simargl píše:chlapi s pivnim pupkem co stezi dobehnou salinu, na fotbale strasne nadavaji
simargl píše:vzdycky mi stacilo abych se narovnal, aby se diskuze vratila do slusnych mezi
Jendis píše:
4 simargl.......zeptám se Tě ,jako praktika Bujinkanu.
Mohl bys mi,prosím,nastínit,jak cvičíte třeba obranu proti noži???? Jak cvičíte vstupy do vícenásobných útoků(viz jednoduchá boxerská kombinace levá,levá,pravá)??? Cvičíte s praktikanty jiných stylů,abyste věděli,na koho můžete narazit???
...to jen pro začátek......
graver píše:Přesto si rezervuji právo vyjádřit svůj názor, že když barevná televize hraje černobíle, nemusím být servisní technik, abych poznal, že je to blbě.
graver píše: Už jsi tu tuším četl, že/kde/jak to můžeš demonstrovat. Něco jsi tu psal o svém věku, tak už bys mohl vědět, že každý se před vypnutým hrudníkem nepřizpůsobí tomu, co ty nazýváš "slušnými mezemi" - a když ano, tak přizpůsobit neznamená akceptovat. Sorry že ti to říkám, ale trpím nevyléčitelnou alergií na týpky, jejichž pravda a modus operandi je jen v tom, že vypnou hruď a ukážou bicáky. A stejnou alergií trpím na týpky jako Aleš Slabý, hotel U Lípy apod., takže si ještě jednou promysli, koho hážeš do společného spammerského pytle.
cudles píše:Jendis: Vsak ja jsem v klidu, jen na to pisu svuj nazior, a to ze si to upravil, jsem nevedel...a uprimne, nebejt vecne znicenej, unavenej, zbitej a nastvanej z treninku, tak asi taky vylitnu..takhle holt se nemuzu rozcilovat s kazdou ptakovinou..
cudles píše:simargl:S zou historii ... blabla...(zkracuji) ale sam s tim mam prd praktickou skusenost, vid
cudles píše:takze se te zeptam i s durazem na toto co jsi napsal kdyz ti nekdo polozil konkretni otazky, co jsi v bujinkanu dokazal, kam jsi to dotahl, jak dlouho jsi cvicil ze se citis kompetetni se vyjadrovat k tomuhle tematu
NOKT píše:K tomu seriálu. Schválně jsem se podíval znovu. Určitě máš pravdu v tom, že to byl řadový člen... Ale určitě nebyli obyčejní když měli 13. a 15. dan v Bujinkanu.
Boreas píše:No, tak už jste mě konečně hecli![]()
Celou tuhle diskuzi jsem zatím jen tiše sledoval. Jakožto pasivně cvičícího tradičňáka mě celá tahle debata trochu uráží. Nelogické důkazy patentu na rozum si tu každý jen sype z rukávu.![]()
Tak za prvé: Pane simargle, o argumentaci by jste se zřejmě mohl učit i vy.
Viz váš příklad s tím "Argonautem". Taky jsem si jednu věc našel: http://www.youtube.com/watch?v=43Mg1yS6Unc
Tohle je jistý Soke Shioda Gozo, zakladatel stylu Yoshinkan Aikido. Po shlédnutí jeho předváděček kdejaký MMA praktikant a x-boxer prohlásil: "Sra*ky"
No, možná měli pravdu, jenže pak jsem jednou náhodou natrefil na tohle:
http://www.budovideos.com/shioda/shioda4.jpg
Shioda Gozo se osobně znal s Mikem Tysonem. Dokonce by se dalo říci že byli kámoši. Tyson zřejmě uznal že na jeho způsobu boje "něco" je.
Dokazuje to že aikido je super bojové umění? NE
Ač mne to velice mrzí aikidisti(a já se k nim hrdě hlásím) jsou vesměs zaslepené natvrdlé ovce. Ale přesto na mne naše předimenzovaná a cirkusová vystoupení leckdy působí lépe, než to co jsem viděl v onom báječném videu pro ČT s kdejakými 25+. danisty.
Další aspekt, který tu vyvyšujete je úcta a sebeovládání.
O sebeovládání už v této diskuzi nemůže být řeč. Úctu jsem bohužel také nenašel. Jen jakousi aroganci a nadřazenost.("Chlapče studuj...")
Takže nakonec jsem došel k stejnému závěru jako Ucrop, děláte tady TBU "fest službu".
Za druhé: Jendis má pravdu. Urážení a slovní fackování tady taky nemá co dělat. To je zase specialita "druhé strany mince"Což vám hoši kazí vaše, jinak celkem jednoznačné, vítězství.
A pro Ghekona: Nejdřív jsem tě po pár příspěvcích hodil do pytle "vymlácené hlavy", ale po tvém uznání chyby před tebou smekám, toho tady jentak nikdo schopen není. Čili přeju brzké uzdravení
ghekon píše:ani to kde jsi studoval jsi nam nezdelil
ghekon píše: Myslim ze se to da vyresit jedine jednou veci a to zapasem, ne sparringem ale zapasem podle pravidel vale tudo, klidne bez rukavic s hlavickama, se stompy jak je libo na pristim setkani bu.cz s kterymkoliv zakem bujinkanu, nebo cehokoliv jineho ktereho si privedes. Bude to mit mnohem vetsi vypovedni hodnotu nez cokoliv co jsi tady doposud napsal.
Boreas píše:No, tak už jste mě konečně hecli....
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků