Úplný zelenáč

boj nožem, box, řecko-římský zápas, historický a sportovní šerm, sambo, le savate...

Moderátor: Makoto

Úplný zelenáč

Příspěvekod sangreal13 » sob 03. pro, 2005 11:47

Zdravim vsetkych zucastnenych, mam takyto problem, vlastne ide o celu kopu... Takze po poriadku:
Viem ze stavam dom od strechy ale zohnal som za dobru cenu box. pytel aj s pytlovkami rukavicami. Je to nejake 140cm havado. Vazi okolo 30kg a jeto plnene takou nasklbanou latkou ci co... Dovod je taky ze si chcem trosku spevnit telo - ruky ale hlavne nervy. Prosim mozte mi dat nejake rady ako uplnemu zaciatocnikovi? Ide mi hlavne o to ze ako mam buchat do toho pytla, s rukavicami alebo bez nich? A co bandaze? Pocul som o nich no nemam ich kupene, no daju sa urobit aj z elastickeho obvazu?
Skusal som aj posilovanie ale na svoju vysku 180cm, vahu 75kg dvihnem na prsia nejakych 30kg a mam dost! Vazne je to dost problem, lebo napr na dolne koncatiny mam dispozicie take ze aj bez cvicenia mam vacsie stehna a litka ako chalani co drepuju s cinkou... Nemenej zavazny dovod je aj moje psychol. rozpolozenie, lebo od kedy si pamatam tak som sa tusim este ani nebil, iba ak na zakladnej skole... Vzdy sa radsej vyhnem problemom ale niekedy sa to fakt neda... Spominam si na situacie ked do nas na disko niekto rypal a ja som nemohol ani dychat. Cele telo sa mi roztrasie v takom krci ze mam z toho vysoky tlak a tazko sa mi dycha. Nieje to od strachu, aj ked aj ten ma svoje miesto. Je to vsetko dohromady Ale hlavne zlost, strasny stres, mam obrovsky blok akoby sa to vo mne za tie roky hromadilo a chcelo von. Urcite je v tom aj kus strachu, presnejsie respektu voci danej situacii, no je to strasne sklucujuce a ja sa uz potom radsej ani neukazem na miestach kde by som musel celit konfliktom! Pre uplnost mam 22rokov a teraz chcem nieco co mi pomoze psychicky aj fyzicky. Skusim ten pytel pre zaciatok ale neviem ako mam buchat aby som sa nedokalicil, mam dost oslabene zapestia (akoby reuma) lebo ked namocim ruky do studenej vody tak ma v nich fest sklbe, aj v pripade ked ich nejak presilim... Musim ich nejako zosilit a hlavne tie nervy...Prosim o nejake rady a moc sa mi nesmejte viem ze som uplny zelenac a zacat som mal skor a nie najprv mech a potom sa teprv ucit... Dakujem predom za vsetky odpovede, moc by ste mi mohli pomoct!
sangreal13
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 02. pro, 2005 0:00

 

Příspěvekod Raptor » sob 03. pro, 2005 12:29

Zatím se vykašli na pytel, napiš odkud jsi a pak si od kluků / holek ze Slovenska nechej poradit, jaká škola bojových umění je ve Tvém okolí kvalitní a začni do ní chodit. Pomůže to celkově jak Tvé psychice, tak Tvé fyzičce a po zvládnutí základů se postupně propracuješ i k tomu bouchání do pytle ...

Navíc přes net dávat lekce úplnému začátečníkovi je nesmysl, chce to osobní přístup.
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 553
Registrován: ned 12. zář, 2004 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod 312_Rico » sob 03. pro, 2005 21:00

Já jsem něco podobnýho.Když jde do tuhýho tak se rozklepu ale nesvazuje mě to.Několikrát v životě jsem se musel bít a to protivník/ci skončili dost polámaní.Nejsem žádnej bombardák ale už léta nepravidelně buším do pytle(už na základce).Nikdo mi neradil prostě jsem si udělal později koupil pytel,pytlovky a chodil jsem běhat,cvičil.... .Prostě takovej normální kluk z vesnice.Myslím že když si uděláš podobnej program-trochu běhat,cvičit,bušit do pytle tak si budeš časem víc věřit a budeš víc v pohodě.Ostatní to poznají a budeš mít klid.Samozřejmě je dobré se vyhýbat konfliktním situacím ale né před nimi utíkat.
312_Rico
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon 28. lis, 2005 0:00

Příspěvekod warrern » sob 03. pro, 2005 22:38

hele, co se fyzicky tyce tak pro zacatecniky kteri zacinaji teprve cvicit, je dobry tenhle web: www.posilovani.net . ja kdyz sem zacinal s posilovanim tak sem od tud cerpal a musim uznat, melo to bobry ucinek... jediny hacek je v tom ze cvicim sam a brutalne me to nebavi.
warrern
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 38
Registrován: ned 29. kvě, 2005 23:00
Bydliště: Valmez

Příspěvekod standalone » čtv 29. pro, 2005 10:06

Zo svojej skusenosti ti mozem povedat, zi pri posilovani
sa netreba rychlo, rychlo hnat.
Ked este nedokazes vel zdvihnut, dvihaj tolko, aby si zvladol 6-12 opakovani. A ked to ide lahsie, tak si pomalicky pridavaj.
A na box do vreca neboxuj holými rukami. Zozen si aspon tie bandaze. :mrgreen:
standalone
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 16
Registrován: ned 01. kvě, 2005 23:00
Bydliště: Zilina

Příspěvekod TierraZ » čtv 29. pro, 2005 21:00

Raptor píše:Zatím se vykašli na pytel, napiš odkud jsi a pak si od kluků / holek ze Slovenska nechej poradit, jaká škola bojových umění je ve Tvém okolí kvalitní a začni do ní chodit. Pomůže to celkově jak Tvé psychice, tak Tvé fyzičce a po zvládnutí základů se postupně propracuješ i k tomu bouchání do pytle ...

Navíc přes net dávat lekce úplnému začátečníkovi je nesmysl, chce to osobní přístup.


Svatá pravda, úplně s tebou souhlasím
Zvítězit bez boje znamená převýšit jiné svými ctnostmi.
http://s2.bitefight.cz/c.php?uid=82215
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 160
Registrován: ned 18. zář, 2005 23:00
Bydliště: Brno - Bohunice


Zpět na západní bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků