výběr bojového umění

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod wordsworth » pon 07. úno, 2011 6:59

Já su hlava otevřená novým věcem a chcu vidět někoho, komu ten WT funguje. Co seminář?Odkud jsi a kde trénuješ? Třeba když si to vysvětlíme osobně, tak se shodnem.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 07. úno, 2011 8:17

corthy- pozri ja nemam co zakopavat..ja to neberiem ako vojnu proti tebe..pre mna si odusevnely WT fanatik a nadsenec ktory tu sracku brani zubami-nechtami :D

..pre mna osobne bude WT vzdy p.covina par excelence ktora je zla z hladiska biomechaniky uz v zaciatku..to ze je teoria dobra,preto lebo ju Ting s Kernakom obslahli a ukradli od urcitych ludi to nezachrani..

..stavat styl na kopackach do vajec,retazacikoch tahanych zo "zombie kroku" ktore su slabe a biomechanicky zle,ono ja ti ukazem boxersky retazak ala V.Belfort ktory je bezne pouzivany aj v UFC a nerobim z toho ziadnu vedu,niekde ma pouzitie a niekde nie a oproti WT retazaku nebe a dudy,seky do krku ala Fak-sao,co ti k tomu povedat...pre mna osobne tie Biu-tze veci bolo skor antiklincove a flinchove reakcie na tesne zovretia..

..pozri,ked este chodite na tie seminare do KE,kludne mi pisni SZ a mozme si "gentlemensky" vymenit skusenosti..mozno prekvapis ty mna alebo ja teba..mam vybavu aj na fullkontaktne porvnanie v modelovych situaciach,kedze vy vo WT nesparujete..casom chcem kupit protiuderovy oblek ala Highgear a to bude ina kavicka...

..par veci z WT vyuzivam,ale veeelmi modifikovane..cize kop do vajec ale Savate prevedenie, retazak s tlakom do predu ale boxersky "sekany do sikma" a obcas ten vas "stop-kop" proti kopecke do vajec ale len proti zaciatocnikom,rychle kopy do vajec-tazko identifikvatlene kryjem Thai-krytim priehlavkom do vnutra...ten zvysok som pred 10 rokmi vyhodil do hajzlu ako bezcenny balast,ktory som platil tazkymi prachmi za vyuku,seminare,sukromky,stupne a bolo mi to na prd
:wink:

..inak pis tu kludne dalej,bez nabubraleho WT tonu...k veci,bez emocii..ak mas co k poulicnym stretom povedat kludne,ale rozober situaciu,tvoju reakciu,pohyb alebo techniku ktoru si pouzil .. o.k. :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod levakbob » pon 07. úno, 2011 8:55

Tohle forum sleduju už dost dlouho a tohle mi už nedá :-). Tyhle případy se tu objevují snad v nějakých předdefinovaných cyklech. Vždycky to začíná tak, že nějaký nováček/zájemce o BÚ/S se zeptá co má dělat. První odpovědí je vždycky x-box (ať byla jeho otázka položená jakkoliv), následuje zasvěcená analýza někoho víceméně na foru neznámého o tom, jak x-box ne, a že by měl raději dělat doplňanalytikovooblíbenébú, protože viz analýza a taky je to lepší. Následně se některý ze zdejších dinosaurů, protože tohle forum už prostě je za zenitem a nic nového se tu nediskutuje (když pominu forum o sebeobraně) a aby byla sranda, ozve a nějakou, dost často zbytečně zesměšňující poznámkou, tohoto analytika sejme. Ten se pochopitelně naštve a rozjede se úplně zbytečněj flame, který původnímu žadateli v hledání odpovědi nijak nepomůže, a na konci kterého už si místní dinousauři s novým analytikem jen poměřují pindíky o tom, kdo z nich je vlastně ten drsnější anebo nejdrsnější a na ulici je víc doma. Na konci to bývá tak, že náš analytik na sebe, během flame, poštve i zbytek fora, kterej není schopnej to přejít s nadhledem. Analytik, který už neví jak se z těch výzev k boji dostat ven, to rozsekne s "chlapi co jsme si to jsme si, vždyť je to super, že všichni cvičíme..."

Kurňa chlapi, vzpamatujte se, zazněl tu nějaký dotaz od kluka, kterej by se rád BÚ věnoval; každý přeci může poradit dle svého, ten kluk si z toho vybere. Čest těm, kteří to udělali bez zbytečných invektiv.

Další věc, Corthy, pokud už něco takovýho rozjedeš a začneš tu vykládat o tom jakej jseš kidlič, měl bys mít dost koule na to, abys to i dokázal, jinak tě tu nikdo nebude brát vážně. A pokud se ti prostě nechce nic dokazovat (to je koneckonců tvoje volba), měl bys mít aspoň trochu rozumu na to, abys věděl co na internetovým foru vyvoláš svými prohlášeními. Tohle forum totiž není to klasické plné "internetových bojovníků". Tady si lidi opravdu ty "pindíky" poměřují na setkáních s rukavicema a v ringu...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jian » pon 07. úno, 2011 9:19

levakbob: tohle bylo ovsem docela vystizne, nicmene za to asi budes pykat :)
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 07. úno, 2011 9:36

levakbob- super postreh,dobra recenzia :wink: :D
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pon 07. úno, 2011 9:46

Já chápu, že spousta lidí tady má oprávněnou nedůvěru k různým BU/BS, ale nezapomínejte, že je to o lidech, ne o tom jak říkají stylu co cvičí. Je klidně možné, že corthy cvičí WT v oddíle, kde se pořádně maká, nikdy necvičil jinde a nezná poměry v jiných školách. Tak zcela oprávněně může věřit tomu, že WT je výborný a použitelný styl, protože v podání jeho trenéra to klidně může být pravda. Dejme corthymu šanci prokázat, že se u nich cvičí tak jak tvrdí. Na Slovensku je spousta borců, kteří vědí jak má vypadat trénink BU, a ani z Olomouce to není daleko, tak pokud se s námi corthy podělí o info, kde cvičí, není problém si ten jejich tvrdý trénink vyzkoušet na vlastní kůži. Přece jen by byla škoda, kdyby jsme kvůli nějaké nešikovné argumentaci a emocím v diskusi, přišli o informace o kvalitní škole BU.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 07. úno, 2011 11:15

levakbob: napsal jsi to výstižně, chlape!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 07. úno, 2011 11:22

corthy píše:Ako PhD u žiadnej....ale otazka nebola kde sluzim ja...A MACMAP..to bude asi nejaka silna vec...Daj si to do googlu co ti vyjde...Viac vysledkov je na slovo koko. :D ALe bez urazky naozaj...neviem co to je a nenaslo mi to nic...Nie zlý pokus ale bavime sa o serioznych a uznavanych jednotkach....

http://en.wikipedia.org/wiki/Marine_Corps_Martial_Arts_Program
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MC_Sheriff » pon 07. úno, 2011 13:01

Kdyby byli někteří "mistři diskutéři" aspoň na víkend odpojeni od internetu, tohle fórum by zažilo překrásnou renesanci :wink:
MC_Sheriff
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod hellas » pon 07. úno, 2011 13:53

ukropcany píše:Masaker :twisted: :twisted: :twisted:

Hellas jede... warrrrrrrrrrr... :twisted: Malý OT - v máji budem pár dní na Morave, musíme dať stretko... P.S. Rukavice si donesiem... :lol:

Jasná věc, určitě dé vědět, tělocvična je a nějaký masisko na popravu, včetně mě, bude! :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 07. úno, 2011 13:58

Že se na to na nevyserete jedna i druhá skupina....

ezio201: Okdud jsi? Jaké más v okolí kluby a možnosti tréninku, ono to často stojí a padá na vzdálenosti, časových dispozicích a popřípadě financích...

Takže jaké máš v okolí bydliště kluby?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod martinYT » pon 07. úno, 2011 15:25

Zdravím,
nedá mě to a trochu se přidám, výběr stylu je jedna věc, ale jak píše Martin, někdy nezáleží na stylu BU/BS, spíše na možnostech toho daného člověka a to ne jenom fyzických, ale i ekonomických, chuťových (myslím tím chuť jezdit někam hodně daleko) apod.
Pro cohrty či jak se píšes:Jinak ohledně ''plodné'' diskuze. Já osobně teda cvičím WT,YT už nějakou dobu a nechci s tím přestat, ale názor jaký máš je opravdu svým způsobem docela omezený. Osobně si myslím, že pokud má člověk o stejné věci, v našem případě BU nebo BS více info z různých zdrojů je to jenom plus pro něj. Já chodím třeba trénovat k Marťovi na RBSD, kde boucháme jak sportovní formu boje v postoji a na zemi tak se zabýváme sebeobranou a rozhodně mě to posunulo i v Yong Tjunu. Takže moje rada je nenech se znechutit zdejšími masakry jak už to tu někdo výstižně napsal a prostě běž trénovat dle toho co máš v místě bydliště a hyn sa ukáže. A jestli je BU lepší než BU? To neřeš nemá to cenu.
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod corthy » pon 07. úno, 2011 15:37

Ahojte..Panovi Levakovi bobovi..Uplne súhlasím...Toto ani ne je ze problem fora, že sa vždy nejeká takáto vec zažne takto riešiť...Takto to vždy dopadne aj v nejakom osobnom rozhore...Vtedy to ma vyhodu že niektore veci sa daju ukázať...Čo tu je to veľká nevýchoda...

Priznávam, že pár krát som trošku vytočil :D Ja si po tých rokov trénovania uvedomujem, že svet sa netočí len okolo boxu, wing Tsunu a podobných zaležitostí...Ani som nikdy nevravel, že aky chlapec pojde na box napr. tak sa neubráni..To by som bol pekny debil...

Skúsim to vysvetliť:

1. Ja trenujem preto, aby keď som sa dosal do nejakej situácie, kde budem v ohrození dokázal čo najrýchlejšiu ju úspešne ukončiť..To by som mohol samozrejme hociakými technikami, ktoré tu boli spomenuté (WT,THAI,BOX)..je vlastne jedno ci to bude hak, dierekt, alebo reťazak

2. Vzhľadom k tomu, že pracujem ako biletár, Potrebujem však aj paletu techník, ktoré nerozdrtia protivnikou hneď sanku..lebo dnes má každý mobil a keď nezavolá políciu, tak zavolá 10 svojich kamarátov...Takže potrebujem vedieť pracovať i s protivnikovou rovnovahou, a mat veľmi široku paletu úderov...odvádzacie techniky a pod..Nie som v klube na to aby som si tam niečo dokazoval, som tam na to aby som ochranil hostí, ktorí sa prídu baviť...A ak možno v čo najväčšej tichosti

3. Čo sa týka boju na zemi...Efektívne veci..ak je super ozaj dobrý a dostanete nazem...má však jednu nevýhodu pri takejto práci..a aj napr. niekde vonku ak sa vám ničo stane...AK budú útočníci dvaja tak ten druhý vás na zemi môže pekne dokopať..žiadna novinka v našich zemepisných šírkach..Takže treba to riešiť agresívne, tvrdo, rýchlo a precízne ...

4. Niekto sa pýtal na trening..Trening prebieha možno bežne ako všade inde...U nás je však možnosť urobiť si ho tak tvrdým ako váš oponent znesie...Ja na treningu davam pozor a ucim sa nove veci..A v sukromi si často natiahnem prilbu, dam si nakrčnik, suspik, hokejove charnice na holen aj s kolenom :D a natrup tiež chranič a ideme...Je to dobre hlavne na kondičku a uvedomenie si súpera..kde je, ako sa hýbe, ako a kde trafiť a podobne...V reali však používam techniku inu.

5. V konflikte nemam žiadny špeciálny postoj..stojím uplne normálne ako každý iný bežný človek....Ruky mam buď položene na sebe n hrudniku,,alebo pred sebou otvoreními dlanami k superovi...Záleží od jeho vzdialenosti ku mne...Este sa mi až na jedne prípad nestalo že by niekto zdvihol ruky v past a postavil sa do nejakeho postoju...

6. Mam presne vymedzene hranice pokial si ho pustim a co maximalne mu dovolim..Pokial je v podnapitom stave, alebo evidentne fyzicky slabsí...vacsinou volim bleskurychlu facku(nieco ako backfist ale uvolnenim chrbtom dlane na tvar..staci na tu chvilocku na to aby som dosal pod kontrolu...Vacsinou nejaká vyvádzacia technika..

Ak mám pocit že môže byť nebezpečný nepúšťam si ho k telu vobec...a techniky jemnejsieho razu nahradia rýchle úderi..tvar...usi...solar plexis (v zime dost na prd ked su vsetci naobliekany) a nohy..nohy používam iba ako vyžiadanku na reflex protivnika..staci jemne brnknut do najblizse nohy..nerad by som niekomu zlomil niečo v kolene, takže používam veľmi opatrne...Po tých úderoch určite nikto nemá KO a napada k zemi...Ale to si už vždy zariadim ja..pretože po uderoch idem buď automaticky k nemu s kontolou ruk narusenim taziska s okamzitim pribitim na zem, pričom stojim nad nim a kontrolujem popípade dorazím uderom...A lebo ak sa snaží ustupovať dozadu...tak pokračuju udery a kopy...AK sa rozhodne odist..Vyhra

Preto ja sparring beriem iba ako kondičné cvičenie..pretože ocharničovany super mi neda tie responsy co normalny clovek da...Skuste si napriklad to ke pojdete oproti nejakemu kamosovi..len tak mu rukou naznacit ze mu idete siahnut mdzi nohy..Uvidite jeho reakciu..No a ja si taketo reakcie na tele protivnika potrebujem natrenovat...V chranicoch bohuzial nejde...Tie moje reakcie su uz nie samozrejme vizualne..ale reaguju na uder...neusi byt silny..

Tieto body su len pre ilustraciu ako vlastne fungujem ja..Ale moze to byt rozlicne u kazdeho inak...Ja cvicim 6 krat za tyzden...196 cm a 112 kilov (a tučný určite nie som :D) - toto som nechcel pisat hlavne pre toho chalana aby si nepomyslel jasne chalan 2 metrea 100 kilov a idem ma tu poucovat...Mne to funguje..

A hlavne....Ja idem do suboja s tým, aby som ja nedostal...Ja nepotrebujem nikoho zbit..AJ kedby napriklad do mna niekto stale dorazal..pripad tých našich chráničových vojen čo si robíme aj my..Je to o ničom..Ja mam napr. nohu ako slon..Na telo sa mi rukami dostane málokto...ak aj ano ruky mam tiez dlhke..takže zasypem nejakych par uderov a zaze kopacka...A takto pekne v distanci sa otukavame...A ja som vysmiaty lebo mne nikto neublizuje...Toto je podstata co nas ucia..Prezit...Nie sa bit...AK niekto chce vyhrat nejaky zapas ci uz v MMA, alebo v ringu..tam samozrejme musi fungovat trochu inak aby vyhral bud tam aleb o i na ulici...

Kazdý mame iný prístup k boju...Preto sa aj líšia naše názory na niektore veci..A popravde mam kamarat , ktorý dlho boxoval, teraz chodi so mnou n atreningy..a snim si velmi rad davam aj boxerske kondicne treningy napriklad...Moc nám vicčit neodporúčajú..ale si myslím že kondička nikoho nezabije a povezem sipravdu v lete na kupalisku chcem aj vyzerat no nie...

Dúfam ze som podaktorým priblížil to na čo sa pýtali...
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod corthy » pon 07. úno, 2011 15:48

Môžem prísť do BA niekedy...Sem tam tam prespávam u priateľky raz za čas...

Ak si teda z BA ..ako som pochopil z info pod nickom
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DrGlock » pon 07. úno, 2011 16:14

corthy píše:Tieto body su len pre ilustraciu ako vlastne fungujem ja..Ale moze to byt rozlicne u kazdeho inak...Ja cvicim 6 krat za tyzden...196 cm a 112 kilov (a tučný určite nie som :D) - toto som nechcel pisat hlavne pre toho chalana aby si nepomyslel jasne chalan 2 metrea 100 kilov a idem ma tu poucovat...Mne to funguje..

No, mrkni komu radíš. ezio201 váží půlku toho co ty, do všech úderů a technik dá jen polovinu hmoty co ty, a tedy všechno, co udělá, bude mít zhruba poloviční účinnost oproti tobě. A to je zásadní rozdíl ne? Tvoje zkušenosti a schopnosti jsou tak pro něj těžko přenositelné. Tobě bude v boji fungovat třeba i pletení a háčkování, ale představ si, že on potřebuje získat bojové dovednosti, kterými dokáže porazit lidi tvojí tělesné konstrukce. Myslíš si, že by tě třeba ty řetězové údery v jeho podání, vyřadily z boje? A doporučil bys mu, aby na to vsadil svoje zdraví či život?
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod corthy » pon 07. úno, 2011 16:25

DrGlock- za moju eru sa vystriedolo na trenigu cez 100 ludi ostala iba špička ladovca a z tej špičky čo zostala to vie realne použiť možno polovica...Lebo nemaju srdce bojovníka...Treba vedieť byť agresívny, rýchli, a niekedy aj bezohľadný...Ide predsa o naše zdravie...Ale čo ti možem z istotou povedať je, že jeden z tých chalanov s ktorým napriklad teraz trenujem je presne ta polovicka zo mňna..a nemám pocit bezpečia pri nom to ti možem povedať...Povedzme si to inak...Ak sa potom jedna iba o proporcie tela podla toho cosi prave napisal...Tak ak stretne nasypaneho steroidoveho bezkrkeho chlapa co vazi viac nez on tak je potom jedno co robi...V tom priapde mu odporucam rastove hormony a megamass...Ak je pre teba merítkom len to kolko kto vazi a aky je vysoky...Tak to by boli potom zapasy rozhodnute dopredu...A ver ze to tak nie je...Videl som sa už byť obyčajných šlachatých chlapcov z dediny co nikdy nič netrenavoli..mali ledva 60 kilov a dali dole raz takeho chalana..Nie je všetko iba o vahe a vyske...Mam kamosa mojich rozmerov a je to drevo na total :D
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod corthy » pon 07. úno, 2011 16:32

myslim ze temu WT nemusiem dalej rozoberat..chalan si urcite obraz spravil..aky to je jeho sukromna vec...A aj v provom prispevku som mu hned poradil nech si ide vyskusat hocico..Tak ako niekto nevydrží dlho u nás...Tak mu nemusi sediet nejaky iny styl..potrebuje to napasovat hlavne na svoju mentalnu stranku...Akú má hlavu a aké srdce..to ostatné je iba drina...Problem javacsi je v hlave a vidim to u všetkych ludi bez rozdielu..V tej tisicine sekundy co potrebujes na rozhodnutie bud sa pohnes dopredu a ides..alebo cuvnes...Ci uz fyzicky..alebo v hlave...A to vacsinou rozhoduje...Adrenalín a ozajstný strach o život v nejakej situácii môže prekvapiť každého aj dlho trenovaneho chlapa...

Preto aj napriklad pracujem ako biletar...Nie aby som si dokazoval ze na to mam..Ale pracujem v rizikových situáciach aj zo svojim strachom, snazim sa zvladat adenalinove situacie a reakcie mojho tela..Tak aby som videl a citil naozaj, ked vidim cudzieho cloveka ktory neviem co vie a moze to byt aj pepnuty magor s nozom vo vrecku. co to robi s mojim telom...Telocvicnove drily su jedna vec a ozajstny strach vec druha...Preto sa v tom pohybujem...Zdokonalovat sovju myseľ hlavne...
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » pon 07. úno, 2011 17:34

ukropcany píše:4hellas - neboj, ozvem! A z popravy žiaden strach, si snáď videl na videu z posledného stretka nejaké masakre? Okrem toho, nechcem byť obvinený z rasovej neznášanlivosti... voči moravákom... :twisted: :lol: :wink:

:lol: :lol: :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pon 07. úno, 2011 23:14

corthy píše:DrGlock- za moju eru sa vystriedolo na trenigu cez 100 ludi ostala iba špička ladovca a z tej špičky čo zostala to vie realne použiť možno polovica...Lebo nemaju srdce bojovníka...Treba vedieť byť agresívny, rýchli, a niekedy aj bezohľadný...Ide predsa o naše zdravie...Ale čo ti možem z istotou povedať je, že jeden z tých chalanov s ktorým napriklad teraz trenujem je presne ta polovicka zo mňna..a nemám pocit bezpečia pri nom to ti možem povedať...Povedzme si to inak...Ak sa potom jedna iba o proporcie tela podla toho cosi prave napisal...Tak ak stretne nasypaneho steroidoveho bezkrkeho chlapa co vazi viac nez on tak je potom jedno co robi...V tom priapde mu odporucam rastove hormony a megamass...Ak je pre teba merítkom len to kolko kto vazi a aky je vysoky...Tak to by boli potom zapasy rozhodnute dopredu...A ver ze to tak nie je...Videl som sa už byť obyčajných šlachatých chlapcov z dediny co nikdy nič netrenavoli..mali ledva 60 kilov a dali dole raz takeho chalana..Nie je všetko iba o vahe a vyske...Mam kamosa mojich rozmerov a je to drevo na total :D

Pochopitelně nejde jen o proporce, ale mají vliv, a čím větší rozdíl, tím větší vliv. Abych se neopakoval, přečti si můj názor na tohle v diskusi Co k Aikidu.

corthy píše:za moju eru sa vystriedolo na trenigu cez 100 ludi ostala iba špička ladovca a z tej špičky čo zostala to vie realne použiť možno polovica...Lebo nemaju srdce bojovníka...Treba vedieť byť agresívny, rýchli, a niekedy aj bezohľadný...

Tak to je velmi smutná statistika a hodně špatná vizitka. To vypadá, že se u vás "naučí bojovat" jen lidi, co ten boj dávno mají v sobě, jen třeba neznají ty správné pohyby, jak někoho praštit. Součástí tréninku BU/BS by ale mělo být budování bojovníků z úplně obyčejných slušných lidí ze spodních pater toho tvého ledovce, kteří mají zábrany někomu ublížit atd. Z té stovky lidí by se při správném tréninku naučilo bojovat (naučili by se probudit v sobě to srdce bojovníka, agresivitu, bezohlednost, atd., a využívat to výhradně! v boji) třeba 80, třeba 90, třeba všech 100 lidí. To už je trochu rozdíl. Ale to si neber osobně jako kritiku toho co děláš, skoro nikde se tomuhle cíleně nevěnují (a ani netuší, že by měli).
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod frankstrike » pon 07. úno, 2011 23:20

4Corthy: je jasný, že tobě to funguje, při tví vejšce a váze, jak říká dr. glock
tobě stačí i pletení a vyšívání:D...
na ulici, na obyčejný lidi to víc než stačí, ale jak naraziš na stejně
velkýho a to například nějakýho zápasníka tak to stačít nebude .)
(myslim férovku, ring atd...)

Každopádně pokud je ten člověk co se ptal přibližně stejně velkej jako já, tak bych mu WT určo nedoporučoval. (Mám 175 a 73-75kg). Myslim si že fullkontaktní sporty(Box,MT,MMA atd...) toho človéka dokážou připravit na případnej boj lépe.
Nedokážu si představit, že někomu střelim 7 řetězáku za sekundu, to se jen oklepe, to musej bejt dvě rychlí a silný brady a round:D
frankstrike
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně