Efektivita WT v realnem poulicnim boji...

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

AVSE

Příspěvekod Anonymní » úte 01. čer, 2004 12:47

Na AVSE uz mi sakra nesahejte, podle me poskytuje dobrou uroven vyuky. Btw nakonec stejne vsechno zavisi na zakovi, na tom jak moc do toho dava. Obcas nestiham jak jsou tady nekteri schopni teoretizovat :?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » stř 02. čer, 2004 19:03

Jendis píše:Virgee - tak nějak :wink: :lol: :lol: Samozřejmě,pokud není možnost,nějak se pranici vyhnout.

Sure thing :D
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: AVSE

Příspěvekod Lachtan » čtv 03. čer, 2004 11:42

Stanin píše:Na AVSE uz mi sakra nesahejte, podle me poskytuje dobrou uroven vyuky. Btw nakonec stejne vsechno zavisi na zakovi, na tom jak moc do toho dava. Obcas nestiham jak jsou tady nekteri schopni teoretizovat :?

Jasna zprava, ale bez nejake te teoreticke zakladny by ses taky neobesel, ne? Ale nic se nesmi prehanet 8)
Lachtan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

WT a ultimaty

Příspěvekod Anonymní » čtv 03. čer, 2004 18:30

Proč si myslíte že se WT neuplatnil v ultimátech?
(Překvapilo mne to,protože na českém letáčku EWTO je uveden instruktor který je několikanásobným mistrem ČR v ultimátech - D. Barták. To že WT není pro ultimáty použitelný vím od od instrkutora EWTO (jednoho z nejvýše postavených u nás) takže bude znát situaci dobře).
Děkuji za vaše názory
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: WT a ultimaty

Příspěvekod microElephant » pát 04. čer, 2004 5:47

ropucha píše:Proč si myslíte že se WT neuplatnil v ultimátech?
(Překvapilo mne to,protože na českém letáčku EWTO je uveden instruktor který je několikanásobným mistrem ČR v ultimátech - D. Barták. To že WT není pro ultimáty použitelný vím od od instrkutora EWTO (jednoho z nejvýše postavených u nás) takže bude znát situaci dobře).
Děkuji za vaše názory

Protože imho jenom idiot dělá bojové umění, aby se mohl cíleně porvat. Protože motivací ultimátů jsou také peníze, nikoliv snaha o vyhnutí se boji.
Pokud se někdo, kdo dělá vinkčun (asi jde vztáhnout i na další bu), zúčastňuje ultimátů, pak vůbec nic nepochopil. A že prohraje potom není nic neobvyklého. Inu kdo chce kam.
microElephant [- cutted -]
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dong_wu » pát 04. čer, 2004 6:09

S timhle bych uplne nesouhlasil. Zapasy byli v BU vzdycky bezna praxe. A kdyz tvrdim, ze je neco nejlepsi (coz vetsina WT skol tvrdi) mel bych to predvest.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » pát 04. čer, 2004 6:20

Dong_wu píše:S timhle bych uplne nesouhlasil. Zapasy byli v BU vzdycky bezna praxe. A kdyz tvrdim, ze je neco nejlepsi (coz vetsina WT skol tvrdi) mel bych to predvest.

To, že to byla běžná praxe ovšem nevylučuje to, co jsem o tom napsal. Můžeš prosím (no flame!) uvést, které školy vinkčunu o sobě tvrdí, že jsou nejlepší? Pár lidí znám, tak by mě zajímalo, jestli žijou dvojí život. Díky.
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pát 04. čer, 2004 6:45

...tak určite to tvrdia z EWTO na Slovensku a patrične k tomu sa aj správajú... :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » pát 04. čer, 2004 6:49

wushi píše:...tak určite to tvrdia z EWTO na Slovensku a patrične k tomu sa aj správajú... :D

Ha! Dobře jste to na mně vymysleli :) Tam nedošáhnu :D
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pát 04. čer, 2004 6:52

...vieš, smutné je, že je to realita....a netvrdím, že LEN EWTO, takmer každý wingchunista, ktorého som stretol, dával takýto názor pocítiť, a pritom to aj patrične naznačoval všetkým naokolo....sorry, tak to v SR je...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » pát 04. čer, 2004 7:09

wushi píše:...vieš, smutné je, že je to realita....a netvrdím, že LEN EWTO, takmer každý wingchunista, ktorého som stretol, dával takýto názor pocítiť, a pritom to aj patrične naznačoval všetkým naokolo....sorry, tak to v SR je...

Osobně si myslím, že vinkčun je velice efektivní. Můj učitel dříve dělal tradiční kung-fu a říkal, že mu vinkčun sedne více. Já nikdy s jinými bu zkušenost neměl (nepočítám pár měsíců kickboxu a aikida). Pro mě je vinkčun dobré a vidím v něm logiku.

Ale i kdybych si myslel, že je vinkčun nejlepší (myslím si, že je určitě pro mně jeden z nejlepších :) - proto to cvičím), proč bych to měl vytrubovat? To určitě svědčí o IQ dotyčných. ®e to brhá stín na EWTO? To mě je fakt úplně jedno. Necvičím pro EWTO, cvičím pro sebe. Hoši ze Slovenska asi cvičí pro okolí, pro svou slávu. Ach jo :wink:
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pát 04. čer, 2004 8:11

ukropčány - v tom máš recht, treba sa vždy pripravovať podľa konkrétnej situácie, ale tá príprava počas nezápasenia môže byť rôzna, niekto robí MT, iný WT, ale sústavná príprava musí byť....inak, ako si povedal, dobrú noc a CTčko...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 9:11

Wushi: otazka je, jak to kdo dava najevo. Pro hodne lidi a zvlast pro ty, kteri pred tim nejake BU delali, je wingchun privalem myslenek. Po lopatach dostanou veci, ktere jim driv chybely a nedokazali na ne sami prijit. Takze se nemuzes divit, ze maji tendenci to s kazdym probrat, pochlubit se a vyzkouset. Aspon tak jsem to vnimal ja. Nekoho to nadchlo, jiny dal tvrdil, ze je to blbost, ze blok je blok a uder je uder. Z hlediska fyziky i logiky mam pocit, ze je to spravny pristup, ale to neznamena, ze jediny. Ze nejaky blb se vytahuje tim, ze dela box, karate, MT nebo cokoli jineho je zase jen o lidech a ne stylech. Kdyz uz resite ultimaty, pokud vim, kluci z ultimatu trenuji take wingchun.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » pát 04. čer, 2004 9:18

TAPTAK píše:Wushi: otazka je, jak to kdo dava najevo. Pro hodne lidi a zvlast pro ty, kteri pred tim nejake BU delali, je wingchun privalem myslenek. Po lopatach dostanou veci, ktere jim driv chybely a nedokazali na ne sami prijit. Takze se nemuzes divit, ze maji tendenci to s kazdym probrat, pochlubit se a vyzkouset. Aspon tak jsem to vnimal ja. Nekoho to nadchlo, jiny dal tvrdil, ze je to blbost, ze blok je blok a uder je uder. Z hlediska fyziky i logiky mam pocit, ze je to spravny pristup, ale to neznamena, ze jediny. Ze nejaky blb se vytahuje tim, ze dela box, karate, MT nebo cokoli jineho je zase jen o lidech a ne stylech. Kdyz uz resite ultimaty, pokud vim, kluci z ultimatu trenuji take wingchun.

Zase se došlo k závěru, že to je o lidech :) a ne o stylech.
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Senior » pát 04. čer, 2004 9:27

Já nevím proč to VT/WCH tady vždycky vzbudí takové emoce. Pročítám tu snad všecky diskusní témata, ale jen málokdy se strhne taková "bitka" jako kolem VT. Dokonce i lidi jejichž názory jsem tady vždy respektoval se nechávají strhnout k posměchu a předhánějí se ve vtipnějších komentářích. Proč váš to tak dráždí? Nezlobte se na mě, ale nakonec to občas působí úplně jinak než jak se to tváří - jako projev závisti nebo žárlivosti. Tak co, jak je to? :?:
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 04. čer, 2004 10:08

Taky koukám :lol: :lol: :lol:
Co se týče těch machýrků.....všimni si,že většinou jsou to náctiletá telátka :wink: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 04. čer, 2004 10:24

...nechcem urážať nikoho z wingchun klubov, no fakt je, že som zažil veľa nie práve normálnych prezentácii wingchun (WT...)...u iných BU toho nebolo toľko ako práve u WT, najmä hlášiek ako, sme naj..., naj...systém na ulicu, atď...zopár som kontaktoval a nebolo to nič moc...česť výnimkám, napr.wingchun v podaní Petra Cibulku v ®iline...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 12:04

wushi: nejbelejsi pradlo, nejvetsi kousky ovoce, je to proste reklama, co vic za tim chces jeste hledat? Neni to tak davno, co se o wingchun u nas skoro nic nevedelo a i dnes je to jen pro maly pocet lidi, kteri BU vazne sleduji. Box, karate, judo, MT, Tai-chi, aikido, taekwon-do, vsechno je notoricky zname a objevuje obcas se v televizi. Nebyt Bruce Lee, Yip Mana, fam, legend, vymyslu, cvicil by u nas jen zlomek lidi.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » pát 04. čer, 2004 12:35

TAPTAK píše:wushi: nejbelejsi pradlo, nejvetsi kousky ovoce, je to proste reklama, co vic za tim chces jeste hledat? Neni to tak davno, co se o wingchun u nas skoro nic nevedelo a i dnes je to jen pro maly pocet lidi, kteri BU vazne sleduji. Box, karate, judo, MT, Tai-chi, aikido, taekwon-do, vsechno je notoricky zname a objevuje obcas se v televizi. Nebyt Bruce Lee, Yip Mana, fam, legend, vymyslu, cvicil by u nas jen zlomek lidi.

Já jsem se dostal k vinkčunu tak, že jsem chtěl něco dělat. Měl jsem na výběr mezi tajči a vinkčunem. Chtěl jsem začít zároveň s kámošem. Já si vybral vk, protože mi o něm říkal, že je to drsňárna. O Bruce Leem a Manovi Jipovi jsem se doslechl až posléze a, upřímně řečeno, mě to nikterak "nedomotivovalo" k vyšším výkonům.
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pát 04. čer, 2004 13:05

ok, beriem reklamu a propagáciu, no propagáciu v štýle "všetko ostatné a nás nemá šancu" tú neberiem...ale ako som už povedal, je to asi záležitosť pár jedincov a klubov, ostatné sú v pohode...(je to asi zreteľné najmä u EWTO, ale opäť, nechcem nič tvrdiť...)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...