RBR píše:ingwe píše:aha:) pokud se teda nebudes ptat na veci stylu kdy uz zacnes cvicit s tema dvema mecema

V Katori se cvičí se dvěma mečema zárověň? Není to náhodou jiná škola.
RBR
2RBR: Ano, cvici, ale az na pokrocile urovni. Jeden mec je pro zacatek az dost, i tak se ti pletou ruce a nohy, natoz mit tech mecu vic

v dobe vzniku TSKSR u sebe bushi uz bezne nosili dlouhy a kratky mec, tedy spis mec a dyku(klasicke wakizashi to myslim jeste nebylo, jestli se pletu tak me snad Torao opravi

), a vzhledem k tomu ze katori ma v programu kompletni pripravu bojovnika do bitvy, je v ni i boj s obema meci a boj pouze s kratkym mecem(viz vyse linkovana ukazka-video-na nasich strankach).
Jina skola to neni, asi mas na mysli to co se spoji snad kazdemu kdo o tom slysel-Mijamoto Musashi a jeho Nitten Ichi (Nito) rju kenjutsu, ktery boj se dvema meci velmi proslavil, ale rozhodne ho, jak se nekde muze mylne objevit, nevymyslel... to mi pripomina jak jsem na jinem servru v diskuzi o jap. BU nasel prispevek "a Musashi pry taky vymyslel taisabaki"

Nejhorsi je, ze se daji najit stranky o ruznych BU, kde jsou tyto priserne desinformace napsany cerne na bilem a nikomu to nevadi...(jeeezis ja sem se nejak rozjel, jestli si tenhle prispevek precte aiki, asi na me bude nas... jeste vic nez doted, ale ma smulu, tady mi uz muj prispevek smazat nemuze

)