proti noži...

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Gino » úte 02. kvě, 2006 17:08

jox píše:doteď se brala hodnota života nesouměřitelná s majetkem
Herdek, to je zatracene zapeklita veta.... dobra pripominka.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 03. kvě, 2006 8:23

Tady je zpráva z www.idnes.cz je to o vrazích té mladé kočky mimochodem byli to 3 její spolužáci. Takto to proběhlo:

"Procházka zaútočil na Kamilu před domem, kde bydlela. Strhl ji na zem a Režnák ji nejméně osmkrát udeřil do hlavy. Všichni ji pak odtáhli za nedaleké garáže. Tam Procházka zraněnou dívku jedenáctkrát bodl do hrudi a prořízl jí hrdlo. Na místo se za dvě hodiny vrátili. K tělu ale už šel jen Procházka, který mrtvé Kamile svlékl kalhotky"

a tohle si napsal do deníčku její bývalý:

"Místo objetí jsem jí přiložil levou ruku na ústa a pravou na zátylek. (...) Dívala se na mě a Tonda mlátil paličkou jako šílený. Osm, deset, dvacet ran, nevím přesně. Byl jako šílený. Najednou přestal a já cítil na ruce lepkavou hmotu. Věděl jsem, že to je krev. Jenže Kamča se na mě pořád dívala a já jí pořád pevně držel ústa, aby nekřičela. Zbytečně, už nemohla mluvit."

celý článek je tady:http://zpravy.idnes.cz/vrazi-z-biliny-chystali-kanibalske-hody-f0o-/prilohy.asp?c=A060427_131950_prilohy_ton

teď si představte že jdete kolem a tohle vidíte. Tak taky proto nosím pistoli....
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 03. kvě, 2006 10:24

Mantis píše:No, už snad ani ne. Protože jsi nepochopil, že jsi pochopil, prosím ostatní, kteří si to tady čtou, je tu někdo, kdo nerozuměl mé neodborné terminologii ve střelných zbraních?
Nevím proč, ale tak nějak mám pocit, že za chytrýho se tu snaží být někdo jiný, já si tak nepřipadám a o diskusi tohle fórum snad je, nebo se mýlím?

Ano o to jde, nicmene se muzeme bavit a nebo diskutovat. K diskutovani patri i spravna terminologie.

Mantis píše:Pobyt v UK je opravdu moje volba a můj boj, ale život ti vždy nepřinese jen to, co ty chceš, že?
Věř mi, že mě to o dost obohatilo.

Ale jo, verim ti.

Mantis píše:S tím vytažením pistole ža ti někdo vezme peněženku a odchází... Nebyla to snad otázka? Odpověděl jsi mi opět tvým způsobem, že by to mělo něco s tím "chytrým" nahoře? :wink:

Netusim na co narazis.

Mantis píše:Ale ano, měsíc na to, že já zvládnu naučit se základy střelby z pistole, revolveru, řekněme kulovnice a brokovnice a ty ten zbytek arzenálu, nebudu to vypisovat, je toho fakt dost. Ne, opravdu osobně nemám zájem se s tebou měřit, protože jsi ve značné nevýhodě a já nemám čas jet na měsíc k nám a trénovat. Nicméně, splnilo to co jsem chtěl, střílet se opravdu za krátký čas naučí každý matla, neříkám, že dobře, bavím se max. do 10m, protože moje sebeobrana asi nebude na delší vzdálenost. A rozhodně bych se ti nevyrovnal rychlostí a už vůbec ne přesností.

Netvrdim, ze to nezvladnes, nicmene sam vis, ze jiste veci se proste "musi" dostat do krve. Jinak s temi 10ti metry opatrne, mam zkusenosti, ze lide, kteri nedrzeli zbran nikdy v ruce maji docela problem na 10 metru trefit i terc - priciny? Strhavani spouste, ...

Mantis píše:Ale potažmo na to, co ti střelba dává, to, že mjířená strelba odráží tvůj duševní stav. No, že by ses dal ze streetu na duchovno? Něco málo o tom vím z tréninku lukostřelby a vrhání nejrůznějších předmětů. A dál.....
Ber to tak, že protože nežijeme ve vakuu, kolem nás je spooousta různých věci použitelných rychleji a bezpečněji pro okolí, než bouchačka u pasu.

Jenom abys ty "ruzne veci" mel opravdu pri ruce. Ja zustavam u sve zbrane.

Mantis píše:Dále pak, krátký výcvik se zbraní je vlastně nebezpečný, ve většině BU se se zbraní učí zacházet až po určité fyzické, psychické a technické kondici, myslíš, že střelná zbraň je jiná? Určitě jsou lidé, kteří trénují, třeba ty, ale kolik legálních majitelů palných zbraní je, nosí je na sebeobranu a jsou to opravdu minimálně tak trénovaní jedinci, jako třeba ti, co cvičí třeba kendo, historický šerm či boj s nožem? Zatím co, spousta šermířů apod. u sebe tu zbraň nenosí, ale jsou s ní méně nebezpeční a naopak více zdatní, u palných zbraní je to bohužel jinak.

Samozrejme, pokud netrenujes se zbrani, tak si pouze majitelem zbrane a ne strelcem (uz se ponekolikate opakuji).

Mantis píše:Kolik nechtěných postřelení od policistů (profesionálů) jsem četl v poslední době? Dost, v poměru na to, kolik lidí bylo nechtěně pobodáno, pořezáno, atd. Osobně prostě nechápu, proč lidem nedát možnost bránit se i jinými prostředky (těmi, co vyhovují mě) jsou méně nebezpečné pro okolí, účinné a je třeba se k nim dopracovat (ošetřit zákonem - zkoušky apod. ) Bohužel je to asi utopie, já si však nemyslím, že by tím vzrostla více kriminalita a zájemci by se třeba museli aktivně vzdělávat - být dobrý se zbraní na blízko je těžší než se palnou zbraní, toť můj názor.

Nechtene postreleni neexistuji, existuje vyhradne lidska blbost. A s tou bohuzel nic neudelame. Jinak tvou argumentaci mohu prevest do urovne aut - kolik je denne nehod a mrtvych na silnicich - zakazeme tedy auta?

Mantis píše:O tom použití různých zbraní a tvé tahání šachových figurek, nejsi ty politik? Odpověď - neodpověď. Z toho co píšeš vidím, že v používání improvizovaných zbraní jsi celkem dobrý (nemáš v tom problém - jak píšeš), ze kterých systémů vycházíš? Nebo vaříš z vody(?), jak rád píšeš

Ne, politik opravdu nejsem, nicmene jsem se ti snazil priblizit jednu vec - pokud te neco bavi, tak proste neresis, proc te to bavi.

Mantis píše:®e se palné zbraně dají použít proti noži, jistě, atomovka v zásadě také....
Vyvstává mi otázka, co proti pistoli, pušku? A proti pušce? Touhle cestou se to totiž nikdy nevyřeší stejně jako tahle diskuse. ®e se pohrůžkou zbraní vyřeší násilí bez možné eskalace, možná, spíše ne. Teoreticky, Anglie a národnostní menšiny, slyšel jsi o krevní mstě? Někoho odstřelíš, jeho brácha si tě podle fotky v novinách najde, a dál? Kdepak, trénovat a dát se vnitřně dohromady, trénujme tak, aby nám opravdu stačily ty ruce a nohy a až budeme fakt dobří, odložíš kvér, já meč a oba uvidíme, že klidně dožijeme vysokého věku i bez těchto věcí.
Kdepak zbraně, ty bez pořádného tréninku přivedou člověka buď do basy, nebo pod kytičky, dříve nebo později.

Ano, ale atomovku ztezi schovas pod sako ci kosili. To same s puskou. Rekneme, ze u kratke zbrane je nejvyhodnejsi pomer vykon/skryte noseni/pripravenost.
Dekuji za nabidku, ale sve ruce budu prozatim trenovat vyhradne se zbrani.
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 03. kvě, 2006 10:27

jox píše:1. Dejme tomu sedim v restaurantu a tu se zjeví chlápek co se chce rvát a vypadá že pro něj se rvát nejni až takovej problém, aby se dal ignorovat. Nedá se vodbejt tak du pryč. Jenže von je ňákej lepivej a de ven za mnou. Sme venku a čumíme na sebe. Ukázal bys mu kvér na zastrašení? Nebo za jakejch podmínek?

To uz jsme prave u te taktiky, ale dodal si malo informaci - co treba vaha, vyska, stavba tela, zdali je ci neni pod vlivem alkoholu. O co mu vubec jde? Mysli to vazne a nebo se jen tak opilecky mota a neco zblechta?

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 03. kvě, 2006 10:31

jox píše:Mantis: Jinak - ty i S474N můžeš zbran vodložit, ale lump to kvuli ňákýmu "trapnýmu zákonu" neudělá (ne každej) - ani v UK. To se nedá změnit už vod vynálezu pazourku. V tom má prostě pravdu.
No a v Čechách to máš ze svýho hlediska svojí alternativy hodně liberální. Tady můžeš nosit nožů a mečů kolik chceš.

Presne o tomto to je. Spousta lidi volajicich po restrikcich si vubec neuvedomuji, ze zakony cti pouze ti slusny a sporadani obcane. Lump zbran neodlozi a naopak bude mit o to vetsi jistotu, ze neprijde treba pri LP k uhone na zdravi.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 03. kvě, 2006 10:35

jox píše:
Mantis píše:Další co mě zaujalo, když dáš někomu peněženku. On se otočí, a ty po 3m vytáhneš bouchačku (takhle jsem to pochopil), nejsi tak trošku mimo bezprostřední ohrožení, ale naopak, sám takové způsobuješ?
Před časem mě fakt dost překvapilo, že jednomu zlatníkovi prošlo zrovna todle, když stopnul zdrhajícího lupiče. Vodnášením kořisti trval útok na vlastnictví. ©koda že neznám detaily, doteď se brala hodnota života nesouměřitelná s majetkem, nevim co v tom bylo za další polehčující vokolnosti.

Mantis: mas to v hlave trosicku pomotane (zjevne diky neznalosti zakona). Pokud ti nekdo bere penezenku a odchazi s ni, tak samozrejme trva utok na zajem chraneny zakonem - v tomto pripade tvuj majete. Pouziti zbrane je namiste. Navic nikde nebylo psano, ze bys ho rovnou musel skrtnout ze seznamu volicu, jenom ho prvne upozornis, aby si kleknul a vyckal na prijezd hlidky.

jox: mozna si pamatujes na kramek s mobilama v Praze. Prodavas skrtnul ze seznamu volicu lupice, ktery si odnasel ukradene telefony. Bylo to na dost velkou vzdalenost a take dotycnemu do zad. A stejne to bylo klasifikovano jako nutna obrana.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 03. kvě, 2006 10:40

S474N píše:To uz jsme prave u te taktiky, ale dodal si malo informaci - co treba vaha, vyska, stavba tela, zdali je ci neni pod vlivem alkoholu. O co mu vubec jde? Mysli to vazne a nebo se jen tak opilecky mota a neco zblechta?
Informací bude dycky málo. :wink: Dejme tomu že tělesně je na tom víceméně jako ty, takže beze zbraně by to bylo pro tebe riskantní - už jen kvůli možnosti přetahovat se vo kvér - vo kerym ale zatim neví. Na ňáký to pivko to vypadá, ale vysloveně nežblechtá se ani nemotá, eště myslí.

(Jasně, pořádně sjetej by si ňáký výhrůžky třeba zapomněl všimnout, ale tomu bys možná "utek" rychlou chůzí - to by pak bylo jasně správnější řešení.)

Jsi na tahu :)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 03. kvě, 2006 11:09

jox: informaci malo nebude - snad mas oci a divas se.
Jo a jeste nenapsal jako "o co mu jde". Treba jestli o penezenku a nebo ti jenom chce rozbit hubu. Jinak podle toho co tady pises je to horkej kandidat na prilozeni teleskopu na koncetinu - tak bych to resil ja.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 03. kvě, 2006 11:29

S474N píše:jox: informaci malo nebude - snad mas oci a divas se.
Jo a jeste nenapsal jako "o co mu jde". Treba jestli o penezenku a nebo ti jenom chce rozbit hubu. Jinak podle toho co tady pises je to horkej kandidat na prilozeni teleskopu na koncetinu - tak bych to resil ja.

®ádná peněženka, "... chce se rvát".
Teleskop. Jo to beru, dobrej výsledek.
Ale já se chci dobrat taky k tomu esi bys někdy zbraní vyhrožoval. Takže: už sis někdy zapomněl teleskop? Nebo sis ho třeba nešťastnou náhodou před pár hodinama zlomil vo někoho úplně jinýho nebo tak něco.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 03. kvě, 2006 12:43

jox píše:®ádná peněženka, "... chce se rvát".
Teleskop. Jo to beru, dobrej výsledek.
Ale já se chci dobrat taky k tomu esi bys někdy zbraní vyhrožoval. Takže: už sis někdy zapomněl teleskop? Nebo sis ho třeba nešťastnou náhodou před pár hodinama zlomil vo někoho úplně jinýho nebo tak něco.

Teleskop si doma zapomenout nemohu, protoze bud ho mam u sebe a nebo lezi v aute. A zlomit asi vazne ne, protoze je to kalena verze.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 03. kvě, 2006 15:49

S474N: jox se te ale ptal na pouziti tve strelne zbrane, ne? Chtel jsi po nem priklad, tak se tu snazi jako divej a nakonec dojdeme k tomu, ze s sebou nosis teleskop, tedy chladnou zbran... no kdo by to byl do tebe rekl...

Krom toho... odpovim ta za joxe (pac me taky zajima to, co jeho)... dobre, tak ho mas teda v aute, ale auto mas zaparkovany nekde na parkovisti a jsi od nej celkem daleko (stovky metru)... a typek uz ti stoji za zady a pokrikuje po tobe, ze jestli na nej nepockas, tak po tobe skoci...

Zkus uz nejak odpovedet a netahat dalsi pytloviny... to uz by asi joxe otravilo (me teda jo)... pac cekat na odpoved tri dny... Pripadne si zkys nejakej priklad at sam. Urcite vis, na co se jox ptal.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 03. kvě, 2006 16:06

Gino píše:S474N: jox se te ale ptal na pouziti tve strelne zbrane, ne? Chtel jsi po nem priklad, tak se tu snazi jako divej a nakonec dojdeme k tomu, ze s sebou nosis teleskop, tedy chladnou zbran... no kdo by to byl do tebe rekl...

A co je na tom zvlastniho, ze ho nosim? Je to snad zakazane? To ze jsem tu nenapsal, ze nosim trencle tedy automaticky znamena, ze chodim naostro? :roll:

Gino píše:Krom toho... odpovim ta za joxe (pac me taky zajima to, co jeho)... dobre, tak ho mas teda v aute, ale auto mas zaparkovany nekde na parkovisti a jsi od nej celkem daleko (stovky metru)... a typek uz ti stoji za zady a pokrikuje po tobe, ze jestli na nej nepockas, tak po tobe skoci...

Psal jsem, ze ho mam bud u sebe a nebo v aute. Zkus priste pozorne cist.

Gino píše:Zkus uz nejak odpovedet a netahat dalsi pytloviny... to uz by asi joxe otravilo (me teda jo)... pac cekat na odpoved tri dny... Pripadne si zkys nejakej priklad at sam. Urcite vis, na co se jox ptal.

Ptej se me na co chces...........ja ti na co chci odpovim. Nejsem tu placen od toho, abych odpovidal kazdemu :wink:

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 03. kvě, 2006 19:31

Nezlobte se na me panove Gino a Jox ale pripada mi byste moc radi cetli jak S474N pise: "ano ano mate pravdu pistole je na nic, vzdycky jen eskaluje nasili na tu nejvisi miru. Jsem pitomec ze jsem na to neprisel driv a dekuji vam ze jste me otevreli oci... :D "

Homer napsal: "V cepeli samotne neni zadne nasili" a to je pravda. Smirte se s tim ze ve finale ma S474N 10x vyssi bojovou hodnotu nez vy. A to vas stve co? Jestli je to pako a strili lidi za to ze se na nej zle divaji tak to je jeho problem a asi mu to dlouho nevydrzi. Co ja vim ze zkusenosti tak lide co nosi strelne zbrane tak maji o nutne obrane daleko vice znalosti nez klasicti bojovi umelci. Nerikam ze je to vas pripad.

Treba jste sjte opravdovi profici (zvlaste Gino soude podle toho jak by resil tu situaci kdyz na neho nekdo zamiri) ale ja bych radsi mel vedle sebe S474N kdyby slo do sr***k. Soude teda podle toho jak pise. Aspon bysme dali dohromady slusnou palebnou silu :D
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 03. kvě, 2006 20:09

NAIA: jak jsem to cetl, tak jsem preskocil tu prvni vetu a zacal az od citace a koukal jsem jako blazen, jestli ses nezblaznil :lol: .

Jinak ja tvrdim jedno - sto lidi - sto chuti. At si tamhle Bohous nosi nuz, Jarmil at si nosi nuncaky a ten cernej vzadu at si nosi treba britvu. Ja jsem se rozhodl jak jsem se rozhodl a nosim to, co proste nosim. Myslim si, ze se zde nemusime navzajem osocovat ci se pred druhymi obhajovat, proc tohle nosim a tohle nenosim. Ono kdyz dojde na lamani chleba, tak tam budeme kazdy sam za sebe.

NAIA: se mnou do sr4c3k ? To radeji ne, treba bych te obetoval :twisted:

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 03. kvě, 2006 20:24

Tak to je fajn ja bych totiz zase obetoval tebe. Treba je to nejlepsi postup jak se z toho dostat ve zdravi :D

Jinak mozna to bylo trosku ostre tak se omlouvam za dusevni ujmu. Ale mele se to tu furt dokola.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 03. kvě, 2006 22:59

No tak já myslim že už bysme se mohli usmířit ne :)? Konec konců nám všem co tu diskutujeme jde jen o to pomáhat ostatním a bránit se proti násilí. Mam jen jednu otázku..jak je to s instiktivní střelbou? Myslím to takhle, když na mě někdo skočí nebo mě někdo překvapí, mám instiktivní reakce které mám ještě prohloubené tréningem a bráním se bez nulové přípravy či potřeby tasit jen rukam a nohama, vlastně to dělá tělo za mne.
Přijde mi že by to (vzhledem k tomu že jsem takhle málem několikrát překvapil kamarády kteří si řekli že si toho troubu co furt trénuje a nechlastá teda vyzkouší jestli něco umí:) docela nebezpečné trénovat s pistolí, nebo jinak trénuje se i takhle a funguvalo by to tak i se zbraní?(teď se neomezuji jen na střelnou, pro mě to funguje jen když jsme neozbrojený :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 04. kvě, 2006 0:49

S474N:... nic, jak psal Mantis... moc to s tebou smysl nema. Sto lidi, sto chuti - to je asi tak nej s cim mohu souhlasit. Hodne zdaru.

NAIA: ano, o to nam tu celou dobu nejspis slo, mas naprostou pravdu 8O Co se tyce te s*acka situace... nic ve zlem, chtej si vedle sebe koho chces, jen doufam, ze az v podobne situaci budes, ze tam pro tebe nekdo bude. Good luck :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » čtv 04. kvě, 2006 9:17

NAIA píše:Nezlobte se na me panove Gino a Jox ale pripada mi byste moc radi cetli jak S474N pise: "ano ano mate pravdu pistole je na nic, vzdycky jen eskaluje nasili na tu nejvisi miru. Jsem pitomec ze jsem na to neprisel driv a dekuji vam ze jste me otevreli oci... :D "

Ne ne, co se mě tejče tak vomyl. Taková zbraň sice fakt eskaluje (esi je ale eště kam!), ale esi se S474N jen nedělá, tak by jí nevytáh bez rozmyslu, nerozklepe se kvuli ní a asi s ní i umí. A to sou důležitý vlastnosti pro toho co chce zbraň mít. Teda né že bych chtěl posuzovat, gdo jakou zbraň mít má a gdo ne. :wink: A že já sem se rozhod pro sebe pistolku nenosit je věc úplně jiná, pořád mě ale to téma zajímá.

Akorát z něj neco vytáhnout, to je jako tahat ze šneka tykadlo. :lol:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » čtv 04. kvě, 2006 9:28

jox: ono se psanim je to tezke, idealni je rozprava nekde u kafe, to se clovek dostane uplne jinam a veskere nejasnosti jsou vyreseny behem par vterin a ne aby se to tahnulo na tydny jako tady.

Jestli mas zitra po 18te hodine cas a ses v Praze, tak neni problem.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » čtv 04. kvě, 2006 9:47

S474N: SZ
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...