Bojové využití tai-či

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod SiuLouFu » stř 26. pro, 2007 0:21

4 wushupetr:

No, zatim jsem mel pocit, ze se nebudu tohodle tematu aktivne ucastnit. Byl bych nerad, abych byl zase bran za heretika, co kaze proti TJQ. Ale uz mi to neda. Delsi dobu premyslim nad jednoduchou matematickou uvahou.

V CR za dobu (rekneme) od roku 1990 (tzn. skoro uz 18 let) je nekolik skol TJQ. Kdyz jsem si ted prochazel web a hledal jejich stranky tak jsem tech vetsich (i s pobockama) napocital 15 (rekneme s tema, co vedle TJQ uci i neco jinyho tak 20). Jak jsem se tak koukal, tak v kazdy skole se oteviraji pravidelne nabory minimalne 2x rocne. V prumeru pro 20 az 30 lidi. Takze zkusme na chvili pocitat jabka a hrusky dohromady - v prumeru:

17 let * 15 skol * 2 nabory v roce * 25 lidi v naboru = 12 750 lidi

Pokud bych byl velky optimista a TJQ hodne pral, tak bych mohl klidne pocitat:

18 let * 20 skol * 2 nabory v roce * 30 lidi v naboru = 21 600 lidi

Ale nejsem utopista, takze za zaklad vemu to nizsi (temer polovicni) cislo 12 750. A budu realistictejsi jeste vic. Protoze ty skoly vznikaly postupne (a ne vzdy byl nabor tak uspesny), tak rekneme ... no ... takovejch 50% dame stranou. Takze jsme na cisle 6 375. A protoze se mi to cislo nelibi, tak ho zaokrouhlim na 6 000 lidi.

Ted budu mirne asocialni (ale diskutujici me jiste omluvi). Na radu prijde odpis slabych a nemocnych kusu. Odectu vsechny starce, zeny, valecne veterany, mrzaky, deti, novorozence, psi a papousky. Suma sumarum rekneme 80% odpadu. Takze jsme ted nekde na cisle 1 200 lidi.

Ted jeste skrtneme dalsich 80% lidi, co ujizdeji na sportovnich sestavach, energiich, vesmirnych SMSkach, minulych zivotech, obcovani s demony a jinou ezoterikou. Takze jsme na cisle 240. A protoze se mi to cislo zase nelibi, tak ho zaokrohlim dolu na 200 lidi.

Takze, pokud jsem nekde neudelal chybu (coz je dost pravdepodony), tak mi vychazi, ze od roku 1990 by tu melo byt cca 200 lidi, co by meli ovladat TJQ jako komplexni BU. Z toho rekneme 10% lidi cvici alespon 10 let. Takze jsme nekde u cisla 20 jedincu.

Ted bych Te poprosil o laskavost. Jmenuj mi alespon 2 (ne-cinsky) cvicence, co jsou schopny predvest (projevit) TJQ opravdu jako komplexni BU. Rad bych videl jak (tolik proklamovanou) praci s Qi, tak i ten bojove realnej aspekt tohodle BU. A kdyz mi ukazou z TJQ jeste neco dalsiho, tak budu jen rad. A klidne, at si vyberou misto, cas a zpusob.

P.S.
  Pro predstavu (zejmena pro naruzive notoriky) - ty dva lidi tvori (podle myho vypoctu) 0.16 promile z puvodne predpokladanyho poctu jedincu ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » stř 26. pro, 2007 1:04

SiuLouFu -
no tak ,chlape ,snad jsme se jasne domluvili ,ze :"Vyber si misto,cas a zpusob" bude moje drsna hlaska!!!!!

Tvoje drsna haska je :"Tak jakej sem byl ,puso?" ,pamatujes?

Tak mi v tom,sakra,nedelej bordel!!!!!

:wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D 8)
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 26. pro, 2007 1:06

Než něco napíšu, nechci aby to vypadalo, že mě nesere to že musím vstát a pustit si sednout v autobusu babku. sere. ale pustím jí.

4 SIU LOU FU

Matematika mi šla
a z toho odečti eště lidi, co třeba přestanou cvičit po dejme tomu dvou letech a jiných letech, z toho třeba další, který přestanou páč se změní místo konání tréninku, další co na to už nemaj prachy, další, co se odstěhujou, některý umřou, další co přestanou páč nemají čas začnou pracovat a dalších mnoho mnoho mnoho mnoho běžných lidských faktorů A HLEVNĚ ne každej kdo cvičí třeba po celou dobu je schopnej slušný prezentace. Páč ne každej kdo cvičí se zákonitě stává dobrým.
Ale to je jen tak, jen je to možný pokračování v nereálný matematický rovnice, který nemůžeš naroubovat na skutečný žití.

4 ROZU

1) jo je to senilita v 60 začít gymnastiku, není to debilita v 60 začít Taiji, protože stejně jako ty jí neprávem soudíš za to, že ona cvičí Taiji pro zdraví ona neprávem může soudit tebe, že ho cvičíš pro boj (jestli teda seš taijista)
Máš skoro fašistický názory rozárko. Seš plešatej? :D Hlásej si věty typuJÁ VÍM KDO MŮ®E CVIČIT A KDO NE na někoho jinýho.
Jediný, co si napsal správně je to že diskuze mezi tebou a mnou končí, tak to dodrž. :roll: :wink:

Miluju Wushu,jak bojový, tak soutěžní, starý, nový, vnitřní, vnější, sestavy, techniky a já nevím, co eště a je to věc pro kterou žiju a bez který bych asi nedokázal žít. Vadí mi špatná úroveň v ČR a byl bych rád kdyby se změnila a nejsem nějakej zastánecem meditací, čajovejch obřádků( a nic proti tomu) ALE to co tady někdo svejma příspěvkama minimálně způsob vyjadřování mi přijde jako směšná aspirace na pozici těch který si dávaj právo rozhodovat a je mi zle z toho.
Dobrou noc pánove jdu se vyblejt...
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » stř 26. pro, 2007 1:18

roza píše:SiuLouFu -
no tak ,chlape ,snad jsme se jasne domluvili ,ze :"Vyber si misto,cas a zpusob" bude moje drsna hlaska!!!!!

Tvoje drsna haska je :"Tak jakej sem byl ,puso?" ,pamatujes?

Tak mi v tom,sakra,nedelej bordel!!!!!

:wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D 8)

Sorry kamo. Ten copyright jsem nejak prehlid. Kdyz jsem tu hlasku votocil vzhuru nohama, tak tam bylo napsano "Made in China". Tak jsem nejak myslel, ze to muzu pouzit i ja ... :roll: :lol:
Naposledy upravil SiuLouFu dne stř 26. pro, 2007 1:31, celkově upraveno 1
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » stř 26. pro, 2007 1:30

wushupetr píše:... (zkraceno) ...

4 SIU LOU FU

Matematika mi šla
a z toho odečti eště lidi, co třeba přestanou cvičit po dejme tomu dvou letech a jiných letech, z toho třeba další, který přestanou páč se změní místo konání tréninku, další co na to už nemaj prachy, další, co se odstěhujou, některý umřou, další co přestanou páč nemají čas začnou pracovat a dalších mnoho mnoho mnoho mnoho běžných lidských faktorů A HLEVNĚ ne každej kdo cvičí třeba po celou dobu je schopnej slušný prezentace. Páč ne každej kdo cvičí se zákonitě stává dobrým.
Ale to je jen tak, jen je to možný pokračování v nereálný matematický rovnice, který nemůžeš naroubovat na skutečný žití.

... (zkraceno) ...

Docela dlouhej nekrolog pro toho neznamyho padlyho vojina (teda taicistu). Odpoved na moji matematickou (a mozna jak tak koukam i hypotetickou) otazku (tzn. jmenuj alespon dva z toho poctu lidi, co cvici TJQ, co jsou schopny neceho ... atd ...) mohla byt od Tebe kratsi - treba jako: "Neznam." nebo "Nikdo takovej neni." Nebo kdyz by si by chtel bejt ftipnej, tak treba: "Na Santa Clause a na funkcni taicisty v CR uz neverim."
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » stř 26. pro, 2007 1:30

Wushupetr - dobrou ,chlapce ,dobrou....
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 26. pro, 2007 1:36

dobrou děvče dobrou
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 26. pro, 2007 1:38

ne to byl vtip :D :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » stř 26. pro, 2007 2:08

SiuLouFu píše:
wushupetr píše:... (zkraceno) ...

4 SIU LOU FU

Matematika mi šla

... (zkraceno) ...

Docela dlouhej nekrolog pro toho neznamyho padlyho vojina (teda taicistu). Odpoved na moji matematickou (a mozna jak tak koukam i hypotetickou) otazku (tzn. jmenuj alespon dva z toho poctu lidi, co cvici TJQ, co jsou schopny neceho ... atd ...) mohla byt od Tebe kratsi - treba jako: "Neznam." nebo "Nikdo takovej neni." Nebo kdyz by si by chtel bejt ftipnej, tak treba: "Na Santa Clause a na funkcni taicisty v CR uz neverim."

To už je skoro jako hon na Taijisty, pojďme, ukažme si na ně prstem jaký jsou to nuly...nebo se pletu? :) ale OK, taková je realita a můžeme si za ni sami svou slepotou.

Hledáš člověka co se snaží cvičit Taiji bojově, co se nebojí rany a chodí klidně sparovat s klukama z x-boxu a případná nakládačka ho žene dopředu? Co v každým pohybu hledá víc aplikace než jestli mu někde proudí qi? Co věří příslový "practise makes perfect"? Co je naštvanej na celou Taiji scénu u nás a snaží se to svým příkladem a způsobem cvičení změnit? Co se za většinu Taijistu stydí, když vidí jak neumí dát ani obyčejnej úder nebo kopnout? Někoho, kdo celý roky poslouchá blbý poznámky, jak je Taiji nepraktický, zprzněný a přesto ho má strašně rád? Prostě někoho kdo se snaží, ale není v těch sračkách vidět tak jak si představuješ?

Tak to jsem třeba já...
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » stř 26. pro, 2007 2:26

Riverman - myslim ,ze na tohle muzu odpovedet i za SiuLouFu
Neni to hon na taijisty ,a jestli je na nekoho potreba ukazat prstem ,jsou to lidi s nazorem ,jako Wushupetr.Na viniky.Castecne i hlavni.

Ja i SiuLouFu si naopak myslime ,ze taiji je plnohodnotne bojove umeni s obrovskym potencialem ,ktery je trestuhodne opomijen.

Pokud ukazujeme prstem na smutnou realitu ,pak jedine proto ,ze doufame v moznost napravy.

Je tak tezke uverit ,ze i kdyz taiji necvicime ,mame ho taky radi?

Viz muj prispevek pro tebe vyse.
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » stř 26. pro, 2007 8:47

Teda ne ze bych si myslel, ze ceska scena TJQ je nejak na vysi. Tedy alespon stavem zaku. Ale dozvedel jsem se aspon ze za to muzou duchodci. A ze tady je od roku 1990 15 skol. (to sem fakt netusil ..) A ze kazdej clovek v duchodovem veku to cvici uz jen jako sestavu pro zdravi.

Neni nad to obcas otevrit oci a zjistit ze nezalezi na stylu vyuky, ale na tom jaci zaci k uciteli chodi (rozumej duchodci). A ze kazdy ucitel starsiho veku uz uci asi jenom tu zdrvotni stranku... :)

No vazne trochu mi prijde ze ta debata misty trochu ujizdi... ale co by clovek chtel takhle o vanocich ze. :wink:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Riverman » stř 26. pro, 2007 8:50

roza píše:Riverman - myslim ,ze na tohle muzu odpovedet i za SiuLouFu
Neni to hon na taijisty ,a jestli je na nekoho potreba ukazat prstem ,jsou to lidi s nazorem ,jako Wushupetr.Na viniky.Castecne i hlavni.

Ja i SiuLouFu si naopak myslime ,ze taiji je plnohodnotne bojove umeni s obrovskym potencialem ,ktery je trestuhodne opomijen.

Pokud ukazujeme prstem na smutnou realitu ,pak jedine proto ,ze doufame v moznost napravy.

Je tak tezke uverit ,ze i kdyz taiji necvicime ,mame ho taky radi?

Viz muj prispevek pro tebe vyse.

OK..to jsem rád, nemám s tím problém a za podporu Taiji děkuju.
Naposledy upravil Riverman dne stř 26. pro, 2007 9:20, celkově upraveno 1
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fukki » stř 26. pro, 2007 9:55

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 17:36, celkově upraveno 2
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » stř 26. pro, 2007 10:31

Riverman píše:To už je skoro jako hon na Taijisty, pojďme, ukažme si na ně prstem jaký jsou to nuly...nebo se pletu? :) ale OK, taková je realita a můžeme si za ni sami svou slepotou.

Hledáš člověka co se snaží cvičit Taiji bojově, co se nebojí rany a chodí klidně sparovat s klukama z x-boxu a případná nakládačka ho žene dopředu? Co v každým pohybu hledá víc aplikace než jestli mu někde proudí qi? Co věří příslový "practise makes perfect"? Co je naštvanej na celou Taiji scénu u nás a snaží se to svým příkladem a způsobem cvičení změnit? Co se za většinu Taijistu stydí, když vidí jak neumí dát ani obyčejnej úder nebo kopnout? Někoho, kdo celý roky poslouchá blbý poznámky, jak je Taiji nepraktický, zprzněný a přesto ho má strašně rád? Prostě někoho kdo se snaží, ale není v těch sračkách vidět tak jak si představuješ?

Tak to jsem třeba já...

To, co si o TJQ myslim, uz za me napsal Roza. Sam jsem to na tomhle serveru nekolikrat uvadel a zopakuju to znova: TJQ je vyborny BU se skvelou metodikou, ktery je i velmi prakticky a ucinny. Ovsem to, co se prezentuje a uci v CR (a nejen tady) je neco, co uz nelze oznacit ani za parodii.

Na svou otazku bych si dokazal odpovedet sam. Pokud pominu podminku cviceni TJQ alespon 10 let, tak jsem znal ony minimalne dva pozadovany lidi: PC a Raptor. Ted si k nim muzu pridat treti jmeno - Riverman. PC znam osobne. O Raptorovi vim z povidani. O Tobe jsem nevedel (moje uprimna omluva za moji neznalost). Takze pokud bych ted mohl preformulovat svou otazku pro wushupetra, tak bych ji zmenil na neco, jako: Jmenuj alespon ctyri jmena z toho poctu lidi, co cvici TJQ, co jsou schopny neceho ... atd ... :wink:

P.S.
4 Roza: Diky nacelniku, ze ses me zastal.
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » stř 26. pro, 2007 10:56

SiuLouFu píše:
Riverman píše:To už je skoro jako hon na Taijisty, pojďme, ukažme si na ně prstem jaký jsou to nuly...nebo se pletu? :) ale OK, taková je realita a můžeme si za ni sami svou slepotou.

Tak to jsem třeba já...

To, co si o TJQ myslim, uz za me napsal Roza. Sam jsem to na tomhle serveru nekolikrat uvadel a zopakuju to znova: TJQ je vyborny BU se skvelou metodikou, ktery je i velmi prakticky a ucinny. Ovsem to, co se prezentuje a uci v CR (a nejen tady) je neco, co uz nelze oznacit ani za parodii.

Na svou otazku bych si dokazal odpovedet sam. Pokud pominu podminku cviceni TJQ alespon 10 let, tak jsem znal ony minimalne dva pozadovany lidi: PC a Raptor. Ted si k nim muzu pridat treti jmeno - Riverman. PC znam osobne. O Raptorovi vim z povidani. O Tobe jsem nevedel (moje uprimna omluva za moji neznalost). Takze pokud bych ted mohl preformulovat svou otazku pro wushupetra, tak bych ji zmenil na neco, jako: Jmenuj alespon ctyri jmena z toho poctu lidi, co cvici TJQ, co jsou schopny neceho ... atd ... :wink:

P.S.
4 Roza: Diky nacelniku, ze ses me zastal.

No jedinný místo, kde jsem se nějak prezentoval bylo MCR ve wushu 2004 v Olomouci, kde jsem vyhral tradicni formy. Ale tím jsem se soutežeme nadobro skončil, osobně mě to nic nedává a nechci takhle cvičit. No a nějaký fotky na webu wushucentra v sekci sanda a taiji...ted u ovšem s míň vlasama :)...
Jirka P.
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 26. pro, 2007 11:32

4 ukropcany

Je rozdíl, když ti do kurzu přijde 300 lidí a nebo jen 15.
S 300 lidma si vybírej jak chceš, ale jestli chceš mít na jídlo, 15 lidí už víc dělit nejde.

4 rozu

8O 8O 8O eeeeee ne pro něj nic, to je furt to samý fašistický psaní....

4 Siu lou fu

Laskavě na mě to nijak neházej, já českou Taiji scénu neposunul ani ku předeu ani vzad, neučil jsem, netrénoval jsem nikoho, jen jsem půl roku zaskakoval na kurzech a nejsem žádná velká ryba. Říkám ne to co dělám, ale jen názor.

Je plno věci, s kterejma tu souhlásím. jo můžou za to lidi i některý podvodný treneři. Ale je rozdíl, když někdo je nucenej učit tak jak učí tím, že k němu přijdou lidi, kterým o boj nejde a je rozdíl, když učí rádoby mistr typu Zora Jandová a takový. Když už se to má třeba i hodit na trenéry, rozhodně bych to neházel na ty čínský. Taiji je tu známí ne kvůli čínskejm mistrům, ne kvuli výsledkům na soutěži, ani ne kvuli roze ALE většina lidí zná Taiji od lidí jak Zora a to pak je na hovno a to bych šel do boje s váma i já
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 26. pro, 2007 11:52

Ukropcany: Zkus vsem instruktorum tai-tchi po cele republice nakazat at zacnou brat jen fyzicky zdatne pod 30 let a at uci i bojovou stranku tai-tchi a 90% se ti na to vykasle, jelikoz by je to neuzivilo a mozna to ani neumi....
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 26. pro, 2007 11:54

Jirka p? Jirka Pícka?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » stř 26. pro, 2007 11:57

wushupetr píše:Jirka p? Jirka Pícka?

ne Jirka Píška
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 26. pro, 2007 12:17

Sioloufu- co znamena termin ze TJQ ma vyborne prepracovanu metodiku vyuky,napr. ma zaujima metodika rozvoja sily,rychlosti,vybusnosti,uvolnenosti a presnosti uderov pastami,viem ako sa rozvija u boxerov a to vsetky zlozky ktore som popisal a zaujima ma TJQ vs. BOX metodika rozvoja uderovej zlozky...myslim to vazne,ziadne podj.bavky :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...