POSILOVANI NOHOU...

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Dong_wu » pát 27. srp, 2004 5:58

player píše:Dong wu:
Cau chlape,tak jak to vidis?Respektive co ten kamos,jetsli ma k dispozici telocvicnu,tak muzu dorazit kdykoliv,jeste mam dovcu,tak by bylo dobre toho vyuzit co nejdriv.Zdar;)

Sorry minuly tyden to nevyslo a dneska odjizdim na dovolenou a vratim se za tyden v nedeli. Pak se s tim kamosem spojim.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 27. srp, 2004 6:28

pucmaz píše:...Vubec by toho bylo vic, co mi lezi na srdci...

Já si třeba nejsem jistý, jestli je kyokushin karate. :lol:
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tensho » pát 27. srp, 2004 11:55

Angus píše:
tensho píše:Nejtvrdší mae-geri co jsem viděl má sensei Gyuris...

Pokud jsi ho jen viděl, jsi na tom dobře. :lol:
Daleko zajímavější je ho blokovat gedan barai, měl jsem tu možnost při cvičení na semináři asi před 2 lety v Ostravě :( .

Angus

Konečně jsem se dostal na skok na net....
Jak si dopadl? Já to jednou blokoval "gedan shuto barai" b bunkai na passai sho a ruku jsem "necítil" 14 dní...
tensho
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Angus » pát 27. srp, 2004 12:30

tensho píše:Konečně jsem se dostal na skok na net....
Jak si dopadl? Já to jednou blokoval "gedan shuto barai" b bunkai na passai sho a ruku jsem "necítil" 14 dní...

Já měl tu možnost asi tak 10x na každou ruku. :cry: :cry: :cry: Chudáci ručičky, ale JG tvrdil, že si mám zvyknout. :evil: :lol: :cry: :lol:
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 27. srp, 2004 19:30

DMC:
dikes za odlazy,juknu na to,at si rozsirim obzory;)Jinak asi nema cenu debatovat o podstate JDK nebo vubec Bruceove stylu,stejnak bysme se asi nikam nedopatlali;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stuart » sob 28. srp, 2004 15:07

No realita je možná taková že by ho žádný z "mistrů" porazit nedokazal..Co se týče Oyamových zápasů - něked sem čet že asi čtvrtinu vyhrál jednou ranou v prvních pěti vteřinách,několik jeho protivníků skončilo i na několik měsíců v nemocnici..Pravda je že Kyokushinkai je v postatě jediné opravu účinné karate ať si kažej říká co chce..Osobní srovnání tradičního karate s kyokushinem někde popsal Tensho:o)
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Stuart » sob 28. srp, 2004 15:11

to že "opravdoví mistři" při zmínce o něm obracejí oči v sloup..- neni to náhodou tim že niko z nich se mu v bojovnických kvalitách ani trochu nepřibližuje?A tak je jenoduchý říct - Kyokushinkai,jó to nemá s karate nic společnýho..Myslim že většina z nich by při střetu s nim zplakala nad vídělkem..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Stuart » sob 28. srp, 2004 15:23

jo
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 28. srp, 2004 15:56

..
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 14:40, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » sob 28. srp, 2004 18:27

Rieste to tu, ak sa da, tiez ma zaujima, co je sanchin a vsetko okolo oijmu qi v karate - sanchin ma dost blizko k cinskemu white crane, takze by som rad vediet, kam to slo... Dik.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stuart » sob 28. srp, 2004 20:02

6th dan získal od Yamaguchiho,dál nevim.270 exhibičních zápasů se odehrálo v USA..
Doporučuju ti koupit si knížku "Cesta kyokushin - cesta poslední pravdy" já tady nechci tu knihu přepisovat,mimoto v ní píše,že kata je hlavní duší karate a byla to jeho hlavní náplň tréninku..Celá ta kniha je jenom a jenom o filozofii(napsal jí sám Oyama)Možná taky víš že v sebeobraně jenou ranou zabil útočníka,což podle mě vystihuje princip bojových technik karate dokonale..Na netu se dá najít video,kde cvičí katy,myslim že Yantsu..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Stuart » sob 28. srp, 2004 20:04

A několikrát uvádí,že japonsko bylo až POSLEDNÍ zemí kde se jeho karate uchytilo..Včetně tahanic mezi bossy jednotlivých organizací(jestli ty náhoou v jedné z nich nejsi)..Prostě zajmavý.
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Stuart » sob 28. srp, 2004 21:16

Jo byl to korejec,ale celý život žil v Japonsku(od 15)

"Takovi mistri uz si nepotrebuji nic dokazovat." Zajmavej názor..Je "Sifu"Roman Hladík velmistr,protože radši než aby hájil svojí čest uteče nebo volá policii?Na Okinawě bylo vyzívání bežnou věcí a myslim že "Takovi mistri" taky měli pět pohromadě a věděli že kdyby je rozmáz někdo o polovinu let mlaší,popularitě jejich stylu by to nezvýšilo..

"Kdyby mel napr. pan Miyagi vyzyvat na souboj kazdeho takykaratistu, ktery o sobe bude prohlasovat ze je ten nejlepsi, asi by nedelal nic jineho..." jenže Oyama v zápasech doopravdy dokazoval že je tím nejlepším..

"Pozastavoval jsem se ale nad tim, jak vubec nepochopil kata a jak karate oklestil jen na posilovani a kumite. "Chceš snad říct že ty kata chápeš?"Podle knihy zlom v jeho umění udělal až tak 40 rok života kdy začal chápat věci tak,jak je dřív neznal..Mimochodem,píše že v Chibě trénoval 12 hodin denně..Vem to tak že ve dvaceti měl natrénováno víc než celé tvoje dojo za padesát let:o)

"Po tisíci dnech je někdo stále ještě začátečník,po desetitisících dnech nalézá pravdu "- můžeš říct že znáš někoho kdo se pokoušel o naplnit tuhle pointu víc než Oyama?

Někde sem čet Oyamu ve smyslu

"Kyokushin Karate

Na první pohled pouliční karate
Na druhý pohled špatně pojaté karate
Na třetí pohled vyjde na jevo pravda Kyokushin - Cesta poslední pravdy..

Kdo toto pochopí stane se nepřemožitelným.."

Oyama dobře věděl co dělá,mimoto byl velice inteligentní člověk se zájmem o historii.Někde na poslední stránce kapitoly "Karate a Zen" píše že se v mládí chtěl stát mnichem ale karate ho vedlo životem pořád dál,až si zvolil cestu kyokushin jako životní cestu..

Ono to zas nebude tak jednoduchý...Jací "Opravdoví mistři" obrací oči v sloup?Můžou snad říct že toho dokáží víc než Oyama?Asi tak něco když tay byla řeč o předklánění v Mae Keage - pokud to ěláš pr KI zachováš se jinak než pokud to kopeš proto aby ten kop byl opravdu silný..

Mimoto jak sem řikal že sem viděl v televizi toho mistra Masaaki Ikemiyagiho..Podle toho jak tam předváděl Mawashi geri Jodan a Chudan na tom se silou neni líp než kickboxer co cvičí pět let..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tensho » sob 28. srp, 2004 21:38

...dnešní kyokushin s Oyamovym stylem nemá vlastně až tak moc společnýho...

Toto jsi Stuarte napsal v jiné diskuzi...

Nedělej z Kyokushin něco co není. Když jsem chtěl ukázat v Bohnicích kata tak mi bylo řečeno, že je kata zajímají akorát když jdou na páskování.

Já ho respektuji, mám s ním dobrou zkušenost a pořád se nemohu dokopat (nejsou peníze) k tomu abych si koupil chrániče a opět zavítal do Bohnic.

Možná si protiřečím, ale ve srovnání s trapným poskakováním Shotokanu nebo Goju-kai je Kyokushin docela změna k tvrdšímu... I s tím omezením co mají v pravidlech kumite.
tensho
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Stuart » sob 28. srp, 2004 22:16

...dnešní kyokushin s Oyamovym stylem nemá vlastně až tak moc společnýho...

To je pravda

Víš nemůžeš ale pole tooho jak to vypadaá v bohnicích posuzovat celej kyokushin..Představ si že by ses octnul v Hlavnim Honbu Dojo někde v Tokiu nebo kde to je..Tam je to přece asi jinej přístup..V bohnicích ke Kyokushinkai přešli ze Shotokanu,to co cvičej tam se špičkou neá srovnat..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

4stuart

Příspěvekod pucmaz » ned 29. srp, 2004 14:11

.
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 14:16, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dahu » ned 29. srp, 2004 14:37

pucmaz píše:Skutecne karate je proste vys, nez na urovni rvacek a exhibici se zviraty. To ze je ale dnes meritkem kvality K1, nebo proste to, kdo da nekomu nekde pres drzku, je smutne, ale bohuzel fakt. Proto snad kyokushin dokazal oslovit tolik lidi.

Sice necvicim karate, ale souhlasim a mam radost, ze jeste ziji lide s rekneme tradicnim a hlubokym pristupem.
More chi, train harder!
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Stuart » ned 29. srp, 2004 14:46

Ukropcany:
No je pravda že "OyamaMakiwara1"vypadá divně ale stačí se podívat na "OyamaBoards",kde použije stejnou techniku..Pak se nediv že mrzačil jednou ranou..Myslim že kdyby měl doma takovou makiwaru jako maj třeba na www.kaze.cz(asi tak třikrát tenčí prkno)tak by ji zlomil jednou ranou..Navíc ji nemá omotanou žádnou měkčí hmotou což taky něco vypovídá..Pro mě osobně je teda lepší dát silnou ránu i když bez techniky než slabou s technikou,jestli víš jak to myslim..

Pucmaz:
Začínám si myslet že lidi z Goju-ryu karate nedokážou překousnout že byl jedním z nejlepších žáků Yamaguchiho (určitě co se týče praktikování) a u Goju-ryu nezůstal.

Někde sem našel tohle:

He studies Goju-ryu Karate extensively under Master Gogen Yamaguchi, and becomes Vice Chairman in the organization, holding 9th Dan degree.
neboli
On studuje Goju-ryu Karate hlavně pod Mistrem Gogen Yamaguchi,a stane vice předsedou v organizaci,s titulem 9. Danu.

Co o tom víš???
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » ned 29. srp, 2004 15:15

.
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 14:17, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stuart » ned 29. srp, 2004 17:23

"Are they claiming themselves to be that effective?
Why don't they prove so in a real match?" --- Sosai

...

OSU,Sosai Oyama

Zatímco vy často říkáte,"ze všech bojových umění,je nejsilnější Karate; ze všech forem Karate,je nejsilnější Kyokushin " co vás vede skutečně použít slovo "nejsilnější"?Znamená to,že pravidla v Kyokushin turnaji jsou nejblíže k reálným bojům, a že jestliže příde na řadu skutečný boj ,Kyokushin bojovník by neprohrál? Nemyslíte že je nemožné tvrdit, že jistý styl bojového umění je nejsilnější?

Dokonce jestliže špičkový bojovník jistého stylu zvítězil nad stejně špičkovým bojovníkem jiného stylu,pak není tento výsledek úsilím jen jeho stylu,ale hlavně bojovníka samotného.Sosai říkáte, "Je jen jeden rozdíl mezi Kyokushinem a jinými styly. Kyokushin má Rinen." Pak, neměl byste spíše přinejmenším říci, "Kyokushin Karate je největší, " spíše než, "Kyokushin Karate je nejsilnější "?

Anonym

Sosai

Jeden z mých starých učedníků byl muž který byl nádaný ve slovech a úvaze. Jestliže on byl vyzván začít rozhovor o čínských stylech Wushu, obzvláště stylech čínského boxu,není nikdo jiný kdo by mohl mluvit více než on..Také vydal množství knih.Četl mnoho knih a mnoho lidí bylo k názoru, že on vypadal jako by vědělo všechno..

Chvíle konverzace byla mezi tímto mužem, dobře známým autorem románů šermířů, a mou. On byl ještě více znalý v Kendo než tento slavný autor. U vrcholu konverzace, autor řekl k učni "Vy jste mladý. Vy jste ještě mladý, tak proč to nezažijete? Jestliže vy neděláte skutečné zážitky ale jen čtete, veřejnost vás znát nebude a nic nezanecháte, "

Zda ten učeň měl utkání s někým z čínského stylu?Neměl dokonce ani jednou.Byl dobrý v Karate?Ne vůbec. Ve skutečném boji?Ne. Jak může být přesvěčivé když něco říkal muž, který mluvil o tom co nikdy nedělal?

Já bych rád řekl vám to samé. Vy máte jistě plno zážitků abyste dělal množství hodnocení... Jsem pro,vážně vás poslouchat jestliže kritika se dostane z vlastní zkušenosti - poté co vy řeknete k sobě, "Já vím,jak hodně bolí když dostanu pěstí, jak hodně to bolí když dostanu zásah kopem.." Ve skutečnosti, mi přichází mnoho dopisů, kde se píše že jiné styly mají kontakt na obličej,zápas na zemi,Kyokushin je slabý v útoku na obličej atd atd.. Obzvláště ti lidé, kteří píší tento druh dopisů obvykle nikdy necítili opravdovou bolest..

Ke shluku vrán se jen vrány zapojí. Orel by zapadl do shluku vrán? Orel by se zapojil jen do shluku orlů. Kyokushin je shluk orlů. Proč shluk orlů? Orli se shromáždí proto,že oni jsou nejsilnější. Být ve skupině silných bojovníků je další podmínka k získání silných bojovníků jež se vynoří zevnitř této skupiny silných.

Zda a který styl je nejsilnější,to poznáte jen z vlastní zkušenosti,a ty nemáte.

Přes polovinu století, jsem žil jen v Karate-do. Já zažil skutečné Karate-do s mým vlastním tělem. Já často zažil četné smíšené zápasy proti jiným stylům BU. To je ten zážitek,na kterém bylo založeno Kyokushin Karate. To je proč já říkám "Kyokushin Karate je nejsilnější"; a já říkám mým učedníkům "překonejte mě". To je má víra(rinen) a ta činí KK nejsilnějším. Ačkoli je jednoduché jen abych řekl "půl století ", ale je to odcela dlouho. Během toho času jsem nedělal nic než Karate. A jestliže bych si já někdy myslel, že moje Karate není nejsilnější,odešel bych z Karate.

...

Tady to jenom proložim tim že se učil Aikido o Ueshiby a Yoshidy..Judo trénoval s Masahiko Kimurou(kterej porazil Helio Gracie,zakladatele Braz.Jiu jitsu) v dojo Mistra Kozo Sone..O Aikidu a Judu mluví takhle
"Džudo a Aikido není proti karate žáný zápas." Nicméně o Yoshida Sensei mluví jako o nádherně silném muži..

"Jednou jsem se před Masahiko Kimurou postavil do stojky a šel po třech prstech. Kimura to viděl a byl ohromen.On byl opravdu duchovní v umění džuda; nicméně, v Karate-do nebyl proti mně žádný zápasník."Přesto ho s nim spojovalo přátelství a jeho umění uznával..

Taky píše že by na vrcholu svého života nejspíš s Sensei Takedou( Daito-ryu Aiki Jiujitsu - Sensei Ueshiby a Yoshidy)neprohrál a lituje že nemohl vyhrát zápas prti Ueshibovi nebo Yoshidovy,kteří jak říkal,ačkoli k nim měl velký respekt,dělali "Karate-do Dance" ale velice je uznával pro jejich duchovní umění.

"Toto je skutečný příběh - Kung Fu konkurenti, kteří bojovali proti karate v Kyokushin turnajích narozdíl od toho co je vidět ve filmech nestačili uhybat a ponechali jdoucí zásah až do konce.. Oni v podstatě jen stály na místě.Kungfu se hodí do filmů ale většina technik nejde použít v reálném boji"

Jak vidíš nedělal si moc servítky..Ale myslim že to byl jeden z lidí kteří na to měli právo..

Prostě čim dál víc si myslim že se Mistrům z Okinawy o jeho možnostech ani nezdálo (nebo spíš jenom zdá:o)..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj