Emiel píše:diablik:
Teď nevím, jestli to myslíš vážně, nebo si ze mě děláš srandu. (vypadá to spíš na to druhé)
jj

Emiel píše:diablik:
Teď nevím, jestli to myslíš vážně, nebo si ze mě děláš srandu. (vypadá to spíš na to druhé)
Emiel píše:BTW:
Co si myslíte o využitelnosti BU v pouličních rvačkách?
Myslím si, že některé použitelné jsou určitě, alespoň co znám. Například takov Bujinkan - Nemá ani omezení na údery na citlivá místa, jako většina umění. Například v karate jsou, myslím, nemyslitelné údery do rozkroku, údery do očí, přišlapávání nohou k vyvedení z rovnováhy, tahání za uši a vlasy k dosažení zneškodnění protivníka a podobně. Většinu podobných úderů jsem neviděl v žádném BU jako povolené. Kdyžtak mě opravte
Emiel píše:BTW:
Co si myslíte o využitelnosti BU v pouličních rvačkách?
Myslím si, že některé použitelné jsou určitě, alespoň co znám. Například takov Bujinkan - Nemá ani omezení na údery na citlivá místa, jako většina umění. Například v karate jsou, myslím, nemyslitelné údery do rozkroku, údery do očí, přišlapávání nohou k vyvedení z rovnováhy, tahání za uši a vlasy k dosažení zneškodnění protivníka a podobně. Většinu podobných úderů jsem neviděl v žádném BU jako povolené. Kdyžtak mě opravte
ukropcany píše:jak kto...Emiel píše:...Asi bez výčitek jen tak někomu nevrazíš prst do oka, když máš příležitost a podobně..s diablikom si v tomto asi rozumieť nebudete...
![]()
černej ďáble - nechaj ho...
Emiel píše:alitranek:Jo, vypadá to dobře a halvně to oproti klasickým BU má i tu výhodu, že se neustále vyvíjí a přitom je to staré už hodně (vzniklo to někdy před naším letopočtem - Je to známější pod názvem Ninjutsu)
petrk:
Můžeš mi prosímtě objasnit termín sparring a randori, abych ti mohl argumentovat(Omlovuám se, ale nevyznám se ve všech názvech týkajících se BU a BS)
petrk píše:Emiel píše:alitranek:Jo, vypadá to dobře a halvně to oproti klasickým BU má i tu výhodu, že se neustále vyvíjí a přitom je to staré už hodně (vzniklo to někdy před naším letopočtem - Je to známější pod názvem Ninjutsu)
petrk:
Můžeš mi prosímtě objasnit termín sparring a randori, abych ti mohl argumentovat(Omlovuám se, ale nevyznám se ve všech názvech týkajících se BU a BS)
Sparring je zápasení podle předem daných pravidel vrámci tréninku. Soupeře se snažíš dostat, dřív než on dostane tebe. V Judu se tomu říká randori, jinde třeba grappling. Kdyžtak si projdi starší diskuze a určitě najdeš spoustu informací o sparringu.
4alitranek: S tím vznikem Ninjutsu si to trošku přepísk, ne?
Emiel píše:petrk:
Jo.. Právě proto a aby se bojovníci neporanili, tka radši v tomhle pro změnu nejsou soutěže vůbecsamozřejmě to nění jen tkahle brutlní.. Mno, nejlepší by bylo podívat se na prá videí, abys tak nějak věděl o čem to je
Emiel píše:petrk:
Tak to mi můžeš i pvoědět, jeslti melu bludy či ne. Páč já to cvičím opravdu velice krátc,e ale předtím jsem se informoval jak se dalo.. Mno, jak tedy to popisuju.. ?
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků