videicka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Low » úte 23. kvě, 2006 11:54

kachna ano staci

Gino: Royce je jeden z nejlepsich lidi v boji na zemi na svete , nikdy, opakuju nikdy proti sobe nemel nikoho z nejlepsich at uz z boxu, mt nebo karate.. dal sem si tu praci a hledal sem jmeno jeho protivniku.. myslim ze bych slavny jmeno poznal..

"uvedom si, ze ti lide v UFCku casto cvici standup vice a lip, nez treba kdokoli od vas..."

tohohle jsem si moc dobre vedomej videl sem ,samozrejme na videu, jak vypada trenink profesionalu z ultimat a je fakt ze vetsina lidi od nas, ale i trba z cistyho mt nebo boxu se muze jit zahrabat.. ovsem az na ty profiky .. jak sem rek Gracie je svetova spicka, kdyz budu jmenovat namatkou lidi ktery bych si proti nemu predstavoval , z boxu Tyson, z karate Filho, za svejch mladejch let, z MT.. bohuzel neznam svetovy spicky :oops: pak by se dalo o necem diskutovat..vim ze trba Ignashov je hodne dobrej v MT a v ultimatech dostal po drzce.. ale ne od Gracieho ale od nekoho kdo stand-up ovladal taky na spickovy urovni.. ultimata dneska a na zacatku to je neco uplne jinyho.. gracie byl v stand-upu naprosto chabej, aspon podle tech par zapasu co jsem videl.. jestli nahodu to neni duvod proc se dneska bjj v ultimatech prosazuje daleko min nez na pocatku.. protoze prave dneska uz je tam kdyz ne par spoickovejch tak aspon velice slusnejch stand-up fighterů který by se neztratili ani třeba v k-1.. ultimáta z počázku to byli amatéři.. dneska to jsou profíci.. tenkrat myslim ze by tam Tyson projel jako nuz maslem, dneska proti lidem jako Filipovic , Emelianenko atd by samozrejme moc sanci nemel..Proti Graciemu ale myslim ze by nemelk sanci ale dokonce jistotu ze vyhraje.. Ale k cemu.. Penize v UFC a v boxu byly nebe a dudy.. Nebo pochybuju ze by si tam vydelal 10 miliard kc..

Makiwara: ano, neni zastoupena jenom v tradicnim ale i sportovnim karate.. ale myslim ze vyznam ji je trosku jinej nez otloukat kosti.. proc myslis ze ta makiwara je svym zpusobem pruzna a neni to flastr z betonu? Nejen se do ni mlati ale i kope, ale obavam se ze to neni otazka tvrdosti kosti ale techniky uderu..

pm: bud si uplne blbej ty nebo mas mindraky oproti obycejnejm sportovnim stylum protoze nevim proc by ses jinak rozciloval.. "gungfu je na nic, nesparringuje se, do pytle se nemlati" tohle jsem nerek.Verim ze to mu tak je..aspon u vas teda.. Jen kopani do kulu.. promin ale.. nevim k cemu je to dobry..urcite pak mate kopy jak z dela..

hlavne si vsimni toho " je to váš způsob a respektuju ho" a toho že s blbcema si začal ty..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » úte 23. kvě, 2006 13:46

Dve videicka baguaquan od mojho ucitela (He Jinghan):

http://www.youtube.com/results?search=Hejinghan

A tu je videicko jedneho z mojich ucitelov taijiquan (Chen Yunsan)

http://www.ukbaguainstitute.co.uk/masterchen.mov

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 23. kvě, 2006 15:04

Lechi Kurbanov, clovek s nohama rychlejsima nez ma vetsina lidi ruce :)

http://youtube.com/watch?v=raKLEHGsMAs&search=kurbanov
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 23. kvě, 2006 16:59

...
Naposledy upravil Gino dne stř 05. črc, 2006 16:12, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » úte 23. kvě, 2006 17:06

Ach jo, ti blaznivi taoisti...

http://video.google.com/videoplay?docid ... 8&q=wudang

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 23. kvě, 2006 17:21

:lol: Tak začínám přehodnocovat náhled jak vznik pojem zdravotní taiči. :lol: Doteď sem myslel že se učilo Evropany tak, že ty rychlý (tvrdý?) části sestav se do nich skryly - představ si je tam kdo můžeš. Teď začínám mít dojem že to nebyl záměr učitelů. Prostě sou ty rychlý části tak rychlý, že je evropský žáci vůbec nepostřehli.... :lol:

Miro píše:Ach jo, ti blaznivi taoisti...

http://video.google.com/videoplay?docid ... 8&q=wudang

Miro

8O Ten chlap asi nigdá neslyšel pojem "kloub". 8)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 23. kvě, 2006 17:32

Gino píše:Ultimata... no nic, ja nevim... az treba Royce striskas, tak muzes rikat, ze ma blbej, nebo horsi standup nez ty... (nerikam, ze je v nem dobrej, ted mi jde o princip)...

jestli sis nevsim tak jsem mluvil jen o zapase Tyson vs. Gracie a ten kdo to preved na tema boj na zemi vs stand-up sem ja nebyl.. Ja jen rikam ze Gracie je super bojovnik, jeho protivnici jeho kvalit ( predni mista v zebricku svymu sportu) nikdy nedosahovali..A ze v dnesnim UFC,MMA je na stand-up kladenej daleko vetsi duraz, z duvodu ktery jsem zminoval. V tom ze puvodni ultimata byli v podstate zapasy amateru dneska tam jsou lidi na spickovi profesionalni urovni jak v ground tak stand-up.

Myslim ze co se tyce standu-upu znam lidi ktery ho maj lepsi nez on..Podle toho co jsem videl on se totiz temer vyhradne pripravoval na boj na zemi. S tim by dneska nemel sanci.Ja ho samozrejme obdivuju za to co dokazal ale kdyz me neco bije do oci tak se k tomu vyjadrim bez ohledu na svoje umeni, asi se nebudeme hadat ze stand-up Tysona a Gracieho je nebe a dudy.. A to je to o cem jsem mluvil na zacatku.. Ze jsou souperi a Souperi..

Ale dost o tomhle nebavi me to resit., je to tu uz asi po 199.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 23. kvě, 2006 18:35

Low píše:pm: bud si uplne blbej ty nebo mas mindraky oproti obycejnejm sportovnim stylum protoze nevim proc by ses jinak rozciloval.. "gungfu je na nic, nesparringuje se, do pytle se nemlati" tohle jsem nerek.Verim ze to mu tak je..aspon u vas teda.. Jen kopani do kulu.. promin ale.. nevim k cemu je to dobry..urcite pak mate kopy jak z dela..

hlavne si vsimni toho " je to váš způsob a respektuju ho" a toho že s blbcema si začal ty..

ale prosim Te, t-o ch-c-e k-l-i-d, precti si:

a) vsechny svoje starsi prispevky na tema tradicnich stylu - ja proti modernim stylum nic nemam, ba naopak, treba MMA jsou mi hodne sympaticke. mimochodem nikdy jsem "sportovni" styl necvicil, nemuzu mit mindrak - ale Ty si cvicil rok tzv. "gungfu", ze?
b) jeste jednou muj prispevek o "blbcich" - ironie, ju? nebo si to s tim otloukanim kouli a sleziny apod. myslel vazne? pokud ano, tak jeste jednou - "otloukame" predlokti a holene, tj. "zbrane", stejne jako bouchame (bez rukavic) do ruznych zarizeni (pytel, kul... )
c) "gungfu je na nic" - ale to nebylo na Tebe, ale kdyz uz ses ozval...

k cemu je dobre kopani do kulu? k cemu je dobry bouchani do pytle? nebo "zpevnujes" svoje holene jen kopanim do kolegu na treninku?

all the best, a ber to trochu s nadhledem, neni to spor o univerzalie ani valka o pravost Rukopisu
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 23. kvě, 2006 19:09

jo v predeslejch prispevcich sem byl vuci kf kratkozrakej. no jde o to že pro me vyznam kopani do pytle jako zpevneni nohy nema.ta noha je jednou pevna tak jak je a nikdo me jeste nepresvedcil ze muze bejt pevnejsi, jasne, nevidel jsem tvy ucitele.. pri mlaceni do makiwary jde hlavne o polohu zapesti pri uderu a zpevneni v okamziku narazu, ne kosti, ale zapesti, tedy svalu a slach.

ale ono je to mozna jen slovickareni .

co se tyka kouli a lseziny.. chtel jsem rict prave to ze jsou mista ktery otlouct nejdou.. takze nejaky otloukani nema jinej nez psychickej vyznam.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 23. kvě, 2006 19:52

low, prosim Te, jeste jednou, ja nemluvim o otloukani tela, ale rukou a nohou, obrazne receno, "ostreni zbrani", ne o tom, ze do sebe nechas busit
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiexie » stř 24. kvě, 2006 10:46

Pěkné videíčko mixu mezi City jumping a kaskadérstvím

http://www.youtube.com/watch?v=1d7haCbj ... ial%20arts
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 24. kvě, 2006 11:12

Když už tu Low postoval Kubanova takl mě zaujalo tohle...:)
Japonci rádi přehání ale podle toho co tam psali měl jeho soupeř o 70 kg a 15cm víc, úžasná práce...i když kdyby nezápasili podle pravidle kyoukushin tak kdo ví...

http://youtube.com/watch?v=z-w407p_Mm8&search=kurbanov
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 24. kvě, 2006 15:33

at by zapasili podle jakejchkoli pravidel tak buhví.. je vidět že ty jeho rány ustál BigFam horko těžko, jak na břicho tak po lowkicku se tam taky pěkně prohnul.. na ulici by rozhodovala první rána, protože myslim že v případě těhle dvou bojovníků stačí jedna a urazí ti hlavu..a je to jen o tom kdo začne..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 24. kvě, 2006 18:13

Panda... no jinak by ho ten porizek prejel jako tank... :) Stacil ten zacatek, kde kdyby nebyly provazy, skoncil by ten Kubanov, nebo jak jmenuje, mezi lidma :)) To je proste... vaha, no... tu nepretlacis, na tu musis asi jinak :))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 24. kvě, 2006 18:54

gino: jo , na ulici by sanci mel, ja sem rek tou prvni ranou nebo by ho moh přeskočit a utyct , souhlasim ale zajma me jakej zpusob mas na mysli :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 24. kvě, 2006 18:58

Low... kolik vazis? Jestli mas aspon o 30kg vic jak ja, tak ti to ukazu, to uz vypovidajici efekt mit bude :))))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 24. kvě, 2006 20:08

a o cem se bavime? ja mam 75
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 24. kvě, 2006 20:36

Low... ja myslel, ze ses predtim ptal na to, jakej zpusob mam na mysli tim, ze proti ty hmote musis jit jinak... asi jsem se spletl, nevadi :)) Jinak... asi bychom byli stejna vahovka... ja mam jen o par kil vice...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 24. kvě, 2006 20:46

no jo prave ze me zajma jak.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 24. kvě, 2006 21:05

marvin
mistr diskutér