NAGULAL JEDE ;O)

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 14:18

patrik píše:Jestli Ti můžu poradit - do úchylu mu nenadávám já, neviděl jsem ani kocku, pucmaze nebo další... kteří se zeptali...

Věř mi, že jsem tu diskuzi procházel víckrát právě proto, abych nikomu neublížil...

...to je jako kdybych teď napsal, že mě uráží, když mě hážeš do jednoho pytle se všemi kdo z něj dělaj úchyla...

a začal tě vyhánět z tohohle fóra...

Nejde jen o oznaceni uchyl, ale obecne o ten pristup. A ten mas, z meho pohledu, stejny jako ostatni, kteri ho oznacuji za uchyla a pedofila. :-)

Proste a jasne, schazi mi konstruktivni a objektivni kritika. Cela diskuse se mi jevi jako rada osobnich utoku...

Porad totiz nevim, co presne Ti vadi. Pouze nejaka stara afera z jineho diskusniho fora? To je dost malo.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 25. kvě, 2004 14:23

WT_Martin píše:Nejde jen o oznaceni uchyl, ale obecne o ten pristup. A ten mas, z meho pohledu, stejny jako ostatni, kteri ho oznacuji za uchyla a pedofila. :-)

Proste a jasne, schazi mi konstruktivni a objektivni kritika. Cela diskuse se mi jevi jako rada osobnich utoku...

Porad totiz nevim, co presne Ti vadi. Pouze nejaka stara afera z jineho diskusniho fora? To je dost malo.

Takže dál, co mi vadí - když já si s tím lhaním nemůžu pomoct...

Pryč od filmu - zpátky k bojování...

Vadí mi, samozvaný lektor... tedy někdo, kdo vybírá peníze zato, že z Tebe udělá instruktora... bez potřebné akreditace. Není to tak trochu na žalobu?

Je to dost konkrétní :arrow:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 25. kvě, 2004 14:25

Doufám, že tu z vás nikdo děti nic neučí. 8O
Zatím se většina chová jak malé děti. :lol: Místo věcné diskuze se tu jen hádete o ničem. 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 25. kvě, 2004 14:26

:idea:
Naposledy upravil andromeda dne úte 25. kvě, 2004 14:31, celkově upraveno 1
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 14:27

patrik píše:Vadí mi, samozvaný lektor... tedy někdo, kdo vybírá peníze zato, že z Tebe udělá instruktora... bez potřebné akreditace. Není to tak trochu na žalobu?

Ja myslim, ze je to naprosto v poradku a zcela korektni. Pan Polak je zakladatelem urciteho smeru - Nin Tsun Do - a tudiz ma plne pravo ho vyucovat a sirit dal.

Jakou akreditaci mel Morihei Ueshiba? Jakou akreditaci ma 99,999% ucitelu bojovych umeni? Zadnou. Proste a jasne tvrde cvicili a jejich mistr jim jednoho krasneho dne rekl, ze mohou zacit ucit. To je cele, takhle to funguje.

Existuje tady Nin Tsun Do a jeho tvurce - Jaroslav Polak. A ten tedy muze prijmout skupinu zaku, ty vycvicit a nasledne je poverit dalsi vyukou. Me to prijde naprosto v poradku a naprosto bezne.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 25. kvě, 2004 14:36

WT_Martin píše:Ja myslim, ze je to naprosto v poradku a zcela korektni. Pan Polak je zakladatelem urciteho smeru - Nin Tsun Do - a tudiz ma plne pravo ho vyucovat a sirit dal.

Jo, to je problém zákonů a názoru... Já Ti jenom píšu, že mi to vadí...

WT_Martin píše:Jakou akreditaci mel Morihei Ueshiba? Jakou akreditaci ma 99,999% ucitelu bojovych umeni? Zadnou. Proste a jasne tvrde cvicili a jejich mistr jim jednoho krasneho dne rekl, ze mohou zacit ucit. To je cele, takhle to funguje.

Chyba, už jsem to jednou psal ten pán měl Kyodž Dairi (od září 1922) v Daito rjú a podobnou licenci v Goto-ha Jagjú ©ingan rjú dokonce od roku 1908...

Jak to chceš srovnávat. Navíc v té době, kdy "vzniklo" aikidó to vyučoval jako džúdžucu - tedy oprávnění na jpn. poměry měl, protože shora uvedené školy jsou džúdžucu klasické disciplíny.

Nemusím Ti tu vypisovat, kde byl evidovanej jako student... a kolik seminářů absolvoval. Je to doložený - písemně :wink:

WT_Martin píše:Existuje tady Nin Tsun Do a jeho tvurce - Jaroslav Polak. A ten tedy muze prijmout skupinu zaku, ty vycvicit a nasledne je poverit dalsi vyukou. Me to prijde naprosto v poradku a naprosto bezne.

Mno já mám pocit, že je to o pohledu na boj. umění - já mám jiný a tak to znovu zopakuji. Mě to prostě jako kvalifikace nestačí...

...Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 25. kvě, 2004 14:38

Díky za reklamu :D
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 14:39

patrik píše:Jo, to je problém zákonů a názoru... Já Ti jenom píšu, že mi to vadí...

Mozna si uplne nerozumime... Ja rikam - pokud nekdo neco vytvori, tak ma pravo to sirit. Nebavme se o predchozich zkusenostech, bavme se o Nin Tsun Do. Proste a jasne, vznikl nejaky system. A tento system ma jeho tvurce plne pravo sirit.

Anebo dam jiny priklad - Bruce Lee a jeho Jeet Kune Do. :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 25. kvě, 2004 14:40

WT_Martin píše:(...)Jakou akreditaci ma 99,999% ucitelu bojovych umeni? Zadnou. Proste a jasne tvrde cvicili a jejich mistr jim jednoho krasneho dne rekl, ze mohou zacit ucit. To je cele, takhle to funguje.
(...)

add akreditace - existují postupy, jak se k takové akreditaci dostat... pravda je takové, že je to spíš formální záležitost... (tedy z mého hlediska)...

...budu-li mluvit za sebe - není tu nikdo kdo by mi mohl udělit akreditaci v mém bu... to ale neznamená, že jsem oprávněný k tomu předávat víc, než smím... a co smím pozná ten, kdo mě učí :wink:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 14:44

ukropcany píše:4WT_Martin - precital si si vsetky fora tykajuce sa Nagualu? Ak ano, tak mi Tvoj nazor pride trochu zvlastny (ale nic proti tolerancii!), ak nie, tak si precitaj. Co sa tyka povedania do oci - nevidim v tom zmysel, predovsetkym kvoli typu cloveka, ktoremu by to ktokolvek z nas isiel hovorit. Z mojho pohladu je to podvodnik. Ak "nieco" vie, ziadny problem, ale "nieco" viem aj ja...poznam tento typ ludi (preto som sa par krat do tejto debaty zapojil) a viem, ze im nie je mozne verit nic. Tiez podnikam, tiez spekulujem kde aku korunu zarobit, ale urcitu hranicu prekracuje len uzka skupina ludi. A (nielen) podla mna ju Herr Polak krekrocil. Do nejakych dalsich debat sa uz pustat nechcem, co som chcel, to som uz povedal predtym.

Ano, ja Ti to neberu. Rikam ale, ze vsichni tvrdi, jak pan Polak lze, podvadi, krade, atd., ale pritom mi zatim nikdo neukazal nic konkretniho, co by melo vazbu na aktualni deni a nebylo to jen subjektivnim pocitem.

Jak rikam, ja ho nechci a nemam potrebu branit. To urcite dokaze sam. Ale chtel bych mit jasno v tom, co tady pisete a kritizujete...
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 14:46

patrik píše:...budu-li mluvit za sebe - není tu nikdo kdo by mi mohl udělit akreditaci v mém bu... to ale neznamená, že jsem oprávněný k tomu předávat víc, než smím... a co smím pozná ten, kdo mě učí :wink:

Ale Nin Tsun Do nikdo krome pana Polaka neuci, ze ano. :-) Tudiz Nin Tsun Do muze, jako jeho tvurce, predavat komu chce a jak chce. Podle meho nazoru na to ma plne pravo. Stejne jako si ja muzu vytvorit Hung Chun Jutsu a pokud se to nekomu bude libit, tak ho to muzu ucit a nikdo me v tom nema pravo omezovat.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 14:47

ukropcany píše:4WT_martin - no co sa tyka "licencii", tak od Herr Polaka sme sa dozvedeli, ze sa pozna s Yiwanom a tym to konci. Otazky jeho odbornosti sa riesili pred par tyzdnami a zostali nezodpovedane...

Nebavime se o tom, co umi nebo neumi. Bavime se o tom, jestli muze nebo nemuze sirit Nin Tsun Do... viz muj predchozi prispevek.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 14:52

ukropcany píše:4WT_Martin - a to ine forum si cital?

Jestli mluvis o http://garage.spider.cz/diskusni_forum , tak ano.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 14:57

Jo, tak to jsem take cetl. I to forum o filmu...
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 25. kvě, 2004 14:58

WT_Martin píše:
patrik píše:...budu-li mluvit za sebe - není tu nikdo kdo by mi mohl udělit akreditaci v mém bu... to ale neznamená, že jsem oprávněný k tomu předávat víc, než smím... a co smím pozná ten, kdo mě učí :wink:

Ale Nin Tsun Do nikdo krome pana Polaka neuci, ze ano. :-) Tudiz Nin Tsun Do muze, jako jeho tvurce, predavat komu chce a jak chce. Podle meho nazoru na to ma plne pravo. Stejne jako si ja muzu vytvorit Hung Chun Jutsu a pokud se to nekomu bude libit, tak ho to muzu ucit a nikdo me v tom nema pravo omezovat.

Taky tu nikdo nikoho neomezuje... nebo ano? Já jsem odpojil něčí dráty od počítače, aby sem nemohl psát, nebotakněco...

Add Hung Chun Jutsu - máš, ale potom se nediv, když budu (já osobně) psát, že je to slátanina...

...ty to ale neuděláš, není to tak?

V JPN bu existují tři znaky ©u - Ha - Ri... jsou to tři stádia při cvičení japonských budó...

...zjednodušeně řečeno - potřebuješ nějaký znalosti k tomu, abys mohl vytvořit něco novýho... a proto vznikají nové JPN boj. umění... Někdo cvičí nějaké bu, získá dostatek znalostí, a postupně se od nich může odpoutat... a snad i vytvoří něco nového...

...a nebo se sejde kolégium nejvyšších hlavounů a daj dohromady nějakou sadu technik z jejich disciplín, aby vytvořili nějakou další, která je vhodná jako intro do problematiky...

...v Čechách (stejně jako i v jiných státech) přijde nějaký nedouk a vymyslí bu... a řekne "mám na to právo"...

Já mám zase právo říct, že se mi to nelíbí...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 25. kvě, 2004 14:59

Jen tak mezi řečí, když někdo napíše že máte děti OPRAVDU rád ještě neznamená že vás označí za pedofila, to jste tu začal křičet až vy sám co když to někdo (já :) myslel OPRAVDU upřímně... co?? ®e by vám to z toho textu i všem ostatním taky bylo divný.....

ale co zkusit tohle, trocha historie nikomu neuškodí

Otázka – Wicking
„V prvni rade bych chtel pozadat o nejake informace k NIN TSUN DO FREEDOM WAY.
Co to je a kde to vzniklo. Na Inetu jsem neco nasel, ale vse je od Vas, takze se i zde obracim na Vas, abyste podal blizsi info.“

Odpověď – J.P.
„Vím, co vzniklo mně po 27 letech studia bojových umění (věnuji se jim od 12 a je mi 39), pěti letech práce v bezpečnostní oblasti, čtyřech letech studia a především osobního praktikování Tensegrity a cesty Toltéků a tolika realizovaných akcí, seminářů, táborů, kurzů, festivalů, ukázek,.... pro děti i dospělé, včetně publikovaných knih, že je již asi nedokáži spočítat. A jsem s tím spokojen a ti, kdo přišli, zkusili a popovídali si osobně, měli také dobrý pocit.

Takže máte-li nějaký problém s mou nabídkou, aniž mne znáte a aniž znáte NIN TSUN DO FREEDOM WAY, je to váš problém. Vyvracet vám něco po internetu slovy je nesmyslné.“

<b>Po menším nátlaku tedy nakonec jo – konkrétnější odpověď:</b>

„Vysvětlit NIN TSUN DO FREEDOM WAY ?

Jak to udělat ?

Jak najít pár vět, které vysvětlí systém, filozofii, přístup i okolnosti vzniku ?

Jak mi kdo jako dejme tomu naprostému laikovi vysvětlí AIKIDO, nebo KARATE, nebo KUNG FU pár větama ?

K NIN TSUN DO FREEDOM WAY jsou tréninky, semináře, příručky, scripta - a stejně je to záležitostí osobního poznávání a utváření si názoru na základě osobní zkušenosti.

Na základě pár vět si utvoříte pouhou domněnku.

Nevím, zda chci, aby si lidé o NIN TSUN DO FREEDOM WAY vytvářeli domněnky - i když si je dělají stejně, že ?“

<b>Sranda pokračuje:</b>

„Pro Patrika :

Míval jsem kdysi podobné názory na lidi, které jsem osobně nepoznal - jen proto, že byli jiní.

Nyní se za tu dobu, kdy jsem tyto názory míval, velice stydím. (A moc se dotyčným lidem omlouvám. Nyní už vím, jak jim bylo).

To je mé poučení.“

<b>A něco milého pro dnešek na závěr</b>

J.P.: „Mám stále ještě štíty osobního egoismu, do kterých se úspěšně trefujete, což mi ale na jednu stranu umožňuje si je uvědomit, přiznat a odhodit je.

V podstatě, když se teď na sebe podívám s odstupem, mi pomáháte. Sice to bolí, ale je mi to k užitku.“

<b> Jsem rád že vám tak pomáháme, upřímně, OPRAVDU
:twisted: :twisted: :twisted: </b>
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 15:05

patrik píše:Taky tu nikdo nikoho neomezuje... nebo ano? Já jsem odpojil něčí dráty od počítače, aby sem nemohl psát, nebotakněco...

Add Hung Chun Jutsu - máš, ale potom se nediv, když budu (já osobně) psát, že je to slátanina...

...ty to ale neuděláš, není to tak?

V JPN bu existují tři znaky ©u - Ha - Ri... jsou to tři stádia při cvičení japonských budó...

...zjednodušeně řečeno - potřebuješ nějaký znalosti k tomu, abys mohl vytvořit něco novýho... a proto vznikají nové JPN boj. umění... Někdo cvičí nějaké bu, získá dostatek znalostí, a postupně se od nich může odpoutat... a snad i vytvoří něco nového...

...a nebo se sejde kolégium nejvyšších hlavounů a daj dohromady nějakou sadu technik z jejich disciplín, aby vytvořili nějakou další, která je vhodná jako intro do problematiky...

...v Čechách (stejně jako i v jiných státech) přijde nějaký nedouk a vymyslí bu... a řekne "mám na to právo"...

Já mám zase právo říct, že se mi to nelíbí...

Konecne v tom mame jasno. :-) Me se Nin Tsun Do - podle toho mala, co o nem vim - taky nelibi (mozna, az ho uvidim dele na vlastni oci, tak se mi libit zacne, kdo vi) a konkretne "Nin Tsun Do Combat" bych necvicil zcela urcite. To je muj subjektivni nazor zalozeny na mych subjektivnich pocitech...

Ale neznamena to, ze nemuze NTD nekomu jinemu vyhovovat. To samozrejme muze a neni duvod, proc by nemelo. Ja, stejne jako Ty, uprednostnuji ten pristup, ktery jsi naznacil. Tedy tradicni vyvoj bojovych umeni.

Nicmene pan Polak, pokud vim, nikdy netvrdil, ze je jeho cesta tou nejlepsi a nejdokonalejsi, nebo snad jedinou spravnou. Tudiz, pokud JEMU vyhovuje, tak at po teto ceste jde. A jestli chce jit nekdo s nim, tak je to zase jeho vec a jestlize je spokojen, tak je vsechno v poradku.

Nezavisle na tom, co si o NTD myslim ja nebo Ty.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 25. kvě, 2004 15:08

2WT_Martin

a četls jeho propagační brožuru, co nám poskytl?

Tam psal přesně, že jeho bu, je to co svět potřebuje (necituji) a že je to to pravý ořechový... já už to smazal, ale někde v nějaky PC to určitě bude...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 15:12

patrik píše:2WT_Martin

Tam psal přesně, že jeho bu, je to co svět potřebuje (necituji) a že je to to pravý ořechový... já už to smazal, ale někde v nějaky PC to určitě bude...

Zadnou brozurku jsem necetl. Ale cetl jsem, v dobe kdy NTD vzniklo, radu propagacnich materialu (letaky, clanky) a tam nic takoveho nebylo.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 15:17

patrik píše:2WT_Martin

Patrik

Tak jsem prece jenom neco nasel... mam tady brozurku: "Nin Tsun Do Pro Energy - zakladni informace (+ pracovni prilezitost)" z roku 2001. Nic takoveho tam ale nevidim. Je tam ale rada formulaci, ktere se daji vykladat ruzne a pripadny kritik by si prisel na sve... :-)

Pak tady mam "Nin Tsun Do v akci" (1999), par dilu "Nagualu" a nekolik cisel "Jin Jangu". O Nin Tsun Do se tam pise, ale opet ne v duchu toho, ze by slo o jedine dokonale umeni.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...