Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod pm » stř 13. pro, 2006 12:33

za prve mi tyto a podobne debaty priminaji debaty z mladi, jestli je karaco lepsi nez kixbox a jeslti by Fandaaam zmlatil Brukliho - je vam dvanact, hosi?

za druhe navrhuji zalozit novy thread, anzto v tomto je to off-topic

za treti, naprosta vetsina gf skol v CR, ve svete i v Cine cvici gymnastiku, to je proste fakt. dobrych skol (ucitelu i zaku) je zlomek, ale tak je to ve vetsine oboru lidske cinnosti. ja sam jsem v Cine videl mraky neskutecne mizernych skol, ale take spoustu skol a ucitelu, ze kterych by se (nejen) mistni hrdinove pos... strachy, bez prehaneni - vcetne streetfighteru, mafianu, zabijaku, lidi co meli na tele jizvy od macet a sekacku, lidi co prisli o oko ci o pulku zubu, lidi co meli na konte par zabitejch lidi - ne tech co si hraji na zabijeni v ringu nebo v kleci.

za ctvrte, nechapu zamenovani nacvik urcite dovednosti za dovednost samu a jeji prakticke vyuziti v boji - ze stran obou zde hadajicich se taboru

za pate, i u nas je nekolik skol, ktere cvici tak jak se gf cvicit ma, vcetne tzv. "modernich" (opravdu jen tzv.) treninkovych metod - buseni do lap, do pytlu, posilovani a otloukani vseho druhu, ruzne podoby nacviku boje (s chranici, bez, ve stoje, na zemi... ) - nemaji problem s "pomerovanim dovednosti". pokud je zajem, muzou se proti sobe postavit dva vicemene vahove i vyskove podobni kluci s vicemene stejnou dobou praxe a "pomerit dovednosti" - aby to o necem ovsem vypovidalo (styl x je lepsi nez styl y a bylo mozno to na zaklade statistiky nejak rozlousknout, byl by potreba ponekud vetsi vzorek nez dva typci, ze)

za seste, i kdyz v b.u. je bojovy aspekt primarni, uz me to vecne internetove kasani rukavu a fighterska retorika od vetsiny zucastnenych prestavaji bavit, na netu je kazdy Super Streetfighter 2. pro me i radu dalsich lidi nejsou b.u. jen treninkem jak rozmlatit druhymu hubu, ale necim mnohem, mnohem vic. uciteli meho ucitele je napr. skoro 97, porad cvici, ma to v hlave v poradku, fyzicky je nam lip nez vetsina ctyricatniku u nas, a prisuzuje to jen a jen cviceni, podle spravne a desetiletimi overene metodiky. dnesnim experimentatorum mlaticim se hlava nehlava preji hodne zdaru, za par let pulka z nich bude chroma, je to vzdycky neco za neco.

jinak vyckejte na dalsi dily meho clanku a na nova videa na nasich www, kde bude vic z otloukani a posilovani, bojovych drilu atd., jinak s temi co to maji blize muzeme domluvit nejake "pomerovani dovednosti", a zahrnout dalsi skoly c.b.u., z hlavy me napadaji minimalne tri ctyri, ktere nemaji problem se poprat.

na zaver - Pavela je muj kamarad, i kdyz s nim ne vzdy souhlasim, musim se ho zastat, vase invektivy na jeho hlavu jsou zbytecne, on tezkou muze za to, ze x za gf se vydavajicich Hladiku, Smakalu, Kotlaru, radobytaijistu atd. uci to co uci.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » stř 13. pro, 2006 12:33

ukropcany píše:
Pepah píše:Kdo potrebuje vsechny presvedcovat, kdo potrebuje fur s nekym bojovat ? Kdyz ma nekdo sebevedomi, at uz zdrave nebo nezdrave tak to nepotrebuje. I kdyz, kdyz je nezdrave tak to nekdy potrebuje.. si ho posilovat dokazovanim si ze je nejlepsi ... a ostatni nic neumi ... :wink:
Čo? Však tréningový zápas nie je o tom, aby som celý svet o niečom presvedčil :roll: Tréningový zápas je od toho, abyb som vedel, kde sa v potravinovom reťazci BU nachádzam... či som žížala, alebo pes, alebo medveď... :idea: Okrem toho, je mimoriadne trápne sa oháňať starými majstrami (pôvodne som toto sledoval len u aikiďákov :twisted: :wink: ), pretože (aj keď sa ma streetfight a miestne debaty okolo neho nijako netýkajú), nikto nevyťahuje kokotiny typu "no počkaj, ako by Ti Tyson natrieskal" :roll: Posielam snáď napr. ja (alebo niekto iný) kohokoľvek odtiaľto za svojim trénerom? Obrázek

Pisu nekde ze ten kdo netoci videa, nezapasi ? :wink:
Ohanim se starymi mistry ? :wink:

PS: kdyby mi z toho tady bylo spatne, radsi bych to necet... 8)
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dong_wu » stř 13. pro, 2006 12:41

ukropcany píše:4dong_wu - na to aby človek ukázal čo v ňom je nie je vôbec potrebné sa rozšlahať na kašu, že... práve naopak, také tie reči, že "ja idem len bez pravidiel a bez kamery" sú známkou strachu... kto si to rozdá aj na "facky", tak dáva jasne najavo že sa nemusí za nič (ťažké ublíženie) skrývať...

4pavela - kľúúúúúúúúúúúúúd... 8)

Ja chapu jak to myslis, ale cinani se na to proste koukaj jinak a vetsinou jsou ochotny lehce sparovat jen se svejma zakama. Navic sedesati/sedmdesati lety chlap proste nebude riskovat, ze mu vpalis delo proto, ze na tebe nebyl dost drsnej. Coz je z myho pohledu dost pochopitelny, kdyz terba vazis jednou tolik co on.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 13. pro, 2006 13:33

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 18:15, celkově upraveno 2
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 13. pro, 2006 13:37

Sennin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Uznávám a přiznávám se, reálnému boji vůbec nerozumím, rozumím jenom nějakejm pitomejm tanečkům. Skoro se stydím tady s takovými mistry realfightery diskutovat.Díky že jsi mi vrátil náladu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: OTÁZKA, KDO TOMU TADY ROZUMÍ? Uznávám že já ne. TAK KDO, KDO TADY ROZUMÍ REALFIGHTU, JE TU NĚJAKÝ REALFIGHTER PROSÍM, přihlašte se.OK, Řekne tady konečně někdo, co je to realfight a jak se liší od těch zbytečných a nefungujících BU? Nebo budete donekonečna jenom blábolit, že jedině realfight(nedefinovaný, snad bez tréningu nebo co?) je k něčemu a BU jsou nahovno? Zatím nikdo z vás realfighterů neřekl nic inteligentního, kdy z vás něco vypadne? Už několik lidí tady popsalo, jak vypadá tradiční tréning, kdy už konečně někdo napíše jak vypadá ten váš realfigterský? Nebo netrénujete? Co to je za odpověď, že wušu má nepoužitelné techniky, neznáte konkrétně ani jednu. Co je to za odpověď, že by někde nějakej tradiční dědek dostal na hubu? To je totéž jako kdybych řekl, že byste od dědka dostali na hubu. Co je to za hovadinu, že kdo zvládnul svoje tělo ten by nezvládnul útočníka, podle téhle debilní logiky by tedy zvládnul útočníka ten, kdo NEZVLÁDL svoje tělo nebo co? Co je to za hloupost, žeten kdo ovládá dobře wušu by nezvládl reálný boj? Co je proto za důkazy, stejně já můžu tvrdit, že by realfighter někde dostal URČITĚ na hubu! Stejná pitomost. Už týden tady požaduju něco konkrétního a nebyli jste schopni kromě nadávání na "tradiční" vyplodit jedinou inteligentní pozitivní myšlenku. Je snad ten váš realfight definovanej tak, že je to TO CO NENÍ TRADIČNÍ? NEBO JAK? Je to jenom imaginární pojem, definovanej tím, že by realfighter URČITĚ všem rozbil hubu? Ale JAKEJ realfighter?Kdo to je, co to je, dá se na to šáhnout, dá se to nějak popsat? Nebo řekněte na rovinu: JEDINEJ REALFIGTER JSEM JÁ(Franta, Pepa, Lojza atd...)A bude jasno. Fakt to neni zábavný a přesně jak říká PM, je to akorát vytahování kdo je lepší, na úrovni 15letých.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » stř 13. pro, 2006 14:15

marvin píše:http://www.filecabi.net/video/aikido-grand-master-mma.html

hmm
mno, uz vim, proc marvin & spol. maji tak radi videa, staci mrknout na ten sloupec vpravo :lol:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 13. pro, 2006 14:26

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 18:16, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 13. pro, 2006 16:01

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 21:45, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » stř 13. pro, 2006 16:54

Spousta hovadin se resi, protoze jste lini listovat zpet.

Padly tady vyroky, ze stari mistri byli to nejlepsi, dnes uz nikdo BU nemuze delat tak jako oni. Padly vyroky o tom, ze by dnesni spickove bojove sportovce srovnali. Takze veskere rozbroje o veku a vaze souperu atd. jsou bezpredmetne.

To, ze s necim tvrzenim nesouhlasim, jeste neznemena, ze se budu sproste navazet do toho, kdo to napsal. To neni argument, ale ubohost.

Podobne nerozumim dotazum typu, proc se dedci nechali natocit:
treba je pozadali jejich zaci,
treba se chteli podivat, jak vypada jejich cviceni,
treba jako upominku pro sve pribuzne,
treba jim nevadi, ze je nekdo cizi nataci ...

pucmaz - a co je fight bez pravidel a bez kamery a beze svedku? To muze vypadat tak, ze frajer prijde s bouchackou, nozem, teleskopem, s dalsimi dvema frajery ze zalohy ....
Pak je tu varianta "feroveho" souboje s pichanim do oci, proslapavanim kolen, mlacenim pres usi ...
Riskovat ze se neco takoveho povede, nebo, ze se to stane v okamziku, kdy uz jsi mel prevahu a frajera nechavas vydychat ...

Je to znamka strachu? Urcite. A take je to znamka rozumneho zebricku hodnot.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » stř 13. pro, 2006 18:36

Pepah píše:Jojo, mate pravdu pokud celemu svetu neukazete jak jste super a nejlepsi. A nenatacite o sto sest videa plne super sucker punchu, nebo ruznych zapasu s kymkoli. Nic neumite.
Pro nataceni videi a souboju musi byt motivace ... Pokud neni , tak nevim proc by nekdo kdo neco takoveho umi mel neco takoveho natacet. Aby vsechny presvedcil ? Kdo potrebuje vsechny presvedcovat, kdo potrebuje fur s nekym bojovat ? Kdyz ma nekdo sebevedomi, at uz zdrave nebo nezdrave tak to nepotrebuje. I kdyz, kdyz je nezdrave tak to nekdy potrebuje.. si ho posilovat dokazovanim si ze je nejlepsi ... a ostatni nic neumi ... :wink:
Tak proč se nechávaj natočit při cvičení sestavy?? To jim problém nedělá, ale ukázat jak tyto techniky a schopnosti požít to už je pro ně zřejmě problém :roll: nezlob se, ale to je divný.......
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » stř 13. pro, 2006 19:15

pucmaz píše:
ukropcany píše:4dong_wu - na to aby človek ukázal čo v ňom je nie je vôbec potrebné sa rozšlahať na kašu, že... práve naopak, také tie reči, že "ja idem len bez pravidiel a bez kamery" sú známkou strachu... kto si to rozdá aj na "facky", tak dáva jasne najavo že sa nemusí za nič (ťažké ublíženie) skrývať...

Jestli ti ale tolik jde o konfrontaci, proc do toho nejit i bez pravidel a bez kamery, kdyz ti to dotycny nabizi? Me se zda spis tohle jako znamka strachu. Chces pomerovat kvalitu, ale jakmile se nekdo neprizpusobi tvym podminkam je to spatne? Pochopitelne, ze kdyz budu boxovat s boxerem dostanu narez, kdyz pojedu kickbox s kickboxerem dostanu narez a kdyz si dam grappling s grapplerem... dostanu narez. Fullkontaktni sparring neni spolecny jmenovatel bojovych umeni. Myslim, ze by bylo fer se prizpusobit pravidlum, ktera urci vyzvany... nebo ne?
:wink:

Promin, ale takhle to vypada, ze karate funguje jen proti karate v ramci karate pravidel :D . Dyt neni snad tak tezky domluvit pratelskou konfrontaci viz jiz vyse zminovany genkki sudo, kdyz je nekdo vyrazne lepsi, je to vetsinou hned videt.
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » stř 13. pro, 2006 20:03

Nevim proč by se dědci nemohli nechat natočit??? Určitě by propti tomu žádnej dědek nic neměl. Aspekt zranění a následků atd. jak o něm mluvil Dongwu je ale pravdivý, v Číně jsou poněkud jiné zákony a souboje naostro mimo ring jsou zakázané, za zranění´při takovém klání by mohl dotyčný dědek jít opravdu do basy. Na druhou stranu to "dědci" mají tak v ruce, že člověk většinou vydrhne hubou trávník a tím to skončí,, já bych ty univerzální streetfightery fakt rád viděl s kterýmkoliv mým známým dědkem. Pochybuju ovšem, že tady vůbec někdo z těch univerzálních streetfighterů je schopen pochopit jak to funguje. Já tady otevřeně prohlašuji, že každý může přijet do Pekingu, vzít si kameru a natočit se v reálném boji se mnou přivedeným "dědkem" od začátku, do konce kdy bude rejt držkou zem :evil: Pro přítomné náfuky, přesvědčené o svém realbrutalfightu to bude dobré vystřízlivění.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » stř 13. pro, 2006 20:08

pavela píše:Nevim proč by se dědci nemohli nechat natočit??? Určitě by propti tomu žádnej dědek nic neměl. Aspekt zranění a následků atd. jak o něm mluvil Dongwu je ale pravdivý, v Číně jsou poněkud jiné zákony a souboje naostro mimo ring jsou zakázané, za zranění´při takovém klání by mohl dotyčný dědek jít opravdu do basy. Na druhou stranu to "dědci" mají tak v ruce, že člověk většinou vydrhne hubou trávník a tím to skončí,, já bych ty univerzální streetfightery fakt rád viděl s kterýmkoliv mým známým dědkem. Pochybuju ovšem, že tady vůbec někdo z těch univerzálních streetfighterů je schopen pochopit jak to funguje. Já tady otevřeně prohlašuji, že každý může přijet do Pekingu, vzít si kameru a natočit se v reálném boji se mnou přivedeným "dědkem" od začátku, do konce kdy bude rejt držkou zem :evil: Pro přítomné náfuky, přesvědčené o svém realbrutalfightu to bude dobré vystřízlivění.
jasne. jenomže pro většinu lidí je peking asi stejne unreal jako antarktida...spíš nám objasni proč je net plnej těchle "dědků" jak cvičí formu ale nikde jak se perou? aspoň tréninkově :?:
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 13. pro, 2006 20:59

Rimmer píše:
pavela píše:Nevim proč by se dědci nemohli nechat natočit??? Určitě by propti tomu žádnej dědek nic neměl. Aspekt zranění a následků atd. jak o něm mluvil Dongwu je ale pravdivý, v Číně jsou poněkud jiné zákony a souboje naostro mimo ring jsou zakázané, za zranění´při takovém klání by mohl dotyčný dědek jít opravdu do basy. Na druhou stranu to "dědci" mají tak v ruce, že člověk většinou vydrhne hubou trávník a tím to skončí,, já bych ty univerzální streetfightery fakt rád viděl s kterýmkoliv mým známým dědkem. Pochybuju ovšem, že tady vůbec někdo z těch univerzálních streetfighterů je schopen pochopit jak to funguje. Já tady otevřeně prohlašuji, že každý může přijet do Pekingu, vzít si kameru a natočit se v reálném boji se mnou přivedeným "dědkem" od začátku, do konce kdy bude rejt držkou zem :evil: Pro přítomné náfuky, přesvědčené o svém realbrutalfightu to bude dobré vystřízlivění.
jasne. jenomže pro většinu lidí je peking asi stejne unreal jako antarktida...spíš nám objasni proč je net plnej těchle "dědků" jak cvičí formu ale nikde jak se perou? aspoň tréninkově :?:
No to asi bude tim kurva, že každej zápaďák, kterej přijede do číny tak řekne jako první, nemohl byste mi tady mistřeministře něco vokázat na kameru? A přítomnej dědek začne samozřejmě mávat rukama atd.(přesně jako v komediích se Stephenem Chow :lol: ) Kdyby laskavě někdo za dědkem přišel a řekl, já tě tadyyy frajere zbouchám a tady Lojza to natočí, tak by byl internet plnej rvaček.Já bych rád taky OPONOVAL, kde prosím, milí streetfighteřirealbrutalanal je na netu nebo kdekoliv k vidění ten váš realbrutal fight? KDE, já to chci vidět, jak to teda v reálu vypadá? :twisted:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 13. pro, 2006 21:43

pavela:ja teda nevim, ale chapu ze nejlepsi obrana je utok vid Pavelo? jak nekdo s tebou nesouhlasi tak uaa uaaa - ste vsichni dementi, prijedte do Ciny a uvidit :lol: (jo mimochodem: Prijdou ti tve prispevky padnejsi a presvedcivejsi kdyz do kazdeho prispevku pridas nakou tu kurvu ci picu?) Mimoto jsem si nevsiml ze by se tu nekdo tituloval velkym brutalmetalmegahydrostreetfighterem...to se tady snazis podsouvat ty kdyz nejsi schopen vysvetli proc neni natocen zadny sparring napr. mezi mistry kung (pao) fu (klasika: kdyz nemam argumenty zacnu utocit ve stylu - ste vsichni kreteni, dedci co me ucej by si s vama vytreli pr... apod - smutne (to muzu klidne tvrdit i ja ze cvicim treba aikido a ze porazim kohokoliv ale z moralnich duvodu to nepredvadim - samozrejme mi nemusis verit (a dobre delas) , pochop ale lidi co neverej tobe - ok natoc video a zavri nam tady hubu...na guglu jsem videl mnoho videi z boxu,juda, karate, zapasu ci thaiboxu dokonce i zmusada (a nemuseli se v tom videu zmrzacit, fakt ne)- presvedcilo me to ze mohou fungovat ale napr z tech vnitrnich bu jsem sparring nevidel zadny - to je proste divny ne?
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » stř 13. pro, 2006 21:54

pavela píše:KDE, já to chci vidět, jak to teda v reálu vypadá? :twisted:

Bohuzel uz tu sajtu zavreli, ale Ti, kdo jsou na netu dele, vedi:

http://www.shownomercy.com/
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 13. pro, 2006 22:04

Dalt,no jasně, já už fakt nemůžu, je to jak z Jaroslava Haška, , porybnej Nykles byl vožralej jak prase ale pan starosta byl jenom trochu veselej. HIstorie se pořád opakuje. ®ejo? To že jenoim reaguju na naprosto dementní útoky na tzv BU to neni nic,.ale Pavela použil silnější slovo, tak je oheň na střeše. Čechové, kam se to ženete??? Blbost vítězí!!!
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 13. pro, 2006 22:18

V kyokushinkai karate se taky jedou katy,Oyama meditoval pod vodopádama,trénoval tuším i nějaký vnitřní styl (nekamenujte mě pokud to neni pravda :lol:,ale někde to bylo k přečtení),věnoval se tradičnímu posilování v přírodě....

Jak to,že nikdo nepochybuje,že KKK karate funguje?Položil si někdo z lidí praktikujících např. wushu tuto otázku?
Jestli to nebude tím,že se tam setsakra tvrdě zápasí :wink:

Prostě neni přístup jako přístup

4Pavela

-používej klidně silnější slova,drsňáky z ulice :lol: to přeci nerozhodí,ne?
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 13. pro, 2006 22:19

presvedcilo me to ze mohou fungovat ale napr z tech vnitrnich bu jsem sparring nevidel zadny - to je proste divny ne? To je furt dokolečka kurva, jak u blbejch na dvorku. Mistr Bao Li Gao je expert na vnitřní styly, stačí? Dyť lidi vůbec nevíte co to znamená vnitřní styl, vaše znalosti o tom pocházejí z příručky Turnebera. Styl Muhammada Aliho velmi připomíná vnitřní styly, zejména Xingyi. Stačí? PS: nejsi schopen vysvetli proc neni natocen zadny sparring napr. mezi mistry kung (pao) fu (klasika Umíš číst chlape, právě jsem to vysvětlil, furt nestačí??? Tak už nevim, ať to zkusí někdo jinej já to vzdávam... Když natočím video, řeknete mi že je to podfuk, prostě je to všechno k ničemu, blbce nikdy nepřesvědčíš o opaku jeho stihomamu, jak říkal ten hostinskej Rampa na Vinohradech,když mu někdo měl zůstat dlužen, že jsou vokamžiky v životě lidskym kdy je člověk ke všemu hluchej jak pařez.... Jo a Dale, : řekl "mrdky", ale já tem cejtím "kurva" a "píp" :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil pavela dne stř 13. pro, 2006 23:16, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 13. pro, 2006 22:24

pavela: tak ted jsi mi to teda nandal...jak rikam kdyz nemas argumenty (odpoved na moji otazku) tak zautocis...ooo ty jsi tak drsny...(v slovnim projevu)

ono jde hlavne o to ze na jakykoliv (a treba i) dementni utok na BU, reagujes PRAVE JEN temi silnejsimi slovy...tzn ja nepotrebuju od tebe vedet jakej sem dement a ze blbost vitezi - ja ot tebe chci odpoved na urovni (pokud jsi toho schopen) na moji otazku ( a netyka se to jenom me) zatimco ty na kazde pochybovacne ci (domnele) urazlive prispevky reagujes nadavkami...to je dle me pripad kdy blbost vitezi...(nebo mozna jen netolerance)
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...