaju dalej. podla Teba.
Mozno sa posuvaju, ale ked nesuhlasia s nazormi inych, tak podla nich nie.... :wink:

O realite sme sa tu bavili uz dost, myslim v inych topicoch. Takze pekny den a dobry trening (aj ten bezsparringovy :wink: )

PS: to s tym opaskom bolo len take "podpichnutie", teda myslene bez urazky....
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 14. črc, 2005 11:48

Raduz: okay, za tamto se ti omlouvám - myslel jsem, že tím narážíš na něco s čím jsem si tu kdysi užil trochu srandy :-)) Takže promiň.

Co se týče "posouvání" s tím máš na jednu stranu pravdu. Něco vidíme a myslíme si, že je to správné... podle toho soudíme to ostatní (ty ostatní). Což je pořád jen subjektivní náhled.

Proč nejdou do klece - protože prostě cvičej proto, aby se připravili na něco uplně jiného. Já to tu fakt rozebírat nemůžu, páč na to nemám ani znalosti, ani zkušenosti. Nejsem čínskej, nebo japonskej "děduško" :-) Nicméně ze svého pohledu (tedy snahy studovat tradiční umění, ať už mám pak metodiku tréninku jakoukoli) je chápu. A chápu i to, že ty je zevého pohledu (nevím co a jak cvičíš, ale je to jedno) nechápeš. Takže nic :-) Taky se měj a dobře si zacvič to, co máš rád.

diablik: to co jsem uvedl je samozřejmě (IMHO) z drtivé většiny platné pro boj na zemi. Ale co jsem měl možnost se setkat, tak incident na zemi i v velké části končil, nebo se nějaký jeho průběh na ni odehrál. Nevím, zas nejsem tak konfliktní člověk, abych toho měl moc za sebou v tomto ohledu. S Boxerem a jemu podobnými (MT, KK...) jsem se (díkybohu) nesetkal. A ani po tom netoužím. Souhlas s tím, cos napsal.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 14. črc, 2005 12:03

S pohladu tradicie to chapem aj ja. Ze sa nemusia takto "predvadzat".
Kedysi som cvicil wu shu aj ja (aj ked amatersky :oops: nebol kvalifikovany ucitel) .

Inac ten ten nekompromisny sparring - to vyzera celkom dobre. Len ako napriklad je to z tym zatlacenim oci. Ako odhadnes tu mieru "ohrozenia", az ked Ti to super odklepe? Viem si to predstavit pri skrteni, ale pri tomto..
Klasicke dzu dzucu (pisem to ako laik :oops: ) sa cvici v kimonach?
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 14. črc, 2005 12:36

džúdžucu - cvičíme v kimonech (bo spíše řečeno keikogi), ale s tím "klasickým" si dávám už pozor (rozuměj s tvrzením o tradičním, klasickém).. i když se snažíme cvičit tradičně (jenže to tvrdí každej druhej, bohužel)...

Co se týče útoků na oči a genitálie, tam se stačí dotknout... sparingpartner už ví, že něco není v pořádku a ví i tedy, že se musí snažit zabránit mi v tom, abych se na ta místa dostal, případně musí změnit pozici apod. Nemusí čekat než mu na oko zatlačim tak, aby ho to bolelo... pokud má v obličeji mou ruku MUSÍ (IMHO) s ní něco dělat... a pro mě to má dva účely... za prvé se mohu snažit skutečně na ta místa útočit, nebo za druhé mohu to použít k odvrácení jeho myšlenek (jelikož se v tu chvili musí soustředit na to, co udělat, abych ho na těch místech přestal ohrožovat a nemůže se věnovat tomu, co udělá on mě - tudíž šance pro mě).

diablik: ještě k tomu rozkroku - to je pravda. I mě se při randori stává, že mě někdo kopne, či si mi klekne (při pádu na zem) mezi nohy, nebo já na něj spadnu tak nešikovně, že si ublížím takto sám... a pravdou je, že to bolí jako sfiň, ale až poté, co je konec... dokud je člověk plnej adrenalinu, tak jen cití, že se něco stalo, ale bolest je tlumená. Od té doby nevyužívám kop na genitálie jako jednu z možností jak zastavit útočníka, ale už jen k tomu, abych ho "šokoval", "navolnil"... "překvapil"... páč i když tě to nebolí, tak na pár desetin sekundy tě to zaměstná :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 14. črc, 2005 12:58

Ja si myslim ze utok na genitalie by nemal patrit ani na ulicu. To by malo byt take nepisane pravidlo ako napriklad niekedy bol boxer povazovany za nepovolenu zbran (teraz myslim pri roznych bitkach). Ja by som si nedovolil ako prvy niekomu ustedrit taky uder lebo by som sa bal ze ak by to rychlo rozchodil tak by ma tam nakopal sto krat horsie. To by som samozrejme urobil aj ja tomu co by mi to spravil. Ten by si uz zasulozil tak akurat vo svojich predstavach...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 14. črc, 2005 13:23

Vlado: prosím, to ti nikdo nebere, ale raději já jemu než on mě, poněvadž co neudělám já jemu (protože jsem humanista a soucítím s ním) udělá on mě (protože je svině a na mě sere) a odseru to já (omlouvám se za ta slova, ale jsou fakt trefná). Co si myslíš, že je na útoku na genitálie horšího než třeba na prstech v očích? Probuď se, vsadim boty, že jestli seš normální člověk, uděláš v sebeobraně všechno proto aby sis uchránil své zdraví (nebo manželky, například). Mluvim tu ale o sebeobraně, ne o nějakém pošťuchování, nebo slovním napadání! Aby nedošlo k omylu. A to, jestli ten člověk co se k tobě blíží tě chce napadnou vycítíš. Pokud ne, dostaneš holt první ránu ty :-) A může to být zrovna i ta mezi nohy... přeber si to :-)

PS: "já si myslím, že útok na genitálie by na ulici neměl patřit" - zkus to vysvětlit tomu, co přišel s úmyslem ti rozšlapat tělo...

To už bychom mohli rovnou říci, že na ulici by všechno násilí nemělo patřit... a vůbec nikam - ale to bychom si hráli na utopisty.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 14. črc, 2005 14:30

Ja nie som ziaden humanista a nebranim sa ani pouzitiu naozaj surovych technik ale proti tejto jednej mam skutocne vyhrady. Prisaham bohu ze keby utocnik viedol utok voci mne na spominane miesta nemal by som s nim akekolvek zlutovanie. Uz skor by som pochopil to pichanie do oci ale toto jedno nie.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 14. črc, 2005 16:03

Vlado píše:Ja nie som ziaden humanista a nebranim sa ani pouzitiu naozaj surovych technik ale proti tejto jednej mam skutocne vyhrady. Prisaham bohu ze keby utocnik viedol utok voci mne na spominane miesta nemal by som s nim akekolvek zlutovanie. Uz skor by som pochopil to pichanie do oci ale toto jedno nie.
Fajn. A kdybys viděl, že ti chce pořádně ublížit nebo zabít bez týdle techniky, tak bys slitování měl? Jak by vypadalo?
___
Jox
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 14. črc, 2005 18:30

No keby islo o zivot tak samozrejme nie... Skor som narazal na taku beznejsiu konfrontaciu ked ta chce "len" dobit.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pát 15. črc, 2005 7:11

aj ked ta chce niekto "len dobit" 8O (kua ved to Ta moze vyradit tiez na pekne dlho) - mozes (alebo skor musis) pouzit na svoju obranu hocico.

Myslis ze on bude brzdit udery a kopy aby Ti moc neublizil? Asi nie. A staci ak len nejako (aj neumyselne) trafi nejake citlive miesto a.... :cry:
moze sa stat, ze to aj nerozchodis.....
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 15. črc, 2005 9:13

No proste mi ide o to ze by som mal strach ho kopnut medzi nohy a to z toho dovodu ze ak by ma aj napriek tomu porazil tak by mi to mohol chciet vratit a niekolko nasobne horsie :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pát 15. črc, 2005 9:16

ked ho tam dobre trafis, uz Ta neporazi..... :lol:
Ale OK, ved su aj ine citlive miesta..... :idea:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 15. črc, 2005 13:07

Keby sa to dalo zarucit tak mu z rozkroku spravim prazenicu... 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 15. črc, 2005 20:29

Vlado píše:Keby sa to dalo zarucit tak mu z rozkroku spravim prazenicu... 8)
......kludne sa to da zarucit :!: natrenuj bomby rukami a nohami tak ,abyludia isli k zemi :twisted: :twisted: a potom "spoko" kop a udieraj na citlive miesta a ked tym neviradis supera ,tak sijes to donho rukami a nohami,co viac dodat :twisted: ....ty si asi velmi neveris,ked sa bojis niekoho kopnut do guli na ulici,pretoze,ak prehras tak ti to vrati aj s urokmi....ono sa moze stat aj to ,ze pri tvojej "humanite" ti bude manik skakat po hlave a ty budes uz iba chrcat v bezvedomi :(
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 15. črc, 2005 20:30

for Vlado: pztal si sa odkial som....poyri poriadne moj profil,tam to mas :!: :)
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 15. črc, 2005 21:15

Nejde o to ze by som si neveril a ako som spominal nie som ani humanista... ale videl som viacero "street fightov" a nikdo tam nekopal do rozkroku tak som z toho trochu zmateny. Ved je to vcelku lahka a ucinna technika tak preco ju nikdo nepouzil? Mimochodom som niekde cital ze touto technikou mozes sposobit smrtelne zranenie... je to pravda?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 15. črc, 2005 21:49

....podla mna a co som videl,kop na genitalie je zacinajucou technikou...ak nesadne tak vzdialenost sa skracuje a manici do seba casto siju rukami,hlavami,kolenami,strhy,nasledne kopacky do hlavy a ...the end ....a ci je kop do genitalii smrtelnou technikou???? neviem odpovedat....mozno ked Mulo bude stat s roztiahnutymi nohami a niekto ho tam kopne plnou silou tak asi ano....ale tak stoji malokto...najcastejsie to dostanes do "ptaka" ako do testes....tie celkom dobre su kryte stehnami....najma ak ma niekto objemnejsie svaly stehenne....su ludia ktori zomru po jednom udere do tvare(vraj sa to uz parkrat stalo) a su ludia kt. vydrzia hodne vela....aj skakacky po hlave :twisted: otrepu sa jak cokel a idu dalej....cuz
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...