úder prstama

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod Jendis » stř 20. črc, 2005 14:23

Celý tohle plácání je o ničem...coby,kdyby.....jen se snažím naznačit,že každej střet je hnus,z každého střetu budou akorát problémy a oplétačky....nic víc,nic míň.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » stř 20. črc, 2005 15:08

toť END... :P
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » stř 20. črc, 2005 15:37

Jendis píše:Celý tohle plácání je o ničem...coby,kdyby.....jen se snažím naznačit,že každej střet je hnus,z každého střetu budou akorát problémy a oplétačky....nic víc,nic míň.

OK tak se nedurdi.
Mě jen zaujal rozdíl mezi Ublížením a Vraždou. A hlásil jsi, že je dobré se seznámit se zákonem. Myslím že dle zákona je Vražda něco jiného než Ublížení i když úmyslné a podle toho je i "odměna". Čus
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 20. črc, 2005 15:42

To mne špatně chápeš...já se nedurdím :wink:

Jasně,rozdíl to je....jenže záleží pak jen na tom,jak dobrého máš advokáta,kolik svědků to vidělo,kolik jich svědčí ve Tvůj prospěch...atdatd.....to se tu ani nedá popsat,co se všechno děje kvůli nějakým strkanicím,které řeší státní aparát....a vleče se to.....není o co stát.
To je pak fakt jednodušší( a budeš mít i klid),když si necháš jednu bácnout a tím to skončí.....ale to je jen můj názor,každý máme vlastní hlavu a tak se zařiďte,jak uznáte za vhodné :wink: 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » stř 20. črc, 2005 15:57

ale ved co uz..dostanem 10 roky tak si posedim,,take nove vazenia su dobre vybavene na cvicenie.. :D :D :D :D
NEZI ABY SI BOJOVAL ALE BOJUJ ABY SI ZIL!
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkis » stř 20. črc, 2005 20:31

Když už na někom sedíte, tak máte čas rozmyslet si, zda mu ublížíte nebo ne - pokud se rozhodnete ublížit mu -> pudete sedět (zbytečně); pokud se rozhodnete neublížit mu -> máte čas si rozmyslet jak, kam a čím ho praštit abyste dosáhli svého cíle. - Ve většině případů nemusíte dělat ani žádný bojový sport, abyste odhadli sílu vašeho úderu.
majkis
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Krokac » čtv 21. črc, 2005 22:17

Sai píše:Bolo, já vím že je to hodně nebezpečná technika... právě proto jsem se ptal.... a v tom fóru co napsal anonym jsem se dočetl že silný úder do solaru může dokonce zastavit srdce :!: 8O :!: co je na tom pravdy??

a co úder do krční jamky... je taky tak nebezpečný jako úder na samotný krk??

Už je pozdě a bolí mě oči, tak toho za chvíli nechám tudíž budu regovat jen na tu zástavu srdce. Já osobně si myslím, že to jde neboť pod hrudním košem je vedena aorta, která se dělí na další dvě v úrovni pánve(název po mě nechtějte), které rozvádějí krev i do dolních končetin. Je známo, že po úderu na solar, člověka můžete zabít, ale to silnou dobře mířenou ránou. Prsty myslím, že tento výsledek nehrozí.

Na krční tepny "krkavice" je to ovšem jisté. Pokud, ale chcete mít jistotu, že se to povede (budeme-li mluvit trochu brutálně) je lepší použít použít sek než v pich. Je to spolehlivější.

.:: následek ::.

Při seku jednou rukou na krkavici dojde pouze k omráčení agresora (max. vám upadne do bezvědomí, ale během pár minut ho vzkřísíte). Je to proto, že přerušíte pravidelný přísun krve v jistých intervalech do mozku. Ale jelikož je druhá "krkavice" plně průchozí a funkční nastává právě bezvědomí, které při znovu zavedení synchronizace obou tepen vede k probrání z bezvědomí.

Ovšem použijete-li sek na obě krkavice přeruší se přísun krve do mozku a vznikne vzduchová mezera. Jelikož srdce stále pracuje ve stejném rytmu dojde k tomu, že pustí do mozku další dávku krve. Ovšem tato dávka vtlačí do mozku nejdříve tu vzduchovou mezeru a potom následně dávku krve, kterou mozek nestíhá zpracovat. Nastává tedy "Mozková mrtvička".

Je dobré se zajímat o vitální budy, protože i na stehnu, když dobře zavedete úder, můžete pěkně rozčarovat chod krevního oběhu. Nejsou to jenom Krkavice. Tak bacha !!! :!:
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod majkis » čtv 21. črc, 2005 23:37

Krokac: Docela zajímavý věci tu povídáš - dají se tyto znalosti najít na netu?
majkis
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 8:30

majkis píše:Krokac: Docela zajímavý věci tu povídáš - dají se tyto znalosti najít na netu?

Na netu ne, ale to jak pracuje lidské tělo atd, by se mělo učit v každém lepším BU. Tj. rozdíl mezi mým combatem a některými vašim BU. Protože tato část tréninku se opomíjí. Potom jsou vychovaní bojovníci, kteří umí způsobit v boji těžká zranění a ani si to neuvědomují.

Já mám už z bitek respekt, když vím co bych čím mohl někomu způsobit. A víc řeším problémy hlavou než pěstma. combat použiju opravdu jen tehdy eníli jiné východisko.

Dál nebudu takové věci písat neboť jsem byl upozorněn, že by toho mohl někdo zneužít a to je pravda. Takže jen v obecné rovině. Jinak takové věci můžeš sám nastudovat. Když zvládneš vyjmenovat všechny: Kosti, klouby, svaly, žíly, tepny a vnitřní ústrojí + budeš vědět jak co pracuje. Jistě si z praxe domyslíš několik věcí. A pokud máš dobrého mistra můžeš to s ním probrat.

Perfektní literatura: Somatologie 1.a2. Autoři: prof. MUDR. Richard Rokyta Dr.Sc, doc. MUDR. Dana Marešová CSc., MUDR. Zuzana Turková

Kniha velmi dobře zpracovaná, vše barevně a přehledně rozkresleno. Mimo jiné je tato učebnice zařazena jako základní skripta pro studium medicíny a všech oborů, které potřebují znát alespoň základy lid. těla.

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. črc, 2005 8:31

Krokac

Mna najviac zaujala ta pasaz:

" Ovšem použijete-li sek na obě krkavice přeruší se přísun krve do mozku a vznikne vzduchová mezera. Jelikož srdce stále pracuje ve stejném rytmu dojde k tomu, že pustí do mozku další dávku krve. Ovšem tato dávka vtlačí do mozku nejdříve tu vzduchovou mezeru a potom následně dávku krve, kterou mozek nestíhá zpracovat. Nastává tedy "Mozková mrtvička" "

tak by ma zujimalo ze odkial sa tam ta vzduchova bublina zoberie...
Ja som sice neni doktor ale Ty si vazne lama

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 8:42

Já prostě jen nevěděl jak to popsat pro představu. Ale představ si to asi tak. Nebude to přímo vzduchová mezera, ale držel si někdy v ruce hasičskou proudnici?

.::podívej::.

Když do hadice pustíš vodu a držíš proudnici k hašení, tak se musíš jo snažit aby si ji udržel, protože tam nastane velkej tlak. když vodu zastaviš a znovu pustíš vznikne tam znovu. V tepnách to funkuje stejně. Prostě přerušíš krevní oběh a ta další várka krve, která přichází tlačí před sebeou takovou podobnou tlakovou vlnu. A mozek to nestíhá zpracovávat.

Takže připouštím "vzduchová mezera" nebyl úplně ten správný výraz :!: :wink:

Jasně nejsem doktor a pokud tady někdo studuje medicínu či má větší přehled, tak si to rád nechám vysvětlit. Ale takhle to nějak funguje.

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

krkavice

Příspěvekod Sai » pát 22. črc, 2005 11:37

Krokac píše:
Sai píše:Bolo, já vím že je to hodně nebezpečná technika... právě proto jsem se ptal.... a v tom fóru co napsal anonym jsem se dočetl že silný úder do solaru může dokonce zastavit srdce :!: 8O :!: co je na tom pravdy??

a co úder do krční jamky... je taky tak nebezpečný jako úder na samotný krk??

Už je pozdě a bolí mě oči, tak toho za chvíli nechám tudíž budu regovat jen na tu zástavu srdce. Já osobně si myslím, že to jde neboť pod hrudním košem je vedena aorta, která se dělí na další dvě v úrovni pánve(název po mě nechtějte), které rozvádějí krev i do dolních končetin. Je známo, že po úderu na solar, člověka můžete zabít, ale to silnou dobře mířenou ránou. Prsty myslím, že tento výsledek nehrozí.

Na krční tepny "krkavice" je to ovšem jisté. Pokud, ale chcete mít jistotu, že se to povede (budeme-li mluvit trochu brutálně) je lepší použít použít sek než v pich. Je to spolehlivější.

.:: následek ::.

Při seku jednou rukou na krkavici dojde pouze k omráčení agresora (max. vám upadne do bezvědomí, ale během pár minut ho vzkřísíte). Je to proto, že přerušíte pravidelný přísun krve v jistých intervalech do mozku. Ale jelikož je druhá "krkavice" plně průchozí a funkční nastává právě bezvědomí, které při znovu zavedení synchronizace obou tepen vede k probrání z bezvědomí.

Ovšem použijete-li sek na obě krkavice přeruší se přísun krve do mozku a vznikne vzduchová mezera. Jelikož srdce stále pracuje ve stejném rytmu dojde k tomu, že pustí do mozku další dávku krve. Ovšem tato dávka vtlačí do mozku nejdříve tu vzduchovou mezeru a potom následně dávku krve, kterou mozek nestíhá zpracovat. Nastává tedy "Mozková mrtvička".

Je dobré se zajímat o vitální budy, protože i na stehnu, když dobře zavedete úder, můžete pěkně rozčarovat chod krevního oběhu. Nejsou to jenom Krkavice. Tak bacha !!! :!:

takže úder... nebo spíše sek do krční tepny je relativné bezpečná záležitost, která nezabije..ale pouze omráčí, jo?? pochopil jsem to správně? :wink:
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 11:51

Jo tak nějak, ale fakt bacha. Já osobně prstové techniky nepoužívám. Pouze když jsem v nouzi a nemůžu ničím jiným hýbat používám prsty na vitálni body atd. Ale použít v boji prsty si myslím, že je dost o hubu. Mohou se Ti zaháčit o oděv agresora atd. můžeš si je nějak poranit o něco co má v kapsáh atd. Prostě to nepoužívám.

Jinak můj článek ber čistě orientačně a rozhodně to nezkoušej když nebudeš pod vedením mistra, který Ti to vysvětlí ještě podrobněji než já. Je to celkem velká věda a tady na fóru proto není prostor.

Pro všechny: Tato info je pouze jako informativní poznatek nikoliv návod jak někoho zabít.

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 11:59

Další věcí je, že je to strašně ožehavé místo, může se Ti stát, že ho třeba trefíš do záltyku, když se Ti mírně vytočí, nebo naopak Ti úder může sjet na ohryzek a můžeš mu znemožnit dýchání. Prostě konkrétně techniky viz. sek na krk jsou velmi náročné a vyžadují zodpovědný nácvik pod odborným vedením, aby nedošlo k úrazu atd. Jak jsem psal výš je toho hodně co musí člověk kolem toho znát než se do toho pustí.

Takže znovu SAMI TO NEZKOU©EJTE a momentálně vypusťte prosím české heslo CO JE ZAKÁZÁNO JE POVOLENO. Tato hláška není na místě :!: :!: :!: :!: :wink: 8)

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sai » pát 22. črc, 2005 12:05

já to myslel jestli by se to dalo použít v reálu aniž bych někoho přizabil... :wink:
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 12:12

Použít se to dá, ale musíš v tom mít trochu cviku jako v každé technice. Musíš to mít prostě zažité. Když použiješ menší sílu v seku jednou rukou nebo i oběma rukama docílíš toho, že se soupeři stane zatmění před očima na pár vteřin a ty můžeš provést techniku, protože jakmile se mu odmlží, tak se mu pořád bude ještě delší dobu točit hlava a můžeš i vyvolat nevolnost.

Takže pokaždého zabít nemůsíš, ale jde o to to nacvičit pod nějakým vedením, abys než se top naučíš nezabil 10 tvých kamarádů :D 8)

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 22. črc, 2005 12:26

Sai píše:já to myslel jestli by se to dalo použít v reálu aniž bych někoho přizabil... :wink:

Jde o LIKVIDAČNÍ techniku...třeba za 2.sv.války se takto učili zabíjet členové Commandos.....silně takto vedený sek může protivníka zabít.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 13:13

Je to likvidační technika, ale i ta se dá použít, tak aniž bych někoho usmrtil. viz jak jsem psal výše.

Sai: budeš-li se chtít na něco zeptat. Učiň tak na sz nebo mailu. Nebudu to dále tady rozepisovat.

Viz techniky smrtelné tety atd. opravdu ne každý by to chápal jen jako informaci s informativním charakterem.

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. črc, 2005 14:37

Velmi rad to sem napisem este raz 6-10 rokou a veeeelmi dobre sa baviiiiimmmm

tralala lala la...........

Ste dobry.....

rozdiel je v tom ze niekto napise 3-4 vety a je povedane vsetko a iny potrebuju 3-4 strany a este stale je sa co pytat....

tralalalalalaaaaa

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » pát 22. črc, 2005 15:28

Bolo píše:Velmi rad to sem napisem este raz 6-10 rokou a veeeelmi dobre sa baviiiiimmmm

tralala lala la...........

Ste dobry.....

rozdiel je v tom ze niekto napise 3-4 vety a je povedane vsetko a iny potrebuju 3-4 strany a este stale je sa co pytat....

tralalalalalaaaaa

Bolo

To má být jako na mě? Taky jsem zastáncem stručných a vystižných přízpěvků, ale jestli si myslíš, že píšu kraviny, tak mi vyvrať nebo nech smrdět.

Zatím si mě nepřesvědčíl o tom, že máš v tomto směru větší prxi než já tak se drž zpět. Navíc tyto techniky jsem si vyzkoušel na vlastní kůži a vím, že to funguje. Dlouho se mi po těchto technikách točila hlava a dokonce jsem jednou upadl to bezvědomí. Fakt to funguje. Zatím si u mě človíček co má jen plnou hubu keců, aby se tady zviditelnil, když nemá co k tomu říct.

Ale jak říkám, jestli si myslíš, že o tom víš víc rád si to poslechnu. Jinak se můžeš bavit dál.

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...