Moderátor: pm
SonyFalco píše:Todle si přečtěte!!!
Ja jsem cvičil v AVSE tři roky a ted· jsem z ní vystoupil.
Byl jse 20.listopadu na semináři Heindricha Pffafa a musím říct,
že to co cvičí tedy Missing Link neí vůbec špatné.Myslím,
že jeho bojové umění má budoucnost.
Důvody proč jsem vystoupil z AVSE jsou takové:
Zaprvé já jsem se přihlásil do Ving Tsunu abych se učil Ving Tsun a
ne Missing Link nebo jinak zmodifikované kung fu.Kdybych se chtěl učit
Missing Link tak jedu do Německa.
Dále fylozofie Ving Tsun a Missink Link je úplně jiná.
Ving Tsun(ti co dělají toto bojové umění ví o čem mluvím)fylozofie je taková, že máme být zavření, držet si vzdálenost soupeřovy ruky, mířit na střed a na tvrdost odpovídat měkkostí(inpulzy na bekfisty apod.)
Missing Link fylozofie:máme být otevření,tvrdí a soupeřovou dlaň si
držíme tři centimetry od hlahy a už se nebere ohled na správnost držení těla,ruk a nohou a je to více rozpohybované.
Takže pokud jste to četli pozorně je to úplný protiklad.
Dohromady to nedavá smysl.Najednou je špatně když jsem měký, nebo když jsem ve statickém postoji a když jsem uzavřený.Aha tak to co jste mě učili předtím byla blbost.
Instruktoři,kteří mají vyšší stupně začinají jakoby odznova a musí se rekvalifikovat, takže jsou na stejné urovni jako žáci s prvním stupněm.
Heindrich říkal, že je ochoten pro naši asociaci si vymyslet další tři stupně, že mu to nedělá problém.
Dále mi přijde divné,že jeden člověk příjde s něčim novým a všech zhruba 150 lidí to příjme bez namítek i ti z vyššími stupni.Všichni radši kyvají vlavou a splynou s davem než aby je po tolika letech vyhodili z asociace koneckonců je to jejich živnost. Vždyt· je to dědictví,které nám bylo předáno a mi jej máme předat dál a ne jej do nekonečna modifikovat!
Možná,že za pět let AVSE příjde zase s něčim novým a všichni se budou muset zase rekvalifikovat.A nebo zjistí, že klasický Ving Tsun je lepší a že byla chyba ho modifikovat a začnou ho znovu vyučovat.
Kdo ví, já než abych dále investoval do ničeho tak jsem raději vystoupil.
Saros píše:Ještě dodatek (jsem dneska zase nějakej chytrej jak rádio)
K tomu osobnímu připůsobení se, možná právě proto vzniká tolik různých pojetí Wing čchun.. Je to určitě dost o inteligenci. Někdo dosáne určité úrovně a začne vymýšlet vlastní pojetí, které funguje právě jemu.. a na základě toho začne tvořit vlastní styl, který si nějak pojmenuje, vytvoří teorii a vyučuje ho. např tedy Pffaf a jeho ML či Bruce Lee a Jeet kune do.. Myslím ale, že důležitý je si uvědomit, že to funguje třeba právě jemu a nemusí to stejně fungovat i někomu jinému (rozdíl v richlosti, citu atd..) . Proto já osobně k těmto novým přizpůsobenímám nechovám příliš velkou důvěru. jejich účinnost není prověřena dlouhými roky jakto tradiční čínské styly, které byli použity ve válečných konfliktech a skutečném boji o žiovt. pkud žák bude nadaný a začné se učit tradiční styl(který tvoří jakousi kostru na které to stojí), tak si pak tu přizpůsobeninu a pojetí vytvoří sám pro sebe, a to bude fungovat právě jemu.. ale opět.. nemusí fungovat jinému.. Tolik asi moje teorie a názor.
SonyFalco píše:Saros-naprosto s tebou souhlasím, že bojová umění by se měla zachovávat tak jak ná byla předána.Jestliže každou generaci si někdo něco do toho přídá,zmodifikuje nebo úplně vymaže tak za pět generací z toho bude úplný hibrid.Zapomínáme kdo nám toto bojové umění předal.Byl to velmistr Jip Man,který byl neporazitelný, nikdo ho nedokázal porazit a každý kdo ho vyzval na souboj byl sražený na zen aniž by se ho dotkl.....
TAPTAK píše:NAIA dve myslenky, ale trochu protichudne, ne? Dnes maji lide take dve nohy a ruce, ne? Tak proc by tradicni umeni nemelo fungovat dnes?
Nemam nic proti vyvoji BU a je mi uplne jedno, jestli byl nebo nebyl YM neporazitelny. Mel jsem za to, ze tuhle povest meli jeho zaci.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků