Nerad bych se teď někoho dotknul proto to berte jen jako pozorování případně jen téma k zamyšlení nad tím jak snadno jsme ovlivnitelní, ale měl jsem nedávno možnost se podílet na natáčení dokumentu o čínských kungfumistrech žijících v Čechách, a dospěl jsem k závěru, že nadsázka případně silně subjektivní výklad je u nich prostě normální, zřejmě vlivem zdejšího prostředí se tak snaží bránit.V rozhovorech si neustále protiřečili a když se mělo něco zopakovat často někde přidali a jinde zase pozapomněli, o šíleném překladu jejich kungfu studentů, při kterém potom ve střižně studentům fildy a prof. překladatelům trnula krev v žilách ani nemluvě.
Výroky starších číňanů typu: Nemáme rádi komunisty a oni nás nenávidí a pronásledují proto jsme tady a taky nemáme skoro žádné peníze jen tu v Čechách přežíváme" které pak následovala výpověď mladšího člena rodiny ve stylu: " do číny létáme s celou rodinou tak třikrát ročně, do Anglie jen dvakrát" byla jen jedna z mála perel.
Tím jsem jen chtěl říct a shrnout, že bychom se rozhodně neměli plést do jejich rodiných záležitostí protože podle mého jen těžko můžem vidět jak to doopravdy bylo nebo je