Pochybné charaktery významných lidí

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod ryunin » pon 18. dub, 2005 23:37

plasomrak píše:
ryunin píše:
plasomrak píše:plasomrak napsal:
"ja ti to prajem, naozaj, vrat sa k svojej povodnej prirodzenosti (opica), a ja ti potom budem osobne nosit banany, ok? so mnou sa da dohpdnut"

ryunin suhlasil:
"dobre, suhlasim, som opica, dúfam že banán bude následovať "

plasomrak plni slub:
tu mas, opicka, bananik. :lol:

ryunin sa snazi kontrovat:
banany ve snu nemaji zadnou chut

ale plasomrak odraza utok a kope supera do kolena:
ty mne dristy, z ktorych sa citim ako v zlom sne, ja tebe banany, ktore som nemusel ani len ukradnut... :lol:

čo to je dristy?
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Balerion » úte 19. dub, 2005 17:46

dristy=zvasty, kecy, hovadiny,.... :P
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 19. dub, 2005 23:52

to ryunin: a este - blbe reci, zvaneni, plany tlachani..
to balerion: respect :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ryunin » stř 20. dub, 2005 1:39

plasomrak píše:to ryunin: a este - blbe reci, zvaneni, plany tlachani..
to balerion: respect :D

nikdo by nemel brat vazne to, co pisu, nemuzu brat zodpovednost za stav vaseho zaludku - kdo si jak ustele, tak si lehne

stejne je divny, ze nejaky klikihaky na monitoru mohou v lidech vyvolavat pocit na zvraceni, neni to tim, ze mate nejak moc bujnou fantazii?
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 20. dub, 2005 12:24

ryunin píše:
1) ... Od te doby jsem presvedcen, ze shin jin datsu raku je srdcem kazdeho Bu a tudiz je pro me Bu a zazen v podstate totez.

2) No a shin jin datsu raku taky souvisi s tim, ze se nezapletame do intelektualnich diskuzi takovym zpusobem, ktery vede k rozdmychani emoci, nasledne ke hnevu a ztrate koncentrace.

ad 1. BU a zazen zcela jiste neni totez. Zamenujes cistou koncentraci oprostenou od vseho zbytecneho, zejmena od svych predstav, strachu a ocekavani - ktera je jiste krom BU pritomna i v kazde forme lidske cinnost, je-li tato provozovana na mistrovske urovni (hra na hudebni nastroj, jizda na snowboardu... BU) se zazenem. Obavam se, ze docela kalis vodu a mates lidi. Pro zazen je pochopitelne koncentrace (na dech, na koan...) nezbytne dulezita, ale koncentrace sama zazenem neni.

ad 2. "Rikat zbytecna slova je stejne jako vrazdit" - kdyz uz te bavi ty citaty japonskych zenovych Mistru. I kdyz tohle Dogen neni.

Pro ostatni: Shin jin datsu raku - 信心脱落 - "odhodit telo i mysl"
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ryunin » stř 20. dub, 2005 13:17

Anonymní píše:
ryunin píše:
1) ... Od te doby jsem presvedcen, ze shin jin datsu raku je srdcem kazdeho Bu a tudiz je pro me Bu a zazen v podstate totez.

2) No a shin jin datsu raku taky souvisi s tim, ze se nezapletame do intelektualnich diskuzi takovym zpusobem, ktery vede k rozdmychani emoci, nasledne ke hnevu a ztrate koncentrace.

ad 1. BU a zazen zcela jiste neni totez. Zamenujes cistou koncentraci oprostenou od vseho zbytecneho, zejmena od svych predstav, strachu a ocekavani - ktera je jiste krom BU pritomna i v kazde forme lidske cinnost, je-li tato provozovana na mistrovske urovni (hra na hudebni nastroj, jizda na snowboardu... BU) se zazenem. Obavam se, ze docela kalis vodu a mates lidi. Pro zazen je pochopitelne koncentrace (na dech, na koan...) nezbytne dulezita, ale koncentrace sama zazenem neni.

ad 2. "Rikat zbytecna slova je stejne jako vrazdit" - kdyz uz te bavi ty citaty japonskych zenovych Mistru. I kdyz tohle Dogen neni.

Pro ostatni: Shin jin datsu raku - 信心脱落 - "odhodit telo i mysl"

Bu a zazen zcela jiste neni totez, ale v podstate je to totez. Zazen je navrat k podstate veci a Bu je take navrat k podstate veci, pokud nemame na mysli boj za ucelem sebeobrany, za ucelem porazit soupere a podobne zalezitosti, ktere maji ucel.

Rikat zbytecna slova je stejne jako vrazdit, takze v tom pripade je jiz lidstvo bezezbytku vyvrazdeno. Ahoj kostlivci!
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » stř 20. dub, 2005 15:25

to jsou kecy, takhle debilní téma a ještě debilnější diskuze tady snad ještě nebyla. Tady je to o BU a ne konverzační kroužek moralistů :roll:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ryunin » stř 20. dub, 2005 18:47

pavela píše:to jsou kecy, takhle debilní téma a ještě debilnější diskuze tady snad ještě nebyla. Tady je to o BU a ne konverzační kroužek moralistů :roll:

tak ja nevim, kdo tady zacal hodnotit Havla a Dalajlamu, byl jsi to ty, nikoliv ja - nechapu, proc bych na serveru o Bu mel resit politicke problemy, nicmene tobe to nedalo, vid, smudlo?
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 20. dub, 2005 18:53

ryunin píše:tak ja nevim, kdo tady zacal hodnotit Havla a Dalajlamu, byl jsi to ty, nikoliv ja - nechapu, proc bych na serveru o Bu mel resit politicke problemy, nicmene tobe to nedalo, vid, smudlo?

Ty ses hodne drsnej buddhista, co? :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Balerion » stř 20. dub, 2005 18:59

WT_Martin píše:
ryunin píše:tak ja nevim, kdo tady zacal hodnotit Havla a Dalajlamu, byl jsi to ty, nikoliv ja - nechapu, proc bych na serveru o Bu mel resit politicke problemy, nicmene tobe to nedalo, vid, smudlo?

:mrgreen:
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ryunin » stř 20. dub, 2005 19:33

WT_Martin píše:

To sem. Myslel sis, ze se rozplacu, kdyz vidim na monitoru pismenka?
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sinister » stř 20. dub, 2005 19:43

haha, nejak od tech tvych blahosklonych a radobymoudrych reci sklouzavas :lol: prijde mi to, ze se nechavas trosku vyvest z miry, to se prece nema :wink: :lol: :twisted:
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ryunin » stř 20. dub, 2005 21:03

Sinister píše:haha, nejak od tech tvych blahosklonych a radobymoudrych reci sklouzavas :lol: prijde mi to, ze se nechavas trosku vyvest z miry, to se prece nema :wink: :lol: :twisted:

to je bezny predsudek o buddhismu - lidi si mysli, ze se porad jen usmivame, ze vsechny milujeme, ze se nikdy nezlobime - tak jednaji asi leda lidi pod tezkejma prazkama nebo nadpozemsky osviceni guruove co levitujou nekde v Indii

idiot je idiot, krasna holka je krasna holka, hovno je hovno, radost je radost a laska je laska a Lucie Bila je Lucie Bila a me se nelibi jak zpiva

Kdyby clovek nerozlisoval, co je co, tak by brzo zahynul. Ty moje blahosklonne a radobymodre reci jsou jen inspirace, neni to neco, co by cloveku melo vezet v hlave jako nejakej balvan. Ma to vycistit mozek od prebytecnych myslenek, prebytecneho hnevu a prebytecnych komplikovanych tuzeb. Nic z toho, co jsem tu napsal, nema zadnou absolutni hodnotu. Nejsem zadna autorita ani tovarna na pravdu.

Jeste pridam perlicku - kdysi davno, kdyz jsem si taky myslel, ze buddhisti se na nikoho nezlobi a ze hovno je pro buddhistu diamant, tak jsem mel pochybnosti o jednom mistrovi a popsal jsem jeho chovani jedne mistryni, ktere jsem duveroval. Napsal jsem ji, ze ten clovek mi pripada podly, falesny, egocentricky, porad mluvi o penezich, o kariere, porad nekoho kritizuje, ze mam pochybnosti, jestli to je opravdovy zenovy mistr. A ona mi napsala:

"Vypada to jako hovno, smrdi to jako hovno, ma to chut jako hovno a kdyz se toho dotknes rukou, rozmazne se to jako hovno. Co to je?"

Tak jsem od toho "mistra" radsi odesel. Podle tebe jsem u neho mel dodnes zustat a poslouchat jeho narky, jeho stiznosti a jeho rev, kdyz se nekdo odvazil jit svou cestou.

Buddhismus znamena probouzet v sobe soucit, to ano, ale soucit neznamena, ze nechas hlupaky , aby ti kydali hnuj na hlavu. To je jiny filozoficky smer, stoicismus.
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » stř 20. dub, 2005 22:20

Nazdar ryunine. Je mi trochu záhadou komu že to vlastně vodpovídáš.

Koho se snažíš přesvědčit "Nejsem zadna autorita ani tovarna na pravdu. " (nevšim sem si že by tě tu z toho někdo vobviňoval)?

"Podle tebe jsem u neho mel dodnes zustat a poslouchat jeho narky, jeho stiznosti a jeho rev" - Podle kterýho "tebe"? Tady ti to nikdo nezazlíval.

"Myslel sis, ze se rozplacu, kdyz vidim na monitoru pismenka?" - kdopak tě to chtěl rozplakat?

"soucit neznamena, ze nechas hlupaky , aby ti kydali hnuj na hlavu." - tady toho kydání moc nebylo. Ale třeba tě nekdo rozplakal.

"neni to neco, co by cloveku melo vezet v hlave jako nejakej balvan. " - ne, nám to v hlavě neleží. Komu teda?

Ale koneckonců se to tu menuje "relaxace..." - tak proč to tu neuvolnit. Nakonec, né že bych ti tak trochu nerozuměl ... :wink:
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ryunin » stř 20. dub, 2005 22:55

jox píše:Nazdar ryunine. Je mi trochu záhadou komu že to vlastně vodpovídáš.

Koho se snažíš přesvědčit "Nejsem zadna autorita ani tovarna na pravdu. " (nevšim sem si že by tě tu z toho někdo vobviňoval)?

"Podle tebe jsem u neho mel dodnes zustat a poslouchat jeho narky, jeho stiznosti a jeho rev" - Podle kterýho "tebe"? Tady ti to nikdo nezazlíval.

"Myslel sis, ze se rozplacu, kdyz vidim na monitoru pismenka?" - kdopak tě to chtěl rozplakat?

"soucit neznamena, ze nechas hlupaky , aby ti kydali hnuj na hlavu." - tady toho kydání moc nebylo. Ale třeba tě nekdo rozplakal.

"neni to neco, co by cloveku melo vezet v hlave jako nejakej balvan. " - ne, nám to v hlavě neleží. Komu teda?

Ale koneckonců se to tu menuje "relaxace..." - tak proč to tu neuvolnit. Nakonec, né že bych ti tak trochu nerozuměl ... :wink:
___
Jox

ja sem prece odpovidal sinistrovi, kterej se podivoval nad tim, ze buddhista neni nutne vecne libezny clovek - je to spis clovek, kterej obcas musi delat rozhodnuti, ktery druhejm nejsou prijemny, nebo musi rikat veci, ktery druhejm nejsou prijemny
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Balerion » stř 20. dub, 2005 22:58

"...je to spis clovek, kterej obcas musi delat rozhodnuti, ktery druhejm nejsou prijemny, nebo musi rikat veci, ktery druhejm nejsou prijemny"
no dovolim si podotknuy, ze to nieje len 'vysadou' buddhistou, ale vacsiny ludi na svete (vlastne v podstate vsetkych :D )
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » stř 20. dub, 2005 23:26

4ruynin: Ano, všim sem si, že to píšeš pod citací Sinistera...
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ryunin » čtv 21. dub, 2005 2:32

Balerion píše:"...je to spis clovek, kterej obcas musi delat rozhodnuti, ktery druhejm nejsou prijemny, nebo musi rikat veci, ktery druhejm nejsou prijemny"
no dovolim si podotknuy, ze to nieje len 'vysadou' buddhistou, ale vacsiny ludi na svete (vlastne v podstate vsetkych :D )

to jen dokazuje ze bejt buddhista znamena bejt normalni clovek, akorat si mozna uvedomujes urcity souvislosti a podstatu mysli, ale navenek se to neprojevuje, leda ze kdyz jim, tak pri tom nectu noviny a ze se nehadam s rodicema
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WT_Martin » čtv 21. dub, 2005 7:13

ryunin píše:to jen dokazuje ze bejt buddhista znamena bejt normalni clovek, akorat si mozna uvedomujes urcity souvislosti a podstatu mysli, ale navenek se to neprojevuje, leda ze kdyz jim, tak pri tom nectu noviny a ze se nehadam s rodicema

"Byt buddhista" neznamena byt do sebe zahledeny imbecil, ktery si precetl par dilu antologie Buddhismu od CAD Pressu a pak si honi triko off-topic prispevky na serveru s uplne jinym tematickym zmerenim.

Sorry, to co tady pises Ty, je absolutne mimo misu. At uz z hlediska bojovych umeni, kterym je tento server venovan, anebo prave z hlediska Dharmy (jestli vis co to je ;-)).

Tvoje plky na mne pusobi velmi smesne a komicky a pripominaji mi obdobi, kterym jsem prochazel asi v sestnacti nebo sedmnacti, kdy jsem strasne rad machroval a poucoval vsechny kolem sebe, aniz bych jim svymi vedomostmi a zkusenostmi sahal byt jen po kotniky. Presne to ted delas imho Ty anebo tak alespon na mne Tvoje zcestne vylevy pusobi.

Neber to jako pokus o urazku, tu si kdyztak necham na pripadne osobni setkani. :-) Ale mel bys asi vic meditovat a recitovat sutry. :-)

Ber prosim v uvahu nasledujici:

1) Jsi tady mimo misu, tohle tema neni tematem tohoto serveru. Pokud mas potrebu zahlcovat nejakou diskusi podobne zcestnymi projevy, zvaz svoje presunuti jinam, idealne nekam hodne daleko, at mi tohle forum konecne prestane strasit ve vypisu novych prispevku.

2) Pokud jsi skutecne tak zaryty buddhista, pak by mozna nebylo na skodu trosku vic praktikovat zazen a trosku min si hrat na gurua. Gramaticke nedostatky Tvych prispevku navic pusobi pomerne tezce kontrastne k tomu, o co se snazis v jejich obsahu... :-)

3) Zkus se mrknout sem a zvazit, jestli by ses tim nemel ridit: http://buddhismus.cz/texty/zaklad.html

4) "Neulpyvani" Ti jiste neco rika. Mozna bys tedy nemel tolik ulpyvat na samotnem buddhismu.

Howgh! :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ryunin » čtv 21. dub, 2005 10:20

WT_Martin píše:
ryunin píše:to jen dokazuje ze bejt buddhista znamena bejt normalni clovek, akorat si mozna uvedomujes urcity souvislosti a podstatu mysli, ale navenek se to neprojevuje, leda ze kdyz jim, tak pri tom nectu noviny a ze se nehadam s rodicema

"Byt buddhista" neznamena byt do sebe zahledeny imbecil, ktery si precetl par dilu antologie Buddhismu od CAD Pressu a pak si honi triko off-topic prispevky na serveru s uplne jinym tematickym zmerenim.

Sorry, to co tady pises Ty, je absolutne mimo misu. At uz z hlediska bojovych umeni, kterym je tento server venovan, anebo prave z hlediska Dharmy (jestli vis co to je ;-)).

Tvoje plky na mne pusobi velmi smesne a komicky a pripominaji mi obdobi, kterym jsem prochazel asi v sestnacti nebo sedmnacti, kdy jsem strasne rad machroval a poucoval vsechny kolem sebe, aniz bych jim svymi vedomostmi a zkusenostmi sahal byt jen po kotniky. Presne to ted delas imho Ty anebo tak alespon na mne Tvoje zcestne vylevy pusobi.

Neber to jako pokus o urazku, tu si kdyztak necham na pripadne osobni setkani. :-) Ale mel bys asi vic meditovat a recitovat sutry. :-)

Ber prosim v uvahu nasledujici:

1) Jsi tady mimo misu, tohle tema neni tematem tohoto serveru. Pokud mas potrebu zahlcovat nejakou diskusi podobne zcestnymi projevy, zvaz svoje presunuti jinam, idealne nekam hodne daleko, at mi tohle forum konecne prestane strasit ve vypisu novych prispevku.

2) Pokud jsi skutecne tak zaryty buddhista, pak by mozna nebylo na skodu trosku vic praktikovat zazen a trosku min si hrat na gurua. Gramaticke nedostatky Tvych prispevku navic pusobi pomerne tezce kontrastne k tomu, o co se snazis v jejich obsahu... :-)

3) Zkus se mrknout sem a zvazit, jestli by ses tim nemel ridit: http://buddhismus.cz/texty/zaklad.html

4) "Neulpyvani" Ti jiste neco rika. Mozna bys tedy nemel tolik ulpyvat na samotnem buddhismu.

Howgh! :-)

Nekomu to moje psani neco rekne, nekomu nerekne. To je vsechno. Jestli je to mimo misu, tak zruste rubriku duchovni rozvoj a budete mit od lidi jako ja pokoj. Mozna by nebylo v tvym pripade od veci, kdybys pozadal admina, aby mi zakazal vstup na tyto stranky. Nektery lidi maj ze me koprivku. A nektery lidi jsou v klidu. Muzete si na mne aspon vyzkouset, jestli vas rozhodi pismenka. Nic vic nez pismenka to nejsou. Co se tyka mel bys vic cvicit zazen, tak jestli bych mel cvicit vic, to uz by hranicilo s fanatismem. Zatim jsem zazen cvicil asi 4000 hodin cistyho casu. To snad staci ne?
Naposledy upravil ryunin dne čtv 21. dub, 2005 10:27, celkově upraveno 1
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj