rozdiel medzi Wing chun skolami

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

rozdiel medzi Wing chun skolami

Příspěvekod Anonymní » pát 12. srp, 2005 11:34

Mam vazny zaujem cvicit wing chun. V Kosiciach su skoly:
Mai Gei Wong Wing Chun ( Sifu r.Tomcik)
Wing chun kung fu (Si-fu R. Ludvik)
WT Ewto

Kedze som nikdy wing chun necvicil, neviem rozoznat kvalitu skol a instruktorov, chcem vas poziadat o vysvetlenie rozdielu, dik.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 12. srp, 2005 12:21

Ja ti poradim, vyskusaj kazdu a urob si obraz. Nedaj na nikoho rady.
Maj sa
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 12. srp, 2005 12:41

Cau tiger.... niesi ty nahodou z trnavy ?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

hgh

Příspěvekod Anonymní » pát 12. srp, 2005 14:54

každopádně EWTO!!!je to nejlepší styl na světě...ale kung fu to neni.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

hgh

Příspěvekod Anonymní » pát 12. srp, 2005 14:56

Především je to paskvil skládající se z Jiu jitsu,zápasu,karate a osekaných forem wing chun.Na sebeobranu to ale samozřejmně stačí.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 12. srp, 2005 14:57

volil bych MAI GEI WONG WING CHUN a organizaci EWTO bych se vyhnul
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 12. srp, 2005 15:35

papado a anonym

preco je ewto podla vas take zle?

s pozdravom

Bolo

PS: vazne ma to zaujima preco si to myslite
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 12. srp, 2005 17:31

Nerikam, ze ji EWTO zle, ale ja bych tam nechodil. Podle me je lepsi volbou MAI GEI WONG WING CHUN. Je to muj nazor a nikomu ho vnucovat nebudu, kazdy je sveho stesti strujcem.

Peter - doporucoval bych ti MAI GEI WONG WING CHUN
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 13. srp, 2005 16:06

:-)

Ano to je pekne ale PRECO????????

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 13. srp, 2005 17:35

předpokládám, že papado a anonym naráží na komerní způsob výuky Wt pod EWTO.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

jkj

Příspěvekod Anonymní » sob 13. srp, 2005 20:31

Doporučuji Mai G.wing chun nebo Lok Yiu wing chun.Ewto-hm..pro naivky to stačí...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

fůze

Příspěvekod Anonymní » ned 14. srp, 2005 20:14

Tak to jsem rád že se můžu zase k něčemu vyjádřit.Měl sem tu čest být na pár seminářích EWTO.Radši nebudu konkrétní ale fakt je to spíš masová záležitost.Možná tam nějaký dobrý lidi budou ale převažuje kvantita na ukor kvality.Mají stovky tisíc členů,ale to neni všechno.U nás ve městě učil chlapík kterej cvičil asi čtyři roky a měl myslim asi pět škol...Když u nás dělal nábor tak sem nevěděl jestli se mam smát nebo mam brečet.Na tom náboru se bylo podívat i spousta karatistů,judistů a jiných lidí kteří už dost dlouho cvičili a byla to fakt ostuda.Co si pak maj takový lidi o kung fu myslet když viděj takový parodie.Můj známej kterej dělal asi pět let judo si to na jednom z těch seminářů tenkrát zkusil-něco jako zápas s jejich Sifu kterej těch škol pod sebou měl asi dvacet.Po zápase sifu skoro nemohl dýchat a pomalu nevěděl jak se jmenuje.Takže nedávej na jméno a na obrovské množství škol ale koukej spíš kolik času učitel se žáky stráví atd.Fakt je to spíš o prachách.Taky spíš doporučuji Maí Gei Wong nebo Lok Yiu a jeho dva syny-to jsou myslim mazáci.Fik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pon 15. srp, 2005 6:34

tazko radit, myslim ze najlepsie to zhrnul Tiger, ale je to narocne na cas.
Ono totiz kazdy z praktikantov WT Ti odporuci tu svoju skolu, co je uplne normalne... skus sa aspon v kazdej tej skole co si spominal ist pozriet ako divak na trening, a uvidis co ta oslovi...
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pon 15. srp, 2005 9:12

...no jo...už se tu dlouho na EWTO neházela špína...
:(

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. srp, 2005 9:33

Senior píše:...no jo...už se tu dlouho na EWTO neházela špína...
:(

Senior.

Hele, na EWTO se nemusí házet špína - EWTO JE špína. Zloději, vynálezci pořád nových a nových nesmyslů, jejich WT mimochodem funguje jenom na naprosto nepřipraveného amatéra, instruktorem tam můžeš být během několika týdnů (!) - jaká to asi může být "kvalita". Zeptej se kdekoliv v Evropě kohokoliv kdo cvičí jakýkoliv styl ving tsun nebo jiné BU, co si o EWTO myslí. Zeptej se sám sebe proč je EWTO pod dozorem německého institutu pro monitoring nebezpečných sekt a vyšetřováno z podezření na organizovaný zločin.
Ale ty tam máš nějakého kamarádíčka, nebo znáš náhodou někoho úplně fajnovýho, viď. Takže takový nejsou všichni co? Nojo, některý chtějí "prostě jen cvičit", co?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pon 15. srp, 2005 11:10

Tak nevím co mě třikrát týdně plus Escrima mezi ty zloděje a vynálezce nesmyslů nutí chodit...je fakt že mi vyhrožovali že když přestanu chodit tak že mě rituálně umučí na oltáři přímo v německé centrále (ale já doufám že když tedy i já jsem pod dohledem toho německého antisektářského institutu tak že se to nestane a že Kobra 11 zasáhne včas ). Ale to víš, přece jen se bojím a tak poslušně jako ovce do té špíny chodím.
Ale hrubě se obořím na své učitele že tam chodím už několik let a že mi zatajili že už za pár týdnů i já můžu býti instruktorem! To je hanba! Takhle s námi manipulovat! Jen co se vrátí z nemocnice protože je zfackovali nějací školáci...
A že bych tam měl kamarádíčka? Omyl příteli, je vidět že o EWTO vážně nic nevíš, hned od první lekce je v nás pěstována řevnivost, ba až nenávist jednoho k druhému - tohle asi taky někde ukradli! :x
A pozorně taky sledujeme ostatní oddíly ve městě - to proto abychom věděli na koho si dát bacha a abychom si mohli vyskakovat jen na nepřipravené amatéry

Otevřel jsi mi oči Juniore, jistě sis pod EWTO taky prožil své peklo, díky kámo :wink:

Senior.[/b]
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. srp, 2005 11:23

Senior píše:Tak nevím co mě třikrát týdně plus Escrima mezi ty zloděje a vynálezce nesmyslů nutí chodit...

Senior.[/b]

No jak bych ti to napsal, nechci rovnou urazet tim ze ti napisu ze jsi proste hloupej, to ne, on každej občas udělá nějakou tu blbost. Podívej, třeba ti to vyhovuje, že jsi členem něčeho na co ty sám nemáš, taky bys rád byl banditos, ale nějak to nejde :-) ? Tak jim alespoň za ten pocit že jsi s nima platíš a třikrát týdně jsi "velký kluk" :lol: ?

No je to ale tvoje věc. Pro mě a hodně jiných lidí jsou to to co jsem napsal nahoře. Tak si to s nimy užij :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pon 15. srp, 2005 11:34

Vážím si toho Juniore že se mnou hloupým ztrácíš čas a snažíš se mi ukázat správnou cestu, předpokládám že tím nejlepším a pravým BU se zabýváš zrovna Ty a proto máš takový nadhled, nuže prozraď - které to je? Pomoz mi.
Velký kluk jsem vzrůstem a snad už i věkem a být banditos byl vždycky můj sen, snad se mi to i díky Tobě podaří.
Zatím si to tedy užívám s nimy.

:)
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

julian

Příspěvekod julian » pon 15. srp, 2005 11:36

osobne som EWTO v kosiciach trenoval 3 a pol roka, nebudem robit nikomu robit reklamu a preto ti odporucim, chod a navstiv vsetky tri skoly, vyskusaj sam, co ti vyhovuje a potom sa rozhodni ... kazdy ma rad nieco ine, ja som spokojny so stylom, ktory cvicim ... To ohladne trenovania, zalezi od konkretneho cloveka, od casu ktory venujes vyuke, atd ... Ja sa na to este necitim, napriek tomu, ze mam stupen, s ktorym by sa uz mozno dalo nieco poriesit ... ale tu nejde o stupen, ide o pristup ... niekto to trenuje len pre zabavu , niekto kvoli realnemu boju, ini zase kvoli vyuke ... ak niekto cvici system 5-6 rokov a asistenta robi niejake 3-4 roky, nevidim dovod, preco by nemohol zacat vyucovat sam, nizsim stupnom ma co ponuknut, a kazdemu musi byt jasne, ze ak clovek zacne ucit, tak sa jeho system vylepsi, kedze sa na dany system bude musiet pozerat z viecerych pohladov, zamyslat sa nad vecami, nad ktorymi sa ako student nikdy nezamyslal .... ohladom kritiky EWTO, v niecom mate pravdu, v niecom nie .. je to komernce zalozeny styl, ale s tym ja nic nenarobim ... no nehodnotil by som EWTO ako celok, su skoly menej kvalitne, ale poznam aj velmi kvalitne skoly, zavisi od ucitela, nie od stylu ... s pozdravom julian
julian
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 15. srp, 2005 11:45

Junior ty musis mat velmi neprijemny zazitok ze si taky nabruseny.
Kolko krat si dostal v zivote nieco zadarmo? A kolko krat si za tyzden velky chlapec TY? JUNIOR???

Uz som to tu pisal niekolko krat a napisem to znovu. Ten co nic nevie tak ten krici a cim menej vie tak krici viac a viac...

A medzi nami junior ty uz kricis dost...

A s tym hlupim? No ak to nevies napisat bez urazok tak si hlupy...

:-)

Bolo

PS:co cvicis ty?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...