od Stuart » ned 29. srp, 2004 17:23
"Are they claiming themselves to be that effective?
Why don't they prove so in a real match?" --- Sosai
...
OSU,Sosai Oyama
Zatímco vy často říkáte,"ze všech bojových umění,je nejsilnější Karate; ze všech forem Karate,je nejsilnější Kyokushin " co vás vede skutečně použít slovo "nejsilnější"?Znamená to,že pravidla v Kyokushin turnaji jsou nejblíže k reálným bojům, a že jestliže příde na řadu skutečný boj ,Kyokushin bojovník by neprohrál? Nemyslíte že je nemožné tvrdit, že jistý styl bojového umění je nejsilnější?
Dokonce jestliže špičkový bojovník jistého stylu zvítězil nad stejně špičkovým bojovníkem jiného stylu,pak není tento výsledek úsilím jen jeho stylu,ale hlavně bojovníka samotného.Sosai říkáte, "Je jen jeden rozdíl mezi Kyokushinem a jinými styly. Kyokushin má Rinen." Pak, neměl byste spíše přinejmenším říci, "Kyokushin Karate je největší, " spíše než, "Kyokushin Karate je nejsilnější "?
Anonym
Sosai
Jeden z mých starých učedníků byl muž který byl nádaný ve slovech a úvaze. Jestliže on byl vyzván začít rozhovor o čínských stylech Wushu, obzvláště stylech čínského boxu,není nikdo jiný kdo by mohl mluvit více než on..Také vydal množství knih.Četl mnoho knih a mnoho lidí bylo k názoru, že on vypadal jako by vědělo všechno..
Chvíle konverzace byla mezi tímto mužem, dobře známým autorem románů šermířů, a mou. On byl ještě více znalý v Kendo než tento slavný autor. U vrcholu konverzace, autor řekl k učni "Vy jste mladý. Vy jste ještě mladý, tak proč to nezažijete? Jestliže vy neděláte skutečné zážitky ale jen čtete, veřejnost vás znát nebude a nic nezanecháte, "
Zda ten učeň měl utkání s někým z čínského stylu?Neměl dokonce ani jednou.Byl dobrý v Karate?Ne vůbec. Ve skutečném boji?Ne. Jak může být přesvěčivé když něco říkal muž, který mluvil o tom co nikdy nedělal?
Já bych rád řekl vám to samé. Vy máte jistě plno zážitků abyste dělal množství hodnocení... Jsem pro,vážně vás poslouchat jestliže kritika se dostane z vlastní zkušenosti - poté co vy řeknete k sobě, "Já vím,jak hodně bolí když dostanu pěstí, jak hodně to bolí když dostanu zásah kopem.." Ve skutečnosti, mi přichází mnoho dopisů, kde se píše že jiné styly mají kontakt na obličej,zápas na zemi,Kyokushin je slabý v útoku na obličej atd atd.. Obzvláště ti lidé, kteří píší tento druh dopisů obvykle nikdy necítili opravdovou bolest..
Ke shluku vrán se jen vrány zapojí. Orel by zapadl do shluku vrán? Orel by se zapojil jen do shluku orlů. Kyokushin je shluk orlů. Proč shluk orlů? Orli se shromáždí proto,že oni jsou nejsilnější. Být ve skupině silných bojovníků je další podmínka k získání silných bojovníků jež se vynoří zevnitř této skupiny silných.
Zda a který styl je nejsilnější,to poznáte jen z vlastní zkušenosti,a ty nemáte.
Přes polovinu století, jsem žil jen v Karate-do. Já zažil skutečné Karate-do s mým vlastním tělem. Já často zažil četné smíšené zápasy proti jiným stylům BU. To je ten zážitek,na kterém bylo založeno Kyokushin Karate. To je proč já říkám "Kyokushin Karate je nejsilnější"; a já říkám mým učedníkům "překonejte mě". To je má víra(rinen) a ta činí KK nejsilnějším. Ačkoli je jednoduché jen abych řekl "půl století ", ale je to odcela dlouho. Během toho času jsem nedělal nic než Karate. A jestliže bych si já někdy myslel, že moje Karate není nejsilnější,odešel bych z Karate.
...
Tady to jenom proložim tim že se učil Aikido o Ueshiby a Yoshidy..Judo trénoval s Masahiko Kimurou(kterej porazil Helio Gracie,zakladatele Braz.Jiu jitsu) v dojo Mistra Kozo Sone..O Aikidu a Judu mluví takhle
"Džudo a Aikido není proti karate žáný zápas." Nicméně o Yoshida Sensei mluví jako o nádherně silném muži..
"Jednou jsem se před Masahiko Kimurou postavil do stojky a šel po třech prstech. Kimura to viděl a byl ohromen.On byl opravdu duchovní v umění džuda; nicméně, v Karate-do nebyl proti mně žádný zápasník."Přesto ho s nim spojovalo přátelství a jeho umění uznával..
Taky píše že by na vrcholu svého života nejspíš s Sensei Takedou( Daito-ryu Aiki Jiujitsu - Sensei Ueshiby a Yoshidy)neprohrál a lituje že nemohl vyhrát zápas prti Ueshibovi nebo Yoshidovy,kteří jak říkal,ačkoli k nim měl velký respekt,dělali "Karate-do Dance" ale velice je uznával pro jejich duchovní umění.
"Toto je skutečný příběh - Kung Fu konkurenti, kteří bojovali proti karate v Kyokushin turnajích narozdíl od toho co je vidět ve filmech nestačili uhybat a ponechali jdoucí zásah až do konce.. Oni v podstatě jen stály na místě.Kungfu se hodí do filmů ale většina technik nejde použít v reálném boji"
Jak vidíš nedělal si moc servítky..Ale myslim že to byl jeden z lidí kteří na to měli právo..
Prostě čim dál víc si myslim že se Mistrům z Okinawy o jeho možnostech ani nezdálo (nebo spíš jenom zdá:o)..
Osu