JKD

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod RBR » čtv 24. črc, 2008 15:50

player píše:RBR : cas je relativni pojem a od toho se nejenom tato technika odvyji;)

Nekličkuj, napadneš mě, že píši pitomosti a pak když máš vysvětlovat proč tak nic.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 24. črc, 2008 15:51

OK, B.L. bojoval s Wong Jack Man sifu. Ale z5 na zacatek. Zaci obou skol se dostali do slovni pre, kdo je lepsi a proc ... atd ... Na konec se to vyhrotilo na tolik az se nedalo couvnout a B.L. pozadal W.J.M, aby nekopal, vedom si toho, ze dela severocinske kung fu, ktere bylo zalozene prave na kopech. Jakmile se B.L. uklonil, tak ho hned nacadil na tvrdo a zacala mela, pri ktere se B.L. neustale snazil pichnout W.J.M do oci atd ... Proste srabacka klasika a souboj skoncil tim, ze modrej B.L. dostal doporuceni od W.J.M, aby uz nevkrocil do San Franciska. Na to konto se B.L. prestehoval a zacal ucit filmare :wink:

Tato verze se "trochu" odlisuje od te B.L. a toho jak celou scenu ztvarnil myslim ve svem filmu :lol:

Nicmene tohle je ta nejnepodstatnejsi cast toho o cem tady pisu a proc pisu :wink:
Naposledy upravil luen dne pát 25. črc, 2008 1:32, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 24. črc, 2008 15:58

RBR : nevnucuj mi neco, so jsem nenapsal,az budu chtit napsat, ze to jsou pitomosti, tak si bud jsty, ze to bez potizi napisu.Pokud nerozumis tomu, ze cas je relativni pojem, pak se obavam, ze i podrobnejsi rozepsani pouziti zrovna teto techniky by bylo zbytecne.

Luen : muzes mi prosim odpovedet na predchozi dotaz?Mimochodem, BL v zadnem SVEM filmu zadnou takovou scenu nema, to jen na okraj, pane potrpicisinafakta;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 24. črc, 2008 15:59

luen píše:OK, B.L. bojoval s Wong Jack Man sifu. Ale z5 na zacatek. Zaci obou skol se dostali do slovni pre, kdo je lepsi a proc ... atd ... Na konec se to vyhrotilo na tolik az se nedalo couvnout a B.L. pozadal W.J.M, aby nekopal, vedom si toho, ze dela severocinske kung fu, ktere bylo zalozene prave na kopech. Jakmile se B.L. uklonil, tak ho hned nacadil na tvrdo a zacala mela, pri ktere se B.L. neustale snazil pichnout W.J.M do oci atd ... Proste srabacka klasika a souboj skoncil tim, ze modrej B.L. dostal doporuceni od W.J.M, aby uz nevkrocil do San Franciska. Na to konto se B.L. prestehoval a zacal ucit filmare :wink:

Tato verze se "trochu" odlisuje od te B.L. a toho jak celou scenu ztvarnil ve svem filmu :lol:

Nicmene tohle je ta nejnepodstatnejsi cast toho o cem tady pisu a proc pisu :wink:

Znáš to, jeden tvrdí to a jeden zase tohle, a ani jeden z nás tam nebyl :lol: :wink: ale co se předávání informací od číňanů, alespoň u těch s kterými jsem měl možnost se dostat do styku tady u nás týče,platí jedno základní pravidlo, ničemu nevěř :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 24. črc, 2008 16:03

player píše:Luen : muzes mi prosim odpovedet na predchozi dotaz?Mimochodem, BL v zadnem SVEM filmu zadnou takovou scenu nema, to jen na okraj, pane potrpicisinafakta;)

Tak to mas jako jeho zarytej fanousek mezeru ve vzdelani :wink: A jinak sifu Husek u toho nebyl, ale rozhodne ma nejbliz ke zdroji on v te skole cvicil :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 24. črc, 2008 16:06

luen píše:
player píše:Luen : muzes mi prosim odpovedet na predchozi dotaz?Mimochodem, BL v zadnem SVEM filmu zadnou takovou scenu nema, to jen na okraj, pane potrpicisinafakta;)

Tak to mas jako jeho zarytej fanousek mezeru ve vzdelani :wink: A jinak sifu Husek u toho nebyl, ale rozhodne ma nejbliz ke zdroji on v te skole cvicil :wink:

Tak mi tedy praskni, v kterem ze filmu od Leeho to je, at jsem vzdelanejsi.
Jinak k te historce se vyjadrovat je zbytecne, neb koho chleba jiz, toho pisen zpivej a u asiatu toto plati dvojnasob.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 24. črc, 2008 16:11

player píše:
luen píše:

Tak mi tedy praskni, v kterem ze filmu od Leeho to je, at jsem vzdelanejsi.
Jinak k te historce se vyjadrovat je zbytecne, neb koho chleba jiz, toho pisen zpivej a u asiatu toto plati dvojnasob.

Si ty filmy projdi :wink: ma to byt ten zapas kde se bije s tim typkem co ma ty kozene naramky i kdyz W.J.M byl vysokej a hubenej :lol:

Jinak tezko posoudime jak to bylo, ale mel to byt jediny dukaz B.L. fighterskych kvalit, takze kazdej druhej soused, ktereho mam mam min. 10x vetsi zkusennost s bojem nez B.L. neni to trochu trapne? Kdyz ma nalepku super fughtera, super inovatora ... ja to vidim jako supershit a mozna, ze se nad timhle B.L. aurou on sam vzteka :wink:

Jinak jde li o pravost jakekoli historky ... o cem se tady bavime? Mame tedy verit historkam James Coburna, ktery do neho byl zamilovany a dostal ho k filmu, nebo historkam jeho nasledovniku, kteri z nej potrebuji mit modlu. Ve svetle ceho je tvrzeni hollywoodskych primadon verohodnejsi nez tvrzeni cinanu z proti tabora?

For Panda B.L. byl take cinan, takze o cem se tu vlastne bavime ...? Ta historka je nepodstatna ve svetle toho co B.L. predvadel :wink: A na rozpoznani toho je treba trochu vic, nez jen slepe duvery v neci tvrzeni ... To je totiz ten pravej argument, on se davno usvedcil sam :wink:
Naposledy upravil luen dne čtv 24. črc, 2008 16:25, celkově upraveno 2
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 24. črc, 2008 16:15

player píše:RBR : nevnucuj mi neco, so jsem nenapsal,az budu chtit napsat, ze to jsou pitomosti, tak si bud jsty, ze to bez potizi napisu.Pokud nerozumis tomu, ze cas je relativni pojem, pak se obavam, ze i podrobnejsi rozepsani pouziti zrovna teto techniky by bylo zbytecne.

Pořád kličkuješ. Nic ti nevnucuji. Dobře víš, že tu neřešíme relativnost času.
Osvěžím ti paměť.

RBR : se vsi uctou, ocividne nemas ani paru(kdy a jak se pouziva) o tomto kopu, tak bych ti doporucil zdrzet se jeho nejakych hodnoceni, protoze alespon pro me pusobi trosku usmevne;)

Zajímá mě co na tebe působí úsměvně a o čem nemám páru. Zajímá mě kdy a jak se tá technika používá dle tvého názoru. Ve svém příspěvku jsem řešil způsob provedení teto techniky BL. Vůbec jsem nepsal nic o jejím použítí. Předem jsem uvedl, že netuším zda by ji BL vůbec v reálu použil a ani jsem si nedovolil spekulovat jak by ji použil. Pouze jsem uvedl, že technické provedení není dle mě úplně super.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » čtv 24. črc, 2008 16:20

Tak když už probíráme jeho životopis...
luen píše:OK, B.L. bojoval s Wong Jack Man sifu. Ale z5 na zacatek. Zaci obou skol se dostali do slovni pre, kdo je lepsi a proc ... atd ... Na konec se to vyhrotilo na tolik az se nedalo couvnout a B.L. pozadal W.J.M, aby nekopal, vedom si toho, ze dela severocinske kung fu, ktere bylo zalozene prave na kopech. Jakmile se B.L. uklonil, tak ho hned nacadil na tvrdo a zacala mela, pri ktere se B.L. neustale snazil pichnout W.J.M do oci atd ... Proste srabacka klasika a souboj skoncil tim, ze modrej B.L. dostal doporuceni od W.J.M, aby uz nevkrocil do San Franciska. Na to konto se B.L. prestehoval a zacal ucit filmare :wink:

Tato verze se "trochu" odlisuje od te B.L. a toho jak celou scenu ztvarnil ve svem filmu :lol:

A ve kterém roce se to vlastně stalo? Asi to bude ne-bruseovská verze jiného příběhu než tohoto, žejo?
Wikipedia píše:http://cs.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lee
Svojí školu bojových umění nechal na starost svém příteli Takymu Kimurovi a se ženou se přestěhoval do Oaklandu k Jamesovi Lee, kde společně otevřeli druhou pobočku Jun Fan Gung Fu Institute. Bruce Lee poskytoval výuku komukoliv, což se nelíbilo čínské menšině. Toto vyústilo v duel, který měl ukončit vzdělávání nečínských studentů, pokud by Lee prohrál. Po necelé minutě boj skončil v Leeův prospěch. On sám však nebyl s výsledkem spokojen, protože očekával rychlejší konec. Tento boj ho přivedl ke snaze o lepší zvládnutí bojových umění, jak po stránce fyzické, tak po stránce filosofické a mentální. V této době vzniká myšlenka Jeet Kune Do.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 24. črc, 2008 16:21

Jinak co se toho kopu týče, myslím že by to byla zbytečná debata...ten kop co dělá BL není ani joko geri kekomi, ani keage, ani joko geri s překrokem tak jak ho známe mi z karate, ale je to kop s přísunem, přeskokem, který se prostě používá jinde a jinak a je spíš z kickboxu...
našel jsem co se použizí týče třeba todle :) http://youtube.com/watch?v=VOI3IKf93BI&feature=related kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů :lol:
Naposledy upravil Panda dne čtv 24. črc, 2008 16:32, celkově upraveno 1
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 24. črc, 2008 16:23

Luen : Takze polopate, neda se svitit.Celeoveceraky, v kterych BL ucinkoval, pripadne na kterych se posleze nejen herecky podilel, jsou 4:
Big Boss
Fist of Fury(Chinese connection)
The way of the dragon
Enter the dragon
V zadnem z techto filmu nevystupuje postava, co by mela na rukou nejake kozene naramky.

"Jinak tezko posoudime jak to bylo, ale mel to byt jediny dukaz B.L. fighterskych kvalit, takze kazdej druhej soused, ktereho mam mam min. 10x vetsi zkusennost s bojem nez B.L. neni to trochu trapne?"

Precti si schvalne po sobe co jsi napsal a mozna i sam uvidis, jak si vlastne protirecis.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 24. črc, 2008 16:30

RBR : usmevne mi prijde usuzovat prakticke pouziti jakekoliv techniky z demostracnich videii, prerazecich(prekopavajicich) obzvlast.
Psal si, mimo jine, ze by na ten kop nebyl dostatek casu, nacez ja ti odpovidam, ze je cas relativni pojem.Tedy je to zavisle, to pouziti, na mnoha ruznych faktorech.Ty faktory jsou vesmes obdobne, jako u jakekoliv jine techniky.Jakozto zkuseny jiste vis, ze zadna technika neni na vsechno, obecne receno.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 24. črc, 2008 16:33

jox píše:Tak když už probíráme jeho životopis...

A ve kterém roce se to vlastně stalo? Asi to bude ne-bruseovská verze jiného příběhu než tohoto, žejo?
Wikipedia píše:http://cs.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lee
Svojí školu bojových umění nechal na starost svém příteli Takymu Kimurovi a se ženou se přestěhoval do Oaklandu k Jamesovi Lee, kde společně otevřeli druhou pobočku Jun Fan Gung Fu Institute. Bruce Lee poskytoval výuku komukoliv, což se nelíbilo čínské menšině. Toto vyústilo v duel, který měl ukončit vzdělávání nečínských studentů, pokud by Lee prohrál. Po necelé minutě boj skončil v Leeův prospěch. On sám však nebyl s výsledkem spokojen, protože očekával rychlejší konec. Tento boj ho přivedl ke snaze o lepší zvládnutí bojových umění, jak po stránce fyzické, tak po stránce filosofické a mentální. V této době vzniká myšlenka Jeet Kune Do.

Jasne, ze to je stupidita, zivym dukazem toho snad je sifu Husek, ne? Je to beloch a ucil se od cinana :wink: Rok nevim, nejsem ochoten si pamatovat data u nepodstatnych udalosti ve svete kung fu :wink:

player píše:Luen : Takze polopate, neda se svitit.Celeoveceraky, v kterych BL ucinkoval, pripadne na kterych se posleze nejen herecky podilel, jsou 4:
Big Boss
Fist of Fury(Chinese connection)
The way of the dragon
Enter the dragon
V zadnem z techto filmu nevystupuje postava, co by mela na rukou nejake kozene naramky.

"Jinak tezko posoudime jak to bylo, ale mel to byt jediny dukaz B.L. fighterskych kvalit, takze kazdej druhej soused, ktereho mam, ma min. 10x vetsi zkusennost s bojem nez B.L. neni to trochu trapne?"

Precti si schvalne po sobe co jsi napsal a mozna i sam uvidis, jak si vlastne protirecis.

Takze si jeho filmy nevidel pere se v tom filmu s jednim hercem, ktery ma ty klasicke hung ga kozene naramky. Jinak kdy se tedy jeste B.L. proslavil nejakym zapasem? Nebo za zapas povazujes tu strkanici na strese? Nebo to, ze jako skolak do nekoho strcil? Bud konkretni ...

Lidi ok, nikdo vam hracku nebere B.L. je pro vas good a snazte se ze vsech sil dosahnout jeho urovne :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 24. črc, 2008 16:40

Panda píše:Jinak co se toho kopu týče, myslím že by to byla zbytečná debata...ten kop co dělá BL není ani joko geri kekomi, ani keage, ani joko geri s překrokem tak jak ho známe mi z karate, ale je to kop s přísunem, přeskokem, který se prostě používá jinde a jinak a je spíš z kickboxu...
našel jsem co se použizí týče třeba todle :) http://youtube.com/watch?v=VOI3IKf93BI&feature=related kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů :lol:

Toto je spis ushiro geri.BL kopal na tom videu o kterem je rec yoko, akorat z vetsi vzdalenosti, tudiz s vetsim naskokem:
http://home.tiscali.cz/fz30foto/geri.wmv
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 24. črc, 2008 16:46

Luen : smutne u tvych prispevku je prevazne to, ze po druhych zadach argumenty, kdyz sam nejsi schopen zadne dolozit.A ted nemluvim o tom filmu, tam jsem dal dost padne argumenty, ale hlavne o nejakem dokazovani souboje o kterem tu tak rad hovoris.Zrovna tak jako ja nejsem schopnej dolozit, ze byl v tolika a tolika zapasech a uspesny, tak zrovna tak ty nemas absolutne zadnou moznost dolozit, ze v zadnych nebyl nebo byl a dostal pres budku.
Ten film by me ale skutecne zajimal, byla by to pro tebe velka prace najit alespon nazev toho filmu?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 24. črc, 2008 16:50

player píše:RBR : usmevne mi prijde usuzovat prakticke pouziti jakekoliv techniky z demostracnich videii, prerazecich(prekopavajicich) obzvlast.
Psal si, mimo jine, ze by na ten kop nebyl dostatek casu, nacez ja ti odpovidam, ze je cas relativni pojem.Tedy je to zavisle, to pouziti, na mnoha ruznych faktorech.Ty faktory jsou vesmes obdobne, jako u jakekoliv jine techniky.Jakozto zkuseny jiste vis, ze zadna technika neni na vsechno, obecne receno.

O čase tam nebyla řeč. Pouze jsem vysvětloval proč ten přískok mě nejde pod vousy. Praktickém použití tam také nebyla řeč. Celé to mělo komentovat provedení konkrétní techniky nic víc, protože víc z toho videjka nešlo seriozně ohodnotit.
Nechme toho, není důvod to více rozebírat. Co jsem potřeboval to jsem se dozvěděl.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 24. črc, 2008 16:58

player píše:
Panda píše:našel jsem co se použizí týče třeba todle :) http://youtube.com/watch?v=VOI3IKf93BI&feature=related kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů :lol:

Toto je spis ushiro geri.

Vedle. Ushiro to není ani náhodou. Spíš se to blíží ura mawashi geri.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 24. črc, 2008 16:59

Panda píše:kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů :lol:

Billy Blanks
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 24. črc, 2008 17:03

Jendis píše:
Panda píše:kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů :lol:

Billy Blanks

Máš deset bodů, každý bod se rovná jeden panáček :wink: splatno v září na setkání BU.cz.Snad budeme mít víc času než minule :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 24. črc, 2008 17:11

...to chcípnu..... :lol: :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...