Řeč Těla

bojová umění a válka, vycvik bodyguardů, speciální jednotky, combat shooting...

Příspěvekod Gino » úte 23. kvě, 2006 17:32

No jo... to je prave ten rozdil mezi rozumem a egem :)))
Me to vubec neprijde jako nejaka potupa, ba naopak... myslim, ze s nima Jendis pekne vy*ebal... kdyz to reknu tak lidove :))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

 

Příspěvekod Jendis » úte 23. kvě, 2006 17:40

chlapci...to,o čem mluvíte...to není hrdost...to je pýcha..... :wink:

Heleďte..kdyby o něco šlo,tak by to asi bylo jiné,ale odmítám si takhle někde "poměřovat pindíka"......testosteronový tanečky nějako nemusím..... 8)

To máte to samé,jako když se jdete pobavit a nějakej "ranař" do Vás vší silou strčí ramenem a už se točí,že jako něco......sem mu řekl "promiň",usmál se a šel dál.....ještě nějakou chvilku tam stál a nechápavě koukal....a byl za pitomce on,ne já..... :wink:

Nevím,jak vy,ale já se problémy zkouším řešit co nejjednodušeji...a chodím se do společnosti bavit,ne se rvát..... :wink: 8)
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Lycanius » úte 23. kvě, 2006 17:43


Zdravim

Předně bych chtěl poděkovat Jendisovi za fain a uzitecne tema.
Jinak se snažím své okolí sledovat co nejvíc ale vždycky cítím že bych se mel vic snazit protože me často prekvapí úplně zjevné věci.Jo a taky si všímám že (asik pravidelným a důsledným tréningem :wink: ) se mi do pohybů dostávají obrané reflexy(ale nekdy vynechají) coz je zvláštní ale nicméně mě to potěšilo(na to že netrénuju ještě ani rok).Toliko k me osobě.

Všechny pozdravuju
Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 100
Registrován: úte 24. led, 2006 0:00
Bydliště: Valmez

Příspěvekod uniq » úte 23. kvě, 2006 18:05

Jendis píše:jednou jsem slyšel takovej příběh a potom ho úspěšně použil v praxi...čtyři týpci byli rozhodnuti si mne podat a když už to eskalovalo,že se semeleme,lehnul jsem si na zem se slovy,že mne tam stejně chtěli vidět,že jim to ulehčím.......a byl klid......nevěděli,co dělat a s nadávkama odešli.......netrvalo to dýl,než dvě minuty a moje ego tím vůbec neutrpělo. :wink:

Myslim ze tu si zabudol , na jeden problem, co keby im to nestacilo a zacali do teba kopat na zemi... :) tu by som radsej volil utek ako najvhodnejsiu situaciu :D
uniq
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 93
Registrován: ned 11. zář, 2005 23:00

Příspěvekod Jendis » úte 23. kvě, 2006 18:11

na to nevypadali....a byli mým jednáním docela dost překvapeni....heleď...vždycky je to risk....na rozhodnutí máš chvilku...teď o tom můžeme polemizovat donekonečna,nicméně,tehdy mi to vyšlo.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Gino » úte 23. kvě, 2006 18:16

Jendis píše:...to není hrdost...to je pýcha.....

Nekdy se tomu rika i tak, ze je nekdo "velka huba" :))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod Low » úte 23. kvě, 2006 18:17

jeste doporucuju chodit okolo rohu obloukem aby vas za nim nikdo neprekvapil jako to udajne delal Funakoshi.. :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte 15. lis, 2005 0:00

Příspěvekod stengan » úte 23. kvě, 2006 18:21

Jj stou společností a bavením máš naprostou pravdu já sám o sobě ve společnosti nebo někde za toulkou po zábavě nemám problém ba naopak v běžném životě to je doleko hořší a není to kam člověk chodí za zábavou ani ským chodí,ale jak se tam chová.
Jínak stím lehnutím je to dobrý vyřešeno úplně super ale mám špatné skušenosti když už člověk leží na zemi tak se najde nějakej trouba co si chce skočit nebo kopnout a to je potom dost zlí poležet si na ARU je docela fajn ale v kruníři už tak ne.Stengan
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned 21. kvě, 2006 23:00

Příspěvekod wolverine » úte 23. kvě, 2006 19:47

u nas je to spis tak ze na tebe jde deset dalsich a i kdyz sejmes jakkoliv brutalne jejich "bosse" tak se do tebe pusti.U nas neplati ta aura strachu ze by si pak na tebe nikdo z nich nedovolil.[/quote]
wolverine
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 38
Registrován: stř 03. kvě, 2006 23:00

Příspěvekod Quan-Chi » čtv 25. kvě, 2006 18:12

Jendis: když já jsem přišel na jednu věc - je rozdíl v tom, jestli protivníka porazit můžu a přesto se intelektem rozhodnu, že se boji vyhnu (třeba i lehnutím na zem) anebo se boji vyhnu prostě pro to, že jsem posranej (př. celé čechy (ČSR...) za jakýkoliv války).

Nejde jen o boj, miliony lidí v ČR nadává na tuneláře co vykradli miliardy KČ. Ale upřímě řečeno, vštšina z nich by je brala hned jak by měla možnost. Tedy filosoficky řečeno: "není umění nekrást, když k tomu ani nemám příležitost", "není umění nebojovat, když jsem slaboch"

umění je podle mě být schopnej bojovník a přesto se vyhnout boji...

Tímto nenarážím na Tebe, je to jen další námět k diskusi. tady se furt mluví o >vyhnout se boji za každou cenu<. Není to ze strany cvičence BU trochu sobectví, když si agresor co nevidět najde někoho jinýho a slabšího?
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 158
Registrován: pon 04. říj, 2004 23:00

Příspěvekod Jendis » čtv 25. kvě, 2006 19:05

Mno...s tou posraností národa to vidím trošku jinak,ale to je na dlouho a nepatří to sem 8)

"tunelování ap."-Většina mne tak nějak nezajímá,nebudu ukazovat na druhé,začnu od sebe.Možná jsem hloupej,ale jsem už holt takovej. :wink:

Nemluvím o "vyhnout se boji za každou cenu"....mluvím o "bojovat,až když není zbytí"....což je rozdíl. :idea:

A s tím agresorem....mno....sobectví.....přijde na to.Když uvidíš,že je někdo v nouzi,půjdeš pomoci???Asi ano....ale nemůžeš přece být všude....spasit svět....nejsme superhrdinové z comiksů.....v tomhle musí zabrat celá společnost....jedinec pouze může dát příklad. :wink: 8)
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Panda » čtv 25. kvě, 2006 22:44

Tak nejdřív díky jendisovi, něco podobného jako tohle forum jsem chtěl udělat dlouho ale necítil jsem že bych na to měl dostatešnou autoritu.. a teď k věci...

co se lehnutí týče: já to vidím asi takhle , jsou dvě varianty, buďto jsem si jistý že přece nějaké 4 týpky seřežu na hromadu jak nic, a pak nemám důvod se s nimi prát a něco si dokazovat, a nebo jsem si naopak jistý že je nikdy nedám a seřežou oni mě a pak nemá smysl se nechat mrzačit...tak si lehnu, oni mě nezmlátí a já budu moc bojovat někdy jindy až budou třeba jen tři :D ponížení bych v tom nehledal, a to si o sobě myslím že mam japonského samurajského ducha :wink:
Jiná věc je když víte na 100procent že se boji nevyhnete, to si pak člověk řekne že jich alespoň vezme pár s sebou, ale upřímně, zažili jste někdy takový připad?

Co se náhlého přepadu týče:
Myslím že dávat si neustálý pozor na detaily není cesta protože je člověk nikdy všechny nepojme, spíš bych naopak myslel že je důležité dodržovat zdravé návyky, jak psal Jendis výše chodit vzpřímeně, mít neustále čistou hlavu atd, prostě být tady a teď ....tělo a mozek vás pak sám upozorní na to že ve vačem okolí je něco v nepořádku aniž byste se museli sami snažit...a koneckonců o to jde, převést tréning do běžného dne a ne jen 3krát týdně na 1,5 hodiny...jinak samozřejmě sám na to všechno v návalu denních starostí zapomínám, ale právě proto to píšu abych, nezapomněl :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod majkx » pát 26. kvě, 2006 7:46

To Jendis, díky za dobré téma. Řeč těla využívám ve svojí práci pořád, protože mi to značně ulehčuje jednání s lidmi. Naposled minulý týden jsme ve dvojku hlídali 15 ožralých fanoušků, kteří u nás omylem vystoupili, hned začali dělat bugr a chtěli si hrát na demoliční četu :lol: , vybrali jsme si s kolegou nejagresivnějšího jedince-evidentně vůdce skupiny, došli jsme k němu frajerským krokem až na vzdálenost tak 10 cm a začali na něho řvát co všechno se stane a co jim uděláme jestli budou dělat bugr, hošan se přikrčl, zmlkl a začal ustupovat, pak jsme to ještě zdůraznili ostatním a byl klid, hoši se posadili na schody a byli jak beránci. Je to jak píšeš, na rozhodnutí máš v takové situaci jen pár vteřin a musíš se rozhodnout správně, s kolegou jsme agresi potlačili hned v zárodku a nenechali jsme si ji přerůst přes hlavu, kdyby jsme to udělali, tak by jsme možná dostali kvalitní nakládačku.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 459
Registrován: úte 08. lis, 2005 0:00

Příspěvekod graver » pát 26. kvě, 2006 8:00

4Quan-Chi:
ad "posranost Čechů ve všech válkách": nevím, kdo jsi a co tě opravňuje k takovému tvzení, ale (nic ve zlém) zasloužil bys přes hubu. Promiň.
ad "co Čech, to tunelář": opět nechci křivdit, ale možná se díváš jen na české zprávy.
ad "umění je být schopnej bojovník a přesto se vyhnout boji": ne, umění je vyhnout se boji, bez ohledu na schopnosti a důvody. Nevím, jak to myslíš - jako že když cítím, že na to mám, tak se musím přemáhat, abych do toho nešel? Myslím, že "schopní bojovníci" (ať už to znamená cokoliv) se boji dokážou vyhnout, aniž by to považovali za umění.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Jendis » pát 26. kvě, 2006 9:58

Jsem moc rád,že Vás to téma zaujalo..... :wink: 8)
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Hyperboreus » pát 26. kvě, 2006 15:54

N: Co známé řešení sporů soubojem?
N:
Jakýmkoliv soubojem se člověk snižuje na úroveň protivníka. Souboje jsou tedy "výhodné" jen pro ty, kteří jsou tak nízko, že pro ně jde o vyvýšení na protivníkovu úroveň.
... Pro člověka na úrovni by bylo přijetí souboje snad největší ztrátou důstojnosti.
... A známé Chamurapiho "oko za oko, zub za zub" je v podstatě totéž - cenění si sebe stejně jako protivníka. Jednáte-li se skupinovou duší, musíte se řídit heslem "smrt za oko, smrt za zub, smrt za každý zkřivený vlas", neboť z hlediska skupinové duše nejsou jí podřízení lidé také ničím jiným než jen nepatrnými částmi jejího těla.
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 200
Registrován: pát 28. kvě, 2004 23:00
Bydliště: PuK

Příspěvekod stengan » pát 26. kvě, 2006 17:58

To máš sice pravdu že boj je to poslední co člověk může v případě konfliktu udělat,ale jsou situace kdy prostě někdo příjde už s úmyslem toho že tě napadne a prostě není zbytí se tomu vyhnout než se sním pustit do křížku.Hold je pár debílků co hoději do společnosti především provokovat a když stojíš na dveřích tak to prostě jinak nejde než to řešit.K nám do klubíku chodí spousta lidí co se zabývají B.U/b.S a jdou se pobavit a je naprostý klid a pak pár debílků co přijedou před klubík BMW a ztoho vyleze dvacetiletej cucák za pasem teleskop v kapse boxera a jde se bavit to my nepřipadá normální.Přece se jdu bavit a ne do války???Mě nikdy osobně nenapadlo si vzít sebou na zábavu nějakou zbraň za účelem obrany.Stengan
Kdo jinému jánu kopá příjde si na docela slušný peníze.
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned 21. kvě, 2006 23:00

Příspěvekod ShogunShade » sob 27. kvě, 2006 15:35

Malekyth píše:
Jendis píše:jednou jsem slyšel takovej příběh a potom ho úspěšně použil v praxi...čtyři týpci byli rozhodnuti si mne podat a když už to eskalovalo,že se semeleme,lehnul jsem si na zem se slovy,že mne tam stejně chtěli vidět,že jim to ulehčím.......a byl klid......nevěděli,co dělat a s nadávkama odešli.......netrvalo to dýl,než dvě minuty a moje ego tím vůbec neutrpělo. :wink:


Moje hrdost by mi neco takovýho nedovolila. Ale to záleží na povaze. Při napadení 4 útočníky je nejlepší útěk, nebo varovný výstřel mezi oči :D (to poslední je jenom vtip)


Ono vždy záleží na situaci a lidech. Od jednoho mladšího kluka jsem se v klidu nechal fackovat, aby ho to omrzelo a šel pryč (byl opilej a dostal by hrozne). Kdežto do nějakejch lidí se navezu hned, jakmile něco zkoušej....Nejdůležitější je zastrašování. Musíš vypadat jak blázen a šílenec. to už se mi vyplatilo. Sedělo jich víc, jeden řek co čumim, tak jsem ho hned vzal za límec a táhnul ven. hustil jsem do něj agresivní keci a potom si to nějak rozmyslel. Přitom bych asi nejspíš od něj dostal :wink:
ShogunShade
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 23
Registrován: sob 22. dub, 2006 23:00

Příspěvekod graver » ned 28. kvě, 2006 15:39

To se divím, že jsi nedostal - kdyby mě už někdo někam táhl za límec, tak bych upustil od té filosofie (která se mi jinak velmi zamlouvá :D ), že když ho kopnu do koulí, tak se tím snížím na jeho úroveň :D :D
Ale jinak musím říct, že hrát magora se mi už taky osvědčilo...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod graver » ned 28. kvě, 2006 16:07

Hyperboreus píše:N: Co známé řešení sporů soubojem?

Ten výraz "řešení" je poněkud zavádějící - souboj ukáže, kdo umí líp bojovat, ne kdo má pravdu ve sporu. Když o někom řeknu, že je vůl, tak buď je nebo ne, a nic na tom nezmění, jestli mi ua to dá přes hubu.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na armádní a combat systémy...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 33 návštevníků

cron