film šaman, filmový projekt "NAGUAL WORLD"

knihy, časopisy, TV, film a internet...

k tématu "bodyguardka"

Příspěvekod andromeda » čtv 26. úno, 2004 9:17

Zdravím a díky za postřehy, budu z nich čerpat. Stále je čas scénář upravovat a vaše připomínky a hlavně kritika nedostatků je přesně to, co mi pomůže udělat z průměrného scénáře co nejlepší (doufám :) )

K bodyguardkám - V mé agentuře bodyguardky mám a použil jsem je i například na ochranu plesu Hradní stráže ve Spanělském sále - za přítomnosti manželky prezidenta - právě proto, aby si jich vlastně nikdo nevšiml a přitom měly situaci pod ochranou. Jinak ženy - specialistky využívám na zjištování informací a doprovod. Je fakt, že najít dobrou bodyguardku, která k tomu má vlohy a vztah, je těžké, ale jsou takové.

Samozřejmě, film je film ...... Peta Wilson (brutální Nikita) by asi v reálu nikoho moc neochránila, ale zahrála svou roli skvěle (můj názor).

Vážím si zkušenosti jiných a opravdu jsem nikdy nevedl velkou agenturu na ostrahu, ani nepracoval na Ministerstvu vnitra - a právě proto mohu požít své zkušenosti z jiného sektoru, který není tak na očích. Osobní ochrana v komerční oblasti je úplně o něčem jiném, než ostraha objektů, nebo ochrana politiků a státníků. Vše má to své.

Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

 

Příspěvekod andromeda » čtv 26. úno, 2004 9:22

YDMC píše:Nevim nakolik to ma smysl, kdyz uz se ten film toci, ale me osobne se ten scenar prilis nezamlouva,sorry...prijde mi to strasne plochy.

Padousi jsou slizci, hloupi a nabuseni/tlusti. Kladni hrdinove jsou tak kladni az to z nich kape,spravedlivi, krasni a vzneseni, krome toho vsichni ovladaji bojove umeni, coz je cini neporazitelnymi a jeste o neco kladnejsimi...(Limonadovy Joe anyone?)

Krome toho mi pripada, ze ve vsi te mystice se uplne utopi nejaky silny pribeh.

No, a kdyz se k tomu jeste prida moje osobni nechut k "new age" pohadkam a mytum o bojovem umeni, a hrdinkam typu Charlieho andilkum, tak me to fakt nejak neoslovilo.

Muj nazor (a ze jsem se krotil :-)).



Jo. Jo. Je zapotřebí ještě hodně práce. S těma padouchama máš pravdu. Ale jak se díváš na postavu ředitele bez. agentury ? Nepřipadá ti, že má víc rozměrů ?
Něco bych asi měl udělat s ředitelem casina. Jinak - jeho vyhazovači - já je beru jen jako komparz, jako motiv pro akci, ale rád přijmu dobrý nápad.

Díky

Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod Sennin » čtv 26. úno, 2004 9:34

Zdravím Tě YiWane,

... s těmi podnikateli. Ono je rozdíl, když má podnikatel osobního strážce, který je vlastně jeho "zaměstnancem". A je rozdíl, když má manažer velké firmy (de facto také podnikatel) najmutou bezpečnostní agenturu, která mu dělá:
a) osobní ochranu
b) ostrahu objektu
c) ochranu dalších aktivit (doprovody zásilek, vyhledávání odposlechů ap.)
...ve scénáři hovoří majitel bezpečnostní agentury, že ten podnikatel platí tolik, že může zaplatit třetinu zaměstnanců... jak jsem pochopil, bezpečnostní agentura má celkem 45 lidí a specializuje se pouze na bodyguarding. 15ti bodyguardům musím dát měsíční mzdu á 50-60.tisíc. Za 20 tisíc měsíčně už dnes nikoho nenajmu. Vše počítám samozřejmě v hrubém. Z těch 50-60.000 jde cca 40% na daně, platby sociálního a zdravotního pojištění. Bodyguardovi zbyde čistého 30-36 tisíc... Zaměstnavatel odvádí státu za 1,- korunu, kterou zaplatí zaměstnanci, plných 50 haléřů. Nepočítám navíc další náklady, které zaměstnavatel má. Proto mi vychází ty čísla (Každý měsíc připravuji fakturace a mzdy za můj úsek)...Takže "ten podnikatel" musí majiteli bezp. agentury platit zhruba měsíčně 1.800.000 - 2.000.000!!! Můj klient - mimochodem největší a nejbohatší společnost na světě (hádejte která???) - nám za běžnou ostrahu platí měsíčně ??? (obchodní tajemství),-Kč, což je zhruba třetina a z toho musím zaplatit 8 lidí - nejsou to bodyguardi, ale ve službě se nezastaví...Proto mi to furt můj mozek nebere...

:) ...a na ten čaj se už brzy stavím...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Uživatelský avatar
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 786
Registrován: úte 03. čer, 2003 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Anonymní » čtv 26. úno, 2004 9:44

YDMC píše:Nevim nakolik to ma smysl, kdyz uz se ten film toci, ale me osobne se ten scenar prilis nezamlouva,sorry...prijde mi to strasne plochy.

Padousi jsou slizci, hloupi a nabuseni/tlusti. Kladni hrdinove jsou tak kladni az to z nich kape,spravedlivi, krasni a vzneseni, krome toho vsichni ovladaji bojove umeni, coz je cini neporazitelnymi a jeste o neco kladnejsimi...(Limonadovy Joe anyone?)

Krome toho mi pripada, ze ve vsi te mystice se uplne utopi nejaky silny pribeh.

No, a kdyz se k tomu jeste prida moje osobni nechut k "new age" pohadkam a mytum o bojovem umeni, a hrdinkam typu Charlieho andilkum, tak me to fakt nejak neoslovilo.

Muj nazor (a ze jsem se krotil :-)).


Souhlasim
Patrik O.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Re: ad scenar

Příspěvekod ata » čtv 26. úno, 2004 14:53

andromeda píše:
WT_Martin píše:BTW obdrzel jsem scenar + zakladni informace o filmovem studiu. Informace mam prectene, scenar teprve cist zacinam a kvuli praci se k nemu poradne dostanu asi az pristi tyden. Rad bych si ale par veci ujasnil.

Myslim si, ze napad je zajimavy, ale jsem hodne zvedav, jak dopadne jeho realizace. Prozatim me zaujaly tyto veci:

- Jmeno rezisera (Pavel Soilis) neznam - co uz natocil?
- Je konec unora, tedy cas, kdy by melo nataceni zacit a presto nejsou stale urcene vsechny hlavni role...?
- Dneska by se mel natacet propagacni videoklip k filmu Saman - bude nekde k dispozici (napriklad na strankach projektu) k volnemu stazeni? Docela by me zajimal.



Hlevní role byla svěřena Martinu Dejdarovi, jenomže po velmi odmítavých reakcích hlavně ze stran veřejnosti právě z bojových umění jsem se mu smutně omluvil a jeho obsazení zrušil. Hledám člověka s charismem mistra a hereckým nadáním - nevíte o někom ? Ale mám pocit, že toho pravého brzy objevím. Třeba na příštím castingu.
S "nagualkou" Sylvií Grau (léčitelka Pavla Mašková) bude rozhovor v časopise ASTRO tento čtvrtek a s hlavní hrdinkou Nelou Vonkovou (herečka, zpěvačka, modelka, zdravotní sestra a studentka boj. umění - u mně) - za 14 dní. Jinak je vše důležité obsazeno, mám radost z Ondry Vetchého, kterého toto téma opravdu hluboce zajímá a jeho dcera Veronika se možná objeví v tomto projektu - právě začala trénovat - zatím nezávazně.
S dalším obsazením si zatím nemusím dělat starosti - mám celkem výběr v databázi a stále dělám kamerové castingy a hledám zajímavé tváře - i bojovníky do menších rolí. Ty stačí obsadit pár dní před konkrétním natáčecím dnem.


Přidávám výnatek rozhovoru s režisérem Pavlem Soilisem :

A kdy přišel zlom ?
Asi tak v roce 1999. Měl jsem celkem vyděláno a mohl jsem si i pořídit domek, nebo dobrý byt - ale také jsem si mohl splnit svůj velký sen. A tak jsem si koupil profesionální kameru, střižnu, počítač,…… prostě jsem si nakoupil veškerou nejmodernější techniku, sednul jsem si s tím doma - a vůbec jsem nevěděl, co s tím ! Shodou okolností jsem potkal dobré lidi, kteří mě “vrátili do reálu”.
Říkal jsem : “já chci točit tohle a tohle” a oni na to “ty jsi se zbláznil ! umění ? .... tady …. a u nás ….. na to teď zapomeň ! Nejdřív musíš dělat silnou a tvrdou komerci a až si vyděláš, můžeš dělat umění !”

Co jsi tedy začal točit ?
Tak jsem začal s televizními dokumenty a pořady. Během půl roku mi přišla nabídka na jeden z nejlepších dokumentů, který jsem kdy dělal, a to je “Princess Cruisis”. Velká americká firma, která má nějakých osm až deset zaoceánských výletních lodí. Dělají luxustní plavby okolo světa, trvající 72 dní. Zajíždějí do těch nejlepších destinací. No a já jsem o tom dělal větší dokument, kterým jsem si i docela navrátil část investic. Do současnosti už mám na kontě cca 600 pořadů, z toho kolem tří set odvysílaných, především v kabelových televizích, plus reklamy a pod…, včetně animací a triků.

A kdy ses tedy dostal k “umění”, tedy k filmu ?
Já si nejřív myslel, že se přes veškerou práci na dokumentech a reklámách k opravdovému filmu dostanu tak ve pětačtyřiceti, padesáti letech. Ale najednou přišel jistý člověk, že by chtěl točit film. Trvalo mi rok, než jsem se dostal k tomu, přečíst si scénář. Nejdřív jsem jej odmítal, ale nakonec jsem řekl, že jo, že do toho půjdu. Ten člověk tedy sehnal štáb, začali jsme pracovat - a celé to hned začalo hrozně skřípat. Nemohl jsem být téměř s ničím spokojený a nakonec jsem už “na plac” chodil tak strašně nerad, že jsem od toho filmu odešel a dotyčnému organizátorovi jsem řekl, ať si to dodělá sám, že už o tom nestojím.

Ten film jsi ale nakonec natočil, jak to tedy bylo ?
Když jsem s tím “sekl”, začali za mnou chodit lidi od štábu i mí známí lidi od filmu a tlačili na mně, abych to dodělal, že je to dobré téma a tak dále. Navíc, je to téma o šikaně na škole a k tomu tématu mám i já dost blízko. Bohužel jsem jí na škole zažil osobně, vždy jsem byl spíš menší a drobnější. To téma “Barevného světa” mne lákalo osobně. Vzal jsem tedy téma osobně, sám jsem si přepsal a upravil scénář a začal hledat sponzory a sestavovat tým. První film byl velká škola. Dělal jsem dost chyb, už například ve výběru lidí, štábu a tak…. S technikou jsem problémy neměl, ale zase jsem se musel učit ve filmové režii, film je úplně jiný, než dokument, ve filmu máte herce, role, dialogy,…. stále se učím a doškoluji v režii, digitální technologii.

Ty točíš na filmový materiál, nebo na digitální nosič ?
Na digitální. Na počátku nedosahovala takových kvalit, jako ověřený filmový pás, nicméně dnes už je kvalita vyrovnaná a digitální technologie je technologie budoucnosti. Už je nás v této zemi víc, kdo točí na digitál. Je to mnohem levnější, nepotřebujete tolik světel, zázemí, kamery jsou lehčí, mobilnější, i střih, ozvučení a jiné věci jsou mnohem snazší a mají různé možnosti.

Co je tvým velkým filmařským snem ?
Jednoznačně televizní seriál. Moc rád bych jednou točil takové televizní seriály, jako uměl Jaroslav Dietl. To je mým snem.
Moc se těším na ©amana. Už ho mám v hlavě několik měsíců a jdu do toho. A já jsem nikdy nešel do ničeho, čemu bych nevěřil a co bych nedotáhl do konce. Pokud něco začneme, tak už to nepustíme. Neexistuje nejde, neexistuje nechci, nebo neumím. Neumím - to se dá naučit. Nechci - to je průšvih. Takže pokud to chci, tak výsledek musí být maximální. Ode mne i od všech ostatních.

Jak tě oslovuje téma ©amana ?
Velmi mne oslovují lidé, kteří se okolo ©amana pohybují, cítím jejich upřímnost a veliký zájem. Také je to pro mne, jako pro nového režiséra výzva - ©aman je náročný film a vůbec náročný projekt. Okusil jsem i bojová umění, věnuji se i tématice léčitelské, relaxační hudbě,…. téma šamana je mi blízké, rozumím tomu, rozumím si se Slávkem Polákem, producentem a autorem ….. až jsem si říkal “propána, kdo jiný by tohle měl točit, než já ?” J
proc neni m, dejdar vhodny pro hlavni ulohu? videl jsem ho bojovat ve zdivoceli zemi a myslim si ze byl dobrej /libia jse mi ta rvacka v kriminale/.no nevim jestli fasoun landa je dobrej kandidat na hlavni roli.ale co takhle skusit pana madla.to si myslim ze by byl ten spravny clovek
ata
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: sudety

Re: ad scenar

Příspěvekod ata » čtv 26. úno, 2004 14:54

andromeda píše:
WT_Martin píše:BTW obdrzel jsem scenar + zakladni informace o filmovem studiu. Informace mam prectene, scenar teprve cist zacinam a kvuli praci se k nemu poradne dostanu asi az pristi tyden. Rad bych si ale par veci ujasnil.

Myslim si, ze napad je zajimavy, ale jsem hodne zvedav, jak dopadne jeho realizace. Prozatim me zaujaly tyto veci:

- Jmeno rezisera (Pavel Soilis) neznam - co uz natocil?
- Je konec unora, tedy cas, kdy by melo nataceni zacit a presto nejsou stale urcene vsechny hlavni role...?
- Dneska by se mel natacet propagacni videoklip k filmu Saman - bude nekde k dispozici (napriklad na strankach projektu) k volnemu stazeni? Docela by me zajimal.



Hlevní role byla svěřena Martinu Dejdarovi, jenomže po velmi odmítavých reakcích hlavně ze stran veřejnosti právě z bojových umění jsem se mu smutně omluvil a jeho obsazení zrušil. Hledám člověka s charismem mistra a hereckým nadáním - nevíte o někom ? Ale mám pocit, že toho pravého brzy objevím. Třeba na příštím castingu.
S "nagualkou" Sylvií Grau (léčitelka Pavla Mašková) bude rozhovor v časopise ASTRO tento čtvrtek a s hlavní hrdinkou Nelou Vonkovou (herečka, zpěvačka, modelka, zdravotní sestra a studentka boj. umění - u mně) - za 14 dní. Jinak je vše důležité obsazeno, mám radost z Ondry Vetchého, kterého toto téma opravdu hluboce zajímá a jeho dcera Veronika se možná objeví v tomto projektu - právě začala trénovat - zatím nezávazně.
S dalším obsazením si zatím nemusím dělat starosti - mám celkem výběr v databázi a stále dělám kamerové castingy a hledám zajímavé tváře - i bojovníky do menších rolí. Ty stačí obsadit pár dní před konkrétním natáčecím dnem.


Přidávám výnatek rozhovoru s režisérem Pavlem Soilisem :

A kdy přišel zlom ?
Asi tak v roce 1999. Měl jsem celkem vyděláno a mohl jsem si i pořídit domek, nebo dobrý byt - ale také jsem si mohl splnit svůj velký sen. A tak jsem si koupil profesionální kameru, střižnu, počítač,…… prostě jsem si nakoupil veškerou nejmodernější techniku, sednul jsem si s tím doma - a vůbec jsem nevěděl, co s tím ! Shodou okolností jsem potkal dobré lidi, kteří mě “vrátili do reálu”.
Říkal jsem : “já chci točit tohle a tohle” a oni na to “ty jsi se zbláznil ! umění ? .... tady …. a u nás ….. na to teď zapomeň ! Nejdřív musíš dělat silnou a tvrdou komerci a až si vyděláš, můžeš dělat umění !”

Co jsi tedy začal točit ?
Tak jsem začal s televizními dokumenty a pořady. Během půl roku mi přišla nabídka na jeden z nejlepších dokumentů, který jsem kdy dělal, a to je “Princess Cruisis”. Velká americká firma, která má nějakých osm až deset zaoceánských výletních lodí. Dělají luxustní plavby okolo světa, trvající 72 dní. Zajíždějí do těch nejlepších destinací. No a já jsem o tom dělal větší dokument, kterým jsem si i docela navrátil část investic. Do současnosti už mám na kontě cca 600 pořadů, z toho kolem tří set odvysílaných, především v kabelových televizích, plus reklamy a pod…, včetně animací a triků.

A kdy ses tedy dostal k “umění”, tedy k filmu ?
Já si nejřív myslel, že se přes veškerou práci na dokumentech a reklámách k opravdovému filmu dostanu tak ve pětačtyřiceti, padesáti letech. Ale najednou přišel jistý člověk, že by chtěl točit film. Trvalo mi rok, než jsem se dostal k tomu, přečíst si scénář. Nejdřív jsem jej odmítal, ale nakonec jsem řekl, že jo, že do toho půjdu. Ten člověk tedy sehnal štáb, začali jsme pracovat - a celé to hned začalo hrozně skřípat. Nemohl jsem být téměř s ničím spokojený a nakonec jsem už “na plac” chodil tak strašně nerad, že jsem od toho filmu odešel a dotyčnému organizátorovi jsem řekl, ať si to dodělá sám, že už o tom nestojím.

Ten film jsi ale nakonec natočil, jak to tedy bylo ?
Když jsem s tím “sekl”, začali za mnou chodit lidi od štábu i mí známí lidi od filmu a tlačili na mně, abych to dodělal, že je to dobré téma a tak dále. Navíc, je to téma o šikaně na škole a k tomu tématu mám i já dost blízko. Bohužel jsem jí na škole zažil osobně, vždy jsem byl spíš menší a drobnější. To téma “Barevného světa” mne lákalo osobně. Vzal jsem tedy téma osobně, sám jsem si přepsal a upravil scénář a začal hledat sponzory a sestavovat tým. První film byl velká škola. Dělal jsem dost chyb, už například ve výběru lidí, štábu a tak…. S technikou jsem problémy neměl, ale zase jsem se musel učit ve filmové režii, film je úplně jiný, než dokument, ve filmu máte herce, role, dialogy,…. stále se učím a doškoluji v režii, digitální technologii.

Ty točíš na filmový materiál, nebo na digitální nosič ?
Na digitální. Na počátku nedosahovala takových kvalit, jako ověřený filmový pás, nicméně dnes už je kvalita vyrovnaná a digitální technologie je technologie budoucnosti. Už je nás v této zemi víc, kdo točí na digitál. Je to mnohem levnější, nepotřebujete tolik světel, zázemí, kamery jsou lehčí, mobilnější, i střih, ozvučení a jiné věci jsou mnohem snazší a mají různé možnosti.

Co je tvým velkým filmařským snem ?
Jednoznačně televizní seriál. Moc rád bych jednou točil takové televizní seriály, jako uměl Jaroslav Dietl. To je mým snem.
Moc se těším na ©amana. Už ho mám v hlavě několik měsíců a jdu do toho. A já jsem nikdy nešel do ničeho, čemu bych nevěřil a co bych nedotáhl do konce. Pokud něco začneme, tak už to nepustíme. Neexistuje nejde, neexistuje nechci, nebo neumím. Neumím - to se dá naučit. Nechci - to je průšvih. Takže pokud to chci, tak výsledek musí být maximální. Ode mne i od všech ostatních.

Jak tě oslovuje téma ©amana ?
Velmi mne oslovují lidé, kteří se okolo ©amana pohybují, cítím jejich upřímnost a veliký zájem. Také je to pro mne, jako pro nového režiséra výzva - ©aman je náročný film a vůbec náročný projekt. Okusil jsem i bojová umění, věnuji se i tématice léčitelské, relaxační hudbě,…. téma šamana je mi blízké, rozumím tomu, rozumím si se Slávkem Polákem, producentem a autorem ….. až jsem si říkal “propána, kdo jiný by tohle měl točit, než já ?” J
proc neni m, dejdar vhodny pro hlavni ulohu? videl jsem ho bojovat ve zdivoceli zemi a myslim si ze byl dobrej /libia jse mi ta rvacka v kriminale/.no nevim jestli fasoun landa je dobrej kandidat na hlavni roli.ale co takhle skusit pana madla.to si myslim ze by byl ten spravny clovek
ata
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 54
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: sudety

Příspěvekod Jendis » čtv 26. úno, 2004 15:14

Jděte už do háje s tím,že Dan Landa je fašista :!: :!: I když hrál v Orlíku a hlásil se ke skinheadům,tak proti fašounům byl vždycky....stačí si ty texty poslechnout.
Jinak se omlouvám ostatním za off topic....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Anonymní » čtv 26. úno, 2004 23:53

"Je to naše právo svatý,
mlátit negry, cikány a žlutý..."

výborná reference antifašisty :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod Jendis » pát 27. úno, 2004 5:23

No,nijak se ho nechci zastávat,nadělal spoustu hovadin(jako určitě každý z nás :!: :!: ),ale fašoun si myslím,že nebyl(viz text písně "fašos").Ale sem do té diskuze to nepatří.....
Myslím si,že máme akční hvězdu-p.Jákl,ale ten se svou vyzáží a image leda tak na druhou stranu barikády :P
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod MiQing » pát 27. úno, 2004 7:15

f píše:"Je to naše právo svatý,
mlátit negry, cikány a žlutý..."

výborná reference antifašisty :lol:


To je spíš rasismus než fašismus, ne?
MiQing
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 70
Registrován: sob 06. pro, 2003 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Anonymní » pát 27. úno, 2004 9:28

Jendis píše:No,nijak se ho nechci zastávat,nadělal spoustu hovadin(jako určitě každý z nás :!: :!: ),ale fašoun si myslím,že nebyl(viz text písně "fašos").Ale sem do té diskuze to nepatří.....
Myslím si,že máme akční hvězdu-p.Jákl,ale ten se svou vyzáží a image leda tak na druhou stranu barikády :P


...zatímco Dan Landa vypadá jak Mirek Dušín...

Ja bych se na český akční film vykašlal, stačí ty hrůzy, které točí venku. Nemyslím, že by zrovna pan Polák vymyslel něco nového...

Matně si vzpomínám na projekt Warior (shop + časopis), na vydavatelské počiny (pirátsky přeložené a zoufale nakreslené knížky) a vrchol toho všeho Miss Warior (jedno patro japonské, jedno patro čínské, jedno paktro korejské a jedno indické... nebo tak nějak - výsledkem byly tři stánky na ploše 30 m2)...

Více štěstí
Patrik Orth
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod Anonymní » pát 27. úno, 2004 9:37

:oops:

... nez si nekdo vsimne - Warrior byl a je samozrejme se dvema r... moje angličtina a paměť auu auu


P. O.

PS
Pravda ale je, že někteří válečníci si nezaslouží ani jedno R... :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod irzounek » pát 27. úno, 2004 10:31

Cest Patriku !!!

Patrik Orth píše:

...zatímco Dan Landa vypadá jak Mirek Dušín...


:)

Ja bych se na český akční film vykašlal, stačí ty hrůzy, které točí venku. Nemyslím, že by zrovna pan Polák vymyslel něco nového...


No, četl jsi ten scénář? I když to není film podle mého gusta, musím říct, že až tak těžce "akční" to není a určitě má Slávek a jeho dílo o něco větší ambice oslovit diváka než jen mu servírovat stupidní střílečky a neporazitelný Ramby :-).

Matně si vzpomínám na projekt Warior (shop + časopis), na vydavatelské počiny (pirátsky přeložené a zoufale nakreslené knížky) a vrchol toho všeho Miss Warior (jedno patro japonské, jedno patro čínské, jedno paktro korejské a jedno indické... nebo tak nějak - výsledkem byly tři stánky na ploše 30 m2)...


Docela dobře si na celou tu věc pamatuji. Tehdy nevycházeli žádné jiné knížky o MA (pirátství - dnes je v mnohem větší míře, s tím rozdílem, že už jsou peníze na "hezké fotografie"...) a "MA gala" široko daleko taky žádné... Kritizovat i tehdy dokázal úplně každý - ono to nevyžaduje víc než plácnout něco na adresu Slávka a hotovo. Vydávat knihy, shánět, vyrábět a prodávat pomůcky na MA, pořádat akce (nehodnotím a nechci hodnotit kvalitu) ? To už vyžaduje určité úsilí a do toho se jen tak někdo nehrnul :-).

Více štěstí
Patrik Orth


Ještě víc, Patriku
zdar a sílu
yw

PS - neodepisuj prosím (když, tak do pošty), ať to tu nezahltíme něčím o čem tahle diskuze není :wink:
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 427
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: Legerova 34, Pha 2, 120 00, ČR

Příspěvekod Anonymní » pát 27. úno, 2004 12:23

Zdravim...

...odpovidam sem i tam (omlouvam se, nerad nechavam bez odpovedi).

Tedy nerekl bych, ze se piratuje vic... Mozna stejne, ale vedle toho jsou lidi, kteri si daji praci se zakoupenim prav nebo se zajistenim povoleni jejich majitelu pro nekomercni ucely...

Ja sam nezustavam u kritiky a obcas i neco udelam... nicmene ma samolibost nejde tak daleko, aby to bylo vsechno BOMBA...

Div se tomu, chces-li, ale ridim klub BU a poradam akce (nekomercni a kvalitu bych klidne nechal kohokoliv zhodnotit), vydaval jsem casopis (muzu Ti poslat zdarma vzorky...), ktery zkrachoval... pisu nikym nezaplacene texty a clanky. A abych mel na chleba, prodavam potreby pro BU. Myslim, ze mam narok na placnuti neceho na neci adresu.

Patrik Orth

P.S.
Osobne nevidim rozdil v tom, kdyz Rambo vsechny postrili nebo saolinsky mistr vsechny skope...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod Anonymní » pát 27. úno, 2004 15:09

>Ale jak se díváš na postavu ředitele bez. agentury ? Nepřipadá ti, že má >víc rozměrů

To je pravda, ten si neni tak jisty...coz v kontextu ostatnich postav vypada tak, jako ze je slaboch. Nebo uz byl jako slaboch napsany? Osobne se mi na nem nelibi, ze na sebe necha ve vlastni kancelari pokrikovat svoji zamestnankyni, jak kdyby to tam vedla ona :-)

Jeste jedna vec - myslim ze je skoda, ze do jednotlivych scen tak nejak nepronika ta atmosfera "rozkladu" naznacena v psanem uvodu. V podstate to zustava u dvou nezletilych prostitutek hnedka v uvodu, a dal uz se to tam neprojevi. Trocha (?) zoufalosti a bezradnosti prolinajici se celym filmem a projevujici se na postavach by myslim nebyla spatna.

(Samozrejme by k tomu asi musela byt trosku stazena vsemocnost hlavnich postav, aby to nevypadalo, ze dokazou vsechny problemy vyresit levou rukou...mozna by neskodilo,kdyby jeden z nich proste jednou prohral - se spravnou hrdinskou sebeduverou se do neceho zamichal, vydal to nejlepsi...a dostal na cumak :-))

A treba ti vyhazovaci - oni si taky mysli, ze stoji na spravne strane...vzdyt on mu prece jen dluzi dost penez, ne? Takze si pripadaji, ze jsou v pravu (Pokus o "znasilneni" Nely ted opomijim). Treba takovej civilni rozhovor o "hajzlech co neplatej", a o tom jak je k tomu museji nutit ("bejsbolkou pres kolena"), eventuelne jeste nejaky nezavisly ucastnik, ktery prikyvuje, "dobre to hosi delate, tak se na ty kurvy zlodejsky musi".

No, to je jenom jak ta naznacena "krize" pusobi na me. Mozna jsme se divali na jine filmy/cetli jine knihy :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Landu už ne, děkuji.

Příspěvekod andromeda » úte 02. bře, 2004 13:12

proc neni m, dejdar vhodny pro hlavni ulohu? videl jsem ho bojovat ve zdivoceli zemi a myslim si ze byl dobrej /libia jse mi ta rvacka v kriminale/.no nevim jestli fasoun landa je dobrej kandidat na hlavni roli.ale co takhle skusit pana madla.to si myslim ze by byl ten spravny clovek[/quote]


Vážení, díky za iniciativu, je fakt dobré číst vaše reakce, je to pro mne taková "předpremiéra", na základě které mohu spoustu věcí vylepšit. Tip na postavu Petera Graua už mám a je to úplně nový a velmi zajímavý člověk. Upravuji scénář na základě vašich a nejen vašich reakcí, takže jej během jednoho - dvou dnů zaktualizuji.

Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod andromeda » úte 02. bře, 2004 13:14

Jeste jedna vec - myslim ze je skoda, ze do jednotlivych scen tak nejak nepronika ta atmosfera "rozkladu" naznacena v psanem uvodu. V podstate to zustava u dvou nezletilych prostitutek hnedka v uvodu, a dal uz se to tam neprojevi. Trocha (?) zoufalosti a bezradnosti prolinajici se celym filmem a projevujici se na postavach by myslim nebyla spatna.

(Samozrejme by k tomu asi musela byt trosku stazena vsemocnost hlavnich postav, aby to nevypadalo, ze dokazou vsechny problemy vyresit levou rukou...mozna by neskodilo,kdyby jeden z nich proste jednou prohral - se spravnou hrdinskou sebeduverou se do neceho zamichal, vydal to nejlepsi...a dostal na cumak :-))



To je přesně to, co mi poslední dobou leželo v hlavě a už jsem scénář tímto směrem malinko posunul. Možná to udělám ještě i víc. Díky.

J. Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod WT_Martin » stř 03. bře, 2004 10:07

Nová verze scénaře je k dispozici na ftp://linuxnews.cz/scenar.doc
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 262
Registrován: úte 15. dub, 2003 23:00
Bydliště: Tady a teď

Příspěvekod andromeda » pon 08. bře, 2004 15:07

Ohlasy na film ©AMAN na tomto diskusním foru a daleko víc vašich mailů se zajímavými a podnětnými rekacemi na mailu andromeda.space@centrum.cz mne přivedly k zamyšlení a potřebě přesněji specifikovat, proč chci tento a další filmy natočit a předložit veřejnosti, co a komu jimi chci vlastně říci.

Daleko konkrétněji vyjádřit, že filmy projektu NAGUAL WORLD jsou mou reakcí na dobu, ve které se všichni nacházíme, dobu, která překročila meze složitosti pro lidský život a která nabízí jen hroutící se ekonomiku, nárůst bezradné nenávisti, obav a brutality a zvyšující se honbu za penězi.

Tvůrčí práce vede mne samotného z tohoto kolotoče ven a mohu jen říci, že jsem si nevybral jednoduchou cestu. Ale asi právě proto - funguje. Vzbuzuji hodně diskuzí i kritik i výtek - a držím se hesla, že každý kopanec posune člověka dopředu - a díky tomu se vždy poučím hlavně z vlastních chyb.

©AMAN by mohl ukázat cestu, jak se z řítícího proudu davového jednání vyprostit, zabrzdit, podívat se kolem sebe a vzpamatovat se. A proto nebude možno přivést k životu jen film. Musí jít o celek, který může někoho inspirovat. A teď koho ? Pracující ?, Starší ročníky ? Mladé lidi ? A jak mladé ?

NAGUAL jako osoba - filmová role - je někdo, kdo by se mohl stát inspirací pro ostatní. Aby lidé viděli, že jde žít život i jinak, lépe, lépe zvládat různé situace a nedopouštět se stále stejných chyb.

A tak se ptám : Jaké vlastnosti, jaké činy, jaké myšlenky čekáte od NAGUALA, nebo od postavy, kterého byste jako NAGUALA (jako vzor pro sebe sama) vzali ? Od filmové postavy ?

Moc děkuji za odpovědi, je to pro mne i pro film velmi důležité :)

Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 387
Registrován: ned 22. úno, 2004 0:00

Příspěvekod WT_Martin » pon 15. bře, 2004 14:49

Tady je odkaz na dve povidky o Peteru Grauovi, ktere maji propagovat film:

ftp://linuxnews.cz/povidka-1.doc ("Jedine rozhodnuti")
ftp://linuxnews.cz/povidka-2.doc ("Gizinka")
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 262
Registrován: úte 15. dub, 2003 23:00
Bydliště: Tady a teď

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 návštevníků