qBrona píše:Jak rikam porovnat se to primo neda, takze bohuzel. Kdyby ti nekdo dejme tomu zlomil ruku tak uz bys tomu uveril?! Chapej, ze tohle soupereni k nicemu nevede...
Nedá???Nevede???....podívej....o tom je sparring...boxerům praskaj žebra,vy se prezentujete pákama...když mi tu ruku chytíš,nemusíš ji přece hned zlomit....nehledě na to,že tu ruku musíš nejprve chytit....

Myslím,že se spárovat se normálně dá....v rozumných mezích...když se chce,jde vše.....
A to soupeření je k tomu,že se Ti zvedá skill....bojové dovednosti.....protože se snažíš porazir někoho,kdo nedělá to,co čekáš....bojuje jinak...jedeš trochu na adrenalinu.....musíš se víc snažit a dávat víc pozor.....sparring je třeba

Hodně moc
Vezmi si...já primárně šermuju....historický šerm.....tam jsou souboje nacvičené...něco jako řízené kumite.A do toho ještě šermuju volně...snažím se poměřovat s lidma,co třeba cvičí jiné styly.....teď se chystá setkání lidí od Kendó,escrimy,šermu a jiných....taky toho,v tomhle směru,nemám moc za sebou a určitě budou kluci od Kenda a sportovního šermu(a escrimy) na to lépe(díky pravidelnému sparringu),než já.....ale abych se dostal vejš,tak je potřeba to zkoušet.....