Moderátor: pm
ukropcany píše:4majkx -![]()
![]()
To by jeden nečakal, že?
![]()
![]()
![]()
![]()
4keikob - strašne sa v tom nimreš...![]()
4samo - nebudeš mi možno veriť, ale poznám ľudí, ktorí cvičia min. 20 rokov, majú minimálne 4. dan a vyšší a nepochybujem o tom, že by mi padli najneskôr po druhej kombinácii... dúfam, že sa teraz pre Teba stanem borcom č. 1, ktorý reprezetuje názorovú líniu NEnácviku statických postojov...Samozrejme mi zabezpečíš vytvorenie vlastnej internetovej stránky a následnej reklamy v okruhu svojich známych...
Ešte som sa chcel spýtať - po tom zakorenení sa nadýchol niektorým telesným otvorom na hlave alebo to bola nejaká iná súčiastka...
A vydýchol aj niekedy? Alebo pomaly červenel, červenel, červenel a potom si sa zobudil na to, že musíš ísť na záchod?
JRup píše:s těmi 45 minutami to nebyl žert, ale to mabu je kapánek širší než cvičíš pravděpodobně Ty (takový velmi dlouhý oblouk, 2x šířka ramen). Bagua postoj je více užší.
Chodidla bych v tvém cvičení odhadoval o něco málo větší než je 1x šířka ramen. Chtěl bych se zeptat jak je to se zády a s koleny. Jsou záda 100% svislá nebo je mírný předklon dopředu? Kolena nebudou ani přesně nad kotníky ani přes špičku, že?
Myslím, že v tomhle mají ti zpravidla krátcí asiati výhodu než-li přerostlý slovan.
ly píše:... alebo napriklad taketo veci. ...
Lydia
Miro píše:...Omnoho dolezitejsie nez cas je spravny postoj, ked mingmen je otvoreny, panva tuho spojena s nohami, slachy zovrete, svaly uvolnene, vcitane zadku, chrbtica vzpriamena (nemusi byt uplne zvisla, ale urcite priama), hrudnik otvoreny, ale prazdny, cela energia sa drzi v bruchu, lopatky stiahnute a spojene s pasom, kostrcova kost (nie zakoncenie, ale plocha) smeruje dolu atd. to vsetko dohromady sposobi velmi jemne pnutie chrbtice nahor. ...
Miro
SAMO píše:Jeste mi treba i dopredu rekl co pojede a stejne me na to dostal.Rikal ze je to hlavne o technice.Sparingu venuje tak deset procent treninku,tak teda nevim...
Muzu ti domluvit sparing..treba te presvedci
DMC píše:Mimochodem, tohleto je jinej velice znamej pan z Okinawy, cvicici tu samou super internal katu:
http://youtube.com/watch?v=4nQLgxvgRDU
Baxxse píše:DMC píše:Mimochodem, tohleto je jinej velice znamej pan z Okinawy, cvicici tu samou super internal katu:
http://youtube.com/watch?v=4nQLgxvgRDU
Proc si probuh porad vetra ty chodidla?? Nebo co to tam dela??
Zveda tam nohu jak kacer a nemuzu prijit na to proc....
Miro píše:Omnoho dolezitejsie nez cas je spravny postoj...
ly píše:Moja osobna skusenost je taka, ze velka cast bagua zostav sa trenuje v nizkych a uzkych postojoch a ak clovek nema odmakane na zaciatku, moze si aj ublizit, ani s technikami sa daleko nepohne a nakoniec sa aj tak vracia k jibengongu.
DMC píše:jeikob píše:Naprostý souhlas. Často se tu reší ,že nízký postoj je pro boj nepraktický.
Zaleží jak kdy. Treba jsou tu videa ,kde jsou karatisté či kung fu cvičenci ,teda nevím na kolik autentičtí ? Při zapasech s brazilským jiu jitsu a behem chvilky je dotyčný dostane na zem. Jenže oni se rozebehnou ve stoje,proti němu. A kdyby se zakořenili ve stabilním nižším postoje tak ten judista se k nim proste nedostane.
Sni klidne dal...Anebo jeste lip, nekdy to zkus
Nebo kdysi na karate byl kluk teda on byl na vyšším stupni než mi byl menší podsaditejší a při cvičném kumite se usadil v takovým nízkým postoji vubec nebojoval v kamae ,a byl oříšek ho vubec zasáhnout
Asi jste ho nezkouseli kopat do tech nohou, co?
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků