Moderátor: pm
jéje, čumim, tak i strejda, starej mistr Hong, dej mu pánbu a Buddha věčný nebe tady má školu? Gratuluju Čechům, styl Chenfake je supr, kam se hrabou tygři z čentijákoupm píše:uz to padlo v jinem taijiquan foru, ale patri to rozhodne i sem
www.taijiclub.cz aneb blyska se v stojatych vodach ceskeho "pyzamoveho senior taiji" na lepsi casy? Pavla znam, a pevne verim, ze ano
roza píše:Lidem nad padesat se ma na rovinu rict ,ze to pro ne neni ,at jdou delat neco jineho - vzhledem k tomu ,co do toho mohou investovat bude kazda volba spravna.Pokud budes oponovat ,ze babicka ma zrovna o taiji zajem ,tak naopak v zajmu taiji je ,aby melo takovou povest ze se tam babicky hlasit nebudou.Pak nemusis resit ,co tam babicky ucit a rovnou mas nastaveny pevny kvalitativni sito pro ucitele i zaky.
Nechci ,aby se z kazdeho stal taiji bojovnik.
Chci ,aby v pripade ze nekdo bude chtit ,mel tu moznost. - Coz zde nema.
Co na tom nechapes?
Jestli nekdo mel nebo nema kurzy zamerene bojove je uplne jedno - pocita se vysledek ,a ten je i po dlouhem casovem obdobi tristni.....
Co nechapes na tomhle?
wushupetr píše:Já chápu, že lidem jako vy vadí, že se to učí tak jak se to učí.
Ale byl bych rád, kdyby mi někdo odpověděl nebo navrhnul, co lepšího starý lidí nad 50 učit
Quan-Chi píše:wushupetr píše:Já chápu, že lidem jako vy vadí, že se to učí tak jak se to učí.
Ale byl bych rád, kdyby mi někdo odpověděl nebo navrhnul, co lepšího starý lidí nad 50 učit
lidi nad 50 se nemaji snazit ucit bojove umeni!! Co treba joga?
Je potreba se smirit s tim ze ne kazdej muze delat vsechno. Dudlik je pro mimina, boj pro jinou vekovou skupinu, a nad 60 je vhodne delat zase jine veci nez BU...
veskera tvoje obhajoba soucasneho stavu tai ji (kteremu upozornuji vubec nerozumim, nedelam) je postavena na faktu, ze je spravne, ze se nekdo v duchodovem veku snazi >zacit< s BU
roza píše:Wushupetr - samozrejme ,ze se tyka Hung Gáááru,stejne tak jako kazdeho jineho bojoveho umeni ,to znamena i taiji!
Nerika to ,jestli je babka na odpis ,rika to ,ze se muze a ma venovat milionu jinych moznosti.
Je se ve svych letech ,napriklad ,taky nezkousim zapsat do pripravky sportovni gymnastiky ,i kdyz pravdepodobne existuji zakonne machanizmy ,jak si svou pritomnost v takovem oddilu vymoct ,napriklad u evropskeho soudu pro lidska prava.....Prece nikdo nema pravo me diskriminovat...
Hmmm ,takze nechapes - ja ti tu vysvetluju ,ze diky takovemu pristupu ,jako tu prezentujes ty ,u nas tu moznost lidi nemaji...
A opet mi realny stav veci dava za pravdu.
V druhem pripade mas mozna pravdu ,ze je to i o lidech ,kteri tam chodi.Reknu ti ,jaci jsou to lide - prevazne lide s nazorem ,jako mas ty.Kdo by se taky chtel ucit realne bojove umeni v klubu ,ktery prizpusobuje svou metodiku babickam,ze?Co kdyby se babi prihlasila i sem?Misto cviceni ve dvou se bude cvicit sestava s pletacima jehlicema?Babi na to ma prece pravo,ne?
Potencialnich zajemcu o seriozni cviceni je dost ,ale trumpety s nazorem jako ty je v dusledku vyhaneji na ruzne boxy a military blbosti.
Dekuji Quan-Chi za rozumny nazor.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků