Modern taolu wu-shu, kluby, oddíly a tak vůbec...

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod MaLong » úte 26. čer, 2007 15:01

Kungfu party? Ještě jsem o žádné neslyšel... :-)
MaLong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SiuLouFu » úte 26. čer, 2007 15:23

MaLong píše:Kungfu party? Ještě jsem o žádné neslyšel... :-)

A v tom to mozna bude ...

MaLong píše:Podívej se na stranky mistra Weng Xi Honga (nevím proč na něj všichni zapomínají, vždyť jeho škola patří mezi ty nejlepší u nás). Jeho žák, Jirka Vondrášek, učí moderní wushu narozdíl od Qin Ming Tanga a Zhai Hui, kteří vyučují tradiční wushu.
http://www.casw.cz

Jasne, jasne - moji "dobri" kamaradi z Plzne a okoli:

Statni reprezentace CR - Czech Wu-Shu Team

Nechybi tam ani Jirik Vondrasku za Taolu ...

MaLong píše:Jasně, že to je věc názoru. Já jsem u Qin Ming Tanga cvičil asi 4 roky a proto můžu srovnávat :-)

Ty si ale kluk sikovna! Dokazes po par letech rozpoznat zrno od plev a jabka od hrusek. Myslim, ze Qin Ming Tang sifu by se mohl u Weng Xi Honga, Jiriky Vondraska nebo u Tebe neco priucit, kdyz jeho Gong-Fu je tak mizerny ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » úte 26. čer, 2007 15:31

SiuLouFu píše:

MaLong píše:Jasně, že to je věc názoru. Já jsem u Qin Ming Tanga cvičil asi 4 roky a proto můžu srovnávat :-)

Ty si ale kluk sikovna! Dokazes po par letech rozpoznat zrno od plev a jabka od hrusek. Myslim, ze Qin Ming Tang sifu by se mohl u Weng Xi Honga, Jiriky Vondraska nebo u Tebe neco priucit, kdyz jeho Gong-Fu je tak mizerny ...

teda at to ctu jak chci, ja nikde nevidim ze by MaLong napsal v tom smyslu, ze by Qinovo kung fu bylo mizerny...? neco o "tradicnim" "modernim",... ale jinak nic... 8O
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » úte 26. čer, 2007 15:44

irzounek píše:teda at to ctu jak chci, ja nikde nevidim ze by MaLong napsal v tom smyslu, ze by Qinovo kung fu bylo mizerny...? neco o "tradicnim" "modernim",... ale jinak nic... 8O

Kdyz slysim o rozdelovani Kung Fu na "tradicni" a "moderni", tak se mi vzdycky zjezi i chlupy v nose. Ted o vikendu jsem byl na Czech Open a videl jsem dost velky vzorek toho "moderniho" Wu-Shu. Kdyz nekdo odejde od Qin Ming Tanga sifu, kde se uci normalni ("klasicke", "tradicni", "shaolinske", ...) Wu-Shu k nekomu, kdo uci Wu-Shu gymnastiku ("moderni") a pak si to dovoli porovnavat ve stylu, ze (cituji) vždyť jeho škola patří mezi ty nejlepší u nás tak mi to vyznelo ve stylu (kor po tom dovetku, ze ma co srovnavat) jako narazka na Qinovo Kung-Fu. Ale mozna se pletu a jsem uz moc paranoidni. Treba mi to jeste MaLong vysvetli vic polopaticky ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 26. čer, 2007 15:50

Pomooooc, už zase ty kecy o moderním a tradičním. Všichni tohle dělení používají kromě číňanů.Aůůůůůů
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » úte 26. čer, 2007 15:50

SiuLouFu píše:
Kdyz slysim o rozdelovani Kung Fu na "tradicni" a "moderni", tak se mi vzdycky zjezi i chlupy v nose. Ted o vikendu jsem byl na Czech Open a videl jsem dost velky vzorek toho "moderniho" Wu-Shu. Kdyz nekdo odejde od Qin Ming Tanga sifu, kde se uci normalni ("klasicke", "tradicni", "shaolinske", ...) Wu-Shu k nekomu, kdo uci Wu-Shu gymnastiku ("moderni") a pak si to dovoli porovnavat ve stylu, ze (cituji) vždyť jeho škola patří mezi ty nejlepší u nás tak mi to vyznelo ve stylu (kor po tom dovetku, ze ma co srovnavat) jako narazka na Qinovo Kung-Fu. Ale mozna se pletu a jsem uz moc paranoidni. Treba mi to jeste MaLong vysvetli vic polopaticky ...

hahaha, nebud paranoidni :-),
a vubec, koukni jakej je vesmir obrovska neuveritelne hluboka doura... co je nejake deleni na tradicni a moderni apod. v porovnani s tim :-) - a co si zaslouzi vic pozornosti :-)...?

ja kluky od Wenga shifu pred lety videl, hlavne jirku, a bylo to supr... :-)
a jsme mimo tema...
finishi
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 26. čer, 2007 15:54

Lidi, Weng učí tradiční styly, Cha Quan(Dan Tui ...) atd. a taky soutěžní sestavy, pokud vim. Qin zrovnatak, Kde je to moderní? Kopy? Údery? Co jasko je moderní?Jinak zdravím Yiwane
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » úte 26. čer, 2007 15:54

Uznavam, asi jsem opravdu off topic ...

Obrázek
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 26. čer, 2007 18:06

Nemyslel jsem kvalitu, ale to liche rozdeleni ... tradicni - moderni ... vnitrni - vnejsi ... Jsou to vymyslene a prazdne pojmy, ktere ve skutecnosti o kung fu nic nevypovidaji ... jen o predstave toho kdo to takto prezentuje :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaLong » stř 27. čer, 2007 13:45

Ach joooo už je to tu zase :-(
Tak mi připadá, že někdo neumí číst, nebo hledá mezi řádky něco, co tam vůbec není... Já jsem chtěl jenom poukázat na to, aby se nezapomínalo na školu Weng Xi Honga. Myslím si, že Qin Ming Tang a Zhai Hua jsou bezesporu dobří mistři a velice si jich vážím. Jediné, co jsem srovnával, je styl jejich výuky. Zatímco Qin Ming Tang vyučuje hlavně proto, aby se uživil, Weng Xi Hong učí proto, že učit chce a z toho vyplývají i rozdíly ve výuce...
MaLong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MaLong » stř 27. čer, 2007 14:11

To Pavela:
Pomooooc, už zase ty kecy o moderním a tradičním. Všichni tohle dělení používají kromě číňanů.Aůůůůůů

A proč toto dělení nepoužívat, když jej používá většina a vystihuje podstatu věci? Za poslední dva roky se wushu vydalo úplně jiným směrem, než šlo doposud. Zmizely bojové aspekty a stalo především gymnastikou. Tak proč ho nějak nepojmenovat? Lidé jsou už takoví - snaží se mít pro každou věc nějaké jméno. :-)
MaLong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » stř 27. čer, 2007 14:16

MaLong píše:To Pavela:

A proč toto dělení nepoužívat, když jej používá většina a vystihuje podstatu věci? Za poslední dva roky se wushu vydalo úplně jiným směrem, než šlo doposud. Zmizely bojové aspekty a stalo především gymnastikou. Tak proč ho nějak nepojmenovat? Lidé jsou už takoví - snaží se mít pro každou věc nějaké jméno. :-)

Klidne rikej CBU auticko na setrvacnik ... ale :( pak se nediv, ze ti nekdo napise, ze je to blbost a vyvoj do toho netahej to je jen vymluva a ke vsemu zcestna :wink:

Nechci se hadat, ale fakt je, ze moderni a tradicni je nesmysl i z pohledu historie ... tenkrat to bylo moderni a nebo tradicni??? Uz chapes?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaLong » stř 27. čer, 2007 14:46

To SiuLouFu:
Kdyz slysim o rozdelovani Kung Fu na "tradicni" a "moderni", tak se mi vzdycky zjezi i chlupy v nose. Ted o vikendu jsem byl na Czech Open a videl jsem dost velky vzorek toho "moderniho" Wu-Shu. Kdyz nekdo odejde od Qin Ming Tanga sifu, kde se uci normalni ("klasicke", "tradicni", "shaolinske", ...) Wu-Shu k nekomu, kdo uci Wu-Shu gymnastiku ("moderni") a pak si to dovoli porovnavat ve stylu, ze (cituji) vždyť jeho škola patří mezi ty nejlepší u nás tak mi to vyznelo ve stylu (kor po tom dovetku, ze ma co srovnavat) jako narazka na Qinovo Kung-Fu.

U Weng Xi Honga se učím stejné wushu jako jsem se učil u Qin Ming Tanga. Moderní wushu vyučuje ve škole Weng Xi Honga jeho žák Jirka Vondrášek. Neporovnával jsem wushu ani kvality obou mistrů, pouze jsem chtěl doplnit informace ohledně cvičení moderního wushu u nás, což je obsahem tohoto fóra. Nechci nikoho pomlouvat a už vůbec ne urážet, tak jak to je zde zvykem.
MaLong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SiuLouFu » stř 27. čer, 2007 15:04

MaLong píše:U Weng Xi Honga se učím stejné wushu jako jsem se učil u Qin Ming Tanga. Moderní wushu vyučuje ve škole Weng Xi Honga jeho žák Jirka Vondrášek. Neporovnával jsem wushu ani kvality obou mistrů, pouze jsem chtěl doplnit informace ohledně cvičení moderního wushu u nás, což je obsahem tohoto fóra. Nechci nikoho pomlouvat a už vůbec ne urážet, tak jak to je zde zvykem.

Spletl jsem se, omlouvam se a sypu si popel na hlavu Obrázek

Slysel jsem, ze byl Weng Xi Hong shifu delsi dobu mimo CR. Je to pravda? A pokud ano, uz je zpet?
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 27. čer, 2007 15:06

MaLong píše:Moderní wushu vyučuje ve škole Weng Xi Honga jeho žák Jirka Vondrášek.

Asi máš prostě na mysli, že se tam (jistě mimo jiné) učí nějaká nedávno vzniklá sestava, která se dobře boduje na závodech, žejo?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaLong » stř 27. čer, 2007 15:10

Klidne rikej CBU auticko na setrvacnik ... ale pak se nediv, ze ti nekdo napise, ze je to blbost a vyvoj do toho netahej to je jen vymluva a ke vsemu zcestna

Nechci se hadat, ale fakt je, ze moderni a tradicni je nesmysl i z pohledu historie ... tenkrat to bylo moderni a nebo tradicni??? Uz chapes?

Myslím, že by chtělo založit nové fórum na téma moderní, tradiční anebo vlastně jaké je to wushu? :-)
Vývoj není žádná výmluva, to je prostě fakt.
Souhlasím, že wushu je jenom jedno, i když se dá z mnoha pohledů rozdělit na mnoho skupin a podskupin. A právě jednou podskupinou by moho být právě wushu, které se začalo vytvářet v současné době, ať už jej budeme nazývat jakkoliv.
MaLong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » stř 27. čer, 2007 15:16

MaLong píše:
Klidne rikej CBU auticko na setrvacnik ... ale pak se nediv, ze ti nekdo napise, ze je to blbost a vyvoj do toho netahej to je jen vymluva a ke vsemu zcestna

Myslím, že by chtělo založit nové fórum na téma moderní, tradiční anebo vlastně jaké je to wushu? :-)
Vývoj není žádná výmluva, to je prostě fakt.
Souhlasím, že wushu je jenom jedno, i když se dá z mnoha pohledů rozdělit na mnoho skupin a podskupin. A právě jednou podskupinou by moho být právě wushu, které se začalo vytvářet v současné době, ať už jej budeme nazývat jakkoliv.

Ja myslim, ze to nema vyznam ... zajed si do CLR, obejdi par lidi kolem wushu (at uz ty "moderni" v tradicnich oblecich a nebo ty "tradicni" s mobilama, autama, kteri nosi jeansove obleceni) a pak se muzeme pobavit o tzv. "rozdilech". ktere se delaji hlavne v Evrope :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 27. čer, 2007 18:21

MaLong píše:To Pavela:

Auuuu auuuu, to bolííí, to jsou kraviny.... Prosimtě, jestli jsem porozuměl, učíš se u mistra Wenga, co kdyby si se na to zeptal jeho, nebo Jirky, já ty hlouposti nemůžu číst
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tvese » pát 29. čer, 2007 8:40

predem dik PC, za zhodnoceni me osoby 8O
s tebou taky byla sranda :lol: mozna ze seslaost na nejake kungfuparty by nebyla od veci..

Jinak na uvodni dotaz..
vzhledem k tomu ze si z Prahy,tak by nemel byt problem se podivat na skoly vsech tri mistru a sam si vybrat co ti bude vyhovovat..
Je to ve vsech skolach na podobne urovni,vsichni tri mistri to v cem se ted soutezi necvicili a jejich podpora k souteznimu wushu je tusim podobna(naodsuzuji a trochu i obcas podporuji)..hlavni naplni jejich vyuky je wushu ktere oni umi s metodamy jak je poznaly v dobe kdy cvicili.
Ted je SOUTEZNI wushu nekde jinde,je to cisty sport (taolu) skutecne podobny gymnastice. Je skoda ze se mu u nas venuje tak malo lidi,ale je to i tim ze ho prave malo lidi trenuje a bohuzel i malo lidi (jako vetsina zde) uznava. Pravidla byly vytvoreny tak aby se sestavy mohli obektivnejc hodnotit nez to bylo driv - to to ti nespokojeni vetsinou mohli svezt na rozhodci. Ted je uplne odlisnej system hodnoceni - mnohem objektivnejsi.
Je to regulerni sport a jako sport se to taky musi trenovat..moc lidi se mu u nas nevenuje,a v tech skolach cinskych mistru je tomu podobne,snad se to casem zlepsi..Jirka V. trenuje osobne nekolik lidi primo na souteze a ja pripravuju deti,kteri to vemou po nas..
Zkus se proto podivat do vsech tech skol a udelat si svuj nazor..jinak ale vetsina kurzu se bude rozjizdet az od zari..ted pres prazdniny se to ruzne slucuje trenuje jen par lidi..ale podivej se a uvidis..

Jen pro Pavelu,mozna cinani nepouzivaji vyraz moderni,ale vsichni na tady tusi ze se mysli soutezni sportovni wushu v dnesni dobe..takze je to jen jakysi slovicko,tak proc te to tak trapi :lol: prijde mi vtipny ze uz se tady ty diskuze nad tim tolikrat zasekli..
mejte se mistri dikuteri..

Tomas
tvese
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » pát 29. čer, 2007 11:06

tvese, ono to není jenom slovíčko, jde o princip. soutěžní wušu je totiž totéž co tradiční, jde jen o to jak a proč to kdo cvičí. A moderní je každý wušu který se cvičí dneska. Zítra bude tradiční. Takže se neprste, že jste sportovci, protože cvičíme totéž...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...