Je military jen móda?

bojová umění a válka, vycvik bodyguardů, speciální jednotky, combat shooting...

Příspěvekod Low » úte 16. kvě, 2006 22:25

myslim že za první republiky se všeobecně žilo mnohem hůře než dnes. to že bylo líp a bezpečno je jen vsugerovaný pocit , že kdysi bylo líp. to samý se v čim dál větší míře objevuje o komunismu. Spousta lidí dneska vidí že práci měl každej, byt měl každej, jídlo měl každej, nebyla zdaleka taková kriminalita jako dneska..a to zlý sem přines až západ. Svět je čim dál bezpečnější. Porovnej historii, třeba od středověku do dnes. Pochybuju že první republika byl nějakej zvláštní úsek historie. Vždyť i i když se stavělo opevnění proti Němcům tak se spousta bunkrů musela stavět nadvakrát protože se jim ty původní rozpadly protože stavitelé šidili materiál.. Podvodníci, vrazi a zloději byli budou a jsou a to podle mě v úplně stejný míře. Jen ten zákon je čim dál schopnější.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

 

Příspěvekod Sennin » úte 16. kvě, 2006 22:43

Nebudu s Tebou polemizovat, za jaké doby bylo líp. Za první republiky jsem nežil - a Ty snad taky ne - ale dědové se navyprávěli :wink:

Takže nebudeme už snad porovnávat 1., 2. nebo 3. republiku, protože to je mimo téma, ne! Já mám jiné informace, ty máš jiné informace...

Každopádně si za svým názorem na "armádní a combat systémy" (což je název tohoto fóra) stojím!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Uživatelský avatar
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 786
Registrován: úte 03. čer, 2003 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Vcelar » stř 17. kvě, 2006 21:10

Low píše:vcelar: schvalne sepodivej na jakou vzdalenost se odehravaj zapasy kyokushinu a na jakou lowkick/mt a koukni na nejakej zapas a sleduj ty nohy.. to o tech rukou moc dobre vim

a co je to za boj. videl si nekdy na ulici nekoho s rukavicema v postrehu s ja nevim desiti povolenejma technikama jako je to v lowkicku? ja jeste ne. co je to za boj? zadnej sportovni zapas, ani ultimata nemaj s realitou nic spolecnyho..skoda zes na to jeste neprisel.tak si ta ty hranice ega zajdi sam :)

a jedna vesta na tkd na kolena staci.. ale ja vim ,mame kolena slaby :lol:


Jojo, už ta vzdálenost je neobvyklá... S tím bojem jsem to myslel tak, že hlava je obecně nejdůležitější cíl ve sportovních zápasech i na ulici a přijde mi zvláštní, že je někde zakázaná... ale není to jen v Kyokushin.

Čím míň je jakejkoliv bojovej sport omezen pravidly, tím více se blíží realitě a to je prostě fakt. To, že se v ultimátech nemůžou věci jako píchání do očí, kopání mezi nohy, či trhání vlasů, ještě neznamená, že se bez toho na ulici neobejdeš. Ultimáty jsou dobrým příkladem, jak se dá pouliční střet vyřešit "čistě".

Zvláštní že ta vesta ani těm Taekwondistům nestačí na obyčejný kopy, natož pak aby stačila na kolena.
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 08. zář, 2005 23:00

Příspěvekod Vcelar » stř 17. kvě, 2006 21:10

Gino píše:
Vcelar píše:natož pak když má někdo v oblibě kolena do obličeje (nechtěl bych mít helmu bez mřížě :-) ) a to každý udělá cokoliv, aby to nedostal.

Muzes mi rict, kdo by to cokoli neudelal? Navic kdyby mel helmu bez mrizky? Naopak si myslim, ze bez mrizky mas motivaci o hodne vetsi, nic proti.


To je reakce na Diablika, který psal, že helma svádí k nekrytí se.
Jo, ale bez mřížky odjede minimálně půlka lidí z tréninku v bíle dodávce s červeným křížem, a o to přece na tréninku nejde.
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 08. zář, 2005 23:00

Příspěvekod Low » stř 17. kvě, 2006 21:21

vcelar: jak nestaci ani na kopy? to se prece neda rict.. jasne ze to v ty veste boli ale to se proste musi prezit.. my do toho kopem kolena, kopy, mlatime a reknu ti ze v tom vydrzis tak 10x vic nez bez toho.. Samozrejme kdyz to beres z pohledu slecinky ktera pres ten chranic nesmi cejtit vubec nic..pak ano je to slaby.. ale v zapase nemas zadnej chranic..

a co furt s omezenim kumite.. kumite je kumite a ne boj na ulici. ja nevim tady nikdo nechape ze jakykoli "kumite" nema s ulici co delat? cim min omezeny tim vic priblizeny realu to ano ale myslim si(dokonce to vim) ze vyznam kumite v kyokushinu neni priblizit ho realite.. je to o tom vydzet udery plnou silou, prekonat bolest, prekonat strach z bolesti, hejbat se , naucit se pouzivat techniky ne jen staticky a ne jen stinove.. umet prastit naplno do cloveka.. a nic vic. kdyby to melo bejt o prani na ulici tak bysme nemeli zadny pravidla a mozna ani nechodili cvicit do telocvicny ale na diskoteky.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod Vcelar » stř 17. kvě, 2006 22:51

Low píše:vcelar: jak nestaci ani na kopy? to se prece neda rict.. jasne ze to v ty veste boli ale to se proste musi prezit.. my do toho kopem kolena, kopy, mlatime a reknu ti ze v tom vydrzis tak 10x vic nez bez toho.. Samozrejme kdyz to beres z pohledu slecinky ktera pres ten chranic nesmi cejtit vubec nic..pak ano je to slaby.. ale v zapase nemas zadnej chranic..


Třeba tak že v ní máš často vyražený dech. Tady bylo řešeno její použití z tréninkového hlediska pro celkovou ochranu útočníka při modelových situacích, a tam to nemůže být jen o tom, že se prostě musí kousnout a vydržet. Zápas je něco jiného.

Low píše:a co furt s omezenim kumite.. kumite je kumite a ne boj na ulici. ja nevim tady nikdo nechape ze jakykoli "kumite" nema s ulici co delat? cim min omezeny tim vic priblizeny realu to ano ale myslim si(dokonce to vim) ze vyznam kumite v kyokushinu neni priblizit ho realite.. je to o tom vydzet udery plnou silou, prekonat bolest, prekonat strach z bolesti, hejbat se , naucit se pouzivat techniky ne jen staticky a ne jen stinove.. umet prastit naplno do cloveka.. a nic vic. kdyby to melo bejt o prani na ulici tak bysme nemeli zadny pravidla a mozna ani nechodili cvicit do telocvicny ale na diskoteky.


Pro mě je sportovní zápas o tom, přiblížit se co nejvíc skutečnému boji (ulici), ale mít přitom jistotu, že mě protivník nezabije a úmyslně mi nezpůsobí těžká zranění. Každý hold má to svoje a už to neřešme :-)
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 08. zář, 2005 23:00

Příspěvekod Panda » pát 19. kvě, 2006 12:27

Jen bych se ještě vyjádřil k dřívějšímu tématu, kdy se tu probíraly Low Kicky, případně roundkicky nebo gedan mawashi.
Dle mého je pravda ( a teď zdůrazňuji že se věnuji již dlouhou dobu karate a thaibox i TKD znám o hodně méně) že technika tohoto kopu se liší jak v karate, tak v taekwondo tak v thaiboxu.
U nás v karate se nepřetáčí při kopu tělo víc než je třeba k zasažení cíle, většina energie jde z boků a kolene.Vísledek je větší stabilita a kontrola ale za cenu menší rány a takový kop musí být dobře umístěný aby měl efekt.
Správný kop MT jde naproti tomu (alespoň co sem pochopil) z celého těla, startují ho ramena a používá setrvačnost celého těla,výsledek je že když tě trefí tak tě přetrhne napůl ať jde kamkoli, když mine tak tě přetočí.
U TKD už si moc nepamatuji ale myslím že to byla kombinace těchhle dvou principů.
Můj závěr je že oba způsoby provedení mají něco do sebe a každý se hodí jindy, jinde a na někoho jiného.
Těším se na komntáře a odpovědi.Zdar :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Low » pát 19. kvě, 2006 12:49

já osobně si nemyslim že by v technice konkrétně byl mezi karate a mt rozdíl. ani v v mawashi-roundkicku na střed. až teprv v higkicku.porovnej karatisty a MTckare v k-1.. nevedet ze ten nekdo dela karate tak by te to ani nenapadlo.da se kopat smerem nahoru , rovne, zezhora dolu, s protocenim , bez protoceni, je rozdilmezi vnitrnim a vnejsim.. to je myslim vsude spolecny a nejde jen o karate a MT ale treba v ty sande nebo lowkicku to kopou uplne stejne.prave karatisti vetsinou kopou celym telem tak ze kdyz netrefej tak se cely protocej, v MT je vetsinou videt jen ze prosvihne.

jestli ma nekdo tvrdsi lowkicky nez nekdo tak je to proste tim ze jich nakopal vic.a v tom konkretne budou mit karatisti vyhodu i kdyz tedka jsem treba koukal na zapas Sam Greco vs. Mirko Filipovic a ten dal Samovi pekny k.o. lowkickem.Je to o cloveku a ne o stylu.

ukropcany: http://www.aminoactive.com.au/images/pa ... b-sapp.jpg pekny co, hadam ze ten druhej ma takovejch minimalne 90kg :lol:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod Gino » pát 19. kvě, 2006 14:15

Low... ja bych rekl, ze ma klidne i vic, podle toho, ze Sapp mel kdysi skoro 170kg... :)) Ale rikalo se, ze treninkem zhubl az pod 150... ted nevim jakna tom je :) Al porad je to rizek, kterej by kazdyho z nas zatloukl na ulici pod asfalt :))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod Low » pát 19. kvě, 2006 14:20

gino: no jo ono se mu sice spousta lidi smeje ale na to ze ma min 150kg tak ma treba kondici uplne uzasnou..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod Low » pát 19. kvě, 2006 15:02

ukropcany: ja myslim ze kondice proti normalnim stokilovejm fighterum je relativni. on i akebono je spickovej sportovec.. a jestli Sapp se 175 kg behal po hristi a hral usa fotbal.. tak potez panbu. Myslim ze jeho problem je/byl v ty taktice kdy proste vsechny karty hodi na stul hned v prvnich 30 vterinach. To samy by moh udelat kazdej a kazdej by odpad stejne jako on. No budu se muset podivat jak se mu vede v ultimatech, tam by tech 300kg na bench moh zuzitkovat lip.. jinak kdyz se podivas na tu postavu tak oproti svejm kolegum ze stejnech vah je to samej sval , tuku minimum, kdyz vidis normalniho 150 kg cloveka. i treba fightera tak je to spis chodici sadelnice.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod Gino » pát 19. kvě, 2006 15:15

Co si budem povidat, nebyt pravidel, tak vetsinu tech protivniku i behem tech 30 sekund prejede jako bagr.
Videl jsem jeho zapas s Ray Sefo a prestoze je Ray fakt machr, tak byl nekolikrat na zemi behem chvile, proste tem kilogramum nejde se postavit... Jenze to pak do nej Sapp zacal busit "kladivama" a to se nesmi... no, po tyhle chvile uz nemel dech a nakonec dostal od Sefa pres budku a konec :)) Ale jak rikam... na ulici by nas prejel jako nakladni vlak.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod Low » pát 19. kvě, 2006 15:54

jo presne to si taky myslim jen player tady povidal neco o tom ze superrychlej 70kg buakaw nebo kdo by z nej na ulici udelal trisky :)

jako se rika u aut objem nicim nenahradis( coz neni tak uplne pravda) tady plati hmotnost nicim nenahradis ( coz neni taky uplne pravda) .ale da se to tak brat. problemy ho umlatit meli vazne top fighteri..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod diablik » pát 19. kvě, 2006 19:24

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 16:36, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod Vcelar » pát 19. kvě, 2006 22:03

Low píše:já osobně si nemyslim že by v technice konkrétně byl mezi karate a mt rozdíl


Kdyby v tom nebyl rozdíl, tak všechny bojový umění vypadají úplně stejně.
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 08. zář, 2005 23:00

Příspěvekod Low » pát 19. kvě, 2006 22:07

neni rozdil v kopu. je rozdil v tom jak se to cvici..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod Vcelar » pát 19. kvě, 2006 22:22

Viděl jsem pár zápasů (PRIDE a K1 MMA) s Bobem a zas tak dobrej jak vypadá není. Poráží sice slabý nebo průměrný japončíky, ale dobří borci nad ním vyhrávaj. A na ulici bych se ho moc nebál, jedna 9mm díra na 10kg objemu je slušná bilance :-)
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 08. zář, 2005 23:00

Příspěvekod Vcelar » pát 19. kvě, 2006 22:31

Low píše:neni rozdil v kopu. je rozdil v tom jak se to cvici..


Je rozdíl v kopu, stejně tak jako ve všech ostatních technikách, a samozřejmě i v tom, jak se cvičí. Pár let jsem Karate (Shotokan) cvičil a poslední dobou kopu ve stylu Muay Thai, tak si myslím, že o tom něco vím...
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 08. zář, 2005 23:00

Příspěvekod Low » pát 19. kvě, 2006 23:01

delal si shotokan tam samozřejmě kop vychází jinak.. tam je čistě zdegenerovanej tim že zastavujou před cílem proto jejich technika je plácačka..bavim se o plnokontaktnim karate, kde se kope nazivo.a o tom jak vidim nic nevis.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod Vcelar » pát 19. kvě, 2006 23:43

Low píše:delal si shotokan tam samozřejmě kop vychází jinak.. tam je čistě zdegenerovanej tim že zastavujou před cílem proto jejich technika je plácačka..bavim se o plnokontaktnim karate, kde se kope nazivo.a o tom jak vidim nic nevis.


Kyokushinkai jsem sice necvičil, jen viděl, ale to nic nemění na tom, že v technikách rozdíly prostě jsou. Až budeš mít pár let odcvičeno, zajdi si na tréninky MT a pak sem napiš, jestli jsou ty kopy stejný.
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 08. zář, 2005 23:00

PředchozíDalší

Zpět na armádní a combat systémy...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 návštevníků

cron