Herdek, to je zatracene zapeklita veta.... dobra pripominka.jox píše:doteď se brala hodnota života nesouměřitelná s majetkem
Mantis píše:No, už snad ani ne. Protože jsi nepochopil, že jsi pochopil, prosím ostatní, kteří si to tady čtou, je tu někdo, kdo nerozuměl mé neodborné terminologii ve střelných zbraních?
Nevím proč, ale tak nějak mám pocit, že za chytrýho se tu snaží být někdo jiný, já si tak nepřipadám a o diskusi tohle fórum snad je, nebo se mýlím?
Mantis píše:Pobyt v UK je opravdu moje volba a můj boj, ale život ti vždy nepřinese jen to, co ty chceš, že?
Věř mi, že mě to o dost obohatilo.
Mantis píše:S tím vytažením pistole ža ti někdo vezme peněženku a odchází... Nebyla to snad otázka? Odpověděl jsi mi opět tvým způsobem, že by to mělo něco s tím "chytrým" nahoře?![]()
Mantis píše:Ale ano, měsíc na to, že já zvládnu naučit se základy střelby z pistole, revolveru, řekněme kulovnice a brokovnice a ty ten zbytek arzenálu, nebudu to vypisovat, je toho fakt dost. Ne, opravdu osobně nemám zájem se s tebou měřit, protože jsi ve značné nevýhodě a já nemám čas jet na měsíc k nám a trénovat. Nicméně, splnilo to co jsem chtěl, střílet se opravdu za krátký čas naučí každý matla, neříkám, že dobře, bavím se max. do 10m, protože moje sebeobrana asi nebude na delší vzdálenost. A rozhodně bych se ti nevyrovnal rychlostí a už vůbec ne přesností.
Mantis píše:Ale potažmo na to, co ti střelba dává, to, že mjířená strelba odráží tvůj duševní stav. No, že by ses dal ze streetu na duchovno? Něco málo o tom vím z tréninku lukostřelby a vrhání nejrůznějších předmětů. A dál.....
Ber to tak, že protože nežijeme ve vakuu, kolem nás je spooousta různých věci použitelných rychleji a bezpečněji pro okolí, než bouchačka u pasu.
Mantis píše:Dále pak, krátký výcvik se zbraní je vlastně nebezpečný, ve většině BU se se zbraní učí zacházet až po určité fyzické, psychické a technické kondici, myslíš, že střelná zbraň je jiná? Určitě jsou lidé, kteří trénují, třeba ty, ale kolik legálních majitelů palných zbraní je, nosí je na sebeobranu a jsou to opravdu minimálně tak trénovaní jedinci, jako třeba ti, co cvičí třeba kendo, historický šerm či boj s nožem? Zatím co, spousta šermířů apod. u sebe tu zbraň nenosí, ale jsou s ní méně nebezpeční a naopak více zdatní, u palných zbraní je to bohužel jinak.
Mantis píše:Kolik nechtěných postřelení od policistů (profesionálů) jsem četl v poslední době? Dost, v poměru na to, kolik lidí bylo nechtěně pobodáno, pořezáno, atd. Osobně prostě nechápu, proč lidem nedát možnost bránit se i jinými prostředky (těmi, co vyhovují mě) jsou méně nebezpečné pro okolí, účinné a je třeba se k nim dopracovat (ošetřit zákonem - zkoušky apod. ) Bohužel je to asi utopie, já si však nemyslím, že by tím vzrostla více kriminalita a zájemci by se třeba museli aktivně vzdělávat - být dobrý se zbraní na blízko je těžší než se palnou zbraní, toť můj názor.
Mantis píše:O tom použití různých zbraní a tvé tahání šachových figurek, nejsi ty politik? Odpověď - neodpověď. Z toho co píšeš vidím, že v používání improvizovaných zbraní jsi celkem dobrý (nemáš v tom problém - jak píšeš), ze kterých systémů vycházíš? Nebo vaříš z vody(?), jak rád píšeš
Mantis píše:®e se palné zbraně dají použít proti noži, jistě, atomovka v zásadě také....
Vyvstává mi otázka, co proti pistoli, pušku? A proti pušce? Touhle cestou se to totiž nikdy nevyřeší stejně jako tahle diskuse. ®e se pohrůžkou zbraní vyřeší násilí bez možné eskalace, možná, spíše ne. Teoreticky, Anglie a národnostní menšiny, slyšel jsi o krevní mstě? Někoho odstřelíš, jeho brácha si tě podle fotky v novinách najde, a dál? Kdepak, trénovat a dát se vnitřně dohromady, trénujme tak, aby nám opravdu stačily ty ruce a nohy a až budeme fakt dobří, odložíš kvér, já meč a oba uvidíme, že klidně dožijeme vysokého věku i bez těchto věcí.
Kdepak zbraně, ty bez pořádného tréninku přivedou člověka buď do basy, nebo pod kytičky, dříve nebo později.
jox píše:1. Dejme tomu sedim v restaurantu a tu se zjeví chlápek co se chce rvát a vypadá že pro něj se rvát nejni až takovej problém, aby se dal ignorovat. Nedá se vodbejt tak du pryč. Jenže von je ňákej lepivej a de ven za mnou. Sme venku a čumíme na sebe. Ukázal bys mu kvér na zastrašení? Nebo za jakejch podmínek?
jox píše:Mantis: Jinak - ty i S474N můžeš zbran vodložit, ale lump to kvuli ňákýmu "trapnýmu zákonu" neudělá (ne každej) - ani v UK. To se nedá změnit už vod vynálezu pazourku. V tom má prostě pravdu.
No a v Čechách to máš ze svýho hlediska svojí alternativy hodně liberální. Tady můžeš nosit nožů a mečů kolik chceš.
jox píše:Před časem mě fakt dost překvapilo, že jednomu zlatníkovi prošlo zrovna todle, když stopnul zdrhajícího lupiče. Vodnášením kořisti trval útok na vlastnictví. ©koda že neznám detaily, doteď se brala hodnota života nesouměřitelná s majetkem, nevim co v tom bylo za další polehčující vokolnosti.Mantis píše:Další co mě zaujalo, když dáš někomu peněženku. On se otočí, a ty po 3m vytáhneš bouchačku (takhle jsem to pochopil), nejsi tak trošku mimo bezprostřední ohrožení, ale naopak, sám takové způsobuješ?
Informací bude dycky málo.S474N píše:To uz jsme prave u te taktiky, ale dodal si malo informaci - co treba vaha, vyska, stavba tela, zdali je ci neni pod vlivem alkoholu. O co mu vubec jde? Mysli to vazne a nebo se jen tak opilecky mota a neco zblechta?
S474N píše:jox: informaci malo nebude - snad mas oci a divas se.
Jo a jeste nenapsal jako "o co mu jde". Treba jestli o penezenku a nebo ti jenom chce rozbit hubu. Jinak podle toho co tady pises je to horkej kandidat na prilozeni teleskopu na koncetinu - tak bych to resil ja.
jox píše:®ádná peněženka, "... chce se rvát".
Teleskop. Jo to beru, dobrej výsledek.
Ale já se chci dobrat taky k tomu esi bys někdy zbraní vyhrožoval. Takže: už sis někdy zapomněl teleskop? Nebo sis ho třeba nešťastnou náhodou před pár hodinama zlomil vo někoho úplně jinýho nebo tak něco.
Gino píše:S474N: jox se te ale ptal na pouziti tve strelne zbrane, ne? Chtel jsi po nem priklad, tak se tu snazi jako divej a nakonec dojdeme k tomu, ze s sebou nosis teleskop, tedy chladnou zbran... no kdo by to byl do tebe rekl...
Gino píše:Krom toho... odpovim ta za joxe (pac me taky zajima to, co jeho)... dobre, tak ho mas teda v aute, ale auto mas zaparkovany nekde na parkovisti a jsi od nej celkem daleko (stovky metru)... a typek uz ti stoji za zady a pokrikuje po tobe, ze jestli na nej nepockas, tak po tobe skoci...
Gino píše:Zkus uz nejak odpovedet a netahat dalsi pytloviny... to uz by asi joxe otravilo (me teda jo)... pac cekat na odpoved tri dny... Pripadne si zkys nejakej priklad at sam. Urcite vis, na co se jox ptal.
NAIA píše:Nezlobte se na me panove Gino a Jox ale pripada mi byste moc radi cetli jak S474N pise: "ano ano mate pravdu pistole je na nic, vzdycky jen eskaluje nasili na tu nejvisi miru. Jsem pitomec ze jsem na to neprisel driv a dekuji vam ze jste me otevreli oci..."
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků