Kluby reálné sebeobrany

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jendis » ned 24. pro, 2006 7:01

4 DrGlock...pěkné příspěvky.....souhlas....... :wink: .......není potřeba psát úplně dopodrobna,je úplně k pochopení,co chtěl básník říci..... :wink: :!:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

 

Příspěvekod TongPa » ned 24. pro, 2006 10:29

DrGlock píše:...Co se týče tréninku s nožem, podle toho se úplně nejlíp pozná, jestli někdo jede reálně, nebo ne. Jakejkoliv nůž z materiálu pevnějšího než izolační pěna na trubky je na trénink absolutně nevhodnej (krom nácviku vykosťování nože z ruky, tam je třeba nějakej pevnej tupej hladkej). I gumový nože jsou na šicí stroj zbytečně tvrdý. Jakýkoliv pevným nožem ti rozlámu žebra. Ostrým nožem tě zabiju při první technice. Jenže to ty nevíš, protože s ostrým ani tupým nožem si nemůžeš dovolit reálně zaútočit. A když nemůžeš reálně útočit, jak se chceš naučit reálně bránit?...

Pravdu díš bratře Glocku. :!: Ve Fungově příspěvku mě zaujalo už to, že se údajně mlátí na plný kontakt bez jakékoliv ochrany, takže na ty nože už jsem ani nereagoval... My jsme kdysi obranu proti noži také zkoušeli cvičit s kovovýma nožema, přesněji s tupýma bodákama vz.58... Pro neznalé to vypadalo opravdu monstrózně - "Bože, to jsou drsňáci, oni cvičí s opravdovými noži!" 8O Jenže tak šlo opravdu cvičit pouze obranu proti matlákovi = útočník provede velký nápřah a jediný bod (sek). Navíc "útočník" do toho při nácviku nikdy nejde opravdu na 100%, protože když to "obránce" pohnojí, může ho i tím tupým bodákem vážně zranit či dokonce zabít... Nácvik obrany proti jak píšeš "šicímu stroji" byl s kovovým nožem naprosto neproveditelný... Proto jsme přešli na nože gumové, které tak nějak používáme dodnes, ale v kombinaci s nožema ještě měkčíma, protože takovej plnou silou vedenej bod na krk je i s tím gumovým nožem... :? Jinak ostatní cvičné zbraně jsme si vyrobili z plastových vodovodních trubek ještě obalených tou izolační pěnou. Získali jsme tak imitaci teleskopického obušku, různě dlouhých tyčí, basebalové pálky, nunčaku a podobně, máme i plastový řetěz.

DrGlock píše:...Budete se snažit o realistický nácvik dovedností a technik a o realistické ověření jejich použitelnosti. A to bez pořádného vybavení a chráničů nelze. Neobejdete se bez helmy s mříží nebo s plexisklem, suspenzoru, rukaviček na ultimáty, chráničů na holeně...

Všechno tohle používáme, navíc i chrániče zubů, kolen a loktů. Fakt si nedokážu představit, jak by někdo mohl trénovat plný kontakt bez toho... :roll:

Jinak i ten zbylý obsah tvých příspěvků hodnotím za 1! Hezky jsi to napsal, ty kluku ušatej... :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 520
Registrován: stř 08. lis, 2006 0:00

Příspěvekod defendu » ned 24. pro, 2006 12:35

Už jsem to psal výše : Fung je pravděpodobně členem nějakého slušného oddílu :lol: ,ale nejsem si jist jestli tam cvičí sebeobranu nebo něco čemu říkám - bojová pantomima,tedy nácviky jak ve zpomaleném filmu,člověk sice získá respekt před opravdovou zbraní,na pohled hezkou techniku,ale.....to je všechno :oops:

DrGlock - pěkně napsané :wink: ,jen bych doplnil,že informace a zkušenosti o reálném boji (přípravu na rvačku) nestačí jen získávat od mistrů BU,instruktorů sebeobrany,policistů apod.(těch hodných),ale taky od hochů z "druhé strany"-násilníků,bývalých muklů,notorických rváčů,nezákonných vymahačů,hools apod. (jen je nutné dát si při kontaktu s nimi majzla :wink: ),člověk nejlépe získá info o pouliční realitě,když v ní žije (používá naučené v práci apod.) a samozřejmě právě od lidí co v "realitě" fungujou.Představu o pouličním přepadení získáš nejlíp od někoho kdo to už párkrát udělal :!:
Je to sice poněkud nestandartní metoda získání zkušeností,ale kdo chce lovit vlky musí je nejdřív dobře poznat (nejhorší na ulici je ,když máte "dobré vychování" to jste potom v pr...),jen si potom musí dát pozor,aby ho to moc "nepohltilo" a on se nestal jedním z nich :cry:

Kdo se často dívá do studny,neměl by zapomenout,že se i studna často dívá do něj :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod defendu » ned 24. pro, 2006 12:46

A co ostatní?Doporučíte ještě nějaký klub reálné (opravdu použitelné-ne pantomimy) sebeobrany? :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Jendis » ned 24. pro, 2006 13:11

4Defendu-asi máš pravdu(asi určitě),ale kontakt s těmahle lidma není až tak......jednoduchej...kór,když Tě znají,vědí,že jsi z "druhé strany barikády".

Jinak s tím dobrým vychováním...hele....ona slušnost občas bere vítr z plachet....když s nějakým drsoněm mluvíš jako ze žurnálu,slušně,skoro uctivě(ale nesmíš být připosranej strachy-myslím,že rozumíš,jak to myslím),tak To taky vezme.... :wink:
Víš jak...já mám asertivitu celkem nacvičenou...takže jsem asertivní,slušnej, skoro vždy....ale nemám problém přejít do "hloubky" a když je potřeba,prostě jednu natáhnout.....ale vždycky záleží na tom,s kým jednáš,že?! :wink: :idea:


Jinak...Defendu...co Dan Stružka(Comitatus)????Jaké je to u nich???...nemáš info,či zkušenost....???
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod defendu » ned 24. pro, 2006 14:19

Měl jsem a mám štěstí,že jsem se vždycky setkával s jednotlivci (bad boys),pak to neni problém,ale vždycky to byli chlapi co už v těch svinstvech momentálně, aktivně nejeli (nebo to aspoň tak vypadalo :lol: ).Děláš-li ve firmě,kde pracuje hlavně spodina od nás i z východu,neni problém setkat se s kdejakým hajzlíkem (ale mají aspoň dočasně chuť pracovat,takže z toho koloběhu násilí a kšeftů z nějakého důvodu,byť třeba na chvilku,vypadli) Navíc na mě neni zcela zjevné na kterou stranu barikády vlastně patřím :lol: :lol: .

Ohledně toho slušného chování - myslel jsem tím samozřejmě jen ty "jednopolární" lidi (byť třeba s černým pásem :lol: ),na ty kteří dokáží používat slušnost jako prostředek,ale dokážou být i "velmi,velmi ošklivý" jsem to nevztahoval :wink:
Jinak mám někdy pocit,že starý,dobrý Dale Carnegie by ze mě měl radost :lol: :lol: ,tedy aspoň občas.Když neuděláš nic co by dotyčnému mohlo připadat jako shazování jeho sebeúcty můžeš zabránit mnoha konfliktům,ale vždy to bohužel nejde :cry: ,ale to ti nemusím říkat.

U Dana Stružky jsem byl tenhle měsíc poprvé a to na semináři se zaměřením na teleskop - a bylo to dobré :wink: .S kolegy jsme fakt čučeli,že mu tam přišlo přes 40 lidí :!: :!: 8O ,což jsem snad nikde jinde neviděl.Akce byla pod záštitou firmy ESP,takže si tam každý mohl koupit různé jejich výrobky,což jsme většinou využili (už nemusím na dveřích nosit teleskop volně za opaskem,aby nebyl tolik vidět,ale na klipsu,který se nasazuje rovnou na rukojeť :wink: )
Jediná nevýhoda jeho školy (jen podle mě!!), je pro ty co u něj chtějí trénovat pravidelně a to vcelku nehorázná cena jeho výuky (na tu soukromou,už se kámoš raději neptal :lol:) s kámošema se chceme do budoucna zůčastňovat jeho seminářů,které mi přijdou naopak docela levné.Nemáme potřebu trénovat tradiční kali a wch,ale zajímalo by nás jeho pojetí nože no a samozřejmě ten teleskop a filipínský dumog.
Jinak jeho seminář na teleskop doporučuju (pokud vám nevadí spousta lidí :lol: ),byl o úplných základech,které už znám sice odjinud,ale byly tam věci a drobnosti,které jsem ocenil a okamžitě převzal :lol: :arrow: s ničím jiným z jeho "kuchyně" nemám prozatím zkušenost.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Jendis » ned 24. pro, 2006 15:57

Hmmm...dobrý...taky jsem slyšel,že celkem ví,co učí..... :wink: Dík za odpověď.... 8)
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod NAIA » ned 24. pro, 2006 20:28

Jendis píše:Jen tak naokraj...šijete si trénink na "míru"????Upravujete ho možnostem jednotlivce????....


Uplne maximalne. Mam dost spatne lokty. Z toho duvodu ted necvicim s teleskopem. Tim zjiskava moje sympatie sprej.

Protoze zima mi dost nici ty lokty. Tak v zime vic trenuju kopy a v lete ruce. Musim nejak fungovat i po treninku. A kdyz se mi klepou ruce tak ze ani nenatahnu zaver pistole tak je to blbe....
Z toho duvodu [lokty] jsem treba prestal tahat na silu rear naked choke, protoze jsem se timto odvaril na dalsiho protivnika. Ted spis cekam na spravnou prilezitost. Abych ho uskrtil cca do 5 sekund. Kdyz to trva dele, tak potom nemuzu pouzivat ruce.

FUNG: Souhlasim tady s ostatnimi. Zkus trochu poopravit tve info o realnem treninku. S temi ostrymi nozi je to asi vtip. Chapu ze je dobre si obcas vyzkouset jake to je mit cepel na krku, ale realny utok nozem nemuzes cvicit s ostrou zbrani. Jestli ano napis jakou mate umrtnost.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Slim » úte 26. pro, 2006 18:26

poučná diskuze a ted, jake teda ty kluby např. v Brně jsou ? moc jsem toho nenašel , krom toho, že jste chválili Clifoth Academy, kam se asi zajdu podívat a s tou systemou ted nevím mno, nekdo rika jo a jinej zase ne, asi to taky shlidnu, je jeste neco, co by jste mohli doporucit na street ? (jako klub, nebo něco takovýho :)
" Když narazíš na rozcestí, neváhej zvolit cestu smrti. "
Slim
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 06. kvě, 2006 23:00

Příspěvekod NAIA » čtv 28. pro, 2006 20:52

Tak napiste sem jeste nejake kluby RBSD. Zatim mame 2 - v Kladne a V Olomouci. To je vse?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Jendis » čtv 28. pro, 2006 23:08

Tu Sitru nepočítáš???...to je chyba,dle mého....Martin Cibulka cvičí a vyučuje RBSD..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod NAIA » pon 01. led, 2007 16:13

Jendis píše:Tu Sitru nepočítáš???...to je chyba,dle mého....Martin Cibulka cvičí a vyučuje RBSD..... :wink:


Prehlédl jsem. Sorry. Jen jsem to chtel trocha ozivit aby sem napsal nekdo dalsi.
Sitru pocitam.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod defendu » pát 19. led, 2007 19:47

Tak se určitě shodneme na tom,že co se týče "reálného výcviku",tak je to v naší zemičce bída s nouzí :cry:

Existuje nějaký instruktor (nejspíš bude z ciziny) u koho by jste chtěli trénovat,pozvat ho k nám,prostě poznat jeho trénink na vlastní kůži?

Mě osobně by zajímal Richard Dimitri a jeho Senshido/Shredder,Lee Morrison a jeho Urban Combatives,Bill Wolff a jeho Modern Defendo...... :lol:

Vcelku bych se rád zůčastnil nějakého semináře s Eyalem Yanilovem a hodně by mě zajímalo co vyučuje Tim Larkin,který byl svého času jakýmsi korunním princem Pettersonova systému SCARS,ale dnes už jede na svém písečku.

A co vy ostatní,kteří se zabýváte RBSD :?: :?: koho by jste např. oslovili aby k nám přijel na seminář a proč?
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod severin » sob 20. led, 2007 8:19

Jeff Espinous /Německo/ a Johan Skalberg /©védsko/

Jsou fakt hodně dobří a skoro za humny.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon 21. čer, 2004 23:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Jendis » sob 20. led, 2007 11:10

Tak ten Larkin by mne zajímal taky,ale určitě bych chtěl zkusit Jima Wagnera...myslím,že má velmi namáklou metodiku...a marketing,samozřejmě.®abař to ale nebude.....si myslím.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod madmax » sob 20. led, 2007 11:53

Fung píše:úderová i kopová technika na plný kontakt (resp. na hranici výdrže partnera). ®ádné chrániče, rukavice...
Volné sparringy (údery,kopy,zem), cvičí se na betonu. ...i při zranění. Práce s reálnámi zbraněmi (ostré nože, funkční pistole) ... Trénují se i "špinavosti" (oči, genitálie, uši) ...


Zda se mi, ze zapominate na zakladni cil sebeobrany.
Sebeobrana je tu proto, abychom si zachovali dobre zdravi (po napadeni). Pokud cvicite takhle destruktivne (zvlast ten beton za par let pekne ucitis v kloubech), tak se vlastne zranujete driv, nez vas nekdo vubec napadne.
Jak uz tady bylo receno, s realnymi zbranemi se realne nacvicovat neda, protoze utok neni realny. A jake vylepseni je funkcni pistole oproti makete? to po sobe fakt strilite? jestli jo, tak nejste jenom hazarderi se svym zdravim, ale i nebezpecni blazni.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 203
Registrován: pon 04. zář, 2006 23:00

Příspěvekod diablik » sob 20. led, 2007 11:54

..osone by som sa rad zucastnil na seminaroch s tymito ludmi a to su Geof Thompson a jeho 3secondfighter, Rodney Chico King/CM boxing/ a Raymond Floro a jeho modifikovane Ilustrissimo kalis
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 877
Registrován: stř 04. kvě, 2005 23:00
Bydliště: SK

Příspěvekod Fung » sob 20. led, 2007 12:25

Nezapomínáme,právě naopak, učí nás to opatrnosti. Nikde jsem netvrdil, že POUZE a JEDINĚ s ostrými noži a funkčními pistolemi (i když převážně ano, váha zbraně, charakter materiálu ...). Nováčci cvičí s tupější verzí (ale převážně kov).
Chrániče a nasazení při úderové technice je tak jak jsem popsal výše. Kdo neveří, může se přijít přesvědčit. Spousta kluků z Muay Thai, zápasu, xxx Jutsu atd. bylo překvapeno a zůstalo cvičit u nás (a něteří i bez toho, aby svoje původní BU opustili), prostě našli něco,co se chtějí naučit. Jak psal nědo výše, neznám jejich důvody (a ani to nepotřebuji, hlavně že je znají oni).
Namám čas a ani chuť někoho přesvědčovat o své pravdě. Pokud máte něco co vám vyhovuje - cvičtě to. Nebudu tady dělat dáblova advokáta a pouštět se do boje proti x diskutujícím, kteří nechtejí něž přesvědčit ostatní o své pravdě (jako to je i v jiných tématech). Chtěli jste informace, poskytl jsem je. Naložte s nimi,jak zvládnete (křičte, zpochybňujte, urážejte ... nebo se jděte přesvědčit). Jeden z ruských instruktrorů říkal, "nebudu nikoho přesvědčovat, každý se přesvědčí sám".
Fung
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 59
Registrován: ned 22. led, 2006 0:00

Příspěvekod NAIA » ned 21. led, 2007 19:59

defendu píše:Existuje nějaký instruktor (nejspíš bude z ciziny) u koho by jste chtěli trénovat,pozvat ho k nám,prostě poznat jeho trénink na vlastní kůži?
A co vy ostatní,kteří se zabýváte RBSD :?: :?: koho by jste např. oslovili aby k nám přijel na seminář a proč?


No ja jsem ten typ že bych vyzkoušel vše co je možné. Ale kdybych měl vybrat ty nej tak by to byli tito:

Tony Blauer a Rich Dimitri

Co vy ostatní? Nechytáte se na nějaký výjezd za kvalitou? Kdybyste měli místo v autě tak sem hoďte info.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Re: Kluby reálné sebeobrany

Příspěvekod SAMO » ned 21. led, 2007 20:25

defendu píše:Zdravím,

zajímalo by mě jestli má někdo z vás zkušenost s nějakým klubem (nebo o něm ví jen z doslechu apod.),kde se věnují přípravě k reálnému střetu na ulici (nejen rvačce,ale i sebeobraně) ať už k tomu využívají nějaký konkrétní styl nebo tzv. všehochuť.

Znáte nějaké kvalitní instruktory nebo osobnosti,kterým v této oblasti důvěřujete?Adresy kde se trénuje?Internetové stránky?Tak sem s nimi :wink: .

Píše mi hodně lidí jestli o něčem nevím v jejich okolí,ale já jim nedokážu poradit,protože nevím :cry: Zkuste jim tedy poradit vy :wink:




Dobrý večer.Velice rád bych doporučil Čínské plnokontaktní Bojové umění SANDA.V Praze ho učí pan AKAI z Ruska ve Fit Centru ulice Zborovská na Smíchově.Velice komplexní sebeobranný systém zahrnuje spoustu technik nohou,rukou,různé porazy,držení atd.Velice praktické!!!
SAMO
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 44
Registrován: ned 21. led, 2007 0:00

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

cron