... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Jendis » stř 29. dub, 2009 16:24

Co mne motivuje???

Diskuze může být drsnější,emotivní......ale v okamžiku,kdy se tu začneme urážet,nadávat si....tak pozbývá smyslu.
A zatímco chlapci z Bujinkanu možná popichují......(ale třeba Ucrop si taky nebere servítky,nicméně, všimněte si,nikoho neuráží)......domnívám se,že diskutovat stylem joudo,tupá hlavo ap.......sem prostě nepatří.

Ale ať nejsem až tak OT......tak jinak.

4 simargl.......zeptám se Tě ,jako praktika Bujinkanu.

Mohl bys mi,prosím,nastínit,jak cvičíte třeba obranu proti noži???? Jak cvičíte vstupy do vícenásobných útoků(viz jednoduchá boxerská kombinace levá,levá,pravá)??? Cvičíte s praktikanty jiných stylů,abyste věděli,na koho můžete narazit???

...to jen pro začátek......
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Golom » stř 29. dub, 2009 16:56

Marrtin-
ahoj. Této zkoušce se říká sakki test. Prochází jí každý praktikant Bujinkanu, který chce dosáhnout pátého danu. Je to sek mečem (cvičným) zezadu na hlavu. Vpodstatě jde o vycítění útoku, trénink pocitu že na tebe někdo útočí. Co jsem takhle pochytil tak v tradičních starých japonských školách byl sakki test běžný, ale postupem času z těchto škol vymizel. Ale možná mne někdo opraví, a napíše že v některých korjú se praktikuje dodnes. Nejsem si totiž zcela jistý.
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Golom » stř 29. dub, 2009 17:30

na nekterych DVD od QUESTu o Bujinkanu jsou ukázky... ale ono tam nejde ani tak o to uhnout tak aby mec neublizil, jako spis o to aby ten zkouseny vubec zareagoval. Vsimni si ze kazdy pada na jinou stranu, do jineho uhlu, do jineho kotoulu. Neni to zadna predepsana technika. Az budu mit chvilku, zkusim se ti podivat na youtube - nake video, kde na zacatku provadi tenti test nejstarsi japonsti studenti tam je. Je pravda ze uz to asi neni to co to byvalo, kdyz se ten test delal s ostrym mecem :D
Prave to nacasovani je tam vlastne jedine o co jde...
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » stř 29. dub, 2009 17:48

simargl píše:chlapi s pivnim pupkem co stezi dobehnou salinu, na fotbale strasne nadavaji

Já patřím mezi ně. Mám pivní pupek, šalinu nedoběhnu už jen proto, že mě taková pitomost nikdy nenapadla a výsledek nepovažuju adekvátní úsilí. Přesto si rezervuji právo vyjádřit svůj názor, že když barevná televize hraje černobíle, nemusím být servisní technik, abych poznal, že je to blbě.
simargl píše:vzdycky mi stacilo abych se narovnal, aby se diskuze vratila do slusnych mezi

Už jsi tu tuším četl, že/kde/jak to můžeš demonstrovat. Něco jsi tu psal o svém věku, tak už bys mohl vědět, že každý se před vypnutým hrudníkem nepřizpůsobí tomu, co ty nazýváš "slušnými mezemi" - a když ano, tak přizpůsobit neznamená akceptovat. Sorry že ti to říkám, ale trpím nevyléčitelnou alergií na týpky, jejichž pravda a modus operandi je jen v tom, že vypnou hruď a ukážou bicáky. A stejnou alergií trpím na týpky jako Aleš Slabý, hotel U Lípy apod., takže si ještě jednou promysli, koho hážeš do společného spammerského pytle.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 18:04

Jendis píše:
4 simargl.......zeptám se Tě ,jako praktika Bujinkanu.

Mohl bys mi,prosím,nastínit,jak cvičíte třeba obranu proti noži???? Jak cvičíte vstupy do vícenásobných útoků(viz jednoduchá boxerská kombinace levá,levá,pravá)??? Cvičíte s praktikanty jiných stylů,abyste věděli,na koho můžete narazit???

...to jen pro začátek......

Jelikoz ma zkusenost se radi k historicke, necitim se plne kompetnenti k odpovedi na tve otazky a zajiste ti radi odpovi ti, kteri se tomu aktivne venuji, proto u nich ocekavej malou vypovidaci hodnotu u aktualniho stavu. Ale dekuji za zajem.
Obrana proti nozi je kratce nastinena v te male knize Tanto jutsu LP.
Co se jinych stylu tyce, opet mam mezery. K pomerne ostre konfrontaci dochazelo. Pamatuji festivaly, ktere byly "prepadeny" vysadkari a ti jeli stylem facka, rana atd., co kdo umel a studoval. Na bezne studijni hodine se dle me pameti nestudovalo s jinymi styly.
Vicenasobne utoky; bujinkan se primarne snazil o to, aby k nim nedochazelo, tzn. kontrola vzdalenosti a prostoru. Duraz byl kladen na vykryti ci blokovani prvniho uderu, nasledny protiutok, aby k opakovani nedoslo (cilem ninji bylo co nejtisseji a nejefektivneji zneskodnit protivnika). Historicky se opravdu vychazi z toho, ze na postuchovani nebyl cas.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 18:23

graver píše:Přesto si rezervuji právo vyjádřit svůj názor, že když barevná televize hraje černobíle, nemusím být servisní technik, abych poznal, že je to blbě.

To jsou tak trochu jabka a hrusky. Ano, televizi pozna kazdy. Posuzovani nekterych veci vyzaduje nejakou praxi, nejake vzdelani. Nektere systemy jsou slozitejsi, sofistikovanejsi a narocnejsi a vyzaduji trosku jinou "diagnostiku". Omlouvam se, ze te beru za slovo. Chapu tvuj kontext, ale mozna to byl jen blbe zvoleny primer.

graver píše: Už jsi tu tuším četl, že/kde/jak to můžeš demonstrovat. Něco jsi tu psal o svém věku, tak už bys mohl vědět, že každý se před vypnutým hrudníkem nepřizpůsobí tomu, co ty nazýváš "slušnými mezemi" - a když ano, tak přizpůsobit neznamená akceptovat. Sorry že ti to říkám, ale trpím nevyléčitelnou alergií na týpky, jejichž pravda a modus operandi je jen v tom, že vypnou hruď a ukážou bicáky. A stejnou alergií trpím na týpky jako Aleš Slabý, hotel U Lípy apod., takže si ještě jednou promysli, koho hážeš do společného spammerského pytle.

Ja vedel, ze me bude mrzet kdyz se necham unest. Vzdy jsem se snazil resit veci domluvou a dobrym slovem, pouze jsem reagoval na troufala slova nejakeho mladika.
Spamm v tehle diskuzi jsem vnimal jako hlasku typu "bujinkan je kokotina, bodka." Tohle je opravdu tak trosku nevyzadana reakce a ano, kazdy mame pravo se vyjadrit ale kdyz uz se voli takova silna slova, je dobre to nejak dolozit, dokazat, zduvodnit tak aby to vsem dalo smysl. Ale nejsem si vedom, ze bych predtim nekoho konkretne ze spammu narknul.

Nekdo tady strasne kricel: neber si do huby lidi, kterym nesahas ani po malicek u nohy. Tak jsem reagoval primerem o ceskem pivasovi co kritizuje fotbal.
Naposledy upravil simargl dne stř 29. dub, 2009 18:29, celkově upraveno 1
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 18:28

Sakki.. on uz se nedela ostrym mecem? Ja mel za to, ze ta videa na yt se shinajem jsou jen pripravou na sakki, ze se dodnes dela ofiko sakki s ostrym mecem.
Moc jsem nehledal, tohle je o trochu lepsi
http://www.youtube.com/watch?v=i-GidagO6C8
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cudles » stř 29. dub, 2009 18:31

simargl:S zou historii jsi to nepochopil jak jsem to myslel ale neprekvapuje me to. Proc bych se mel zklidnit? Ja jsem klidny, proc mas pocit ze nejsem v klidu? Mas nejaky problem, citis se napjaty, jsi prepracovany, nebo podobne? Pak ti s timhle tady nikde nepomuzu, zkus psychologa :wink: Nevim co ma s touhle debatou delat to ze jsem nic v bujinkanu nedokazal...tvrdite nam ze se da z hovna uplacat nedobytny hrad, a kdyz ti nekdo rekne ze ne, tak chces po nem, aby se v tom hovne musel patlat taky a zkousel z neho postavit hrad? :roll: Takhle relevantni je totiz ta tvoje argumentace, mimoto, nevim co sem tahas MMA, ja se o nem nezminil, a MMA sleduji vzacne. JInak s tim ze je ma zkusenost irelevantni, uprimne, cekal jsem ze na to bud nebuduete ragovat nebo ze to okecas timhle zpusobem, jako ze je to neirelevantni zkusenost, nezklamal jsi. A nevim rpoc sem furt pletes nakyho Jasona, apod..Mimoto, kdyz uz to radis do roviny stylu - nikam si to v bujinkanu nedotahl, tak drz pysk, nejses kompetentni se k nemu, vyjadrovat - pak mi rekni kam si to v nem dotahl ty,hm? :twisted: Navic tu chlapecku pises ze tve zkusenosti jsou spise historicke, a kdyz chce po tobe clovek neco konkretnejsiho, opet se odvolavas k historii, a rikas ze nejsi kompetentni k tomu se vyjadrit...takze se te zeptam i s durazem na toto co jsi napsal kdyz ti nekdo polozil konkretni otazky, co jsi v bujinkanu dokazal, kam jsi to dotahl, jak dlouho jsi cvicil ze se citis kompetetni se vyjadrovat k tomuhle tematu? - To pouzivam tu tvoji "argumentaci". Mimoto, nepyskuj kdyz sem k bujinkanu se vyjaadruje temer kazdy, ono vzit si tvuj pristup, tak k tomu opravdu staci si precist par knih o bujinkanu a pak tady delat mástra, a psat tu to co jsem precetl, ale sam s tim mam prd praktickou skusenost, vid :roll:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 18:40

cudles píše:Jendis: Vsak ja jsem v klidu, jen na to pisu svuj nazior, a to ze si to upravil, jsem nevedel...a uprimne, nebejt vecne znicenej, unavenej, zbitej a nastvanej z treninku, tak asi taky vylitnu..takhle holt se nemuzu rozcilovat s kazdou ptakovinou.. :lol:

Proto jsem se dovolil doprat ti vice klidu ;-)
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 18:56

cudles píše:simargl:S zou historii ... blabla...(zkracuji) ale sam s tim mam prd praktickou skusenost, vid :roll:

Mno, precti si neco o dialektice a umeni argumentace. Ocekava se, ze kritik dolozi pozadovanou erudici, aby se mohl vyjadrit.
Ja jsem nikdy nikoho vazne nekritizoval a nezpochybnil zadny styl. Celou dobu upozornuji, ze zde lidi srovnavaji veci, ktere se srovnat nedaji, protoze jejich prime srovnani je mozne jednou jedinou cestou, ktera patri do kategorie velmi nepravdepodobne. Presto se ozyvaji jednoznacne soudy.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 19:06

cudles píše:takze se te zeptam i s durazem na toto co jsi napsal kdyz ti nekdo polozil konkretni otazky, co jsi v bujinkanu dokazal, kam jsi to dotahl, jak dlouho jsi cvicil ze se citis kompetetni se vyjadrovat k tomuhle tematu

Cert aby se v tak neprehlednem prispevku vyznal :-)
5 let tady i ve svete.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 29. dub, 2009 19:33

simargl: No way :lol: :lol: Jendis mne asi zase ukamenuje, ale ty jsi vazne sasek, najednou je Morris vyvhrel bujinkanu, vsadim se ze kdyby vyhral, je to cteny zak :lol: Tve prispevky nemaji zadnou hodnotu, ani v jednom ze tvych prispevku neni jediny hmatatelny fakt, omilas tady blaboly ktere jsi vycetl z knih nebo od sveho ucitele ( jestli tedy nejaky byl, ani to kde jsi studoval jsi nam nezdelil ), kdyz se dostanes do uzkych, neznas jinou vetu nez "A co jsi dokazal ty?", nechapes co to je televizni serial... Vazne no way, takovych lidi jako jsi ty tady bylo nepocitane a bude jich tady urcite jeste hodne a ty se od nich v nicem nelisis, jenom plna huba kecu.
Myslim ze se to da vyresit jedine jednou veci a to zapasem, ne sparringem ale zapasem podle pravidel vale tudo, klidne bez rukavic s hlavickama, se stompy jak je libo na pristim setkani bu.cz s kterymkoliv zakem bujinkanu, nebo cehokoliv jineho ktereho si privedes. Bude to mit mnohem vetsi vypovedni hodnotu nez cokoliv co jsi tady doposud napsal.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hans16V » stř 29. dub, 2009 19:41

NOKT píše:K tomu seriálu. Schválně jsem se podíval znovu. Určitě máš pravdu v tom, že to byl řadový člen... Ale určitě nebyli obyčejní když měli 13. a 15. dan v Bujinkanu.

Tohle mě na tom videu taky zarazilo, Jason jako Bujinkan-začátečník vs. "mistři" a výsledek jste viděli. Jestli tam mluvili o tom, že na Bujinkanu něco je, tak ti konkrétní představitelé to nijak neutvrzovali. :(
Hans16V
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 19:44

ghekon píše:najednou je Morris vyvhrel bujinkanu

Ne najednou, on jim nikdy nebyl a kazdy clovek, ktery umi anglicky si to v jeho CV precte. Tady nekdo tvrdil, ze Morris je clenem bujinkanu?
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 29. dub, 2009 19:44

Hans16V: Nejlepsi stejne bylo "Empty hand ninjutsu" :lol: Kralicek pacicka hadr
Naposledy upravil ghekon dne stř 29. dub, 2009 19:45, celkově upraveno 1
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » stř 29. dub, 2009 19:44

No, tak už jste mě konečně hecli :)

Celou tuhle diskuzi jsem zatím jen tiše sledoval. Jakožto pasivně cvičícího tradičňáka mě celá tahle debata trochu uráží. Nelogické důkazy patentu na rozum si tu každý jen sype z rukávu. :?

Tak za prvé: Pane simargle, o argumentaci by jste se zřejmě mohl učit i vy.
Viz váš příklad s tím "Argonautem". Taky jsem si jednu věc našel: http://www.youtube.com/watch?v=43Mg1yS6Unc
Tohle je jistý Soke Shioda Gozo, zakladatel stylu Yoshinkan Aikido. Po shlédnutí jeho předváděček kdejaký MMA praktikant a x-boxer prohlásil: "Sra*ky"
No, možná měli pravdu, jenže pak jsem jednou náhodou natrefil na tohle:
http://www.budovideos.com/shioda/shioda4.jpg
Shioda Gozo se osobně znal s Mikem Tysonem. Dokonce by se dalo říci že byli kámoši. Tyson zřejmě uznal že na jeho způsobu boje "něco" je.
Dokazuje to že aikido je super bojové umění? NE :twisted:
Ač mne to velice mrzí aikidisti(a já se k nim hrdě hlásím) jsou vesměs zaslepené natvrdlé ovce. Ale přesto na mne naše předimenzovaná a cirkusová vystoupení leckdy působí lépe, než to co jsem viděl v onom báječném videu pro ČT s kdejakými 25+. danisty.
Další aspekt, který tu vyvyšujete je úcta a sebeovládání.
O sebeovládání už v této diskuzi nemůže být řeč. Úctu jsem bohužel také nenašel. Jen jakousi aroganci a nadřazenost.("Chlapče studuj...")

Takže nakonec jsem došel k stejnému závěru jako Ucrop, děláte tady TBU "fest službu".

Za druhé: Jendis má pravdu. Urážení a slovní fackování tady taky nemá co dělat. To je zase specialita "druhé strany mince" :roll: Což vám hoši kazí vaše, jinak celkem jednoznačné, vítězství.

A pro Ghekona: Nejdřív jsem tě po pár příspěvcích hodil do pytle "vymlácené hlavy", ale po tvém uznání chyby před tebou smekám, toho tady jentak nikdo schopen není. Čili přeju brzké uzdravení :wink:
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 29. dub, 2009 19:49

Boreas píše:No, tak už jste mě konečně hecli :)

Celou tuhle diskuzi jsem zatím jen tiše sledoval. Jakožto pasivně cvičícího tradičňáka mě celá tahle debata trochu uráží. Nelogické důkazy patentu na rozum si tu každý jen sype z rukávu. :?

Tak za prvé: Pane simargle, o argumentaci by jste se zřejmě mohl učit i vy.
Viz váš příklad s tím "Argonautem". Taky jsem si jednu věc našel: http://www.youtube.com/watch?v=43Mg1yS6Unc
Tohle je jistý Soke Shioda Gozo, zakladatel stylu Yoshinkan Aikido. Po shlédnutí jeho předváděček kdejaký MMA praktikant a x-boxer prohlásil: "Sra*ky"
No, možná měli pravdu, jenže pak jsem jednou náhodou natrefil na tohle:
http://www.budovideos.com/shioda/shioda4.jpg
Shioda Gozo se osobně znal s Mikem Tysonem. Dokonce by se dalo říci že byli kámoši. Tyson zřejmě uznal že na jeho způsobu boje "něco" je.
Dokazuje to že aikido je super bojové umění? NE :twisted:
Ač mne to velice mrzí aikidisti(a já se k nim hrdě hlásím) jsou vesměs zaslepené natvrdlé ovce. Ale přesto na mne naše předimenzovaná a cirkusová vystoupení leckdy působí lépe, než to co jsem viděl v onom báječném videu pro ČT s kdejakými 25+. danisty.
Další aspekt, který tu vyvyšujete je úcta a sebeovládání.
O sebeovládání už v této diskuzi nemůže být řeč. Úctu jsem bohužel také nenašel. Jen jakousi aroganci a nadřazenost.("Chlapče studuj...")

Takže nakonec jsem došel k stejnému závěru jako Ucrop, děláte tady TBU "fest službu".

Za druhé: Jendis má pravdu. Urážení a slovní fackování tady taky nemá co dělat. To je zase specialita "druhé strany mince" :roll: Což vám hoši kazí vaše, jinak celkem jednoznačné, vítězství.

A pro Ghekona: Nejdřív jsem tě po pár příspěvcích hodil do pytle "vymlácené hlavy", ale po tvém uznání chyby před tebou smekám, toho tady jentak nikdo schopen není. Čili přeju brzké uzdravení :wink:

Boreas: Asi te zklamu podruhe, ale rikam si presne to same - "Sracky", nebo ani ne tak sracky jako spis divadlo, dejme tomu umeni, ale ja tam zadny boj nevidim :cry:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 19:52

ghekon píše:ani to kde jsi studoval jsi nam nezdelil

Bujinkan se v tech dobach v cechach i na morave dal studovat u jedineho cloveka.

ghekon píše: Myslim ze se to da vyresit jedine jednou veci a to zapasem, ne sparringem ale zapasem podle pravidel vale tudo, klidne bez rukavic s hlavickama, se stompy jak je libo na pristim setkani bu.cz s kterymkoliv zakem bujinkanu, nebo cehokoliv jineho ktereho si privedes. Bude to mit mnohem vetsi vypovedni hodnotu nez cokoliv co jsi tady doposud napsal.

Chces porovnavat dve ruzne veci, ktere by v zasade rozhodl jen tradicni zapas na zivot a na smrt. Uz to tu bylo hodnekrat. Navic, jak vyberes, aby se vzajemne potkali lidi na stejne urovni, aby to melo skutecnou vypovidaci hodnotu?
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod maxo » stř 29. dub, 2009 19:58

Boreas -+ nechcem ti vrat iluzie, ale zalozit argument na zaklade obrazku ehm no dobre. Snivas chlapce pekny sen. Mozeme to vylozit aj tak, ze ten pan sa tlaci do zaberu aby mal fotku s M.Tysonom. ;) Nehnevaj sa na mna nic v zlom, ale vacsina chalanov co ich poznam z MT ci MMA ked im povies aikido tak povedia zaujimave no a co ako ? Asi ako keby som povedal ze mam doma nove akvarko. Tysona mam rad nesnaz sa z neho robit vola, ze ON bol ci si myslel, ze nieco na Aikide je pretoze sa s nim odfotil nejaky malicky japoncik. Mozno ani netusil kto to je. V rade za nim stalo dalsich 50. Urcite na aikide nieco je, to berem, ale viem tiez s uplnou urcitostou, ze to nie je jeho bojovy aspekt. A k tomu co si napisal ghekonovy, mas pravdu pekne ze si si to vsimol - a tiez je pekne ze si to vazis, ale to je inak presne to co vedia vacsinou vsetci ty co cvicia bojove sporty - ked prehraju vedia si to uznat.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 20:01

Boreas píše:No, tak už jste mě konečně hecli :) ....

Tezka vec, ja bych to aiki (a podobne) do pytle nehazel. Dokud clovek na vlastni kuzi nezazije Yamaueho a jeho aiki-jutsu, bude rikat jake to jsou neskutecne energeticke kecy a pritom si na jeho seminar muze kazdy dojit. Sorry za off-topic.

Nadrazenost? Treba, jak jsem rikal, obcas si jizlivost neodpustim. Zapracuju na tom.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně