ukropcany píše:Však aj o rok sa to pôjde, ne? Ja teraz skúšam novšie postupy, viď knižka https://www.martinus.sk/?uItem=295179 Chlapík má rekord na 10 km 27:34...![]()
Tak uvidíme Od Tatier k Dunaju...
To mozem tak snivat akurat.

ukropcany píše:Však aj o rok sa to pôjde, ne? Ja teraz skúšam novšie postupy, viď knižka https://www.martinus.sk/?uItem=295179 Chlapík má rekord na 10 km 27:34...![]()
Tak uvidíme Od Tatier k Dunaju...
Ale pomoze, presne toto som chcel vediet - ktoru treningovu filozofiu chalani vyznavaju/odporucaju - takze odpovedou si sa trafil do ocakavanej pointy.ukropcany píše:Treba si ju prečítať, pretože skrátene to znie - veľa strečovať, behať častejšie, kratšie a intenzívnejšie. Ale to človeku takto asi veľa nepomôže...
A predtym si to chodil ako? Kde si pridal/ubral? Lebo do kopca pojdes vzdy pomalsie ako z kopca.ukropcany píše:Dnes som išiel podľa jeho zásad 20 km z Partizánskej - 10 km do kopca tempom 5:24, dole 10 km 4:30... A síce trošku nohy cítim, ale že by som sa nejako zadýchal...
No... vies, ako to je. Ked su skoro 30tky a zrazu sa ochladi o 10 - 15 stupnov, tak sa bezi paradne, aj ked ides nad svoje pomery. Zatial by som to na tvojom mieste nebral ako pismo svate. Skor sa skus opytat sameho seba, co ti prinasal dlhy vytrvalostny beh a ci ho chces fakt nahradzat nejakym hybridom aj za cenu vacsej unavy. Ak si to vyargumentujes, ok. Ak to naozaj prinesie vysledky, este lepsie. Ak skoncis pretrenovany... nuz...ukropcany píše:4cohen - väčšinou som nešiel 20, ale 28 km a hore som išiel 5:50 a dole okolo 5:20. Ale včera bolo chladnejšie a mal som dva dni pauzu, tak som si povedal, že to dám rýchlejšie, aj keď kratšie, a dobré to bolo...
Mam asi 10 kniziek v kindli, co cakaju na svoj den, dalsiu uz ee. Co sa tyka publikacii o behu, uplne mi staci Born to run, autobiografia Scotta Jureka a Divaldov Kontrolovany trening. Dalsie vedomosti navyse by ma len frustrovali, lebo momentalne nemam z casovych dovodov v plane aplikaciu ani tych starych vedmosti, nieto este tych novych. Zo sportu je aj tak na prvom mieste silovka momentalne, ale, ak mas tip na nejaku knizku, pojednavajucu o zlepseniach pri bezeckom treningu 2x tyzdenne, co je teraz moja realita, sem s nou!ukropcany píše:Kúp si tú knižku...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků